Θα ξαναπαίρνατε σκύλο από BΥΒ?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το θεμα μεταφέρθηκε με νέο τίτλο.
Η πλατφόρμα του φόρουμ δέχεται ως τίτλο θέματος 32 χαρακτήρες. Εάν ο τίτλος είναι μεγαλύτερος, το θεμα δεν εμφανίζεται.

galazio said:
με αφορμη κατι που εγραψε ο σωτηρης και που κι εγω ειχα καιρο τωρα την απορια,ας ρωτησω λοιπον...
οσοι εχετε αποκτησει σκυλο απο τον... κακο αυτον εκτροφεα της πισω πορτας που λεμε,το κανατε για καποιον συγκεκριμενο λογο...
(εαν θυμαμαι καλα η ροττι ειχε γραψει πως το σκυλακι οταν το ειδε,ηταν τοσο ταλαιπωρημενο και ζουσε τοσο αθλια,που ακομη και γατα να ηταν η οτιδηποτε αλλο,παλι θα το επαιρνε)
να ρωτησω λοιπον συγκεκριμενα,διοτι δεν μου αρεσει να μιλαω γενικα.
θα ξαναεπαιρνες ροττι,ενα τετοιο σκυλι,εαν ζουσε παλι στις ιδιες συνθηκες?
εαν οχι,γιατι?

επισης να ρωτησω οσους εχουν εδω πιτ μπουλ που δεν ειναι αναγνωρισμενα,αρα και απο εκτροφεις της πισω πορτουλας,τα εχουν παρει απο την αμερικη,η απο την ελλαδα η αλλη χωρα?
οσκαρ,εσυ απο που εχεις παρει τον σκυλο?
εχετε υποστηριξει ουσιαστικα

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
αν ηθελα σκυλο ρατσας για καποιο συγκεκριμενο λογο(για εκθεσεις,τιτλους,εκτρωφη κλπ)δεν θα επερνα ποτε απο Byb αλλα αν ηθελα εναν σκυλο μονο για παρεα κ εχει γεννησει γνωστου μου ας πουμε ενα γερμ ποιμ που μου αρεσουν μαλλον θα επερνα,δεν θα εκανα αναπαραγωγη βεβαια εννοειται

sir-elric

Well-Known Member
17 Νοεμβρίου 2006
2.589
3
marathon beach
οχι δεν θα επαιρνα!αν δεν ηθελα ρατσα σωνει και καλα θα επαιρνα κανα κοπρο να μαρεσει!

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Χμμμμ.... σοβαρή ερώτηση. Εγώ πραγματικά δεν ξέρω... Αν έβλεπα κουτάβι να ζεί σε άθλιες συνθήκες θα το σκεφτόμουνα. Τα λυπάμαι γμτ.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Chloe κι αυτά στο δρόμο ζουν επίσης σε άθλιες συνθήκες. Και πάλι το ίδιο θα έκανα.

Δηλαδή εσύ αν έβλεπες ένα κουτάβι υποσιτησμένο και σε κακό χάλι δεν θα το σκεφτόσουν???

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
"Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού"

Εαν θέλω ράτσα θα πάρω από εκτροφείο,αν δεν θέλω εκτροφείο θα πάρω αδεσποτο.Δυστυχώς υπάρχει τεράστια προσφορά.....και ελάχιστη ζήτηση.

εκτός κι αν γεννήσει η Μάγια μου και κρατήσω κουτάβι της....(....πλάκα κάνω :cuniaoo: )

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Όχι Αλέκα. Ούτε από BYB (εκτός της περίπτωσης που είπα) ούτε από πετ σοπ. Ναι, τα λυπάμαι κι έχω έρθει πολλές φορές στη θέση να το σκεφτώ, αλλά σώζοντας ένα καταδικάζεις πολλά άλλα. Στον οίκτο μας αποσκοπούν οι πετσοπάδες. Οι bybs είτε έχουν πλήρη άγνοια, είτε κοιτάζουν πώς θα βγάλουν κανά φράγκο από τους σκύλους τους.
Τώρα αυτά που ζουν στο δρόμο είναι άλλο θέμα... Κανείς δεν κερδίζει απ' αυτά και βοηθάς όταν μαζεύεις ένα. Δεν στηρίζεις με την απόφασή σου κανένα λαμόγιο.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
ROTTIE said:
Το θεμα μεταφέρθηκε με νέο τίτλο.
Η πλατφόρμα του φόρουμ δέχεται ως τίτλο θέματος 32 χαρακτήρες. Εάν ο τίτλος είναι μεγαλύτερος, το θεμα δεν εμφανίζεται.

galazio said:
με αφορμη κατι που εγραψε ο σωτηρης και που κι εγω ειχα καιρο τωρα την απορια,ας ρωτησω λοιπον...
οσοι εχετε αποκτησει σκυλο απο τον... κακο αυτον εκτροφεα της πισω πορτας που λεμε,το κανατε για καποιον συγκεκριμενο λογο...
(εαν θυμαμαι καλα η ροττι ειχε γραψει πως το σκυλακι οταν το ειδε,ηταν τοσο ταλαιπωρημενο και ζουσε τοσο αθλια,που ακομη και γατα να ηταν η οτιδηποτε αλλο,παλι θα το επαιρνε)
να ρωτησω λοιπον συγκεκριμενα,διοτι δεν μου αρεσει να μιλαω γενικα.
εαν οχι,γιατι?

επισης να ρωτησω οσους εχουν εδω πιτ μπουλ που δεν ειναι αναγνωρισμενα,αρα και απο εκτροφεις της πισω πορτουλας,τα εχουν παρει απο την αμερικη,η απο την ελλαδα η αλλη χωρα?
οσκαρ,εσυ απο που εχεις παρει τον σκυλο?
εχετε υποστηριξει ουσιαστικα
25 χαρακτηρες ειχε ο τιτλος,τελος παντων,συγνωμη για την ταλαιπωρια...
επειδη "κοπηκε" το τελος της δημοσιευσης,το οποιο δεν θυμαμαι τωρα πως το εγραφα :lol: ηθελα να καταληξω πως εφοσον εχετε υποστηριξει ουσιαστικα την 'εκτροφη " αυτη για τους δικους σας λογους,οι λογοι αυτοι,δεν ισχυουν πλεον για εσας?

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
galazio said:
εαν οχι,γιατι?
Όχι, διότι μ’ αυτόν τον τρόπο διαιωνίζω το φαινόμενο του back yard breeding, την ανεξέλεγκτη και ανήθικη αναπαραγωγή ζώων δηλαδή, από τον κάθε τυχάρπαστο ιδιοκτήτη που έχει ως αποτέλεσμα ζώα άρρωστα, κακοποιημένα, βασανισμένα και αδέσποτα.

Η δικιά μου ιστορία ξεκινά έτσι:

ROTTIE said:
Πάνω σε μια συζήτηση, ο άντρας μιας συναδέλφου του άντρα μου, ο οποίος είναι κτηνίατρος, μου είπε για ένα πελάτη του, ο οποίος είχε ένα πολύ όμορφο κουτάβι 3 μηνών και έψαχνε να το δώσει, γιατί είχε προβλήματα με την γυναίκα του η οποία δεν ήθελε το σκυλάκι στο σπίτι.

Πήγα να το δω το κουτάβι από περιέργεια και πραγματικά φρικάρισα τελείως! Το κουταβάκι το είχαν μαντρωμένο σε ένα τετραγωνικό στο μπαλκόνι. Κοιμόταν εκεί που έτρωγε και αφόδευε εκεί που έπαιζε!
Ένιωσα απίστευτη οργή με αυτόν τον άνθρωπο! Παρόλα αυτά αντί να τον αρχίσω στο «στόλισμα» και αυτόν και τη γυναίκα του για την ανευθυνότητα και τη σκληρότητα που έδειξαν στο ζωάκι αυτό, που είχε τη δυστυχία να πέσει στα χέρια τους, πλήρωσα τα λεφτά που μου ζήτησαν και την επόμενη μισή ώρα βρισκόμουν με το κουτάβι στο αμάξι, καθοδόν για το σπίτι. Και...γάτα να ήταν, πάλι θα το έπαιρνα για να το γλιτώσω από κει μέσα!

