Ιστοσελιδες & ομαδες στο facebook για ευρεση "γαμπρων" & "νυφων"

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Πιστευω θα εχετε παρατηρησει αρκετοι ορισμενες ομαδες στο fb με αγγελιες για ζευγαρωματα,"o κουκλος μας ο Λουλης εχει αναγκη απο νυφη",κτλ.Απο τη μια μου αρεσει να τα βλεπω για να εκνευριζομαι και να μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι(S/M καταστασεις),απο την αλλη αποφευγω για να μην ανεβει ολο το αιμα και μεινω και στον τοπο.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση ειναι πως υπηρχαν καποια αρθρα σε μια ομαδα που παρεπεμπαν σε μια ιστοσελιδα,μεσω της οποιας μπορεις να βρεις ταιρι για τις αναγκες πατροτητας και μητροτητας που νομιζουν πολλοι ιδιοκτητες πως εχουν τα σκυλια τους.Αυτο που μου εκανε ακομα μεγαλυτερη εντυπωση ηταν μια δηλωση ενος εκ των συμμετεχοντων σε αυτο το "προτζεκτ" : "Μας έλεγαν φίλοι ότι δεν μπορούν να βρουν “παρτενέρ” για να ζευγαρώσουν τους σκύλους τους. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων το ζευγάρωμα είναι μια αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ ψάξιμο από γνωστό σε γνωστό, πολύ τρέξιμο και με… αμφίβολα αποτελέσματα.«Μας έλεγαν φίλοι ότι δεν μπορούν να βρουν “παρτενέρ” για να ζευγαρώσουν τους σκύλους τους. Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες καθαρόαιμων σκύλων το ζευγάρωμα είναι μια αρκετά περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ ψάξιμο από γνωστό σε γνωστό, πολύ τρέξιμο και με… αμφίβολα αποτελέσματα.Με αφορμή το παραπάνω πρόβλημα και επειδή αγαπάμε πολύ τα σκυλιά, σκεφτήκαμε, λοιπόν, ότι δεν υπάρχει μία ανάλογη υπηρεσία που να διευκολύνει την αναζήτηση συντρόφου".

Να υποθεσω λοιπον πως σε αυτη τη σελιδα χρειαζεται να δειξεις το πεντιγκρι του καθαροαιμου σκυλου σου ή το site αρκειται στον λογο του καθε ιδιοκτητη πως το σκυλι του ειναι καθαροαιμο(αφου μοιαζει εξαλλου !) ; Να υποθεσω πως εφοσον προωθουν τα καθε λογης ζευγαρωματα εχουν προνοησει ολοι οι επιδοξοι byb να βγαλουν αδεια εκτροφης,να βαλουν τσιπ στα κουταβια και να βρουνε τα καταλληλα σπιτια που θα τα δωσουν(με το αζημιωτο παντα,ετσι;);Γιατι εβλεπα κατι σκυλια με αλυσιδες στην ταρατσα να αναζητουν νυφες,εβλεπα καθαροαιμα ιαπωνικα σπιτζ να αναζητουν 100% γνησια ιαπωνικα ή γερμανικα σπιτζ,"καθαροαιμο" να ειναι,και οτι ναναι.

Το να προμοταρουν ζευγαρωματα και να βοηθανε τον καθε φαντασμενο να ζευγαρωσει τον ημιαιμο σκυλο του,μου φανταζει εντελως ηλιθιο,πολυ περισσοτερο με την προφαση οτι ολο αυτο γινεται γιατι αγαπουν τα ζωα.Παω να φαω ενα λεμονι τωρα για να συνελθω!

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Είπαμε, η γονιδιακή δεξαμενή των ηλιθίων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ...

Αυτό που μπορείς να διαχειριστείς εσύ είναι το ποσοστό που θα συναντάς στην καθημερινότητα
Απαιτείται επιδεξιότητα...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Υπάρχει ιδεολογία από πίσω δυστυχώς, που κάνει την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου ακόμα πιο δύσκολη.
Δεν είναι θέμα ηλιθιότητας Στέλιο, είναι θέμα παιδείας.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όχι δεν είναι θέμα παιδείας!
Δεν μπορείς μέσα σε τόση πληροφόρηση να γυρνάς επιδεικτικά την πλάτη στην γνώση!
Δεν είναι θέμα απόψεων, είναι θέμα βιολογίας, ιατρικής κτλ κτλ.
Όταν δεν θέλεις να το δεις αυτό το πράγμα είσαι χαζός...
Την παιδεία μην την μπλέκεις, είναι κάτι ανώτερο γιατί προϋποθέτει εν γένει αντίληψη...

Και πέρα από την παιδεία, πολλά πράγματα ή τα έχεις ή δεν τα έχεις...
Με τα γονίδια δεν παίζουμε μόσο σε κυνολογικό επίπεδο αλλά και σε ανθρώπινο.
Αν ο άλλος είναι τούβλο όρθιο και δεν ανοίγει τα στραβά του να μάθει 5 πράγματα δεν του φταίει η παιδεία...ούτε η πιθανή εναλλακτική που δεν του παρουσιάστηκε! Όλα στο πιάτο ρε γάμωτο?
Έναν σκύλο εκπαιδεύουμε και βάζει πιο πολύ το μυαλό του να δουλέψει από το χαϊβάνι τον άνθρωπο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Γενιές ολόκληρες έχουν μάθει, έχουν γαλουχηθεί στο λάθος.
Και όταν κάποιος ξαφνικά έρχεται να ανατρέψει τη λανθασμένη θεώρηση που έχουν, ή θα αλλάξουν και θα το ψάξουν παραπάνω, ή θα αδιαφορήσουν, εμμένοντας ακόμα πιο έντονα στο λάθος. Και ο,τι επιχειρήματα και να τους παραθέσεις θα ψάχνουν μόνιμα να βρουν υστεροβουλία.

Είναι τεράστιο θέμα Στέλιο.
Σαφώς υπάρχουν και οι βλάκες, αλλά δεν μπορώ να διανοηθώ πως όλοι όσοι συναντάμε είναι τέτοιοι.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Είναι θέμα βλακείας σε μεγάλο βαθμό. Ο έξυπνος άνθρωπος είναι ανοιχτός στην αλλαγή όταν ακούσει μία άλλη άποψη η οποία τεκμηριώνεται με επιχειρήματα.

• Like
Reactions: Lavernne

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Όχι δεν είναι θέμα βλακείας!
Όταν δεν ζητάμε πεντιγκρί με οκτώ γενιές προγόνων για το ταίρι που θα κάνει τα παιδιά μας και επιλέγουμε με άλλα κυρίαρχα κριτήρια, πως είναι δυνατόν να μην μας έρχεται ενστικτωδώς, να κάνουμε το ίδιο για τους σκυλους μας;

Last edited:
  • Like
Reactions: ISKENDER

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.749
7.270
Άλλες φορές είναι λόγω ηλιθιότητας, κατ'εμέ συχνότερα λόγω παιδείας, αλλά το κυριότερο δεν είναι αυτά για μένα.

Όταν ακούνε τον εκπαιδευτή τους και τον κτηνίατρό τους, τους "ειδικούς", να τους λένε για ζευγάρωμα, ΔΕΝ θα ακούσουν ούτε εσένα ούτε εμένα ούτε άλλους 50 που θα τους πουν γιατί να μη ζευγαρώσει. Και καλά κάνουν που δεν ακούνε τους 50, γιατί και από την άλλη, άλλοι 100 για ζευγαρώματα λένε, άρα είναι καλό εν μέρει να μην επηρεάζεσαι από τον όχλο.

Το πρόβλημα μπαίνει όταν αυτό που λέει ο απλός άνθρωπος, έστω και με επιχειρήματα, έρχεται σε κόντρα με αυτό που λέει ο "ειδικός". Γιατί και ο "ειδικός" επιχειρήματα προβάλλει και έχει και τον τίτλο.

Έχω γνωστό-φίλο τέτοιο ας πούμε. Ε δεν θα τα καταφέρω να του αλλάξω γνώμη. Ούτε βλάκας είναι ούτε τίποτα. Μάλιστα είναι εντυπωσιακό το πόσα σωστά βήματα έχει κάνει με το πρώτο του σκυλί - έναντι των 2 σοβαρότατων λαθών: προέλευσης (δεν την ξέρω, δεν έχω ρωτήσει, αλλά δε χρειάζεται, καταλαβαίνω) και ότι του χουνε πει και ο εκπαιδευτής του και ο κτηνίατρός του να τη ζευγαρώσει μία φορά πριν τη στειρώσει και έχει σκοπό να το κάνει (ευτυχώς ως τώρα έχουν περάσει μερικά χρονάκια και του χει βγει ανέραστη). Όταν θα περάσουν χρόνια και εμπειρία από πάνω του και θα καταλάβει πόσο "ειδικοί" είναι οι ειδικοί, ειδικά στα ζώα, τότε πιστεύω θα καταλάβει. Μέχρι τότε, εγώ δεν θα καταφέρω τίποτα, κι έχω παραιτηθεί.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω πιστευω πως δεν χρειαζεται να παμε μακρια,αν υποθεσουμε οτι θα μπουνε 10 νεα μελη στο φορουμ και θα ρωτησουν κατι,τα 8 θα φυγουν γιατι δεν θα ειναι δεκτικοι στην καλοπιστη κριτικη που θα τους εχει ασκηθει,κυριως λογω εγωισμου κατα κυριο λογο και μετα λογω αμαθειας κατα τη γνωμη μου.Τα 2 ατομα που θα παραμεινουν στο φορουμ δεν ειναι ουτε παιδια ενος ανωτερου θεου*τους δοθηκαν τα ιδια μεσα για να μαθουν κατι,απλως τα αξιοποιησαν σωστα και με μεθοδικοτητα εχοντας το μυαλο τους "ανοιχτο".Και εγω μιλαω με φιλους του πατερα μου που "ειχαν 30 χρονια σκυλο" και προσπαθω με επιχειρηματα να πω αυτο που πραγματικα ισχυει,αλλα πλεον δεν προτιθεμαι να το ξανακανω,οχι γιατι δεν αλλαζει ο ανθρωπος,αλλα κυριως γιατι δεν θελει να αλλαξει.

Last edited:

D

Deleted member 14614

Guest
Είναι εκπληκτικό να υπάρχουν φόρα παρτίδα τέτοιες σελίδες στο ίντερνετ/φβ και να μην πηγαίνει κανένας αρμόδιος να μοιράσει πρόστιμα...

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
ρικ πριν ενα οχταμηνο ειχα κανει κατι καταγγελιες...
το αποτελεσμα; :rolleyes:
το προβλημά μας ειναι οτι οι αρμοδιοι, δεν γνωριζουν καν οτι ειναι αρμοδιοι

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Η πραγματικοτητα ειναι οτι αυτο που εδω θεωρουμε σωστο και λογικο - σε γενικες γραμμες γιατι δε στμφωνουμε ολοι σε ολα - το συμμεριζεται μια μικρη μειοψηφια. Ειναι περισσοτεροι απ οτι παλιοτερα αλλα και παλι. Υπαρχουν ανθρωποι με σκυλους που συνανταω τυχαια και αδυνατουν να καταλαβουν την εννοια του ημιαιμου. Προσπαθουν να βρουν με τι μοιαζει γιατι αλλιως δεν ξερουν που να τον καταταξουν.
Δεν ειναι θεμα βλακειας. Ειναι 'δεν ξερω τι μου γινεται'. Ουτε αυτον που αφου ενημερωθει παει και κανει τη μ@λ@κια του, τον θεωρω βλακα.Ο βλακας εχει το ακαταλογιστο. Ειναι αμοιρος των ευθυνων του. Αλλο επιθετο ταιριαζει εδω.