Θέση ουράς /σημάδια φόβου σε σκύλο εργασίας;

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Από τη στιγμή που το 99% των σκύλων που έχω δει (έχω παρακολουθήσει πολλά επεισόδια) καταλήγουν στο τέλος να είναι αρκετά "υπό" με εμφανή τα σχετικά σημάδια (ουρά κάτω, αυτιά πίσω και άπειρα σημάδια άγχους) τότε ναι, οι μέθοδοί του είναι βίαιες. Γιατί τέτοιου είδους αλλαγή συμπεριφοράς και εν γένει στάσης δεν επιτυγχάνεται παρά μόνο με χρήση βίας (πόνου κατά κύριο λόγο).

Ας μην ξεχνάμε ότι στην κάμερα περνάνε μόνο τα πιο "light" και γίνονται πολλά εκτός κάμερας (είχε κυκλοφορήσει και σχετικό βίντεο)

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Παντως σε τοσα βιντεαικια και φωτο που εχω δει απο εκθεσεις μορφολογιας και σεμιναρια εργασιας και υπακοης, τα πιο πολλα σκυλια ειναι με την ουρα κατω απο τα σκελια και τα αυτια πισω...

Σταματηστε να κυνηγατε φαντασματα, ετσι για το Θε Αθηναι..

Sent from my Liquid MT using Tapatalk

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δυστυχώς παντού υπάρχουν αυτά ICE, από pet έως εργασιακά που έχουν δεχτεί τρομερή πίεση (ψυχολογική ή/κ σωματική) για να φτάσουν το ΕΓΩ των ιδιοκτητών τους...
Η ουσία για μένα είναι -εσύ, εγώ κ ο καθένας που αγαπά κ σέβεται το σκύλο του- ποιες μεθόδους θα ακολουθήσει τελικά για την εκπαίδευσή του, καθώς κ το να έχει σημασία για μας το να'χουμε μία αμοιβαία κ δυνατή σχέση με το σκύλο μας, τον οποίο κατανοούμε κ αναγνωρίζουμε (κ φυσικά μας ενδιαφέρει) ανά πάσα στιγμή το πώς νιώθει...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Σκυλιά εργασίας με την ουρά κάτω;

Ωραίο και αυτό...

Φιλε μου εχω ένα μετριότατο σκύλο χωρίς pedigree μη εργασιακό πού αν μη τι άλλο την ουρά την έχει επάνω. Και το 99% των σκυλιών που εχω δει σε σεμινάρια κ αγώνες είναι έτσι ακριβώς.

Οπότε καλύτερα να προσεχείς τι γράφεις γιατί από ένα σημείο κ μετά απλά παραπληροφορεις...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Γραφω οτι εχω δει. Καλως ή κακως.
Ειδικοτερα στις εκθεσεις μορφολογιας τα σκυλια κατα βαση ειναι ετσι και αλλοιμονο αν περιμεναν τον κριτη να τα εξετασει με την ουρα πανω και τα αυτια μπροστα. Επισης οι φωτο στις απονομες ειναι παρομοιες.
Τωρα αν ολοι αυτοι ειναι κακοποιοι και βασανιστες και το εχετε καταλαβει εσεις, σημαινει οτι ειστε πολυ μπροστα, ή μαλλον υπαρχουν τελικα φαντασματα...
Οταν ο σκυλος ειναι σε εργασια και κυνηγαει, ή δαγκωνει εννοειται οτι δεν συμβαινει αυτο. Οταν ομως ερχεται διπλα, πολλες φορες το βλεπουμε...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Δυστυχώς παντού υπάρχουν αυτά ICE, από pet έως εργασιακά που έχουν δεχτεί τρομερή πίεση (ψυχολογική ή/κ σωματική) για να φτάσουν το ΕΓΩ των ιδιοκτητών τους...
Η ουσία για μένα είναι -εσύ, εγώ κ ο καθένας που αγαπά κ σέβεται το σκύλο του- ποιες μεθόδους θα ακολουθήσει τελικά για την εκπαίδευσή του, καθώς κ το να έχει σημασία για μας το να'χουμε μία αμοιβαία κ δυνατή σχέση με το σκύλο μας, τον οποίο κατανοούμε κ αναγνωρίζουμε (κ φυσικά μας ενδιαφέρει) ανά πάσα στιγμή το πώς νιώθει...
Συμφωνω, Νατασσα.