Η αλήθεια είναι πως το σκυλί μου μορφολογικά είναι κακό (εγώ τον αποκαλώ χαϊδευτικά « Ντροπή των Rottweilers!» ).
Τα πύρινα του δεν είναι έντονα, τα μάτια του είναι ανοιχτόχρωμα, τα αφτιά του δεν έχουν τη σωστή θέση κτλ. Επίσης δεν έχει χαρτιά, είναι δηλαδή τυπικά ημιαιμο.
Ο πρώην ιδιοκτήτης του μου είπε ψέματα σχετικά με τον εκτροφέα που ισχυρίζονταν ότι είχε αγοράσει το κουτάβι. Μου έλεγε πως περιμένει το pedigree, πως ο εκτροφέας δεν του το έχει στείλει ακόμα κτλ. Όταν μετά από λίγο καιρό, έμαθα την αλήθεια ήταν πλέον αργά. Το κουτάβι το είχε αγοράσει από "εκτροφέα της πίσω πόρτας".
*Πως αποκτήσατε το σκύλο σας?

Συνεχίζει έτσι…

ROTTIE said:
Όπως έχω γράψει σε προηγούμενα post, το σκυλί μου το απέκτησα αγοράζοντας το από κάποιον που τον πήρε δρώντας παρορμητικά και αγνοώντας τις ευθύνες που θα έπρεπε να επωμιστεί ως ιδιοκτήτης σκύλου. Δεν έλαβε σοβαρά υπ’ όψιν τις αντιδράσεις της γυναίκας του, οπότε μετά από ένα μήνα άπειρων ομηρικών καβγάδων, έλαβε το τελεσίγραφο «ή εγώ ή ο σκύλος».
Ο πρώην ιδιοκτήτης του Iggy, δεν επικοινώνησε από τότε μαζί μου.
Μου έκανε εντύπωση πως ποτέ δεν πήρε ένα τηλέφωνο για να ρωτήσει αν το σκυλί είναι καλά και πως περνάει.
Πίστεψα λοιπόν πως συμμετείχα σε μια ιστορία που ξεκίνησε θλιβερά αλλά είχε αίσιο τέλος…
Ο μικρός ήταν τυχερός που βρήκε εμένα και εγώ ακόμα πιο τυχερή που βρήκα αυτόν.

Η ιστορία όμως δεν τελείωσε δυστυχώς εκεί…

Εχθές το απόγευμα, κατά τις 5, χτυπά το τηλέφωνο του σπιτιού μου. Ήταν ο πρώην ιδιοκτήτης του Iggy, ο οποίος μου ανακοίνωσε περιχαρής ότι έπεισε τη γυναίκα του να πάρουν άλλο σκύλο. Ένα κουτάβι από γνωστό εκτροφείο, φορτωμένο με pedigree και τίτλους… Μου ζήτησε να έρθει στο σπίτι μου με το καινούργιο του σκύλο για δει τι κάνει ο Iggy.
Φυσικά και δέχτηκα. Απορούσα πως δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα…
Ήρθε μετά από μια ώρα με το νέο του κουτάβι, για το οποίο δεν έπαψε να περηφανεύεται μέχρι την ώρα που έφυγε.
Διαπίστωσα στο τέλος πως ο λόγος για τον οποίο είχε έρθει δεν ήταν για να διαπιστώσει αν ήταν καλά ή όχι ο Iggy , αλλά για να επιδείξει και να συγκρίνει το νέο του απόκτημα με το παλιό!!!
Έκανα υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην τον πετάξω κλοτσηδόν έξω από το σπίτι μου!
Αυτός ο επιπόλαιος και ανεγκέφαλος άνθρωπος τελικά δεν έμαθε ΤΙΠΟΤΑ από το λάθος του. Ξαναπήρε σκύλο (πρωταθλητή αυτή τη φορά) για να τον πουλήσει πάλι σε κάνα μήνα και παρόλα αυτά δεν σταμάτησε να μου λέει με ενθουσιασμό για την πρόθεση του να το κατεβάσει σε εκθέσεις μορφολογίας…
*ΠΟΣΗ ΠΙΑ ΚΑΦΡΙΛΑ???

