Ιταλία: λένε όχι στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πολλές ιταλικές πόλεις απαγόρευσαν φέτος την χρήση των παραδοσιακών πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της πρωτοχρονιάς για να αποφευχθούν τραυματισμοί πολιτών αλλά και για να προστατευθεί η ψυχική ηρεμία και σωματική ακεραιότητα των κατοικίδιων ζώων.

Στο Μιλάνο, ο δήμαρχος επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ ο δήμαρχος του Μπάρι αποφάσισε την ενίσχυση ειδικών κυκλωμάτων με τηλεοπτικές κάμερες, προειδοποιώντας και αυτός με πρόστιμα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις επικροτούν την απόφαση των ιταλών δημάρχων, την οποία χαρακτηρίζουν «κίνηση που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ευαισθησία της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Πηγή

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Τις εκκλησίες με τους εκκωφαντικούς θορύβους από τις καμπάνες όμως, εννοώ στην Ελλάδα, δεν πρόκειται ποτέ να τις απαγορέψεις κανείς, όπως π.χ. στην Αμερική που είναι μεν θρησκοληπτότατοι, αλλά σε κάτι τέτοια τους έχουν βάλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι και απαγορεύεται πάνω από τόσα ντεσιμπέλ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο υποφέρει και κλαίει το σκυλί του γείτονά μας στην Αθήνα, το καημένο, κάθε φορά που ο φασίστας αρχίζει να χτυπάει τις καμπάνες 7 το πρωί Κυριακές και εορτές. :( Να μην πιάσω δε και το ότι στο κάτω-κάτω καταπατά και τα δικαιώματα των ανθρώπων που θεωρεί ότι ντε και καλά είναι Χριστιανάρες Ορθόδοξοι... :mad:

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Εεεεεεεεεεεετσι ρε Σάρα γιατί τα βάζουμε με τα βεγγαλικά που είναι 1-2 φορές το χρόνο! Που σε κάθε γωνία παντού στην Ελλάδα έχουμε μια εκκλησία κ με την ευκαιρία της γιορτής του Οσίου Ονούφριου, ξεσηκώνει τον τόπο!

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Ορίστε σεβασμός η Ιταλία και μπράβο τους!
Εμείς εδώ στη ψωροκώσταινα έχουμε πάααααρα πολλά να μάθουμε ακόμα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Εντάξει ρε παιδιά....μακάρι οι καμπάνες και τα πυροτεχνήματα να ήταν η κυριότερη πηγή ηχορύπανσης...

ChilliJRT

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2011
1.970
139
Πάτρα
Δεν είναι, σωστά.Χώρια που με τις συνθήκες που επικρατούν εδώ, το να απαγόρευαν τα βεγγαλικά για αυτόν τον λόγο, όταν κάθε χρόνο πεθαίνουν/ακρωτηριάζονται άνθρωποι, θα ήταν τουλάχιστον γελοίο...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εεεεεεεεεεεετσι ρε Σάρα γιατί τα βάζουμε με τα βεγγαλικά που είναι 1-2 φορές το χρόνο! Που σε κάθε γωνία παντού στην Ελλάδα έχουμε μια εκκλησία κ με την ευκαιρία της γιορτής του Οσίου Ονούφριου, ξεσηκώνει τον τόπο!
Εγώ τα βάζω κυρίως με τους τράγους (=παπάδες) που ξεσηκώνουν τον κόσμο! Και με ο,τιδήποτε ενοχλεί ανθρώπους και σκύλους! :)

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Είναι η αλήθεια ότι τις καμπάνες τις χτυπάνε μόνο και μόνο για να ξεσηκώνουν και να ξυπνάνε τον κόσμο...:rolleyes:

Μπορούμε να ....εισηγηθούμε να έρχονται πόρτα-πόρτα να ενημερώνουν τον κόσμο για οτιδήποτε..., αντί να χτυπάνε οι καμπάνες...:D
Και αν υπάρχει σκύλος, να ...ορμάει κι όλας...:cool:

(εγώ μένω δίπλα σε εκκλησία....Ευτυχώς, τα σκυλιά μου είναι αναίσθητα στον ήχο της καμπάνας...)

Καλή....καμπανιστή χρονιάαααα.......:)

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Μωρέ ένας Ερρίκος Όγδοος που τους χρειάζεται!! Και μην ξεχάσουμε και τους κλεφταράδες της Μονής Βατοπεδίου! :mad:

Christosp

Well-Known Member
25 Απριλίου 2011
822
6
ΑΙΓΑΛΕΩ . ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ
Ναι ρε παιδια για όλα φταιει το κρατος και γενικά οι αλλοι εμείς δεν φταιμε καθόλου

έστω ότι εβγαινε ενας τετοιος νομος στην Ελλαδα τι θα γινόταν? θα τον γραφαμε οπως εχουμε γραψει τα παντα εδω τον αντικαπνιστικό τον εχουμε γραμμενο κανονικα

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Πολυ καλη κινηση ομολογουμενως. Αν καποιος ομως πιστευει οτι ο νομος αυτος θα εφαρμοστει στην Ιταλια δεν γνωριζει την Ιταλικη πραγματικοτητα. Δεν πιστευω οτι υπαρχει ουτε μια στο εκατομμυριο να σταματησουν τα βεγγαλικα και οι κροτιδες την πρωτοχρονια. Οταν το ακουσα στην τηλεοραση με επιασαν τα γελια. Ειμαι πραγματικα περιεργος να δω τι θα γινει. Μπορει να κανω λαθος. Σιγουρα καποιους νομους εκει τους σεβονται περισσοτερο απ' οτι εδω, οπως τον αντικαπνιστικο, αλλα σε καποιους αλλους οπως για παραδειγμα την παραβιαση των οριων ταχυτητας ειναι χειροτεροι παραβατες.

Veronica

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2010
3.213
6
Always somewhere
www.youtube.com
Έχουν κι ένα κόστος τα πυροτεχνήματα και οι Ιταλοί κλαίγονται ακόμα κι αν χάσουν 50 λεπτά από τον μισθό τους. Επειδή το σύστημα είναι τέτοιο που τα έξοδα και τα έσοδα είναι του δήμου (σκουπίδια, δρόμοι, πανεπιστήμια κλπ) και σε πολύ λιγότερο ποσοστό του κράτους, το κόστος των βεγγαλικών είναι βαρύ για τους δημότες.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Κοιτάξτε, αν πέρναγε τέτοιος νόμος στην Ελλάδα που πρώτον να απαγόρευε τα βεγγαλικά, που σημειωτέον οι Αμερικάνοι τα έχουν απαγορέψει στους Έλληνες για την Ανάσταση και επιπλέον έχουν επιβάλει ένα σωρό κανονισμούς για τις λαμπάδες που επιτρέπονται υπό όρους, και αν ο νόμος επίσης προέβλεπε τον περιορισμό του θορύβου από τις καμπάνες γενικώς και επομένως ουσιαστικά επέβαλε την εφαρμογή της ανεξιθρησκείας, θα ξεσηκώνονταν πρώτα οι παπάδες. Μετά θα τους υποστήριζαν ένα σωρό (μετά συγχωρήσεως) ηλίθιοι. Όσο για το αν γελούσαν όσοι άκουγαν περί απαγορεύσεων, αν άρχιζαν να τους μπαγλαρώνουν, δικάζουν και να τους επιβάλλουν πρόστιμα, να δείτε για πότε θα σωφρονίζονταν. Εδώ ρε απαγόρεψε η ΕΕ επιτέλους το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και την γράψανε πολλά κράτη-μέλη κανονικά. Πρέπει να δείτε οι Αμερικάνοι τι ξύλο ρίχνουν στους καπινιστές να δείτε τι εστί βερύκοκο...

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
στην Ελλάδα τα ''δικαιώματα'' της εκκλησίας είναι πάνω απο τα δικαιώματα των πολιτών.....

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
στην Ελλάδα τα ''δικαιώματα'' της εκκλησίας είναι πάνω απο τα δικαιώματα των πολιτών.....
Δυστυχώς, εκκλησία είμαστε όλοι οι βαφτισμένοι...
Άρα...η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των πολιτών! Όταν αποφασίσουμε να μην βαφτίζουμε τα παιδιά μας και αν είμαστε αρκετά αποφασισμένοι που ζητήσουμε αφορισμό (αναίρεση της βάφτισης) τότε να μιλάμε για διαφορά δικαιωμάτων εκκλησίας και "πολιτών"...
Μέχρι τότε, περισσότερο ενοχλούμαι από τις γκλαμουράτες πυροδοτήσεις βεγγαλικών για την "ναυτική εβδομάδα".....τους "ολυμπιακούς που ήρθαν στην πατρίδα τους"...και "τον νέο ελπιδοφόρο χρόνο"......παρά από τις καμπάνες που χτυπάνε την ώρα που ο ύπνος μου δεν διαταράσσεται...:D

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλημερούδια και καλή χρονιά. Όπως ξέρετε, βαφτισμένοι είμαστε όλοι σχεδόν και νομικά δε σημαίνει απολύτως τίποτα, όπως και δε θα 'πρεπε. Παλιά μάλιστα ήταν και ο μόνος τρόπος να πάρεις όνομα αν δεν ήθελες ένα σωρό γραφειοκρατικές τζιριτζάντζουλες που και γι' αυτές πάλι έπρεπε να δηλώσεις θρησκεία. Ούτε στα χαρτιά σου δεν έμπαινε όνομα στο ληξιαρχείο χωρίς να πούνε το ναι οι παπάδες. Να φανταστείτε, περιμένω πώς και πώς ν' αλλάξω το όνομά μου εδώ στην Αμερική και να πάρω ολόκληρο αυτό που μου έδωσαν οι γονείς μου (τα δυο μου ονόματα δηλαδή) πριν επέμβει ο τράγος και μου το αλλάξει!!

Άμα δε ζεις έξω από εκκλησία και σου παίρνει το κεφάλι και σου καταπατάει τα δικαιώματα με τις καμπάνες, επιβάλλεται το σωστό κράτος να τους τσαταλιάσει. Δεν το κάνουν όμως διότι η εκκλησία είναι κράτος εν κράτει λόγω της βλακώδους προπαγάνδας της. Μην ξεχνάτε, ιστορικός είμαι, τα ξέρω πολύ πολύ καλά. Όσο για το τι θα κάνω εγώ προσωπικά και αν θα προβώ σε γραφειοκρατικές δηλώσεις, είναι δικαίωμά μου και πάλι, τα βαφτίσια τα έχω γραμμένα και επιπλέον δεν έχω νομική υποχρέωση για δήλωση. Αν δε προσπαθήσει να την επιβάλει κι αυτή το κράτος λόγω "πλειοψηφίας", τότε θα τους τσαταλιάσει και πολύ σωστά η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα.

Από πότε η πλειοψηφία είναι καλό να καθορίζει το αν θα καταπατήσει τα δικαιώματα των άλλων? Τι σόι δικαιωσύνη και κράτος δικαίου είναι αυτό? Ναζιστικής νοοτροπίας? Μην ξεχνάτε και το Χίτλερ, οι Γερμανοί τον ψηφίσανε...

Και μη μου κολλάτε στα περί θεωρίας δημοκρατίας παρακαλώ, τα διδάσκω αυτή ακριβώς τη στιγμή.

Last edited:

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δίδασκε ότι θες Sara....
Η δημοκρατία που έχουμε παίρνει τις αποφάσεις τις με βάση την πλειοψηφία...Αν αυτό σου φαίνεται φασισμός, με γεια σου με χαρά σου!
Η εκκλησια κάνει την βλακώδη προπαγάνδα της, και το κράτος βολεύεται στο να έχει ένα πάτημα στις "μαζες"....
Όταν σταματήσουμε να έχουμε την εκκλησία σαν οργανισμό ληξιαρχικών αναγκών (βαφτίσεις, γάμοι, κηδείες)...όταν αποφασίσει και η εκκλησία ότι δεν είναι δουλειά της να είναι πλειοψηφούσα, αλλά αληθινή, και όταν μάθουμε να μην γυρνάμε κάθε thread και θέμα κοινωνικής συζήτησης (Ιταλία: λένε όχι στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά) σε επίδειξη επαρχιακής μειονεξίας για το "τι τραβάμε εμείς στην Ελλάδα με την decadence που βιώνουμε"...μπορεί να παίρνουμε τις αποφάσεις λιγότερο φασιστικά...να φτάσουμε σε επίπεδο Αμερικάνικης δημοκρατίας βρε αδερφε!

grekos

Well-Known Member
20 Φεβρουαρίου 2010
468
4
Μικροοργανισμός
Δίδασκε ότι θες Sara....
Η δημοκρατία που έχουμε παίρνει τις αποφάσεις τις με βάση την πλειοψηφία...Αν αυτό σου φαίνεται φασισμός, με γεια σου με χαρά σου!
Η εκκλησια κάνει την βλακώδη προπαγάνδα της, και το κράτος βολεύεται στο να έχει ένα πάτημα στις "μαζες"....
Όταν σταματήσουμε να έχουμε την εκκλησία σαν οργανισμό ληξιαρχικών αναγκών (βαφτίσεις, γάμοι, κηδείες)...όταν αποφασίσει και η εκκλησία ότι δεν είναι δουλειά της να είναι πλειοψηφούσα, αλλά αληθινή, και όταν μάθουμε να μην γυρνάμε κάθε thread και θέμα κοινωνικής συζήτησης (Ιταλία: λένε όχι στα πυροτεχνήματα την Πρωτοχρονιά) σε επίδειξη επαρχιακής μειονεξίας για το "τι τραβάμε εμείς στην Ελλάδα με την decadence που βιώνουμε"...μπορεί να παίρνουμε τις αποφάσεις λιγότερο φασιστικά...να φτάσουμε σε επίπεδο Αμερικάνικης δημοκρατίας βρε αδερφε!
Απολαυστικότατος! :)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Στην Ελλαδα, η εκκλησια(ο κληρος) απολαμβανει εδω και αιωνες μια θεση στην πολιτικη ζωη και στην καθημερινοτητα που δεν δικαιουται. Και μιας και αναφερθηκε και η βαπτιση μην ξεχναμε, στην Ελλαδα ισχυει ο νηπιοβαπτισμος...:eek::rolleyes:

Σιγα σιγα ολες οι χωρες του κοσμου απαγκιστρώνονται απο παλιες πρακτικες, φονταμενταλισμο, ''βουλοκέρια'' κλπ...