Θέλω χάσκι

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Καλησπερά σας. Μένω επαρχία φοιτητής 3 χρόνια τωρα, κι θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι δύσκολο να έχω ενα χάσκι απο κουτάβι μόνος μου. Αν τον πάρω εννοειται πως θα έχει οτι χρειαζεται + πρωινη και βραδινή βόλτα πάνω απο μία ωρα η καθε μία. Απλα θα λειπω 5-8 ωρες καθημερινες γιατι θα βρισκομαι στην σχολή(οχι πάντα ομως τοσο πολύ). Αθήνα πάω μόνο γιορτες κι καλοκαιρι. Εννοειται θα τον πηγαινω με αμαξι. Απλά σαν ράτσα τα χάσκι τα λατρευω κι γνωριζω τι σκυλια είναι.Βέβαια οποιος γνωρίζει για τα χάσκι θα ηθελα να με ενημερωσει σχετικα με τον χαρακτηρας τους. Επειδη ειναι πολύ δραστήρια, ταιριαζει στο στυλ μου καθως καθε μέρα βγαινω κι παω για τρεξιμο στο δασος. Εχουν πολλοί χάσκι εδω στην γειτονια μου. Εγω ανυσηχω ποιο πολυ οταν θα λείπω απο το σπιτι και θα ειναι κουτάβι. Επιπλεον κατι τελευταιο περίπου τα μηνιαία εξοδα για ενα κουταβι ποσο είναι; Δεν είχα ποτε μου σκύλο κι πάντα ήθελα εναν. Θα σας είμαι ευγνομων για όποια συμβουλή κι βοήθεια μου δώσετε.

Last edited:
  • Like
Reactions: GiouliNt

GiouliNt

Member
7 Αυγούστου 2018
9
3
31
Θα ήθελα κι εγώ να ακούσω μια γνώμη από κάποιον που ήδη έχει τη ράτσα αυτή

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Αφήνω αυτό εδώ:

Τα μηνιαία έξοδα ενός τέτοιου σκύλου φτάνουν τα 80-100€!
  • Τροφή 40-50€ (μια καλή τροφούλα σε λογική τιμή)
  • Ενδοαπαρασίτωση 10€ (πχ. Milbemax)
  • Εξωαποπαρασίτωση 20€ (πχ. Advantix+Scalibor)
  • + εξετάσεις 2 φορές το χρόνο
  • + εμβόλια
Τα παραπάνω έξοδα είναι τα minimum από την στιγμή που γεννιέται το ζώο!

Τώρα οι υπόλοιποι ας πουν για τα χαρακτηριστικά της φυλής...εγώ δεν τα γνωρίζω...:rolleyes::D

Last edited:
  • Like
Reactions: kaska7 and GiouliNt

GiouliNt

Member
7 Αυγούστου 2018
9
3
31
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες πολύ χρήσιμες . Ας μας πει και κάποιος σχετικά με την άσκηση. Πχ σε διαμέρισμα με πολύωρη βόλτα πρωί και βράδυ θα είναι οκ θεωρείτε ή ο κήπος θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση??

• Like
Reactions: kaska7

saras

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2011
224
447
Athens
Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες πολύ χρήσιμες . Ας μας πει και κάποιος σχετικά με την άσκηση. Πχ σε διαμέρισμα με πολύωρη βόλτα πρωί και βράδυ θα είναι οκ θεωρείτε ή ο κήπος θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση??
Όχι, ο κήπος δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση, προσθέστε και μια ενδιάμεση σύντομη το μεσημέρι και οκ. Η δική μου πάντως μέχρι τα "τελευταία", στα 17 της, αργά αλλά σταθερά, έβγαινε από μισάωρο πρωί-βράδι και ένα 15λεπτο το μεσημέρι. Στα νιάτα της φυσικά, είχε τον "ασταμάτητο-ακάθηστο".:love:

• Like

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Πρώτα πρέπει να κατασταλάξεις αν μπορείς να αναλάβεις την ευθύνη συμβίωσης με ένα σκύλο για τα επόμενα 10-12 χρόνια. Περιγράφεις το σήμερα ( χρόνο, άθληση, διάθεση ) αλλά πρέπει να σκεφτείς σοβαρά τα επόμενα χρόνια.

