Θηλυκά σε οίστρο στις εκθέσεις

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Η Ελλάδα είναι απο τις τελευταίες χώρες πλέον που ο ΚΟ δεν επιτρέπει τη συμμετοχή θηλυκών σε οίστρο.

toshko18

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2009
497
1
Bulgaria
diabesica.com
Δεν καταλαβαίνω γιατί το συνεχίζετε. Όπως έγραψα μερικές σελίδες πίσω υπάρχουν προϊόντα που εξουδετερώνουν τις μυρωδιές του οίστρου. Τα έχω δοκιμάσει (οχι σε έκθεση) και δουλεύουν. Τα αρσενικά μου δεν έδιναν καμία σημασία σε θηλυκιά που ήταν στις γόνιμες μέρες της.

Πραγματικά αδυνατω να καταλάβω γιατί θα πρέπει μια σκυλα σε οίστρο να συμμετέχει σε μια έκθεση
Να σου δώσω ένα παράδειγμα αν μου επιτρέπεις.

Ας πούμε ότι εσύ πηγαίνεις τη σκύλα σου σε έκθεση στην Αθήνα (άντε στη Καλαμάτα αυθημερόν) λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου. Αν τύχει και είναι σε οίστρο δεν έγινε και τίποτα απλά παίρνεις τα λεφτά σου πίσω και πας στην επόμενη έκθεση.

Πες ότι εγώ πάω σε έκθεση στο Βέλγιο (ναι το έχω κάνει και αυτό), οι συμμετοχές κλείνουν πολύ νωρίς, έχω πληρώσει, έχω κλείσει handler, έχω κλείσει και πληρώσει τα ξενοδοχεία, ενδεχομένως και καράβι, έχω πάρει άδεια απο τη δουλεία μου (είναι κοντά 5500 χλμ. βλέπεις) και ξαφνικά.... “ευχάριστη” έκπληξη - οίστρος νωρίτερα από το αναμενόμενο λίγες μέρες πριν την αναχώρηση και ήδη πολύ αργά για να ακυρώσω. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?

ΥΓ. είμαστε εντελώς offtopic και είναι κρίμα

Last edited:

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
Το τραβατε απο εδώ το τραβατε απο εκει και άκρη δεν βγαίνει....
Ένα τηλ στον κοε , μια ερώτηση , κάποιο φαξ πιθανόν με το κανονισμό που να λέει εάν επιτρέπεται η όχι και τελείωσε το πράμα .

Συγνώμη για την παρέμβαση αλλα 2 σελίδες τώρα τρώγεσται ....

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Εκθέσεις δεν διοργανώνει μόνο ο ΚΟΕ.
Από την FCI επιτρέπεται, από εκεί και πέρα αποφασίζει ο εκάστοτε όμιλος.

Στο Βέλγιο και στις γειτονικές χώρες επιτρέπονται

Για παράδειγμα από τους κανονισμούς του VDH της Γερμανίας

§ 4 Zulassung und Formalitäten
4. Läufige Hündinnen dürfen auf termingeschützten Rassehunde-Ausstellungen ausgestelt werden.
και του Raad van Beheer Ολλανδίας

Toelaten loopse teven (per 27 juni 2005)
Vanaf 27-06-2005 moeten loopse teven toegelaten worden op exposities.
= Από τις 27-06-2005 πρέπει να επιτρέπονται οι σκύλες σε οίστρο στις εκθέσεις

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
αντε ξανα ... εγω προσωπικα δεν ανελυσα το αν επιτρεπονται η οχι.η ενσταση μου υπαρχει μονο στην επιμονη σας να ισχυριζεστε οτι δεν δημιουργουν ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα...προς θεου...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Eιναι σαν τις θηλυικες απο το ανθρωπινο ειδος μονιμα σε οιστρο(δηλαδη παντα μπορει να προκαλεσουνε) και που αν και δεν απαγορευεται απο συγκεκριμενο νομο να εμφανιζονται με αποκαλυπτικα ρουχα και να μην προκαλουν εμεις το αναμενουμε και το εκτιμουμε αναλογα...Αρα, μαλλον ειναι στην ''διακριτικη'' ευχέρεια...:rolleyes::D

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
Εκθέσεις δεν διοργανώνει μόνο ο ΚΟΕ.
Από την FCI επιτρέπεται, από εκεί και πέρα αποφασίζει ο εκάστοτε όμιλος.

Στο Βέλγιο και στις γειτονικές χώρες επιτρέπονται

Για παράδειγμα από τους κανονισμούς του VDH της Γερμανίας

και του Raad van Beheer Ολλανδίας

= Από τις 27-06-2005 πρέπει να επιτρέπονται οι σκύλες σε οίστρο στις εκθέσεις
Εάν κολησαμε στον κοε να το πω ποιο γενικά τότε

Περνουμε ένα τηλέφωνο στον εκάστοτε διοργανωτή και μας λέει τι επιτρέπεται και τι όχι . Και μην ξεχνάμε το βασικό.... Εδω είναι ΕΛλαδα...

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Για μενα σημαινει οτι αν μονο στην Ελλαδα απαγορευεται ο οιστρος σε σκυλια που θα εκτεθουν , πρεπει να το σεβαστουμε.
Αν καποιοι ''κατηγορουν'' αυτην την αποφαση , μπορουν να συμμετεχουν σε εκθεσεις του εξωτερικου.

Etna

Well-Known Member
22 Οκτωβρίου 2011
167
1
Που σημαίνει τι ακριβώς;
Στα 32 μου χρόνια έχω βγάλει το συμπέρασμα ότι στη Ελλάδα όλα απαγορεύονται και ταυτόχρονα όλα επιτρέπονται :)

Αλλα αυτο είναι αλλο θέμα και θα ξεφύγει παραπάνω η συζήτηση απο ότι έχει ξεφύγει .

Μένω στη παραπάνω δήλωση μου πως επικοινωνούμε με τον διοργανωτή και μας λέει επίσημα το τι επιτρέπεται και τι όχι .

:)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Καποιο ειδος ''ταμπόν'' που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει δεν υπαρχει; Θα μετριαζε το προβλημα...

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Ότι κάτι γίνεται μόνο στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητα πάντοτε κακό, εσείς που όλοι έχετε μεγαλώσει νέα Υόρκη, το τι γίνεται σε κάθε έκθεση κάποιας χώρας πρέπει να είναι πάντοτε σύμφωνο με τους κανονισμούς της εκάστοτε χώρας, μη λέμε για διάφορα και εμβαθύνουμε γιατί θα περάσουμε και σε αλλα θέματα των εκθέσεων σημαντικότερα. Σίγουρα το κόστος που αναφέρεται πιο πάνω είναι ορισμένες φορές μεγάλο αλλα έτσι είναι είναι ακριβό χόμπυ δηλαδή αν τύχαινε και κάτι άλλο πάλι θα μπορούσαν να χαθούν τα διάφορα, απρόοπτα υπάρχουν Πάντα μέσα στη ζωή.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Καλά βρε παιδιά αναφέρεστε λες και στις εκθέσεις στο εξωτερικό είναι όλα φοβερά τέλεια και ακριβοδικαια, σιγά γιατί θα μας πιάσουν τα γέλια, έχουμε δει και νέος μεγάλες εκθέσεις δεν περιμέναμε στο φόρουμ να τα μάθουμε. Αυτο πλέον με την Ελλάδα έχει καταντήσει πέραν του δέοντος γραφικό.

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Συμφωνώ ότι πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί, όμως όλοι.

Στην έκθεση είδα σκυλιά που δεν συμμετείχαν, είδα καραγκιοζιλίκια στο στίβο των rottweiler, ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97