Eχω περάσει φάσεις να έχω ξενυχτήσει με μωρό, ασθένειες κλπ κλπ και να έχω τις τσιρίδες των διπλανών παιδιών, το χόμπυ του γείτονα που περιλαμβάνει κατασκευές με τρυπάνια, σφυριά και άλλα ευχάριστα, την εξάσκηση στα ντραμς του αλλουνού και καταλαβαίνω τι λες. Αλλά πέρα του να μιλήσεις και να ελπίζεις ότι ο άλλος θα δείξει κατανόηση και θα θελήσει να διατηρήσει μία σχέση καλής γειτονίας, πρακτικά τι να κάνεις; Αν ο άλλος θέλει να χαλάει τον κόσμο στις 10 το πρωί και δεν τον νοιάζει που τον βρίζει όλη η γειτονιά, πώς να το απαγορεύσεις;Παίδες μην είστε και τόσο απόλυτοι με τα θέματα και τις ώρες κοινής ησυχίας.....δλδ αν εγώ η δύστυχη δουλεύω νύχτα και σχολάω 7 το πρωί .....δλδ πάω 8 σπίτι......και θέλω να ρίξω κάναν ύπνο..... και οι διπλανοί μου στα διαμερίσματα το ξέρουν αυτό ....αλλά με γράφουν κανονικά ...να το θεωρήσω καλό αυτό ;
ή αν το μπάσο της μουσικής δονεί τους τοίχους και ξυπνάει το μωρό μου σε ώρα μη κοινής ησυχίας ...να το θεωρήσω καλό αυτό ;
Λίγη κατανόηση και διακριτικότητα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Τώρα το πορτοκάλι με το ξυραφάκι μέσα....τι να πω...θα το είχα καταγγείλει στην αστυνομία ....αυτά ξεφεύγουν του συνηθισμένου.