Ιταλία: λένε όχι στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Το πόσο σχετική είναι η θέση της εκκλησίας στην Ελλάδα με την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων στην Ιταλία προσπαθώ να την ανακαλύψω από χθες,,,, αλλά είναι η τελευταία ντεκαπάζ που δεν μου το επιτρέπει μάλλον.....

Θα το ανακαλύψω που θα μου πάει......:rolleyes:

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν την περασμένη νύχτα στην Ιταλία, για να εορτασθεί η έλευση του 2012, προκάλεσαν δυο θανάτους και 561 τραυματισμούς.................

Πηγή

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν την περασμένη νύχτα στην Ιταλία, για να εορτασθεί η έλευση του 2012, προκάλεσαν δυο θανάτους και 561 τραυματισμούς.................

Πηγή
Una fatsa una ratsa!!!!!!!!:cool:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Απολίτιστοι...
Οχι σαν κατι άλλους πολιτισμένους...

Οι νόμοι δεν τηρούνται όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είναι έτοιμη να τους δεχτεί.
Θελει προεργασία και πειθώ ώστε να γίνει απαίτηση της πλειοψηφίας και όχι μὀνο μιας μειοψηφίας (και τότε να επιβληθεί).
Αλλοι λαοί είναι πιό εύκολοι να δεχθούν τον οποιοδήποτε νόμο τους επιβάλλεται με το έτσι θέλω και άλλοι όχι.
Και επειδή δεν μου αρέσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν μιας μικρής ή μεγαλύτερης μειοψηφίας, προτιμώ να θεωρούμαι «απολίτιστος».
Ουτε ακόμα όταν η μειοψηφία εφηύρε διάφορους τρόπους για να περνάει το δικό της... πχ ανεξιθρησκεία, δικαιώματα των μη καπνιστών, δικαιώματα των να μην πώ τι..., προσωπικά δεδομένα των παιδοφίλων, βιαστών, δολοφόνων, απατεώνων κλπ κλπ.
Τελικά τι θεωρείται δημοκρατία;
Προτιμώ τα αδέσποτα στούς δρόμους, παρα να θαυμάζω την έλλειψη αδεσπότων από τους πολιτισμένους των θαλάμων αερίων.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Απολίτιστοι...
Οχι σαν κατι άλλους πολιτισμένους...

Οι νόμοι δεν τηρούνται όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας δεν είναι έτοιμη να τους δεχτεί.
Θελει προεργασία και πειθώ ώστε να γίνει απαίτηση της πλειοψηφίας και όχι μὀνο μιας μειοψηφίας (και τότε να επιβληθεί).
Αλλοι λαοί είναι πιό εύκολοι να δεχθούν τον οποιοδήποτε νόμο τους επιβάλλεται με το έτσι θέλω και άλλοι όχι.
Και επειδή δεν μου αρέσει το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν μιας μικρής ή μεγαλύτερης μειοψηφίας, προτιμώ να θεωρούμαι «απολίτιστος».
Ουτε ακόμα όταν η μειοψηφία εφηύρε διάφορους τρόπους για να περνάει το δικό της... πχ ανεξιθρησκεία, δικαιώματα των μη καπνιστών, δικαιώματα των να μην πώ τι..., προσωπικά δεδομένα των παιδοφίλων, βιαστών, δολοφόνων, απατεώνων κλπ κλπ.
Τελικά τι θεωρείται δημοκρατία;
Προτιμώ τα αδέσποτα στούς δρόμους, παρα να θαυμάζω την έλλειψη αδεσπότων από τους πολιτισμένους των θαλάμων αερίων.
Μια γενικη αρχη ειναι οτι: ''Η ελευθερια σου τελειωνει, εκει που αρχιζουν τα δικαιωματα μου''...

Η δημοκρατια ειναι ο τροπος για να ψηφιζονται ηγετες και κυβερνησεις οι οποιοι με τη σειρα τους νομοθετουν και δεν ειναι δυνατον να ρωτανε πριν απο καθε νομο αν συμφωνουν και ποσοι και τοτε να τον ψηφιζουνε. Οι νομοι πολλες φορες αφορουν τα ανθρωπινα δικαιωματα και σε τετοιες περιπτωσεις δεν τιθεται θεμα πλειοψηφιας αλλα ηθικης και διακαιοσυνης.

Και οι νομοι οταν αυτοι ψηφιζονται πρεπει να επιβαλονται οπως σωστα διατυπωσες. Αν ειναι νομοι που απλα καποιοι συμφωνουν τοτε δεν μιλαμε για επιβολη. Αλλα πρεπει να επιβαλονται γιατι αλλιως χανουν την εννοια τους και τον λογο υπαρξης τους...

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Eνα κόμα για να το ψηφίσεις έχει αναλυτικό πρόγραμμα για το τι προτίθεται να πράξει.
Δεν μπορεί άλλα να σου υπόσχεται και άλλα να νομοθετεί.

Αναφέρθηκα στην επιβολή των νόμων που εγκρίνει η πλειοψηφία της κοινωνίας και όχι στους νόμους που με διαφορα επιχειρήματα εφευρίσκει εκ των υστερων, ο κάθε σωτήρας ο οποίος πιστεύει ότι έχει το αλάθητο ή πιστεύει ότι επειδή πήρε τις ψήφους μπορεί να κάνει ότι θέλει και το δικαιολογεί ισχυριζόμενος ότι είναι απαίτηση της κοινωνίας.
Ας το ενταξει στο πρόγραμμά του την επόμενη φορά που θα ξαναζητήσει την ψήφο των πολιτών.
Και μέχρι τότε ας κάνει το παν για να τους πείσει για το δίκαιο της θέσης του

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Για τα πυροτεχνηματα; Αν σε ενα χωριο 500 κατοικων οι 300 τα θελουν και οι 200 οχι επειδη ενοχλουνται, πρεπει να ιχυσει η πλειοψηφια; Πολλες φορες οι νομοι οπως εγραψα και πιο πριν αφορουν τα ανθρωπινα δικαιωματα και εκει δεν μπορει να τιθεται θεμα πλειοψηφιας, αλλα ηθικης και δικαιοσυνης. Αν ενα κομα φηφισει κατι με το τροπο που αναφερεις εκ των υστερων και ο νομος δεν ''στεκει'', υπαρχει ο Αριος Παγος και μετα το Στρασβουργο(μιλαω παντα για νομους που αφορουν τα ανθρωπινα δικαιωματα)...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Ποιό ανθρώπινο δικαίωμα καταπατάται με τα πυροτεχνήματα;
Νομιζω κατι γραφει στο πρωτο ποστ. Περα απο αυτο, καποιοι μπορει να διασκεδαζουν καποιοι μπορει να ενοχλουνται. Αλλα η κουβεντα ξεφυγε οπως γινεται φανερο...:rolleyes:

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Συγνώμη αλλά ποιός τις βγάζει αυτές τις ειδήσεις???
Φέτος ήταν η πρώτη χρονιά που είδα να πωλούνται ελέυθερα βεγγαλικά στις tabaccheria και στις υπεραγορές και διαβεβαιώνω οτι στην Μαρκε πήρε φωτιά η περιοχή έρειξαν χιλιάδες και στην μπεφάνα (6 γεναρη) κάηκε η Ρώμη....

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Το αποφάσισαν τέσσερις δήμαρχοι μα δεν τους έκατσε. Αυτοί έλεγαν ότι είναι έξοδο, οι έμποροι ότι χωρίς πανηγυρι δεν θα έχουν τουρίστες κι έτσι κάηκε το σύμπαν. Εμείς εδώ φτωχικά, φώτα στο δέντρο της Bauli, σε όλους τους δρόμους, το αστέρι στην Αρένα, βεγγαλικά, μερκατίνι σε όλες τις πλατείες κλπ. :p

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Το αποφάσισαν τέσσερις δήμαρχοι μα δεν τους έκατσε. Αυτοί έλεγαν ότι είναι έξοδο, οι έμποροι ότι χωρίς πανηγυρι δεν θα έχουν τουρίστες κι έτσι κάηκε το σύμπαν. Εμείς εδώ φτωχικά, φώτα στο δέντρο της Bauli, σε όλους τους δρόμους, το αστέρι στην Αρένα, βεγγαλικά, μερκατίνι σε όλες τις πλατείες κλπ. :p
ουουου πες μου οτι έκανες το καλύτερο χλαπάκιασμα πανετόνε!!! Σιγά μην πέρναγε ο νόμος τι είναι οι Ιταλοί δλδ να εφαρμόζουν νόμους τίποτα ''κλασσάτοι ευρωπαίοι?''

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
ουουου πες μου οτι έκανες το καλύτερο χλαπάκιασμα πανετόνε!!! Σιγά μην πέρναγε ο νόμος τι είναι οι Ιταλοί δλδ να εφαρμόζουν νόμους τίποτα ''κλασσάτοι ευρωπαίοι?''
Κάθε γεύση! Το ξέσκισα και φέτος!:D:p

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Με soave πάει τέλεια! Πότε θα ανέβεις να σε δούμε; :D
γκουρμέ γούστα και με φραγκολίνο το τρώω δεν παίζει θέμα!!! Γούσταρα τρελά να έρθω βερόνα αλλά μιλάμε και για 7-8 ώρες τρενάδα!