Θα ηθελα τη γνωμη σας.

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
'Ενας ιδιωτης δινει κουταβακια λαμπραντορ,που εδω κ καιρο σκεφτομαι να παρω και νομιζω τωρα ειναι καλη ευκαιρια.το μονο προβλημα μου ειναι οτι τον ιουλιο εχω προγραμματισει ενα ταξιδι μιας βδομαδας στο οποιο δε θα μπορω να παρω το μικρουλι.Σε φιλο δε μπορω να τον αφησω οποτε σκεφτομαι τη λυση της πανσιον..Αλλα το κουταβι θα ειναι μικρο..Αν ειναι τραυματικη εμπειρια γι'αυτο?Ξερετε καποια καλη πανσιον?Θα ηθελα πολυ να το παρω τωρα αλλα σε 2μηνες θα νιωθω τυψεις που θα φυγω και θα το αφησω μονο του σε πολυ κρισιμη ηλικια...θα ειναι 3 μηνων τοτε.

Sophiaouda

Well-Known Member
31 Ιανουαρίου 2008
1.325
8
Φθινοπωρο
Θα πάρεις 1 μηνών κουτάβι ??????????????:eek:

Οσο για το καλη ευκαιρία :rolleyes: λεφτα εννοείς?

Ψαξε λιγο το φορουμ και θα βρεις απαντησεις σε όλα τα ερωτηματά σου :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Καταρχήν καλώς ήρθες στην παρέα μας!:)

Δεν νοείται να πάρεις το κουτάβει τόσο μικρο!Το κουτάβι πρέπει να μείνει με την μητέρα και τα αδέρφια του μέχρί και τους 2 τουλάχιστον ακόμη και 3 μήνες!

Αν ο "ιδιώτης" τα πασάρει από τώρα είναι απλά ανεύθυνος, θέλει να τα ξεφορτωθεί γιατί πλεον του προκαλούν μόνο έξοδα και μειώνουν το κέρδος που θα έχει!Θες να πάρεις σκύλο από έναν τέτοιο άνθρωπο;:confused:

Η απόφαση του να πάρεις σκύλο είναι σοβαρή και θέλει δέσμεση!Αφού έχεις να πας ταξίδι πάρε κουτάβι μετά!Δεν θα έχει καν τελείωσει τα εμβολιά του μέχρι τότε!Πως θα το πας σε πανσιόν;Δεν θα έχει ολοκληρώσει την ανοσοποίησή του κι εσύ θες να το βάλεις με τόσα άλλα σκυλιά;, υγειή και μη;;:confused:

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
θα ειναι 40 ημερων οταν θα τα δωσει.ξερω πως πριν απο 2 μηνων δεν πρεπει να φυγουν απο τη μανα,αλλα αφου θα τα δωσει ουτως η αλλως.τα χαριζει βασικα.

απο αποψη ευκαιριας εννοω οτι εχω πολυ ελευθερο χρονο και θα μπορω να μαι κοντα του πολλες ωρες τη μερα.και τωρα νιωθω και ετοιμη να μεγαλωσω ενα κουταβι.

καλως σας βρηκα..εχεις δικιο οσον αφορα την ανοσοποιηση..γι'αυτο και ζηταω τη γνωμη σας,αλλωστε,γιατι σιγουρα γνωριζετε περισσοτερα...ειμαι πολυ μπερδεμενη..

grsakis

Member
4 Μαρτίου 2009
9
0
60 μέρες το λιγότερο να μη σου πώ 2.5 - 3 μήνες. Καλώς ήρθες και από μένα :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να μην το πάρεις αγαπητή....

Αν θελεις σκύλο, υπάρχουν δυο περιπτώσεις.

1. Θέλεις συγκεκριμένη φυλή.
Αυτό προυποθέτει οτι είσαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ενημερωμένη για τις ανάγκες της φυλής (πχ τα λαμπραντοράκια έχουν ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ επίπεδα ενέργειας..... είσαι διατεθημένη να το βγάζεις πολύωρες βόλτες έξω να εκτονώνεται?? αν όχι θα έχεις τεράστιο πρόβλημα....). Αν θεωρείς οτι ξέρεις πολύ καλά τι σημαίνει να έχει λαμπραντόρ, και θες οπωσδήποτε λαμπραντόρ (και οχι κάτι που να του μοιάζει), ψάχνεις να βρεις καλό εκτροφέα. Αυτό σημαίνει οτι είσαι διατεθημένη να το πληρώσεις κι΄ολας ακριβά, γιατι η εκτροφή δεν είναι αστεία υπόθεση. Κοστίζει.

2. Θες απλώς ένα γλυκούτσικο κουταβίνι που να μοιάζει ίσως με λαμπραντόρ. Και πάλι σκέφτεσαι καλά αν μπορείς να του προσφέρεις όσα χρειάζεται. Αν νομίζεις οτι μπορείς, επισκέπτεσαι μερικά καταφύγια και βρίσκεις τη μουσούδα των ονείρων σου.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρεις από ιδιώτη ή από πετσοπ. Αν διαβάσεις το φόρουμ θα καταλάβεις ότι κάτι τέτοιο είναι καταστροφικό. Δεν υπάρχει περίπτωση να σου χαρίσουν καθαρόαιμο λαμπραντορ υγιές με εγγυήσεις για το χαρακτήρα και τη μορφολογία του. Είναι σα να ζητάς να σου χαρίσουν ένα λάπτοπ.

Αν δεν σε ενδιαφέρουν οι εγγυήσεις για το χαρακτήρα και τη μορφολογία, πάρε ένα ημίαιμο. Αν σε ενδιαφέρουν και είσαι διατεθημένη να πληρώσεις γι'αυτά, βρες καλό εκτροφέα.

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ενας ιδιωτης δινει κουταβακια λαμπραντορ,που εδω κ καιρο σκεφτομαι να παρω και νομιζω τωρα ειναι καλη ευκαιρια
θα ειναι 40 ημερων οταν θα τα δωσει.ξερω πως πριν απο 2 μηνων δεν πρεπει να φυγουν απο τη μανα,αλλα αφου θα τα δωσει ουτως η αλλως.τα χαριζει βασικα

Ευκαιρία είναι ένα ακριβό σαλόνι που το βρίσκουμε σε προσφορα..
Mια ακριβή μπλούζα που επίσης βρίσκουμε σε προσφορα και οτιδήποτε δεν μπορούμε να πάρουμε στην αρχική τιμή και περιμένουμε τις εκπτώσεις..

Στο θέμα όμως της αγοράς ενός σκυλιού δεν περιμένουμε τις προσφορες..
Δεν θέλουμε εκπτώσεις και δεν διαπραγματευόμαστε...

Αν το σκυλί σου βγει όχι λαμπραντοροιδες αυτό θα είναι το λιγότερο..., αλλα αν έχει δυσπλασία, καρδιοπάθεια κλπ ..μετά θα λες ήταν ευκαιρία..

και αυτήν την ευκαιρία θα έχεις πάρει..

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=38

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=370

http://www.dogforum.gr/v2/showthread.php?t=4953

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
Ευκαιρία είναι ένα ακριβό σαλόνι που το βρίσκουμε σε προσφορα..
Mια ακριβή μπλούζα που επίσης βρίσκουμε σε προσφορα και οτιδήποτε δεν μπορούμε να πάρουμε στην αρχική τιμή και περιμένουμε τις εκπτώσεις..
δεν υπαρχουν ευκαιριες ουτε σε μπλουζες και καναπεδες...ακομη και στις εκπτωσεις, κρυβουν τα φετινα και βγαζουν τα προπερσινα...
οσο για τους καναπεδες και τις μπλουζες, εαν τα βρεις τα καλα, σε καλη τιμη, να με χεσεις! ψαξε καλα και θα δεις οτι ειναι ελλατωματικα;)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
χαχαχαχα σωστά..