Και καταλήγει ως εξής:

Πριν μια εβδομάδα, μιλούσαμε στο τηλέφωνο με τον denis σχετικά με την διεθνή έκθεση του ΟΚΑ.
Ξεφυλλίζοντας λοιπόν τον κατάλογο των έκθετων και ψάχνοντας να βρω μια πληροφορία που μου ζήτησε ο Denis, πέφτει το μάτι μου στην κατηγορία των Νέων αρσενικών των rottweilers και διαπιστώνω πως το όνομα του πρώην ιδιοκτήτη του σκύλου μου φιγουράρει δίπλα στο όνομα ενός πολλά υποσχόμενου σκύλου.

Αυτός ο άνθρωπος πήρε από έναν BYB τον σκύλο μου, φρόντισε να τον ξεφορτωθεί, πήρε ένα σκύλο από εκτροφείο, και εξακολουθεί και τον έχει δεμένο σε ένα τετραγωνικό στο μπαλκόνι.

Συμπέρασμα: Ο BYB έκανε τη δουλειά του, ο πρώην ιδιοκτήτης του σκύλου μου έκανε το ψώνιο του, ο σκύλος του είναι ένας πολύ καλός μορφολογικά δυστυχισμένος σκύλος και ο δικός μου απλά τυχερός που έπεσε σε μένα και δεν κατέληξε δεμένος σε εξοχικό, αποθήκη, μπαλκόνι ή παρατημένος σε κανα βουνό.

ΠΟΤΕ δεν θα ξαναγινόμουν κρίκος σ’ αυτήν την αλυσίδα!

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Βασικά ούτε σε περίπτωση που το είχε φίλος και γέννησε θα έπαιρνα.

Σε γνωστούς και φίλους και άλλους που θα τρέξουν σε βοήθεια βασίζονται όλοι οι ΒΥΒ για να τα δώσουν.

Ας κόψει το λαιμό του να βρει να τα δώσει.

Άσε που αν το είχα μάθει το κύρηγμα θα είχε γίνει νωρίτερα ώστε να μη φτάσουμε σε αυτές τις καταστάσεις.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Κοίτα αν η κολλητή μου ή ο κολλητός μου έκαναν αυτό το λάθος μέσα στην άγνοια ή την ανοησία τους (ο γιατρός μου είπε να τη ζευγαρώσω μια φορά μπλα μπλα μπλα) θα βοηθούσα για μία και μοναδική φορά. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα, όλοι τόσο απόλυτοι. Έχουμε και αδυναμίες.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Chloe said:
Τώρα αυτά που ζουν στο δρόμο είναι άλλο θέμα... Κανείς δεν κερδίζει απ' αυτά και βοηθάς όταν μαζεύεις ένα. Δεν στηρίζεις με την απόφασή σου κανένα λαμόγιο.
πως δεν στηριζεις?στηριζεις αυτους που τα ξεφορτωνονται με την φτηνη δικαιολογια που την εχουν πιστεψει κιολας λογω αμυνας, πως καποιος αλλος θα το μαζεψει-στειρωσει-ταισει κλπ.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν είναι έτσι γαλάζιο. Αυτοί που τα παρατούν ούτε φράγκα βγάζουν, ούτε γνωρίζουν πού καταλήγει το σκυλί τους. Επίσης δεν είναι όλα τα αδέσποτα παρατημένα, ούτε μπορείς να ξέρεις την ιστορία του καθενός. Ούτως ή άλλως υπάρχουν τόοοοσα αδέσποτα στο δρόμο που πάντα τα ποσοστά τους σε σχέση με αυτά που τελικά υιοθετούνται είναι μεγαλύτερα, κατά πολύ μάλιστα.

Υιοθετώντας αδέσποτο δε στηρίζεις κανέναν ανήθικο ΘΕΣΜΟ ή ΕΜΠΟΡΙΟ. Απλώς βοηθάς. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω.

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Chloe said:
.

Υιοθετώντας αδέσποτο δε στηρίζεις κανέναν ανήθικο ΘΕΣΜΟ ή ΕΜΠΟΡΙΟ. Απλώς βοηθάς. Αυτό τουλάχιστον πιστεύω.
εγω διαφωνω.
ενα απο τα επιχειρηματα του να μην αγοραζουμε σκυλο απο πετ σοπ, η απο λαμογιο εκτροφεα της συμφορας της παραδιπλανης πορτας,ειναι και το οτι καταληγουν αδεσποτα,διοτι δεν πληρουσαν αυτα που υποσχεθηκε ο "εκτροφεας",η διοτι ηταν αρρωστα,η διοτι τα πηραν ανενημερωτοι και εκτος κυνολογικης παιδειας ανθρωποι που οταν τα βαρεθηκαν,ενοχληθηκαν κλπ,κλπ,τα παρατησαν. :wink:

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Galazio αν ψάχνουμε δικαιολογίες για τη βλακεία υπάρχουν πολλές.

Είναι επιλογή τους να πιστέψουν ότι κάποιος θα βρεθεί να το μαζέψει. Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες και όλοι το γνωρίζουν. Όταν όπου και να γυρίσω βλέπω σκοτωμένα και εξαθλιωμένα ζώα, είναι επιλογή μου να βαυκαλίζομαι με τέτοιες ανοησίες.

Με το ότι όλοι εμείς μπορεί να βοηθήσουμε περιστασιακά κάποιο ζώο, δε λύνουμε κανένα πρόβλημα και δεν πιστεύω ότι δίνουμε δικαιολογίες.

Δεν είμαι απόλυτη Chloe, αλλά ζώο από ΒΥΒ δε θα έπαιρνα, ακόμα και αν ήταν ο κολλητός μου. Πιθανότατα να τον βοηθούσα στην ανατροφή και στο να τα δώσει, και αυτό το λέω με κάθε επιφύλαξη γιατί εξαρτάται από τα νεύρα μου.

aleka2

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2008
300
0
46
Chloe έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα αυτά που λές και τα καταλαβαίνω απόλυτα αλλά...

μου έχει τύχει να δώ κουτάβι με κομμένη ουρά και σοβαρή μόλυνση, με πρησμένη την κοιλιά απο τα πολλά σκουλήκια, με τσιμπούρια και ναι ανέλαβα να το πάω στο κτηνίατρο και να το φιλοξενήσω μέχρι να συνέλθει. Εκεί ναι σκέφτηκα να το κρατήσω!!

Aυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έμπαινα ποτέ στη διαδικασία να πάρω απο εκεί ένα κουτάβι. Αυτό εννοείται.

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
μα εσύ δεν έπαιξες ουσιαστικό ρόλο,το κακό είναι πως έδωσες χρήματα για τον Iggy,λάθος σας.Αυτός θα το παρατούσε το σκυλί έτσι και αλλιώς,είτε βρισκόσουν εσύ είτε όχι,ήταν αποφασισμένος.Απλά ίσως του καρφώθηκε η ιδέα των εκθέσεων στην πορεία,ο Iggy δεν είχε χαρτιά,έπρεπε να πάρει άλλο σκύλο,έπρεπε να ξεφορτωθεί τον ημίαιμο όπως λες εσύ.Δεν είχε γέννα η σκύλα του και πήγες να παραγγείλεις κουτάβι.Είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

Λάθος έκανε ο εκτροφέας που του έδωσε το νέο κουτάβι.Μάλλον ξέρει να κρύβει καλά τον πραγματικό του χαρακτήρα.Πώς ξέρεις πως ζει κάτω από τις συνθήκες που περιγράφεις το νέο σκυλί?Εχετε επαφές?Ζείτε κοντά?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
galazio said:
εγω διαφωνω.
ενα απο τα επιχειρηματα του να μην αγοραζουμε σκυλο απο πετ σοπ, η απο λαμογιο εκτροφεα της συμφορας της παραδιπλανης πορτας,ειναι και το οτι καταληγουν αδεσποτα,
Για μένα αυτό είναι το ασθενέστερο επιχείρημα. Αν κατέληγε στα χέρια μου σκύλος από τέτοια πηγή δε θα υπήρχε περίπτωση να τον παρατήσω, όπως κι αν ήταν.