ΘΑ ΓΙΝΩ ΣΚΛΗΡΟΣ!! (ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΒΑΛΙΕΡ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ)

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΠΗΡΑ ΕΝΑ ΚΑΒΑΛΙΕΡ,ΤΗΝ ΣΙΣΣΥ.Η ΜΑΝΤΑΜ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΤΡΩΓΕ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑ(FLATAZOR).O ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΞΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ARDEN ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΞΙΣΟΥ ΕΤΡΩΓΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΘΥΜΑ ΑΛΛΑ ΕΤΡΩΓΕ.Η ΣΙΣΣΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΙ ΔΟΝΤΑΚΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΑΜΕ ΡΙΖΑΚΙ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΕΚΕΙ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΝ ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ.ΓΙΑ 3 ΜΕΡΕΣ ΕΤΡΩΓΕ ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΟΤΑ ΩΣΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΞΗΡΗ.ΩΣ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΡΤΑΛΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΞΗΡΗ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ,ΞΗΡΗ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΣΤ,ΞΗΡΗ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΜΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΙΜΑ ΚΤΛ....ΚΟΥΤΣΟΤΡΩΓΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Η ΞΗΡΗ ΤΗΝ ΧΑΛΑΓΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.ΤΗΣ ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ.ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΟ ΦΑΙ ΚΙΤΕΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ ΞΗΡΗ ΤΡΟΦΗ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΝΩΠΗ.ΠΟΣΕΣς ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Η ΚΥΡΑ ΣΙΣΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΝΗΣΤΙΚΗ? ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ?ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΞΕΝΗΣΤΙΚΟΜΑΡΑΣ...ΑΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΟ ΤΙΠΟΤΑ..

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Συνέχισε ακάθεκτος! Ατσάλι! :) 15 λεπτά της αφήνεις το φαϊ και μετά το μαζέυεις και σε 12 ώρες πάλι ξαναδοκιμάζεις!

Που θα πάει, θα φάει. Ενδιαμέσως, δε δίνεις ΤΙΠΟΤΑ.

Καλώς ήρθατε στο φόρουμ! (γράφε μόνο με πεζά για να σε διαβάζουμε πιο εύκολα. Τα κεφαλαία δεν βολεύουν)

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
αν κ εστειλα κ πιεμ, καλως ηρθες στο φορουμ κ στο κλαμπ των αγανακτισμενων καβαλιερογονεων. Εγω να δεις τι τραβαω με τη μικρη μου. Ταμα στην Παγαγια του Ελεους κανω καθε φορα. Θελει ατσαλινα νευρα κ πεισμα. μονο ξηρα για 15 λεπτα το μπολ και αυτο ειναι ολο. οταν φαει.ποσο θα αντεξει ακομα; μη λυγισεις .

Υγ: εντιτ: τωρα εισαι kopritis οτι ειπες πρωτη τα ιδια. σορρυ

Last edited:

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Καλως ορισες και εσυ και το Σισσακη σου!

Εχουμε πολλοι απο εμας προβλημα με την ξηρα...δεν εισαι μονος σου στον αγωνα! Ακολουθησε τις συμβουλες που σου εδωσαν τα κοριτσια απο πανω και εχε υπ'οψην σου οτι τα μικροσωμα σκυλια εχουν μεγαλυτερες αντοχες οσον αφορα την τροφη...Και 4 μερες μπορει να σου κανει κολπα και να μην φαει τιποτα!!! Μην την φοβασαι ομως, σκυλι ειναι, οχι χαζη να κατσει να πεθανει απο την πεινα!

Επιμονη και υπομονη χρειαζεται φιλε μου...πολυ υπομονη!

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
Καυαρχας σας ευχαριστω ειλικρινα για το ενδιαφερον.Τα κακακια της ομως δεν ειναι και πολυ καλα.Σημερα εβγαλε μονο βλενα.Γνωριζουμε κατι για αυτο?Απο τοτε που δεν τρωει δεν ειναι και πολυ φυσιολογικα αλλα σημερα μου προξενησε μεγαλη εντυπωση.Ευχαριστω και παλι!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αυτά που σου είπαμε παραπάνω ισχύουν με την προϋποθεση οτι ο σκύλος είναι υγιής και με βάση την παρατήρηση σου οτι οταν της δίνεις μαγειρευτό του δίνει και καταλαβαίνει, οπότε θεωρούμε οτι σου κάνει απλά τσαλίμια με την ξηρά.

Αν έχεις οποιαδήποτε αμφιβολία για την υγεία της να συμβουλευθείς κτηνίατρο.

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
μια χαρά είναι ο σκύλος απλά είδε ότι υπάρχει και άλλο φαγητό εκτός από την ξήρα και το διεκδικεί.

μην λυγίσεις είναι κάπως δύσκολο να το βλέπεις να μένει νυστικό αλλά θέλει υπομονή.

πρόσεχε αυτο που σου είπαν από πάνω τα παιδιά να μην δίνεις τίποτα στο ενδίαμεσο είτε έχει φάει είτε όχι.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Το συστημα της νηστειας το εχω δοκιμασει κι εγω στην Ηρα (ΓΠ) με απολυτη επιτυχία, αλλά μιλαμε για σκυλι σκληροτραχηλο.
Σε πιο ευαισθητα σκυλια σαν την Ζηνα (μινι πινσερ), είναι καλυτερη η σταδιακη εισαγωγη της ξηρας, κατι που από ο,τι ειπες εκανες.

Βοηθαει συχνα πολύ το να ριχνεις ζουμι από κοτοσουπα για παραγειγμα πανω στην ξηρα.

Υπαρχει επισης η σοβαρη πιθανοτητα να μην του αρεσει η συγκεκριμενη ξηρα. Η Ζηνα απεχθανεται καποιες και λατρευει καποιες άλλες. Δεν είναι απαραιτητο να τρωει αυτην που αποφασιζω εγω.

Θα ελεγα να δοκιμασεις κι εσυ κάποια άλλη. Καποιες νομιζω κυκλοφορουν σε μικρες συσκευασιες λιγων κιλων και μπορεις να παρεις μερικες για δοκιμη αντι να φορτωθεις ολοκληρο το τσουβαλι των 15-20 κιλων. Επισης συχνα δινεται δείγμα ξηρας σε μικρο φακελακι. Μπορεις να ζητησεις μερικα τετοια για δοκιμη.

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
Tα εχει κανει ολα της τα εμβολια και παιρνει και το χαπακι της για τα σκουληκια οποτε πρεπει.Απλα το σημερινο με ανησυχησε λιγο με την βλεννα.Καβαλιερ!!!!Πολυ ευαισθητα σκυλια ρε παιδια!Το προηγουμενο μου ενα πιντσερ ηταν πιο ξεβγαλμενο.Ποτε δεν μας δημιουργησε προβλημα>Ασε που ηταν και αρσενικο και τα βρισκαμε και πιο ευκολα!.Η αρραβωνιαστηκια μου μου βεβαια μεστο χαδι και την αγκαλια την εχει.Καμμια ιδεα για το απο που προερχονται οι βλεννες?Ειναι φυσιολογικο λογω αφαγιας λετε?

minpinkiller

Well-Known Member
3 Ιουνίου 2009
1.173
18
36
Ξεσσαλονίκη
Χωρις να παιρνω ορκο οτι δεν εχει καμια σχεση, ο δικος μου (πινσερ :p) η μονη φορα που ειχε βλεννα τελικα ειχε παθει μια ελαφρια κολιτιδα αλλα τωρα που το θυμαμαι ειχε και λιγο αιματακι. Παρακολουθησε την πως θα ειναι και τα επομενα κακα της και αν συνεχισει καλυτερα να την πας στον γιατρο σας. Μπορει να ειναι και απο το αστατο προγραμμα φαγητου...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Βλεννα βγαζουν συχνα τα σκυλια οταν ειναι νηστικα και δεν εχουν τιποτα στερεο να βγαλουν.

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Η βλεννα τις περισσοτερες φορες οφειλεται σε κολιτιδα. Συμβουλευσου τον κτηνιατρο σου.
Καλως ηρθατε:D

vasiliki68

Well-Known Member
2 Μαρτίου 2010
526
2
Αμαλιάδα
Τώρα που το λέτε έχω παρατηρήσει βλέννα στις κενώσεις του Φοίβου δυο φορές που του έχω δώσει κόκκαλο είναι πρόβλημα αυτό???

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Η βλέννα είναι ένα κλασσικό σύμπτωμα κολίτιδας...επίσης, και τα πολλά κόκαλα μπορούν να προκαλέσουν κολίτιδες σε ένα σκύλο. Το τράβηξα αυτό το μανίκι επί 14 χρόνια με το ΓΠ που είχα...
Γενικά αν ο σκύλος έχει ευαισθησία στο στομάχι του δεν πολύ κάνει να μένει με το στομάχι άδειο γιατί με τα γαστρικά υγρά επιδεινώνεται η κατάσταση...Τώρα για τη μικρή..δεν ξέρω...κανονικά θα σου έλεγα ότι τα σκυλιά ένα πράγμα δεν κάνουν.."απεργία πείνας"...και τα πιο πεισματάρικα ...μόλις πεινάσουν ...θα φάνε.
Μήπως όμως αν είναι όντως ευαίσθητη στο στομάχι..την άρχισες ξηρά/νηστεία πολύ γρήγορα? Ο κτηνίατρος τι λέει?

canio7

Member
20 Ιουλίου 2010
14
0
Πεντελη
Ο γιατρος λεει οτι δεν ειναι και τοσο μικρη για να μενει νηστικη.Εχει θεμα με το στομαχακι της ομως.Πριν κανα μηνα της διναμε ενα σιροπι για τις διαρροιες που εκανε μονο που τοτε εβγαλε και λιγο αιμα.

russellKind

Well-Known Member
14 Ιουνίου 2010
948
4
Οταν το κουταβι μου ηταν 2,5-3 μηνων και αρχισε με ξηρα εβγαλε 1 μερα βλεννα με λιγο αιμα και συνεχιστηκε 2-3 μερες.
Πηρα τηλεφωνο τον κτηνιατρο και μου ειπε οτι εχει κολλιτιδα και αν δεν του περασει να τον παω απο εκει να τον δει.Τον πηγα,τον εξετασε και οντως ειχε κολλιτιδα.Απλα μου ειπε οτι δεν ειναι σοβαρο,να του ελλατωσω την ξηρα για λιγες μερες μεχρι να περασει το προβλημα.Το εκανα και του περασε χωρις να του δωσει κανενα φαρμακο,που θα μπορουσε να του δωσει και να ειχα χειροτερο προβλημα...

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
και μας ειχε κολιτιδα η μικρη δυο τρεις φορες αλλα πηρε μονοτη μικα φαρμακο. τις αλλες τηναφηνα χωρις φαγητο για μια μερα κ μετα εδινα κονσερβα ειδικη . Απλα σε αυτα δεν θελει να περιμενεις ναπερασουν μερες. Αποψη μου παντα.
Τα καβαλιε εχουν ευαισθητα στομαχακια γι αυτο κ συνισταται σταθεροτητα στη διατροφη τους. Κ η οποια αλλαγη, ναγινει σταδιακα πολυ.