Πας ενα Μιλανο και ξεμπερδευεις..:D:D

Last edited:

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ρωτάς για σοβαρή πανσιόν που θα πάρει σκύλο που δεν έχει ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο εμβολίων?
Τι νομίζεις? ;)

Υ.Γ.: Καλωσόρισες!

souaxili

Well-Known Member
8 Απριλίου 2009
94
0
Ηρακλειο Κρητης
Λοιπόν παιδιά,
αντι να αγορασω απο ιδιωτη,σκεφτηκα να υιοθετησω λαμπραντορακι..
βρηκα σε αγγελία μια κυρία που χαρίζει το λαμπραντορ της απλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω μεταφορικο και η κυρια μενει στο Λουτρακι,και δεν μπορει να ερθει Αθηνα ειπε διοτι εχει πολλα σκυλια κ δε μπορει να τα αφησει.
Λεει στην αγγελια πως τον δινει επειδη δεν τα παει καλα με τα υπολοιπα σκυλια που εχει.
Ομως το σκυλι ειναι μεγάλο!Εμένα θα με μάθει σαν αφεντικό του απο δω κ στο εξης?Και κατα πόσο θα μπορω να τον διδάξω πραγματα οπως βασικη υπακοή αν δεν εχει,σε ηλικια 3 ετων?Γενικα τα Λαμπραντορ είναι έξυπνα σκυλια,αλλα για κάποιο λόγο διστάζω.Τι να κάνω??

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Λοιπόν παιδιά,
βρηκα σε αγγελία μια κυρία που χαρίζει το λαμπραντορ της απλα το προβλημα ειναι οτι δεν εχω μεταφορικο και η κυρια μενει στο Λουτρακι,και δεν μπορει να ερθει Αθηνα ειπε διοτι εχει πολλα σκυλια κ δε μπορει να τα αφησει.
Λεει στην αγγελια πως τον δινει επειδη δεν τα παει καλα με τα υπολοιπα σκυλια που εχει.
Ομως το σκυλι ειναι μεγάλο!Εμένα θα με μάθει σαν αφεντικό του απο δω κ στο εξης?Και κατα πόσο θα μπορω να τον διδάξω πραγματα οπως βασικη υπακοή αν δεν εχει,σε ηλικια 3 ετων?Γενικα τα Λαμπραντορ είναι έξυπνα σκυλια,αλλα για κάποιο λόγο διστάζω.Τι να κάνω??
Μπορώ να σου συστήσω ένα pet taxi αν θες.....

Φυσικά και μπορείς να υιοθετήσεις ενήλικο σκυλι και βέβαια θα σε μάθει (κι εγώ το δικό μου ενήληκο τον πήρα και τώρα δεν ξεκολλάει από δίπλα μου....). Οτι θες μπορεις να τον μάθεις, σε οποιαδήποτε ηλικία..... μάθε μόνο πως να το κάνεις σωστά. Διάβασε όλη την σχετική ενότητα του φορουμ και οτι αλλο μπορεις και αν σε παιρνει οικονομικά, συμβουλέψου κι εναν εκπαιδευτή.

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να διστάζεις είναι για το κατα πόσον είσαι διατεθημένη να του προσφέρεις την παρέα και την άσκηση που χρειάζεται....... πόσες ώρες λείπες απο το σπίτι? ποσες βόλτες θα βγαίνει καθημερινά? απο πόση ώρα?

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Επίσης πρέπει να δεις το σκύλο και τι πρόβληματά έχει πριν αποφασίσεις!Το δεν τα πάει καλά με τα υπόλοιπα σκυλιά μου μπορεί να κρύβει πολλές φοβίες ή άλλα ζητήματα του σκύλου που να είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσεις αν δεν είσαι προετοιμασμένος!;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης πρέπει να δεις το σκύλο και τι πρόβληματά έχει πριν αποφασίσεις!Το δεν τα πάει καλά με τα υπόλοιπα σκυλιά μου μπορεί να κρύβει πολλές φοβίες ή άλλα ζητήματα του σκύλου που να είναι αρκετά δύσκολο να αντιμετωπίσεις αν δεν είσαι προετοιμασμένος!;)
Ναι!!! Εννοείται αυτό! Να πας να τον δεις το σκύλο, να τον γνωρίσεις! Περισσότερες απο μια φορές!! Κι ας είναι στο Λουτράκι!!!!

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Λοιπόν παιδιά,
To εχεις δει το σκυλι???
Πως εισαι σιγουρη οτι ειναι το μονο προβλημα αυτο και δεν εχει καποιο θεμα υγειας η συμπεριφορας??