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παιδια μην ειμαστε απολυτοι , εχοντας υποψιν μας την"δικια μας φυλη" και γενικευοντας τα περι ανεβασμενης και κατευασμενης ουράς...
Ειναι λαθος να παραλληλιζεται το "στησιμο της ουρας" με μονο κριτηριο τον φοβο , την ανασφαλεια η την σκληρη εκπαιδευση
Μην ξεχναμε οτι προτυπο καθε φυλης ειναι διαφορετικο και οριζει τους επιθυμητους και αποδεκτους τροπους αναλογα με τις εκαστοτε συνθηκες
(πχ κατεβασμενη ουρα σε Γ.Π. οταν "φερμαρει" ειναι "must" .... αν ειναι "σημαια" δεν ειναι "ελλατωμα" ?...)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
@ ice
Το απόγευμα βιντεακια υπακοης με τις ουρές τσίτα...

@ tomsitas
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά μεταξύ ουράς κάτω λόγω μορφολογίας και αυτής κάτω από τα σκελια σε ένα γ/π.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
οποιος θέλει να ξεκινήσει θέμα "θεση ουράς σε εργαζόμενο σκυλί" παρακαλείται να ανοίξει νεο θέμα, οχι εδώ

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@ ice
Το απόγευμα βιντεακια υπακοης με τις ουρές τσίτα...
Σιγουρα υπαρχουν, δεν θα ανακαλυψουμε το απογευμα την Αμερικη! Μην ξεχασεις και τις απονομες...
Υ. Γ. Εδω μιλησες για τα σκυλια του Μιλαν που τα ειδες με αυτια πισω και ουρα κατω και για αυτα μιλαμε και οχι για αγωνες εργασιας...

tomsitas

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2011
783
48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
φυσικα και γνωριζω την διαφορα του κατω και μεσα στα σκελια και γιαυτο και εκανα την διευκρινιση
το κατω δεν ενδειξη φοβου ....
εσυ εγραψες ...

Ωραίο και αυτό...

.............

Dimitris-b

Well-Known Member
4 Δεκεμβρίου 2008
187
0

Ωραίο και αυτό...

Φιλε μου εχω ένα μετριότατο σκύλο χωρίς pedigree μη εργασιακό πού αν μη τι άλλο την ουρά την έχει επάνω. Και το 99% των σκυλιών που εχω δει σε σεμινάρια κ αγώνες είναι έτσι ακριβώς.

Οπότε καλύτερα να προσεχείς τι γράφεις γιατί από ένα σημείο κ μετά απλά παραπληροφορεις...
Δηλαδή Κώστα δεν υπάρχουν φοβικά σκυλιά που θα βγάλουν το στρες μόνο σε συγκεκριμένες ασκήσεις στο σπορ ?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε μίλησα εγώ πρώτος για αγώνες εργασίας αλλά εσύ.

Εν τω μεταξύ, δες λίγο το εξής βιντεάκι και δες τι σημαίνει χαρούμενος σκύλος ακόμα και στις υπακοές (έχει και απονομή στο τέλος):

[video=youtube;x6w_o5OTvQQ]http://www.youtube.com/watch?v=x6w_o5OTvQQ[/video]

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δηλαδή Κώστα δεν υπάρχουν φοβικά σκυλιά που θα βγάλουν το στρες μόνο σε συγκεκριμένες ασκήσεις στο σπορ ?
Εννοείται Δημήτρη, αλλά άλλο να λέμε ότι τα σκυλιά του sport δείχνουν σημάδια φοβιας γενικά και άλλο αυτό που λες εσύ. Τα σκυλιά αυτά είναι ο κανόνας ή η εξαίρεση;

;)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Αν εγώ π.χ. βάλω υπερβολική πίεση στο σκύλο μου σε μια άσκηση, μπορεί κάλλιστα να βγάλει σημάδια άγχους ή ακόμα και να είναι τελείως υποτονικός στη συγκεκριμένη άσκηση. Ξέρει δηλαδή ότι στη συγκεκριμένη διαδικασία αν δεν εκτελέσει σωστά πέφτει τιμωρία και μάλιστα βαριά.

Οπότε, ναι, μπορεί υπό προϋποθέσεις να βγάλει μη επιθυμητή εικόνα σε μια άσκηση.

Αυτά τα σκυλιά πάντως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.866
5.117
patra
grdane.blogspot.com
ναι σε αυτα που λες συμφωνω κι επαυξανω...
απλα λεω και δεν αναφερομαι μονο στα σκυλια που ασχολουνται με την εργασια...
απλα ρωταω... μπορουν να βγαλουν αγχος και στρες.... γι αλλο λογο εκτος του βιαιου χειρισμου?
παραδειγμα.... να μην καταλαβαινουν τι ζητας απο αυτα...
να εχουν μαθει αλλα επι αρκετο καιρο και να ζητας ξαφνικα κατι διαφορετικο κλπ....
παντως κατι ασχετο απο την βια...

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Ένα παράδειγμα άγχους δεν είναι όταν φωνάζουμε τον σκύλο μας να έρθει ανηπόμονα και αυτός ενώ πάντα μας ακούει ή κανει πως δεν μας ακούει ή έρχεται αργά αργά ή αρχίζει να χασμουριέται και να κοιτάει αλλού ?

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Πέτρο, εξαρτάται από το χαρακτήρα του κάθε σκύλου, αλλά και τον τρόπο που θα ζητήσει ο κυναγωγός κάτι. Άλλος σκύλος μπορεί να βγάζει σημάδια άγχους γιατί μπερδεύεται και δεν ξέρει τι του ζητείται και άλλος να κοιτάει με ύφος σα να σκέφτεται "τι θέλει τώρα ο μα...." :D:D:D

@ Rooby, ναι αυτό που περιγράφεις είναι σημάδι άγχους ή αν μη τι αλλο επιφυλλακτικότητας.

@ Ice

μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις μερικά βίντεο από sport που να δείχνουν σκυλιά φοβικά σε υπακοές και απονομές;

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
@ Ice

μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις μερικά βίντεο από sport που να δείχνουν σκυλιά φοβικά σε υπακοές και απονομές;
Εδω που ειμαι μπαινω μονο απο το τηλεφωνο και δεν μπορω να κανω πολλα.
Θυμαμαι ομως πολυ καλα οτι τα πιο πολλα σκυλια που εχω δει σε απονομες εκθεσεων δεν ειναι με την ουρα πανω και τα αυτια μπροστα, και δεν νομιζω οτι αυτο δειχνει οτι ειναι φοβικα.

Εγω δεν εστιασα στο σπορτ, μιλουσαμε στο θεμα του Μιλαν και σωστα μεταφερθηκαν εδω καποια μηνυματα, μιας και εσυ θεωρησες οτι τα σκυλια που ειχε χειριστει ο Μιλαν εδειχναν σημαδια κακοποιησης και φοβικοτητας λογω του οτι ειχαν την ουρα κατω, και τα αυτια πισω.

Δεν με ενδιαφερουν τα sport, και θεωρω οτι στο sport τα σκυλια ειναι λογικο να εχουν την ουρα πανω. Αν τα ιδια σκυλια ομως σε μια αλλη στιγμη ειναι με τα αυτια πισω κσι την ουρα κατω, δεν σημαινει οτι ειναι φοβικα ή κακοποιημενα. Καλημερα.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.251
Μέλη
20.030
Νεότερο μέλος
kris97