''Η τραυματική εμπειρία του σκύλου..''

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Η τραυματική εμπειρία του σκύλου που μένει πολλές ώρες μόνος

Μόλις δίαβασα αυτό το άρθρο κ για να πω την αλήθεια προβληματίστηκα αρκετά.Τι θα βλέπαμε άραγε αν βάζαμε κάμερα στο σπίτι τις ώρες που αφήνουμε τους σκύλους μας μόνους?Το οτι είναι χαρούμενοι όταν επιστρέφουμε δε σημαίνει πως είναι κ κατά τη διάρκεια..

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Πολύ ωραίο άρθρο...με έκανες να νιώθω ακόμα περισσότερες τήψεις απ' ότι ένιωθα ήδη...:( ...εγώ πάντως έχω προσπαθήσει να τον κάνω να νιώθει καλα, έχοντας φτιάξει το crate του σα φωλίτσα, σκεπασμένο από πάνω κι μαλακό μέσα...κι πάντα την πιτζάμα που φορούσα όταν κοιμόμουν του την στρώνω στο crate για να έχει την μυρωδιά...κι φυσικά τα παιχνιδάκια του κι κρυμένες λιχουδίτσες κάτω απ το παπλωματάκι του για να ψάχνεται!!! Ελπίζω να μην νιώθει όπως τα σκυλιά της έρευνας...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Δεν νομιζω οτι ισχυει σε ολα τα σκυλια αυτα,εξαρταται και το ποσο ανεξαρτητα ειναι και η ηλικια τους αλλα και απο τις ωρες που μενουν μονα τους.Και ειναι πολυ σημαντικο αυτο που λεει το αρθρο : Το κλειδί για να βοηθήσετε το σκύλο σας να είναι καλά όταν μένει μόνος είναι να τον εκπαιδεύσετε, βλέποντας σας να φεύγετε από την εξώπορτα πολλές φορές μέσα στη μέρα και να γυρνάτε (μπαίνετε μέσα) μετά από 1-2 λεπτά. Έτσι θα συνδέσει το γεγονός ότι φεύγετε με κάτι καλό, δηλαδή το γεγονός ότι ξανα γυρνάτε και δεν τον εγκαταλείπετε.

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Πολύ ωραίο άρθρο...με έκανες να νιώθω ακόμα περισσότερες τήψεις απ' ότι ένιωθα ήδη...:( ...εγώ πάντως έχω προσπαθήσει να τον κάνω να νιώθει καλα, έχοντας φτιάξει το crate του σα φωλίτσα, σκεπασμένο από πάνω κι μαλακό μέσα...κι πάντα την πιτζάμα που φορούσα όταν κοιμόμουν του την στρώνω στο crate για να έχει την μυρωδιά...κι φυσικά τα παιχνιδάκια του κι κρυμένες λιχουδίτσες κάτω απ το παπλωματάκι του για να ψάχνεται!!! Ελπίζω να μην νιώθει όπως τα σκυλιά της έρευνας...
Πιστεύω οτι ο δικός σου στο crate περνάει μια χαρά!!! Θεωρώ πως τα σκυλιά της έρευνας ήταν απλά μέσα στο σπίτι. Ένα crate με πράγματα να ασχολείται,βολικό και με τη μυρωδιά του αφεντικού είναι ότι πρέπει για να περνάει την ώρα όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα μόνο του!Τύψεις να μη νιώθεις,είμαι σίγουρη πως κάνεις το καλύτερο που μπορείς!

Kimigaz

Well-Known Member
7 Απριλίου 2013
743
238
Goldenland
Δεν νομιζω οτι ισχυει σε ολα τα σκυλια αυτα,εξαρταται και το ποσο ανεξαρτητα ειναι και η ηλικια τους αλλα και απο τις ωρες που μενουν μονα τους.Και ειναι πολυ σημαντικο αυτο που λεει το αρθρο : Το κλειδί για να βοηθήσετε το σκύλο σας να είναι καλά όταν μένει μόνος είναι να τον εκπαιδεύσετε, βλέποντας σας να φεύγετε από την εξώπορτα πολλές φορές μέσα στη μέρα και να γυρνάτε (μπαίνετε μέσα) μετά από 1-2 λεπτά. Έτσι θα συνδέσει το γεγονός ότι φεύγετε με κάτι καλό, δηλαδή το γεγονός ότι ξανα γυρνάτε και δεν τον εγκαταλείπετε.
Συμφώνω,αλλά ας μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν ισχέι για ολα τα σκυλιά! Κάποιο μέλος είχε γράψει σε κάποιο πόστ(δε θυμάμαι που το διάβασα) οτι είτε το σκυλί μένει μόνο του 3 ώρες είτε 9 του κάνει το ίδιο.. Βέβαια δεν πιστεύω πως ισχύει αυτό..

Fightclubiths

Well-Known Member
7 Μαϊου 2013
97
0
Aαα μπράβο!!
Το 'χω μάθει μέχρι και εγώ,που ΑΚΟΜΑ(αχ...) δεν έχω σκύλο!!
Σταδιακή αποχώρηση από το χώρο για να το συνηθήσει.Τα σκυλιά συνηθίζουν πολύ εύκολα όταν είναι μικρά ειδικά(απο 2,5 μηνων εώς χρονού περίπου),αρκεί βέβαια η απουσία να είναι και σε λογικά πλαίσια!
Όπως και με τα μωρά,που όταν φεύγει κυρίως η μητέρα απο το οπτικό πεδίο τους κλαίνε λόγω φόβου πιθανής εγκατάλειψης,αλλά σιγά σιγά το συνηθίζουν ;)!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Aμερικάνικη έρευνα ασφαλώς είναι αυτή ε? :D
Σε λίγο οι αμερικάνοι θα μας συνιστούν να προσλαμβάνουμε και baby sitters για τα σκυλιά μας...Σίγουρα ισχύουν αυτά και δεν το αμφισβητώ, αλλά είναι μέρος της σχέσης εξάρτησης που τα εξαναγκάζουμε να δημιουργούν μαζί μας..Οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί μας κάνει εντύπωση.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Συμφώνω,αλλά ας μην ξεχνάμε πως τίποτα δεν ισχέι για ολα τα σκυλιά! Κάποιο μέλος είχε γράψει σε κάποιο πόστ(δε θυμάμαι που το διάβασα) οτι είτε το σκυλί μένει μόνο του 3 ώρες είτε 9 του κάνει το ίδιο.. Βέβαια δεν πιστεύω πως ισχύει αυτό..
Και εμας ετσι ειναι.Βεβαια πολυ σπανια μενει για 9 ωρες ας πουμε μονη της ,αλλα εχει τυχει και αυτο.Δεν εχει δαγκωσει,πειραξει τιποτα στο σπιτι.Δεν εχει παρει καν φαγητο απο το τραπεζακι οταν λειπουμε,ενω ειναι τρελη λιχουδα. Ειναι απο τα πιο βασικα που πρεπει να μαθει ενας σκυλος(να μπορει να μεινει μονος του)

Elenaaa

Well-Known Member
15 Απριλίου 2013
102
0
Εμενα καθημερινα μενει μονος του για 8 ωρες γιατι λειπω στη δουλεια..στην αρχη που τον αφηνα ελευθερο σε ολο το σπιτι και βεραντα οταν γυρνουσα εβλεπα ξεστρωμενο το κρεβατι μου και ολα τα παιχνιδια του εκει πανω στη πλευρα που κοιμαμαι..τωρα πλεον τον αφηνω μονο βεραντα και κουζινα ..εχω σκεφτει να του βαλω καμερα να δω πως πεναει την ωρα του....

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
από ότι έχω καταλάβει με τον καιρό το σκυλί μαθαίνει. το θέμα είναι τι σκανταλιές θα κάνει μέχρι να μάθει.
μετά από 2 χρόνια συμβίωσης πλέον το ότι φεύγω για δουλειά του φαίνεται φυσιολογικό.
επισης και το βράδυ αν πρέπει να πάω κάπου το πολυ πολύ να πάει να ξαπλώσει πίσω από την πόρτα.
τα κλάματα και τα γράντζουνίσματα στην πόρτα που είχαμε στην πολύ αρχή έχουν τελειώσει εδώ και κανα χρόνο (ίσως και περισσότερο).

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Μου φαίνεται περίεργο το να μην προσαρμόζεται το σκυλί σ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο συμπεριφοράς. Ίσως η έρευνα μιλούσε για αποκλίσεις, που κρυβόταν κάτι άλλο από κάτω, όπως άγχος αποχωρισμού. Ίσως πρόκειται για σκυλιά που είχαν φύγει πολύ νωρίς από τη μαμά τους, που είχαν κάποια άσχημη εμπειρία, που που που....Χίλιες εικασίες. Η έρευνα δεν είναι πλήρης κ προσωπικά δεν έχω ξανακούσει για κάτι παρόμοιο, πέρα από το άγχος αποχωρισμού, το οποίο περιοριζόταν σε κλάματα.

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
Μπραβο ρε παιδιά....τώρα πείτε μου το μυστικό σας...εμένα γιατί αν τον αφήσω εκτός crate ξεσπάει στο κρεβάτι...λάθος ερώτηση βασικά...ξέρω το γιατί, αλλά πως του μαθαίνουμε να μην τρώει το κρεβάτι κι ότι ξύλινο επιπλο υπάρχει;

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Μπραβο ρε παιδιά....τώρα πείτε μου το μυστικό σας...εμένα γιατί αν τον αφήσω εκτός crate ξεσπάει στο κρεβάτι...λάθος ερώτηση βασικά...ξέρω το γιατί, αλλά πως του μαθαίνουμε να μην τρώει το κρεβάτι κι ότι ξύλινο επιπλο υπάρχει;
Το γιατι ποιο ειναι?

Prince Luna

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2012
232
0
Athens
εκτονώνεται αρκετα?
Σκέψου ότι το πρωί πάμε 1,5-2 ώρες περπάτημα στο άλσος κι το βράδυ πάλι το ίδιο κι το βράδυ άν βρούμε κι άλλα σκυλάκια τον αφήνω κι ελέυθερο να τρέξει μαζί τους...τώρα τι να πω...αμα δεν εκτονώνεται κι με αυτές τις βόλτες δεν μπορώ να του κάνω κάτι παραπάνω αλήθεια...δεν προλαβαίνω να τον βγάλω παραπάνω!!!

sevgito

Member
13 Μαϊου 2013
9
0
γεια σας! θα ηθελα να πω οτι και εγω υποφερω εδω και πολυ καιρο απο αυτα που λενε στο αρθρο. εχω ενα μαλτεζακι 12 μηνων και κλαιει καθε φορα που φευγω απτο σπιτι. μαλιστα εμενα μου εχει λερωσει πολλες φορες και το κρεβατι. εχω διαβασει παρα πολλα στο ιντερνετ και εχω κανει τα παντα για να τον βοηθησω να το ξεπερασει αλλα τιποτα. αυτος συνεχιζει. το αφησα λοιπον για την ωρα εχοντας την ελπιδα οτι οσο μεγαλωνει θα αποκτησει αυτοπεποιθηση και θα το συνηθισει.. :(

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Τι συζητάμε πάλι εδώ;
Οτι τα σκυλιά μας υποφέρουν, όλη μέρα μόνα στο σπίτι;

Να μην το ξέρω τόσο καιρό!
Από αύριο, θα τα αμολάω στους δρόμους το πρωί που φεύγω, για να μην βαριούνται και να περνάνε καλύτερα, κι αν γυρίσουν, γυρίσανε!

Ρε...τι έχουμε πάθει!!!!!!!!!!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.769
7.965
Ρε...τι έχουμε πάθει!!!!!!!!!!!
έλα ντε..έλα να τα αμολύσεις εκεί που αμολάω κι εγώ τα δικά μου να έχουν και παρέα!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.826
20.166
Τώρα διάβασα και το κείμενο ](*,)

Θα γράψω εγώ μια αρθράρα, για την τραυματική εμπειρία του φουκαρά ιδιοκτήτη, που πέφτει σε βλαμμένο σκύλο, να γίνει best seller!!!!!!!!