Ποσα σκυλια εχει η εν λογο κυρια?

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Υπάρχει μια κυρία στο Λουτράκι που προσέχει σχεδόν όλα τ΄αδέσποτα(εμβόλια, τροφές, στειρώσεις) και ενίοτε μαζεύει και κάποια σπίτι της...Μπορεί να είναι η ίδια...
Επίσης αμφιβάλλω αν αυτό που σου προτείνει είναι καθαρόαιμο lab (το λέω για την περίπτωση που έχεις κάποια χαρακτηριστικά της φυλής κατά νου)οπότε πρόσεξε πάρα πολύ τι παίρνεις, γιατί το παίρνεις κ.λπ.
Για ν΄αποκτήσεις ένα lab καθαρόαιμο πρέπει να πληρώσεις (σε εκτροφέα)και ξέχνα όλα τ΄άλλα.
Έχω βαρεθεί πια ν' ακούω (και δεν το λέω για σένα souaxili, το λέω γενικά γιατί αυτό τυχαίνει κι ακούω τώρα τελευταία, το έχουν βρει όλοι καραμέλα μου φαίνεται) δεν μπορώ να δώσω 800, 900, 1000 ή 200 ευρώ παραπάνω, ακόμα και 400 παραπάνω για ν΄αποκτήσω τη φυλή που θέλω, από τον επαγγελματία που θα μου πει και πέντε πράγματα παραπάνω να ξεστραβωθώ, έλεος πια, ο σκύλος σε όλη του τη ζωή θα κοστίσει πολλάαααα περισσότερα...:mad:
Αν πάλι δεν θέλεις lab αλλά να υιοθετήσεις ένα αδεσποτάκι, δες την περίπτωση της κυρίας στο Λουτράκι, αλλά να επισκεφτείς το σκύλο πολλές φορές επειδή είναι ήδη μεγαλόσωμος...

cockeraki

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2009
294
0
Κέρκυρα
Δεν υπάρχει περίπτωση να σου χαρίσουν καθαρόαιμο λαμπραντορ υγιές με εγγυήσεις για το χαρακτήρα και τη μορφολογία του. Είναι σα να ζητάς να σου χαρίσουν ένα λάπτοπ.
αυτο πιστευω οτι δεν ισχυει απολυτα,γιατι εμεις περισυ βαλαμε την σετερινα μας να ζευγαρωσει με καθαροαιμο σετερ και τα χαρισαμε γιατι δεν θελαμε λεφτα απλα θελαμε να τα παρουν καλοι ανθρωποι που να τα αγαπανε,δεν ισχυει απολυτα αυτο με το οτι οταν χαριζεται ενα σκυλι σημαινει οτι δεν ειναι καθαροαιμο,η εχει προβληματα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
αυτο πιστευω οτι δεν ισχυει απολυτα,γιατι εμεις περισυ βαλαμε την σετερινα μας να ζευγαρωσει με καθαροαιμο σετερ και τα χαρισαμε...
Από περιέργεια... Γιατί την ζευγαρώσατε?

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
αυτο πιστευω οτι δεν ισχυει απολυτα,γιατι εμεις περισυ βαλαμε την σετερινα μας να ζευγαρωσει με καθαροαιμο σετερ και τα χαρισαμε γιατι δεν θελαμε λεφτα απλα θελαμε να τα παρουν καλοι ανθρωποι που να τα αγαπανε,δεν ισχυει απολυτα αυτο με το οτι οταν χαριζεται ενα σκυλι σημαινει οτι δεν ειναι καθαροαιμο,η εχει προβληματα.

Είχαν πετιγκρί και εξετάσεις υγείας και οι δυο γονείς? Αν όχι, τότε δεν "χαρίσατε" εγγυήσεις υγείας, χαρακτήρα και μορφολογίας..... Χαρίσατε απλώς κουτάβια που μοιάζουν με σέττερ.

dober

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2008
125
0
και μετα σου λεει .....εχω σκυλακι με 50 ευρο ......
και αμα δεν το πουλησει το πεταει .......:confused::confused::confused::confused:

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog