Εγώ νομίζω οτι το παιδί δέχτηκε πρώιμη επίθεση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Καταλαβαίνω ότι μόλις ακούμε "θέλω να γίνω κάτοχος δυναμικής ράτσας" λέμε από μέσα μας "φτου σου κι άλλος άσχετος" αλλά νομίζω ότι το παιδί ως ένα σημείο δεν έδωσε τέτοια αφορμή και μάλιστα ήταν και συζητίσιμο.
Το heart like a fairytale εμένα μόνο όμορφο μπορεί να μου ακουστεί.
Το ότι τα amstaf είναι αδερφές βέβαια, φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτούς που επιτέθηκαν νωρίς και λυπάμαι πολύ γι αυτό.Αν μη τι άλλο δείχνει κάποιον που δε σέβεται τους σκύλους γενικά.
Εν κατακλείδει πιστεύω ότι κανείς αρχάριος δεν πρέπει να παίρνει τόσο δύσκολο σκύλο, επιδιώκοντας μάλιστα να καλλιεργήσει τέτοια ένστικτα (και κάτι μου λέει ότι ούτε ο τρόπος εκπαίδευσης θα μου αρέσει). Τα θέματα που έθεσε ο/η kat πιο πάνω για στρατό και μετέπειτα ζωή είναι επίσης πάρα πολύ σοβαρά. Θέμα χώρου στο σπίτι δε θεωρώ ότι υπάρχει.
Θα κλέψω κάτι που διάβασα σε άλλο ποστ : "αν δε μάθεις όλα τα αρνητικά της φυλής μη σταματήσεις το διάβασμα". Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο-κλειδί πριν την απόκτηση κάθε φυλής. Ψάξε, βρες τα χειρότερα στοιχεία της ράτσας που αγαπάς (τα χειρότερα για σένα) και λάβε τα σοβαρά υπόψη σου. Και επίσης μη στηρίζεσαι πολύ στους φίλους σου και στις γνώσεις τους. Δικός σου θα ναι ο σκύλος και εσύ θα είσαι υπεύθυνος γι αυτόν.