Ιράν: Ο σκύλος, ο καλύτερος εχθρός του ανθρώπου

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για χρόνια, οι ιρανικές κυβερνήσεις ανέχτηκαν αυτό που θεωρούν σαν ένα ελάττωμα: τη κατοχή ενός σκύλου.

Αλλά αυτές οι μέρες σιωπηρής ανοχής φαίνεται να τελειώνουν.

Στην Τεχεράνη, οι νομοθέτες παρουσίασαν ένα νομοσχέδιο για την ποινικοποίηση της κατοχής σκύλων, αναφέρει το περιοδικό Time.

Το νομοσχέδιο εξηγεί ότι τα σκυλιά δεν αποτελούν μόνο πρόβλημα για την δημόσια υγεία, αλλά«και πολιτιστικό καθώς δεν είναι άλλο παρά μια τυφλή μίμηση του χυδαίου δυτικού πολιτισμού» .

Το νομοσχέδιο προτείνει λοιπόν να τιμωρείται «η κατοχή και ο περίπατος των ακάθαρτων και επικίνδυνων ζώων», ένας ορισμός που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και τις γάτες.

Αλλά για την ώρα φαίνεται ότι περιλαμβάνει μόνο τα σκυλιά.
Πως κινδυνεύουν οι κυνόφιλοι; Με κατάσχεση των κατοικίδιων ζώων τους, καθώς και πρόστιμο από 100 έως 500 δολάρια.
Η τύχη του κατασχεμένου ζώου είναι αβέβαιη.

Η Daily Mail εκθέτει σκοτεινές φήμες για την τύχη των σκύλων που κατασχέθηκαν.

«Μου είπαν ότι τα αφήνουν να λιμοκτονήσουν», λέει η Syma, συμπληρώνοντας ότι η ίδια κυκλοφορεί το κανίς της «μόνο τη νύκτα, και σε πολύ ήσυχους δρόμους. Δεν το παίρνω στο αυτοκίνητο μαζί μου τη μέρα» .

Όπως οι χοίροι, έτσι και τα σκυλιά θεωρούνται ακάθαρτα στην ισλαμική παράδοση, και πολλοί Ιρανοί αποφεύγουν κάθε επαφή μαζί τους.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου έχει εμφανιστεί στους δρόμους της Τεχεράνης, λέει η Syma στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα τετράποδα έχουν γίνει πολύ δημοφιλή στα αριστοκρατικά προάστια της ιρανικής πρωτεύουσας, όπου εμφανίζονται τα σκυλιά ράτσας σαν ένδειξη πλούτου.

Έτσι, στα σούπερ μάρκετ στις βόρειες γειτονιές της πόλης, υπάρχουν τροφές για σκύλους στα ράφια.
Δεν υπάρχει επίσημη εκτίμηση για τον αριθμό των σκύλων στην Τεχεράνη, αλλά δεν πρέπει να είναι περισσότερο από μερικές χιλιάδες.

Οι θρησκευτικοί συντηρητικοί έχουν καταγγείλει πολλές φορές την κατοχή σκύλων σαν διαφθαρμένη μόδα προερχόμενη από τη Δύση, και έχουν εκδώσει «fatwas» ( θρησκευτικά διατάγματα) εναντίον αυτής της πρακτικής.

Πηγή:
http://infognomonpolitics.blogspot....78.html?sms_ss=email&at_xt=4db2d6706f478377,0

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
αίσχος!!!
πως σκέφτεται να αντιδράσει ο Κυνολογικός Ομιλος Ιράν και ο Όμιλος Κυνόφιλων Τεχεράνης?

(πρίν πόσα χρόνια έφυγαν μετανάστες και σε ποιά χώρα είναι τώρα τα προεδρεία????)

-τελικά υπάρχουν και χειρότερα.......
:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Καλά, ΤΟΣΟ ανώμαλοι είναι πια εκεί πέρα?:mad::mad: Αστεία-αστεία, γνώρισα κάποτε μια Περσο-αμερικάνα και το τι απέχθεια είχε αυτό το πλάσμα για το Μουφ δεν περιγράφεται!! Έχουν μεγάλο πρόβλημα οι Ανατολίτες με τους σκύλους. Και στην Τουρκία είναι απαράδεκτοι με τους σκύλους και οι Άραβες το ίδιο, τι να πω πλέον...:mad::mad:

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
οπότε και για το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι προφανές ότι ευθύνεται το "400 χρόνια σκλαβιά" .........

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σίγουρα. Εδώ ορισμένες σχετικές εκφράσεις έχουμε ξεσηκώσει από Τούρκους και Άραβες. Πραγματικά, έχω ζήσει στην Τουρκία κανα χρόνο και τα έχω δει από κοντά: una faccia, una razza... Τα ίδια σε όλη την περιοχή και με ίδια αντίδραση, ίδιους πεπαλαιωμένους νόμους που δεν εφαρμόζονται. Α ναι, η ιταλική έκφραση, μου λένε φίλοι μου Ιταλοί, δεν είναι ιταλική, αλλά την φτιάξανε Έλληνες αν και σε σωστά ιταλικά...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν