Θέλω σκύλο !

NikosMiler

Active Member
14 Ιουλίου 2017
37
2
27
Γεια σας με λενε Νικο και ειμαι 20 χρονων λογο του οτι ζω με τους γωνοις μου δεν μπορω να εχω σκυλο και ετσι σκευτομαι να παρω ενα σκυλι και να το εχω οταν λυπω στην ταρατσα σε σπιτακι.
Ζω σε πολικατικια που με ολα τα μελη της ειναι συγκενεια μου και πιστευω δεν θα εχουν θεμα και σιγα σιγα θα μπει στο σπιτι.
Σκευτομαι να παρω ενα Dogo argentino σε μικρη ηλικια τη συμβουλες εχετε να με δοσετε για το αν μπορο να το κανω ετσι
συγνωμη για την ορθογραφεια εχω συνηθησει να γραφω γρεεκλισ.

NikosMiler

Active Member
14 Ιουλίου 2017
37
2
27
επισης ειμαι διατεθυμενος να δοσο οσο χρονο θελει για βολτες παιχνιδι και οτιδιποτε αλλο μια και αυτα τα σκυλια θελουν αρκετη εκτονοση

Vanessa99

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2017
250
282
Πρώτον, το σκυλί πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι. Αν δεν μπορείς ακόμα να το πάρεις μέσα στο σπίτι, περίμενε λίγο ακόμα μέχρι να έχεις δικό σου σπίτι.
Όταν με το καλό γίνει αυτό και αποφασίσεις ότι εισαι έτοιμος για να αποκτήσεις το σκυλάκι ( να μπορείς να ασχοληθείς πολύ ειδικά αφού θες φυλή που θέλει πολύ απασχόληση, να μπορείς να καλύψεις ολές του τις ανάγκες) τότε αρχίζεις να ψάχνεις σε ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ για να βρεις το σκυλάκι σου.
Μέχρι τότε, καλό θα ήταν να διαβάσεις πολύ στο φορουμ, έχει πάρα πολλά θέματα για σχεδόν όλα τα πράγματα που θα σε απασχολήσουν τόσο για την απόκτηση όσο και για τη μετέπειτα πορεία με το σκυλάκι
Οποιαδήποτε κίνηση πάντως χρειάζεται πολύ σκέψη γιατί το σκυλάκι θα σε ειναι μαζί σου, ο καλύτερος σου φίλος, για τα επόμενα 10 χρόνια.

sis

Well-Known Member
10 Μαϊου 2015
1.453
3.255
Αθήνα
Καλημέρα Νικο, καλώς μας ήρθες. Αν τα άλλα μέλη της οικογένειάς σου δεν επιθυμούν να συγκατοικήσουν μ’ ένα σκύλο, οφείλεις να σεβαστείς την επιθυμία τους. Πρακτικά επίσης, αν οι γονείς δε «λιώσουν» στη θέα του κουταβιού και δεν αναθεωρήσουν τις απόψεις τους περί σκύλου, θα βρεθείς απλά με ένα ζώο ανεπιθύμητο το οποίο δε θα έχεις τι να το κάνεις. Η μόνιμη διαβίωση σε ταράτσες και μπαλκόνια δεν επιτρέπεται, κι εξάλλου δεν έχει να προσφέρει τίποτα ούτε σ’ εσένα ούτε στον σκύλο.

Στο φόρουμ θα βρεις άπειρα θέματα σχετικά με τα ντόγκο, όπως επίσης γενικότερα θέματα για τη σωστή απόκτηση σκύλου, για τη συμβίωση και την εκπαίδευση, κι ένα σωρό άλλες πληροφορίες που θα σε κάνουν να σκεφτείς και να προβληματιστείς ακόμα και για πράγματα που ίσως δεν έχεις λάβει υπόψη σου καν. Ο σκύλος είναι μια μακροχρόνια δέσμευση (χρονική, χωροταξική, οικονομική...) οπότε ξεκίνα να μαζεύεις πληροφορίες, και όταν είσαι έτοιμος, με το καλό να αποκτήσεις όποιο σκύλο επιθυμείς!

• Like
Reactions: Orilis

NikosMiler

Active Member
14 Ιουλίου 2017
37
2
27
με λενε μονο για την αυλη της πολικατικιας αλλα δεν ειναι ωραιο για το ζωακι συν οτι υπαρχουν πολλοι γελοια υποκειμενα που ριχνουν φολες.
Πιστευω μες το δωματιο μονο να κυκλοφορει κατι μπορει να γινει αλλα ειναι και το αμα λυπω για δουλεια μετα στρατο και τετοια.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Ξεμπερδεψε τότε με τις όποιες υποχρεώσεις θα σε κρατήσουν μακριά από το σπίτι σου και μετά το ξανασκέφτεσαι. Γιατί στην περίπτωση που πάρεις σκύλο και μετά φύγεις, θα καταλήξει ένα κακόμοιρο πλάσμα στην ταράτσα που κάνεις δε θα ασχολείται. Κι αν δεν εξοικειωθούν οι δικοί σου, θα το ταΐζουν/ ποτίζουν/ καθαρίζουν με το ζόρι...(κι αν). Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις που τα σκυλιά ζουν μέσα στις ακαθαρσίες τους κλπ κλπ
Κι εννοείται σκύλος μόνιμα σε ταράτσα απαγορεύεται!

Καλημέρα!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
ειναι πολυ εγωιστικο αυτη την στιγμη να παρεις ενα σκυλι οπου οι αλλοι δεν θελουν! Δηλαδη δεν σκεφτεσαι τους γυρω σου που στην τελικη σπιτι τους ειναι, δεν σκεφτεσαι το σκυλι μεθαυριο που θα λειπεις τι θα απογινει, δεν σκεφτεσαι τα λεφτα που θα χρειαζεται απο που θα τα βγαζεις.. σκεφτεσαι μονο οτι εσυ θελεις σκυλι.. και dogo κιολας!!!! Ο εκτροφεας φυσικα κοστιζει και αυτος, απ την αλλη ειναι η μονη σωστη πηγη αποκτησης καθαροαιμου αν και σε οποιον σωστο εκτροφεα και αν πας και τους πεις αυτα φυσικα δεν θα σου δωσει κουταβι! Οπουδηποτε εξω να μενει απαγορευεται βαση νομου οποτε ουτε αυτο! Το σκυλι που λες δεν μπορει να ειναι καν σε δωματιο! συν οτι λογικα θα χρειαστεις εκπαιδευτη, οικονομικα τα εχεις απο μονος σου ολα αυτα;;; Ξεμπερδεψε με ολα αυτα που εχεις, βρες δουλεια, βρες σπιτι δικο σου και μετα αρχισε να σκεφτεσαι για σκυλο κυριως για να εισαι εσυ σωστος απεναντι στον εαυτο σου και να εχεις και τον απαραιτητο σεβασμο προς τον σκυλο και προς τους αλλους που εχουν δηλωσει εξ αρχης οτι δεν θελουν!

dimitrisbass3

Member
25 Φεβρουαρίου 2013
20
75
Μπορεις αφου σου αρεσουν τα ζωα,να ασχοληθεις με τον εθελοντισμο,σε καποια ομαδα της γειτονιας σου...Λογω της ηλικιας σου καταλαβαινω τον ενθουσιασμο σου,αλλα δεν ειναι καλος οδηγος...

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Το σκυλι σε ολη του την ζωη (βαλε 10 χρονια πανω-κατω) εχει αναγκες αντιστοιχες ενος μωρου και εξαρταται αποκλειστικα απο τον ιδιοκτητη του. Συμφωνα με οσα λες δεν εισαι ετοιμος για να αναλαβεις μια τετοια υποχρεωση, για παρα πολλους λογους. Αφου μπηκες στο forum, κατσε και διαβασε οσα θεματα μπορεις περισσοτερα και θα βρεις ολες τις απαντησεις απο μονος σου.

Kodagoshe

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2016
468
412
Athens
Καλησπερα!

Οπως ειπαν και οι προηγουμενοι, αν και εφοσον δεν συμφωνησουν οι δικοι σου σε μια τετοια αποφαση για το καλο το δικο σου και του σκυλου, μην το κανεις... θα καταληξεις με ενα ανεπιθυμητο ζωο και συνεχεις καβγαδες και το πιθανοτερο ειναι σε λιγο καιρο να το δουμε σε αγγελια για υιοθεσια.

Επισης, απ οτι καταλαβαινω εγω εισαι απειρος...παρ 'ολα αυτα απευθειας αναφερθηκες στα Ντογκο. Σημαντικο point απο εμενα λοιπον: μολις εισαι ανεξαρτητος ή αν και μολις συμφωνησεις με τους γονεις σου στο θεμα, ξεκινα να ενημερωνεσαι για φυλες και τις απαιτησεις τους. Η φυλη που ανεφερες ειναι ιδιαιτερα δυναμικη κ απαιτητικη και σιγουρα δεν την ''ξεπετας'' με μια ταρατσουλα (χωρις να υπονοω οτι οποιοδηποτε αλλο σκυλι το αξιζει αυτο φυσικα).

archodea

Well-Known Member
28 Σεπτεμβρίου 2009
870
770
Πειραιάς
Νομίζω ότι ξέρεις ήδη ότι είναι δύσκολο ν έχεις σ αυτή τ φάση σκύλο αναφορικά μ τς μελλοντικές υποχρεώσεις σου. Γνώμονα ν έχεις πάντα ν προσφέρεις τ καλύτερο σ μία ψυχή για τν οποία είσαι ο κόσμος ολόκληρος

• Like
Reactions: Δημητρα_kme