Θα υπάρχει κάποιος να αναλάβει τον σκύλο σε περιπτώσεις όπως στρατιωτικό, εργασία με δύσκολο ωράριο, ασθένεια, διακοπές, κλπ κλπ; Αν πιστεύεις πως μπορείς να ρυθμίσεις αυτούς τους παράγοντες και θες σκύλο συγκεκριμένης φυλής τότε

* Σε κάθε πόλη υπάρχει ένα φιλοζωικό σωματείο, μιας και δεν είχες ποτέ σκύλο θα μπορούσες να έρθεις σ' επαφή και να φιλοξενήσεις έναν για κάποιο διάστημα.

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Σας ευχάριστουμε πολυ!!! Εχω τους γονεις μου για οτι απρόοπτο συμβει. Ο πατέρας μου ήθελε σκυλο κι αγαπαει τα ζωα όποτε δεν θα εχω θέμα αν χρειαστεί να τον κρατήσει. Γένικα ο κολλητος μου εχει σκύλο(λαμπραντορ) κι έχω μάθει καποια βασικα πραγματα. Οποιος αλλος έχει χάσκι, οποιαδήποτε συμβουλή ή πληροφορία θα ήταν χρησιμη.

Penguin

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2017
621
1.187
29
Τι χρηματικό ποσό είσαι διατεθημένος να δώσεις για την αρχική απόκτηση του σκύλου;

• Like

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Το ποσο που κάνει :) δεν ξέρω πόσο ακριβώς είναι αλλα είναι αρκετά. Εχούν δυο χάσκι στην γειτονια μου σε διπλανα σπιτια κι θελω να μιλησω με τους ιδιοκτητες τους για ολα. Συντομα θα πάω και σε ενα κτηνιατρο να μου λύσει καποιες γενικες αποριες.

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Χρειάζεται να ανυσήχω οταν θα είναι κουτάβι? να το αφήνω για λίγο μονο του? Γενικά νομίζω θα με πιάσει τρελο αγχος οταν θα είναι μικρό μην μου πάθει κάτι και μην μου κανει ζημια στον εξοπλισμο μου (είναι ενας σήμείο στο σαλονι όπου έχω λαπτοπ, καλωδια, pc, διαφορα αλλα πραγματα, οθόνες) αν κι νομιζώ θα το περιφραξω αυτο το χωρο για να μην πηγαινει οταν θα ειναι μικρό,εκτός κι αν δεν τα πειράζει. Με τις μπρίζες κι τα καλώδια θα πρέπει να τα κρυψω κι να βάλω ασφάλειες?

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Για τις ώρες που λείπεις, θα μπορούσες να του αγοράσεις ένα crate, όσο είναι κουτάβι.. & για τη δική του ασφάλεια & για του.. σπιτιού.. :p:LOL::ROFLMAO:

Όσο για την εκτόνωση (πέρα από τις απαιτούμενες βόλτες & άσκηση που χρειάζονται), από την πολύ μικρή μου εμπειρία με σκύλο, έχω να πω, ότι τα κάνει ευτυχισμένα πάνω απ' όλα το να ασχολείσαι μαζί τους.. κάτι που μπορείς να κάνεις & σε 5τμ..;) αν το αγαπάς, (που σίγουρα θα το λατρεύεις:love:,) θα το κάνεις ευτυχισμένο!! Με το καλό!! :)

• Like

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Για τις ώρες που λείπεις, θα μπορούσες να του αγοράσεις ένα crate, όσο είναι κουτάβι.. & για τη δική του ασφάλεια & για του.. σπιτιού.. :p:LOL::ROFLMAO:

Όσο για την εκτόνωση (πέρα από τις απαιτούμενες βόλτες & άσκηση που χρειάζονται), από την πολύ μικρή μου εμπειρία με σκύλο, έχω να πω, ότι τα κάνει ευτυχισμένα πάνω απ' όλα το να ασχολείσαι μαζί τους.. κάτι που μπορείς να κάνεις & σε 5τμ..;) αν το αγαπάς, (που σίγουρα θα το λατρεύεις:love:,) θα το κάνεις ευτυχισμένο!! Με το καλό!! :)
Πρωτον ο σκυλος σου στην φωτογραφία ειναι ολα τα λεφτα :) <3 χαχαχαχχ. να τον χαίρεσαι!
Αυτο με το crate(ενα κλουβάκι με μία μαξιλάρα) λειτουργει αρχικα ως το σπιτάκι του ? να τον βγάζω εξω ομως οσο ειμαι σπίτι ? Κι να τον βάζω μονο το βράδυ κι οταν φευγω.
Εννοειται θα ασχολούμε φουλ όχι μονο στο σπίτι αλλα κι εξώ(εννοω οταν θα βγαινω βόλτες θα τον παίρνω μαζί μου). Οσο πιο πολυ μαζι του τοσο το καλυτερο πιστευω

• Like
Reactions: Tonaki

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
Πρωτον ο σκυλος σου στην φωτογραφία ειναι ολα τα λεφτα :) <3 χαχαχαχχ. να τον χαίρεσαι!
Αυτο με το crate(ενα κλουβάκι με μία μαξιλάρα) λειτουργει αρχικα ως το σπιτάκι του ? να τον βγάζω εξω ομως οσο ειμαι σπίτι ? Κι να τον βάζω μονο το βράδυ κι οταν φευγω.
Εννοειται θα ασχολούμε φουλ όχι μονο στο σπίτι αλλα κι εξώ(εννοω οταν θα βγαινω βόλτες θα τον παίρνω μαζί μου). Οσο πιο πολυ μαζι του τοσο το καλυτερο πιστευω
Ααα.. σ' ευχαριστούμε πολύ!! & εγώ & η Ρέα!!

Το crate ναι.. το χρησιμοποιείς για τις ώρες που λείπεις.. φυσικά όταν είσαι εκεί του έχεις ανοιχτή την πόρτα & αν θέλει μπαίνει, αν θέλει βγαίνει.. έχει πολλά άρθρα σχετικά με την ό,ποια απορία μπορεί να έχεις.. επίσης θα σε βοηθήσουν & συζητήσεις από άτομα που έχουν δουλέψει με crate.. εγώ στη δική μου δεν έχω..

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Ααα.. σ' ευχαριστούμε πολύ!! & εγώ & η Ρέα!!

Το crate ναι.. το χρησιμοποιείς για τις ώρες που λείπεις.. φυσικά όταν είσαι εκεί του έχεις ανοιχτή την πόρτα & αν θέλει μπαίνει, αν θέλει βγαίνει.. έχει πολλά άρθρα σχετικά με την ό,ποια απορία μπορεί να έχεις.. επίσης θα σε βοηθήσουν & συζητήσεις από άτομα που έχουν δουλέψει με crate.. εγώ στη δική μου δεν έχω..
Θα κάνω μια μικρή αναζήτηση ! Νομίζω έχω ενα crate αρκετα μεγαλο για οταν είναι κουτάβι για να ειναι ανετα. Σέυχαριστω πολυ!!! Ανυπομονώ πολυ να τον πάρω:D:p

• Like

ΑΡΓΟΣ & ΕΓΩ

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2018
1.150
2.016
Θα κάνω μια μικρή αναζήτηση ! Νομίζω έχω ενα crate αρκετα μεγαλο για οταν είναι κουτάβι για να ειναι ανετα. Σέυχαριστω πολυ!!! Ανυπομονώ πολυ να τον πάρω:D:p
Έχεις crate ενω δεν είχες ποτέ σκύλο ! ( ; ) Μπας και είναι γάτας ;

Στο ανυπομονώ μένω στο :p. Τα κουτάβια κατά παραγγελία με παράδοση σε λίγες ημέρες προέρχονται μόνο από περίεργες πηγές, στο επισημαίνω γιατί πολλοί διαφημίζουν πως είναι εκτροφείς σε καλοφτιαγμένες ιστοσελίδες...

Υπομονή, υπομονή, διάβασμα, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο

• Like
Reactions: mareco and kaska7

Tonaki

Well-Known Member
12 Σεπτεμβρίου 2018
85
128
"Νομίζω έχω ενα crate αρκετα μεγαλο "

Παιδί μου ΑΡΓΟΣ & ΕΓΏ, μη γίνεσαι τόσο αδιάκριτος/η.. (μπορεί να πάρεις απάντηση πιο.. τζούσι απ'όσο φανταζόσουν..!!) :eek::confused::whistle::whistle::LOL::LOL::LOL::p:p:p:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

• Like
Reactions: Penguin and kaska7

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26

Στο ανυπομονώ μένω στο :p. Τα κουτάβια κατά παραγγελία με παράδοση σε λίγες ημέρες προέρχονται μόνο από περίεργες πηγές, στο επισημαίνω γιατί πολλοί διαφημίζουν πως είναι εκτροφείς σε καλοφτιαγμένες ιστοσελίδες...

Υπομονή, υπομονή, διάβασμα, ψάξιμο, ψάξιμο, ψάξιμο
Μεγάλη ιστορία χαχαχαχαχ:ROFLMAO: αλλα ναι έχω ενα crate αν δεν κάνω λαθος. Δεν έχω ερθει σε επικοινωνια με καποιο εκτροφέα ακομα. Απο την επομενη εβδομαδα που θα ανεβω Αθήνα θα αρχίσω να ψάχνω για καποιο καλο εκτροφέα:D:D. Οπότε παίζει κι να αργήσω να τον εχω? Λέτε ο χρόνος αναμονης να είναι μήνες ? ελπίζω πως όχι:rolleyes::rolleyes::oops:Θέλω να είμαι σωστος κι να κάνω την καλυτερη επιλογή ακομα κι αν χρειάζεται χρόνος(βέβαια να δω ποσο θα αντεξω:p)

• Like

anniech

Member
12 Δεκεμβρίου 2018
8
2
28
Χρειάζεται να ανυσήχω οταν θα είναι κουτάβι? να το αφήνω για λίγο μονο του? Γενικά νομίζω θα με πιάσει τρελο αγχος οταν θα είναι μικρό μην μου πάθει κάτι και μην μου κανει ζημια στον εξοπλισμο μου (είναι ενας σήμείο στο σαλονι όπου έχω λαπτοπ, καλωδια, pc, διαφορα αλλα πραγματα, οθόνες) αν κι νομιζώ θα το περιφραξω αυτο το χωρο για να μην πηγαινει οταν θα ειναι μικρό,εκτός κι αν δεν τα πειράζει. Με τις μπρίζες κι τα καλώδια θα πρέπει να τα κρυψω κι να βάλω ασφάλειες?
Καλο θα'ταν ωστοσο θα πρεπει να του μαθεις να εχει το δικο του χωρο. Στην αρχη μεχρι να του εχεις απολυτη εμπιστοσυνη θα το εχεις κλεισμενο οση ωρα λειπεις σε ενα δωματιο που και να χαλασει κατι δεν σε πειραζει, γιατι ειναι κουταβι και δεν ξερει πως να συμπεριφερθει. Το ποια αντικειμενα πρεπει να αποφευγει η δικια μου το εμαθεπ πολυ γρηγορα. Ωστοσο αν τον εχεις παλι ανεξελεγκτο μεστο σπιτι φυσικα θα κανει την αναγκη του παντου, ενω αν εχει ενα δωματιο θα εχεις μετα να μαζευεις ενα δωματιο και οχι ολοκληρο το σπιτι.

• Like

kaska7

Member
8 Δεκεμβρίου 2018
9
4
26
Καλο θα'ταν ωστοσο θα πρεπει να του μαθεις να εχει το δικο του χωρο. Στην αρχη μεχρι να του εχεις απολυτη εμπιστοσυνη θα το εχεις κλεισμενο οση ωρα λειπεις σε ενα δωματιο που και να χαλασει κατι δεν σε πειραζει, γιατι ειναι κουταβι και δεν ξερει πως να συμπεριφερθει. Το ποια αντικειμενα πρεπει να αποφευγει η δικια μου το εμαθεπ πολυ γρηγορα. Ωστοσο αν τον εχεις παλι ανεξελεγκτο μεστο σπιτι φυσικα θα κανει την αναγκη του παντου, ενω αν εχει ενα δωματιο θα εχεις μετα να μαζευεις ενα δωματιο και οχι ολοκληρο το σπιτι.
και στο πάτωμα να του έχω πάνες ?