Θέλω συμβουλές για την ανάθρεψη του σκύλου μου

2j's

New Member
20 Δεκεμβρίου 2017
3
5
30
Καλησπερα.Ο μικρός βρέθηκε σε κάδο νεογέννητος.τωρα είναι περιπου 3-4 μηνών.ειναι απ ότι φαίνεται ημίαιμος ελληνικός ποιμενικός ,με γνώμες κτηνιάτρου κ ενός ιδιοκτήτη Καυκάσου που τον είδε, ότι έχει και αίμα Καυκάσου!!(επισυνάπτω φωτό για να ακούσω γνώμες για τη ράτσα του.η φωτό είναι πιο παλιες..τώρα είναι στα 10 κιλά)τον έχουμε μέσα στο σπίτι σε διαμέρισμα...είμαστε 4 άτομα αλλά λείπουμε πολύ γενικά.ο σκύλος είναι καλός όσο ασχολείσαι μαζί του και γενικά έχει κάνει λίγες ζημιές σε σύγκριση με αυτά που ακούω από άλλους!ομως διακρίνω επιθετικότητα πολλές φορές.οταν τον μάλωνω παιρνει πολλές φορές επιθετική στάση (δν διστάζει να δαγκώσει κιόλας) ,προσπαθεί μάλλον ν περάσει τν κυρίαρχια του...ενώ αρχικά ήμουν τς άποψης όχι βία,αλλά αφού δν έβλεπα αποτελέσματα αποφάσισα να τον ζορίζω λίγο παραπάνω για να του περάσω την κυριαρχία μου αλλά ξέρω ότι αυτό είναι λάθος.θελω λοιπόν γνώμες για τον καλύτερο τρόπο μαλωματος η τιμωρίας.επισης ένα άλλο προβληματάκι...τ αρέσει γενικά να παίζει δαγκώνοντας...ακόμα και όταν τον χαϊδεύεις δαγκώνει,πολύ σιγά βέβαια αυξάνοντας τη δύναμη ανάλογα με τον ενθουσιασμό.τι να κάνω να του το κόψω;;επίσης όταν παίζουμε με το παιχνίδι του του αρέσει να παίζουμε τραβήγματα και όχι απλά να του το πετάω(να ενημερώσω ότι όταν ήταν ακόμη πιο μικρός τον παίζαμε έτσι και φοβάμαι μήπως αυτό αύξησε την επιθετικότητα του και Γι αυτό το έκοψα ).Συγγνωμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω καμία εμπειρία!

Attachments

sake

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2017
629
1.085
34
καλησπερα και συγχαρητηρια για την εξαιρετικη σου πραξη ! ο μιρκος ειναι κουκλος και απο την 3η φωτο μου βγαζει οντως μια μαγκια χαχαχαχ

ξυλο και χτυπηματα ειναι λαθος , το μονο που θα καταφερεις ειναι να μην σου εχει εμπιστοσυνη ! ενα αυστηρο και δυνατο ΜΗ γερνοντας το κεφαλι σου κοντα και λιγο πανω απο το δικο του, κανοντας τον να κανει ενα βημα πισω η να καθισει , αρκει (τουλαχιστον εγω ετσι εκανα) και δεν μου εχει βγαλει ποτε επιθετικοτητα!
σαν τιμωρια ενα crate και να τον αφηνεις εκει οταν κανει μαλακιουλα ειναι και αυτη μια λυση!

προβλημα με δαγκωματα εγω δεν ειχα ποτε οταν ηταν κουταβι και δεν ξερω να απαντησω(αν και μωρο ειναι θα σταματησει λογικα)

για τραβηγματα ειναι μικρος ακομα και δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο για τα δοντια του

διαβασε, και θα μαθεις πολλα εδω μεσα! καλη συμβιωση

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Ειναι ακομα κουταβι, θελει να δοκιμασει τα παντα με το στομα αρα λογικο να δαγκωνει. Τα παντα. Στα παντα συμπεριλαμβανονται φυσικα πατζάκια και χερια.

Την επιθετικη σταση πως την περιγραφεις; Δηλαδη αν τον μαλωσεις, τι κάνει; Τραβαει πισω αυτια, γρυλίζει και δειχνει δοντια και γλυφει τα χειλια του πχ;

Η καλυτερη τιμωρία ειναι η αμεση (οταν το κανει και οχι 10 δευτερολπετα μετα), με εντονη και σταθερη φωνη. Επίσης το να σταματησεις να παιζεις μαζι του ειναι ειδος τιμωρείας (για 1 λεπτο, οχι 1 ωρα). Γενικα η τιμωρια σε ενα σκυλο, και δη κουταβι, ειναι να του δείξεις τι δεν θες να κανει.

Δεν συμφωνω την χρηση του crate σαν χωρο τιμωρίας εκτος εξερετικων περιπτώσεων που ΠΡΕΠΕΙ να περιορισθει -πχ να καθαρισεις ενα σπασμενο ποτηρι. Το crate πρεπει να γινει φωλια, safe place που θα το υπεραγαπει και θα παει εκει να ησυχαζει/ηρεμει

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Πρωτη κινηση βγαλε τον φοβο απο πανω σου...κουταβι ειναι!:) ΔΕΝ ειναι κυριαρχικος και ΔΕΝ ειναι επιθετικος. Σκληρος μπορει να ειναι απο τωρα, να εχει νευρα δηλ..Οταν φτανεις στα ορια σου περιορισε το κουταβι καπου, μεχρι να ηρεμησεις. Υπομονη και ηρεμια και σταματα να παιζεις αγρια μαζι του. Να ξερεις οτι οτι ειναι απολυτα φυσικη η συμπεριφορα του και θεμα χρονου να σταματησει. Αλλα εχεις δρομο ακομα...Να τον χαιρεσαι!

• Like
Reactions: Eroe and mareco

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Πω πωωω...είναι υπερκούκλαρος!!! Να σου ζήσει και μπράβο σου, για την ευκαιρία που του έδωσες, να μεγαλώσει (y)
Και τώρα, έχεις να κάνεις με ένα μωρό που δεν ξέρει τι πρέπει και τι δεν πρέπει. Οφείλεις να το διδάξεις. Και να ξεχάσεις τα περί επιθετικότητας. Ούτε καν! Εχεις πάααρα πολλά πράγματα, να διαβάσεις στο φόρουμ :)

Υιοθεσία αδέσποτου κουταβιού "Οδηγίες χρήσεως"

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Οχι κρειτ σαν τιμωρια ΠΟΤΕ!!! τεραστιο λαθος οχι!! Ουτε ξυλο ουτε ζοριλικια, σηκωνοντας το χερι σου θα το μαθει ως απειλη και δεν ξερεις πως θα του την δωσει μεθαυριο. Αυτο που ειπε ο sake με το μη εκανα και εγω σταματουσα τα παντα τον κοιτουσα πηγαινα βημα μπροστα ωστε να παει αυτος βημα πισωνα κατσει και να τον δεις οτι αρχιζει να χαλαρωνει. Αρχικα θελει χρονο.. αν παει να φυγει ξανα στο ιδιο σημειο εκει μεχρι να κατσει κ να χαλαρωσει. Εμενα πχ στην στην αρχη οταν το εκανα αυτο μου γαβγιζε κ πηγαινε να φυγει. Ξανα μη ξανα στο ιδιο σημειο, οταν χαλαρωνε επιτελους, εφευγα χωρις να ξαναδωσω σημασια. Για το δαγκωμα του εβαζα εκεινη την στιγμη παιχνιδι στο στομα να παιξει με αυτο ή σταματουσα το παιχνιδι εντελως κ εφευγα αλλα ηξερα οτι αγρια δεν θα παιξουμε ποτε! Ουτε κανενας αλλος δεν θα παιξει αγρια μαζι του ουτε αποτομες κινησεις (αυτες τις βλακειες που κανουν οι περισσοτεροι για καποιο λογο) ουτε επισκεπτες κανεις! Θα σας ελεγα τωρα που ειναι αρχη καντε ερευνα για εναν καλο εκπαιδευτη κ μιληστε μαζι του η εστω 2-3 μαθηματα να μπειτε λιγο στο νοημα, ειδικα λογω δυναμικης φυλης (αν οντως ειναι). Καλο ειναι να παρετε κ ενα κρειτ κ πχ το βραδυ να κοιμαται εκει (εχει πολλα βιντεακια για την σωστη προσεγγιση κρειτ στο ιντενρετ!!). Βολτουλες εξω σιγα σιγα κ ηρεμα(φυσικα μετα τα εμβολια) ωστε να συνηθισει κινηση ηχους κτλ αλλα οτιδηποτε φοβαται πχ αλλο σκυλακι η ανθρωπο καθολου πιεση!Μπραβο σας για την κινηση!!μεινετε στο φορουμ εχει πολλες χρησιμες συμβουλες..

• Like
Reactions: Eroe

2j's

New Member
20 Δεκεμβρίου 2017
3
5
30
Ειναι ακομα κουταβι, θελει να δοκιμασει τα παντα με το στομα αρα λογικο να δαγκωνει. Τα παντα. Στα παντα συμπεριλαμβανονται φυσικα πατζάκια και χερια.

Την επιθετικη σταση πως την περιγραφεις; Δηλαδη αν τον μαλωσεις, τι κάνει; Τραβαει πισω αυτια, γρυλίζει και δειχνει δοντια και γλυφει τα χειλια του πχ;

Η καλυτερη τιμωρία ειναι η αμεση (οταν το κανει και οχι 10 δευτερολπετα μετα), με εντονη και σταθερη φωνη. Επίσης το να σταματησεις να παιζεις μαζι του ειναι ειδος τιμωρείας (για 1 λεπτο, οχι 1 ωρα). Γενικα η τιμωρια σε ενα σκυλο, και δη κουταβι, ειναι να του δείξεις τι δεν θες να κανει.

Δεν συμφωνω την χρηση του crate σαν χωρο τιμωρίας εκτος εξερετικων περιπτώσεων που ΠΡΕΠΕΙ να περιορισθει -πχ να καθαρισεις ενα σπασμενο ποτηρι. Το crate πρεπει να γινει φωλια, safe place που θα το υπεραγαπει και θα παει εκει να ησυχαζει/ηρεμει
Ναι το crate όπως λες το χρησιμοποιούμε αν και τώρα θέλω Να του μάθω το μπαλκόνι σαν χώρο του και μέσα να έρχεται μόνο όταν είναι κάποιος κ όχι μόνος του!
οχι δν γίνεται τόσο επιθετικός.απλα γαβγίζει κατεβάζει τ μπροστινό μέρος του σώματος κ τέτοια

Δέλτα

Well-Known Member
13 Φεβρουαρίου 2016
250
634
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να μαλώνεις το κουτάβι όταν δαγκώσει (πάνω στο παιχνίδι βέβαια) έτσι ώστε να μάθει να ελέγχει την πίεση του βάζει και να μην κάνει κανένα περίεργο στο μέλλον και με ένα απλό προειδοποιητικο δαγκωματακι έχετε μακελειό (κάπου έχω και ένα βίντεο αν το βρω θα το επισυναψω) ο λόγος που αυξάνει την δύναμη πάνω στο παιχνίδι είναι γιατί δεν καταλαβενει ότι πονάς οπότε αυξάνει σταδιακά μέχρι να αντιδράσεις. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ότι πονάς δλδ αουτς, μαζεύεις χέρια και γυρνάς ελαφρά πλάτη για λίγο..Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και παραξενευετε και θα ελαττώσει την πίεση

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Ναι το crate όπως λες το χρησιμοποιούμε αν και τώρα θέλω Να του μάθω το μπαλκόνι σαν χώρο του και μέσα να έρχεται μόνο όταν είναι κάποιος κ όχι μόνος του!
οχι δν γίνεται τόσο επιθετικός.απλα γαβγίζει κατεβάζει τ μπροστινό μέρος του σώματος κ τέτοια
Παιζει δηλαδη. Χαζεψε λιγο στο φορουμ, ψαξε για δαγκωμα απο κουταβι. Θα βρεις πολλα. Αν μπορεις, δες εναν εκπαιδευτη για τα βασικα. Θα δει το κουταβι, θα σου εξηγησει συμπεριφορες κλπ. Αξιζει τον κοπο και το εξοδο.

Ειναι κουκλος!!!
Και καλως ηρθες!

2j's

New Member
20 Δεκεμβρίου 2017
3
5
30
Αρκετοί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να μαλώνεις το κουτάβι όταν δαγκώσει (πάνω στο παιχνίδι βέβαια) έτσι ώστε να μάθει να ελέγχει την πίεση του βάζει και να μην κάνει κανένα περίεργο στο μέλλον και με ένα απλό προειδοποιητικο δαγκωματακι έχετε μακελειό (κάπου έχω και ένα βίντεο αν το βρω θα το επισυναψω) ο λόγος που αυξάνει την δύναμη πάνω στο παιχνίδι είναι γιατί δεν καταλαβενει ότι πονάς οπότε αυξάνει σταδιακά μέχρι να αντιδράσεις. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις ότι πονάς δλδ αουτς, μαζεύεις χέρια και γυρνάς ελαφρά πλάτη για λίγο..Θα παρατηρήσεις ότι αρχίζει και παραξενευετε και θα ελαττώσει την πίεση
Το έχω δοκιμάσει αν επιμείνω κ κάνω ότι κλαίω όπως ειπες παραξενεύεται σταματάει ίσως γλύψει κιόλας καμία φορά αλλά μετά συνεχίζει

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Το καθε κουταβι ειναι διαφορετικο..Αλλα με ενα εντονο "μη" θα σταματησουν, αλλα θα κανουν οτι δεν ακουσαν και αλλα θα αυξησουν την ενταση. Η γνωμη μου ειναι να μην δινεις ΚΑΜΙΑ σημασια οταν κανει σαν βλακας, ειναι μια φαση που ΠΡΕΠΕΙ να την περασει πριν γινει σκυλος. Οταν βλεπεις οτι δεν αντεχεις αλλο και θες να τον κανεις με τα κρεμυδακια, τοτε τον βαζεις για λιγο στο κλουβακι του οχι για τιμωρια, χωρις φωνες και βρισιδια, για να μπορεσεις να παρεις μια ανασα και για να κατεβει λιγο το επιπεδο της εντασης σας..Μετα απο λιγο τον βγαζεις για να σε ξαναδαγκωσει:). Θα σου λειψουν αυτα σε λιγους μηνες φιλε πιστεψε με.

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Το έχω δοκιμάσει αν επιμείνω κ κάνω ότι κλαίω όπως ειπες παραξενεύεται σταματάει ίσως γλύψει κιόλας καμία φορά αλλά μετά συνεχίζει
Γιατι κανεις οτι κλαις; Θες να περασεις στο κουταβι οτι εισαι ο ηρεμος, στιβαρος ηγετης του, καποιος που μπορει να νιωθει ασφαλεια μαζι του, που εχει τον ελεγχο των καταστασεων. Με το να κλαις και να τρεχεις μεσα στο σπιτι του περνας το αντιθετο, γι αυτο παραξενευεται, σκεφτεται wtf!?

Eroe

Well-Known Member
16 Νοεμβρίου 2017
1.444
2.759
Θεσ/νικη
Καλώς ήρθες κ να σου ζήσει ο κούταβος!
Για το μπαλκόνι, εννοείς να κάθεται εκεί όταν λέιπετε όλοι από το σπίτι; Δεν είναι καλή ιδέα, και μπορώ να σου εξηγήσω γιατι. Γιατί τα ερεθίσματα εκεί θα είναι πάρα πολλά, ήχοι, μυρωδιές, φωνές, άνθρωποι, σκύλοι,.. αλλά δεν θα έχει τη δυνατότητα να τα εξερευνήσει, κι επίσης, δεν θα νιώθει ασφαλής... αυτό σε κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτο γαύγισμα και προβλήματα συμπεριφοράς. Καλύτερα να βρεις ένα σημειο μέσα στο σπίτι να το περιορίζεις, είτε σε κρειτ είτε απλά σε ένα δωμάτιο το οποίο θεωρείς ασφαλές κ δεν έχει τίποτα να χαλάσει...

• Like
Reactions: Δημητρα_kme

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν