Θελω να γινω ιδιοκτητης σκυλου αλλα ποιας ρατσας ακριβως?

superman

Well-Known Member
28 Μαϊου 2009
7.422
739
χαλκιδα
www.facebook.com
kat οταν πιασει δουλεια κτλ παλι θα μπορει να προσφερει εκτονωση αρκει να το θελει και οι ωρες που περναει με το σκυλο ειναι δημιουργικες.τωρα ο στρατος ειναι ενα θεμα αλλα και παλι δε σημαινει οτι δεν μπορει να εχει σκυλο αν υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να τον φροντιζουν καταλληλα οσο θα λειπει.οι περισσοτεροι ιδιοκτητες δουλευουν 8-10 ωρες και εχουν πολλοι σκυλια που χρειαζοντε αρκετη εκτονωση.τωρα αυτα που λεει οτι το αμσταφφ ειναι αδερφη πρωτη φορα το ακουω παρολο που δεν γνωριζω τη φυλη απλα ειναι λαθος.και μαλλον θα κανει λαθος επιλογη

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Εγώ νομίζω οτι το παιδί δέχτηκε πρώιμη επίθεση, χωρίς να υπάρχει λόγος. Καταλαβαίνω ότι μόλις ακούμε "θέλω να γίνω κάτοχος δυναμικής ράτσας" λέμε από μέσα μας "φτου σου κι άλλος άσχετος" αλλά νομίζω ότι το παιδί ως ένα σημείο δεν έδωσε τέτοια αφορμή και μάλιστα ήταν και συζητίσιμο.
Το heart like a fairytale εμένα μόνο όμορφο μπορεί να μου ακουστεί.

Το ότι τα amstaf είναι αδερφές βέβαια, φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτούς που επιτέθηκαν νωρίς και λυπάμαι πολύ γι αυτό.Αν μη τι άλλο δείχνει κάποιον που δε σέβεται τους σκύλους γενικά.

Εν κατακλείδει πιστεύω ότι κανείς αρχάριος δεν πρέπει να παίρνει τόσο δύσκολο σκύλο, επιδιώκοντας μάλιστα να καλλιεργήσει τέτοια ένστικτα (και κάτι μου λέει ότι ούτε ο τρόπος εκπαίδευσης θα μου αρέσει). Τα θέματα που έθεσε ο/η kat πιο πάνω για στρατό και μετέπειτα ζωή είναι επίσης πάρα πολύ σοβαρά. Θέμα χώρου στο σπίτι δε θεωρώ ότι υπάρχει.

Θα κλέψω κάτι που διάβασα σε άλλο ποστ : "αν δε μάθεις όλα τα αρνητικά της φυλής μη σταματήσεις το διάβασμα". Νομίζω ότι αυτό είναι το σημείο-κλειδί πριν την απόκτηση κάθε φυλής. Ψάξε, βρες τα χειρότερα στοιχεία της ράτσας που αγαπάς (τα χειρότερα για σένα) και λάβε τα σοβαρά υπόψη σου. Και επίσης μη στηρίζεσαι πολύ στους φίλους σου και στις γνώσεις τους. Δικός σου θα ναι ο σκύλος και εσύ θα είσαι υπεύθυνος γι αυτόν.

matzoo

Member
3 Νοεμβρίου 2010
16
0
Μαριλένα ένα από τα αρνητικά αυτής τις ράτσας είναι ο δύσκολος χαρακτήρας τους...θέλουν να κάνουν το δικό τους...αλλα μπορώ να το χειριστώ αυτό!επίσης άλλο ένα αρνητικό είναι ότι δεν έχουν καθόλου καλές σχέσεις με αλλα σκυλιά...και προσπαθούν να δείξουν την δύναμη τους στα αλλα με την πρώτη ευκαιρία...!όσο για τα amstaff,ένα σκυλί που με βλέπει όλη μέρα και το έχω πάει εγώ ο ίδιος με το αφεντικό του βόλτες...και μετά να πηγαίνω να τον χαϊδέψω η να παίξω μαζί του και να φοβάται και να φεύγει....με έχει εκνευρίσει τόσο πολύ που αλήθεια πιστεύω ότι το σκυλί είναι αδερφή!!τι άλλο να πω!άλλες φορες πάω να τον χαϊδέψω να τον αγκαλιάσω και σκύβει το κεφάλι κάτω και είναι έτοιμο να τα κάνει πάνω του...δεν ξέρω αν είναι στο συγκεκριμένο σκυλί αυτό το πρόβλημα..αλλα το amstaff has a heart of a "φαρυταλε" το έχω διαβάσει και δεν το έβγαλα από το μυαλό μου :)...και εννοείτε πως το είπα για πλακα και δεν υπάρχει θέμα στο να θέλω το σκυλί μου να κάνει μάχες και οτιδήποτε άλλη τέτοια αηδία.......!μονο η σκέψη με αηδιάζει και με θυμώνει!!!!!!!!!!!!

Last edited by a moderator:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
γειά σου matzoo!:)
σίγουρα δεν περιγράφεις μια τυπική συμπεριφορά των amstaff και γενικότερα κανενός καλά κοινωνικοποιημένου σκύλου....
πολλά μπορεί να έχουν γίνει....που ίσως να μην τα γνωρίζεις.....

ένα είναι βέβαιο...το σκυλί δεν ''αδερφίζει''.....αυτά είναι ανθρώπινα θέματα, κόμπλεξ ή ανασφάλειες των γονιών που βασανίζουν τα παιδιά τους και σε μεγάλη ηλικία......:rolleyes:

καλώς ήρθες...και με το καλό να βρείς το σκυλί που θέλεις...:)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
όσο για τα amstaff,ένα σκυλί που με βλέπει όλη μέρα και το έχω πάει εγώ ο ίδιος με το αφεντικό του βόλτες...και μετά να πηγαίνω να τον χαϊδέψω η να παίξω μαζί του και να φοβάται και να φεύγει....με έχει εκνευρίσει τόσο πολύ που αλήθεια πιστεύω ότι το σκυλί είναι αδερφή!!τι άλλο να πω!άλλες φορες πάω να τον χαϊδέψω να τον αγκαλιάσω και σκύβει το κεφάλι κάτω και είναι έτοιμο να τα κάνει πάνω του...δεν ξέρω αν είναι στο συγκεκριμένο σκυλί αυτό το πρόβλημα..
Το ξέρεις ότι πολλές φορές, αυτή η κίνηση, υποδηλώνει ζώο που έχει φάει πολλές στην ζωή του;
Βλέπει χέρι απλωμένο κατά πάνω του και περιμένει αντί για χάδι, την μπούφλα. Γι' αυτό σκύβει το κεφάλι του και δείχνει φόβο.
Εμένα αυτή η σκέψη με αηδιάζει και με θυμώνει.
Μόνο για λύπηση μπορεί να είναι αυτός ο σκύλος και για θαυμασμό, αφού αν όντως έχει φάει ξύλο, δεν έχει γυρίσει να δαγκώσει.
Αδελφή πάντως δεν θα το έλεγα.