Θέλω τη βοήθειά σας!!!

Andrea_chow

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Σας καλησπερίζω ως νέος στο forum,

τολμώ να πω οτι έχω γίνει ήδη σοφότερος διαβάζοντας πολλά απο τα thread σας αλλά χρειάζομαι οπωσδήποτε την γνώμη σας:

Ενδιαφέρομαι για την αγορα ενος chow chow. Οπότε, ξεκίνησα ακολουθώντας την πεπατημένη. Πηγα στον ΚΟΕ και ζήτησα λίστα με τους εκτροφείς της συγκεκριμένης ράτσας,όπου με λυπη μου ανακάλυψα ότι δεν υπάρχουν εκτροφείς στην Ελλάδα. Τότε κατάλαβα ότι πρέπει να απευθυνθω σε εκτροφέα του εξωτερικού και να αποφύγω την ευκολη λύση του να πάρω έναν σκύλο απο petshop. Λόγω της απειρίας μου, δεν γνωρίζω την διαδικασία του πως επικοινωνώ με έναν εκτροφέα και ποιόν πρέπει να εμπιστευθώ. Πως θα βλέπατε την περίπτωση να αγοράσω έναν σκύλο απο μιά οικογενειακή γέννα στην Ελλάδα? Δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτη την στιγμή τέτοιες αγγελίες. Ελπίζω να μην σας κούρασα!

Andrea_chow

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Διάβασα το thread σου και πραγματικά σφίχτηκε η καρδιά μου. Το μόνο που μπορώ να σου πώ οτι ο δικός μου σκύλος ΔΕΝ θα καταλήξει έτσι. Απλά το έβλεπα σαν μία πιθανή λύση που θα ήταν πιο οικονομική.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Καλώς ηρθες στο φόρουμ!

Βασικά...αν δεν σκέφτεσαι καταρχάς το οικονομικό, δεν είναι και τόσο δύσκολο να απευθυνθείς στο εξωτερικό.

Ρίξε μια ματιά στο Dog Breeders and Kennels in Europe @ eurobreeder.com, βρες την ράτσα που θέλεις και δες ποια εκτροφεία προτείνει. Στέλνεις e-mail να εκδηλώσεις ενδιαφέρον και η συνέχεια εξαρτάται από τις απαντήσεις που θα λάβεις.

Δύσκολη ράτσα πάντως, διαλέγεις...:?

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Διάβασα το thread σου και πραγματικά σφίχτηκε η καρδιά μου. Το μόνο που μπορώ να σου πώ οτι ο δικός μου σκύλος ΔΕΝ θα καταλήξει έτσι. Απλά το έβλεπα σαν μία πιθανή λύση που θα ήταν πιο οικονομική.
Δεν εχει σημασια ο δικος σου σκυλος μονο ομως... (αν δεις καπου εχω αναφερει οτι αυτη ειναι η κλασικη δικαιολογια που ακουω, σε προλαβα!) Σημασια εχει οτι θα συμβαλλεις και συ ενεργα σε αυτη την κατασταση υποστηριζοντας ολους αυτους που κανουν ανευθυνες γεννες.
Ο δρομος ειναι ενας. Να επικοινωνησεις με εκτροφεια του εξωτερικου, να δεις τα σκυλια τους, να ρωτησεις τι εξετασεις υγειας εχουν κανει ( μια φυλη με διαφορα προβληματα υγειας) και μετα να προχωρησεις στην αγορα ενος κουταβιου.
Οικονομικη λυση ΔΕΝ ειναι ο Βyb... πολυ πιθανο να δωσεις τα διπλασια χρηματα σε κτηνιατρους.
Εσυ επιλεγεις...
Καλως ηρθες και παλι και μη βιαστεις:) Ενημερωσου πρωτα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Δεν χωρά -για μένα- το "πιο οικονομική λύση" όταν πρόκειται για μία ζωντανή ψυχή που θα ζήσει μαζί μας την επόμενη δεκαετία... Πρέπει να βεβαιωθείς ότι θα προέρχεται από υγιείς γονείς κ ακολουθεί το πρότυπο της φυλής.

Κάνε υπομονή, διάβασε για τη φυλή που σε ενδιαφέρει, μάζεψε τα χρήματα σιγά-σιγά κ απέκτησε το τσόου τσόου σου από έναν ευσυνείδητο εκτροφέα.

Εναλλακτικά, μπορείς να κοιτάξεις στα καταφύγια να σώσεις κάποιο αδέσποτο, που ίσως φέρνει σε τσόου τσόου.

Καλωσόρισες!:)

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Η επίλογή του Chow chow είναι αμετάκλητη;
Το ρωτάω γιατί αν δεν είναι, θα μπορούσες να βρείς κάποια άλλη φυλή που να σε καλύπτει από χαρακτήρα/μορφολογία και να υπάρχουν εκτροφεία στην Ελλάδα, πράγμα που θα σου έκανε τη ζωή ευκολότερη.

Andrea_chow

New Member
31 Μαϊου 2012
3
0
Δυστυχώς για εμένα είναι! Δεν είμαι απο αυτούς που είδαν ένα ωραίο σκυλάκι που μοιάζει με αρκουδάκι και είπα: '' μαμά μαμά θέλω και εγώ ένα τέτοιο" . Εχω διαβάσει πολλά για αυτή την ράτσα και είμαι αποφασισμένος για αυτό.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.037
Αθήνα
Τότε, το εκτροφείο του εξωτερικού είναι μονόδρομος. Φαντάζομαι, δεν θα δεχόσουν να πάρεις τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο παρά ένα τυπικότατο δείγμα της φυλής όσον αφορά στον χαρακτήρα και στην μορφολογία του....

peter12x

Well-Known Member
13 Μαϊου 2012
154
0
Πάτρα
και εγώ όπως (τον ιανουάριο-φεβρουάριο) κοιτούσα τις ράτσες μου κόλλησε το τσοου τσοου, αλλά μετά από λίγο ψάξιμο είδα πως είναι δύσκολο σκυλί γενικά και θέλει έμπειρο ιδιοκτήτη.