Η σκυλίτσα μου θέλει να την ταΐσω εγώ

Pancakes

New Member
27 Σεπτεμβρίου 2015
1
0
61
Έχω ένα mini pinscher 8 ετών και τις τελευταίες μέρες δεν τρώει αν δεν το ταΐσω! Πρέπει να του δίνω την ξηρά τροφή του μία- μία ή άλλο φαγητό (πχ κοτόπουλο) σε κομματακια ένα- ένα. Θέλει να το ενθαρρύνω για να φάει, διαφορετικά δεν πλησιάζει μόνο του το φαγητό του. Όταν δε το ταΐζω το τρώει με ευχαρίστηση το φαγητό του.... Δεν ξέρω τι να κάνω... το άφησα για κάποιες ώρες νηστικό αλλά δεν πλησίασε το πιάτο του....

Marion_Russel

Well-Known Member
17 Οκτωβρίου 2013
567
675
Έχω ένα mini pinscher 8 ετών και τις τελευταίες μέρες δεν τρώει αν δεν το ταΐσω! Πρέπει να του δίνω την ξηρά τροφή του μία- μία ή άλλο φαγητό (πχ κοτόπουλο) σε κομματακια ένα- ένα. Θέλει να το ενθαρρύνω για να φάει, διαφορετικά δεν πλησιάζει μόνο του το φαγητό του. Όταν δε το ταΐζω το τρώει με ευχαρίστηση το φαγητό του.... Δεν ξέρω τι να κάνω... το άφησα για κάποιες ώρες νηστικό αλλά δεν πλησίασε το πιάτο του....
πώς προέκυψε ξαφνικά αυτό? Μήπως είναι άρρωστο? Ρώτησες κτηνίατρο?

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Κάποιες ώρες νηστικό; :Ρ δοκίμασε δυο μερες (δίνεις φαΐ, αφήνεις 15 λεπτά, μαζεύεις φαΐ, αν φάει εφαγε) και δε νομίζω να κάτσει νηστικο το σκυλί, απλα σε εχει βρει βολική και σε βάζει και την ταΐζεις.

Αν και δε πιστεύω πως οφείλεται σε παθολογικό αίτιο όπως λέει η @Marion_Russel απο πάνω, δε χάνεις τιποτα να κανεις και ενα τηλέφωνο στο γιατρό.

• Like
Reactions: zaher

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Μήπως να αλλάξεις τη ξηρά που του δίνεις? Ποια του δίνεις τώρα?
Αφαγία στο μινι πινσερ δε θα έκαναλόγω της υπογλυκαιμίας που μπορεί να πάθει....

• Like
Reactions: ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Μήπως να αλλάξεις τη ξηρά που του δίνεις? Ποια του δίνεις τώρα?
Αφαγία στο μινι πινσερ δε θα έκαναλόγω της υπογλυκαιμίας που μπορεί να πάθει....
Αυτό!!!
Μεγάλη προσοχή όταν λέμε αφαγία στα μικρόσωμα. Το έχω ξαναπει, δεν ενεργοποιείται το ένστικτο αυτοσυντηρησης να προλάβουν να φάνε πριν πάθουν υπογλυκαιμία και αν χαθεί χρόνος τότε....

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δε το γνώριζα κορίτσια, σορρυ. Πολυ ενδιαφέρον αυτό! (Και εχω και μικρόσωμο..:censored:)

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Υπάρχει κάποιο σχετικό άρθρο με την αφαγία να μπω να το διαβάσω?
Σχετικά με την υπογλυκαιμία? Δεν έχω κάποιο υπόψη μου, αλλιώς θα το είχα προλάβει στην δικιά μου. Επειδή δεν έτρωγε, την άφησα νηστική 3 μέρες ώσπου να πεινάσει.... το πρόβλημα το εντόπισα όταν την τρίτη μέρα δεν "άντεχε" να ξυπνήσει όπως τις προηγούμενες και εκεί την ψυλλιάστηκα για υπογλυκαιμία. Μόλις της έδωσα υψιθερμιδική πάστα, άρχισε να συνέρχεται.
Ένα λοιπόν, σκυλί που είναι σε υπογλυκαιμία... δεν θα λειτουργήσει ενστικτωδώς να πάει να φάει. Θα γίνει ληθαργικό ώσπου θα πέσει σε σοκ και τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.

sk_syros7

Member
4 Οκτωβρίου 2015
20
6
39
Ένα λοιπόν, σκυλί που είναι σε υπογλυκαιμία... δεν θα λειτουργήσει ενστικτωδώς να πάει να φάει. Θα γίνει ληθαργικό ώσπου θα πέσει σε σοκ και τότε είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Ισχύει για όλα τα μικρόσωμα?? Γιατί στο άρθρο που έχω αναιβάσει αναφέρω ότι τον τάϊζα εγώ μέχρι να φαει μόνος του αλλα χτες ευτυχώς πήγε μόνος του και στα 2 γέυματα και έφαγε.... τουλάχιστον να το ξέρω για το μέλλον αν παρουσιαστεί κάτι ανάλογο.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Ισχύει για όλα τα μικρόσωμα?? Γιατί στο άρθρο που έχω αναιβάσει αναφέρω ότι τον τάϊζα εγώ μέχρι να φαει μόνος του αλλα χτες ευτυχώς πήγε μόνος του και στα 2 γέυματα και έφαγε.... τουλάχιστον να το ξέρω για το μέλλον αν παρουσιαστεί κάτι ανάλογο.
Αυτό που έγραψες είναι εντελώς διαφορετικό. Εσένα το κουτάβι ειναι 1 μηνός και τώρα βγαίνουν τα δόντια. Δυσκολεύεται με την κροκέτα (θέλει μούλιασμα), δεν είναι ότι δεν τρώει. Αυτό αφορά τα σκυλιά που αρνούνται να φάνε από δυστροπία.

sk_syros7

Member
4 Οκτωβρίου 2015
20
6
39
αλλα χτες ευτυχώς πήγε μόνος του και στα 2 γέυματα και έφαγε....
3 γεύματα έφαγε χτες και σήμερα το πρωί κανονικά άρα υποθέτω πως αρχίζει μόνος του πλέον να τρώει.

jannisb

Well-Known Member
24 Αυγούστου 2017
67
11
51
Αθήνα
καλησπέρα , βλεπω οτι το θεμα ειναι παλιο ,αλλα με απασχολει μια παρομοια κατασταση.εχω ενα μινι πινσερ 2 ετων και το εχω απο 2 μηνων. του δινω απο την αρχη orijen puppy μεχρι και σημερα , δε την αλλαξα σε orijen adult γιατι γραφει η συσκευασια οτι κανει για ολα τα σταδια ζωης του σκυλου. γενικα το βγαζω βολτα για να το ευχαριστησω αλλα την αναγκη του εχει μαθει και την κανει σπιτι σε πανα .πριν μια βδομαδα ειμασταν στο εξοχικο οπου υπαρχει μια αυλη με αγρια χόρτα και γενικα υπαρχουν και γατες οι οποιες ειναι οικοσιτες γειτονα χωρις ομως να εχουν κανει εμβολια κλπ....απλα τις ταιζει.το θεμα μου ειναι οτι απο τοτε που πηγαμε στο εξοχικο τρωει ελαχιστα...δηλαδη σε 7 μερες εφαγε φαγητο που αντιστοιχει σε 2 μερες και τις τελευταιες 2 μερες δεν εχει φαει τιποτα εως ελαχιστα...τον βλεπω ελαφρα αποδυναμωμενο. σημερα τον ταισα με το χερι και εφαγε περιπου μισης μερας φαγητο.τις μασαει τις κροκετες δε φαινεται να εχει προβλημα.του εβαλα ζυμαρικα που του αρεσουν και πηγε απλα τα μυρισε και δε εφαγε.
μια αλλη τροφη ανταξια της orijen την τιμησε σαν καινουργια εφαγε 7-8 κροκετες μετρημενες πριν 2 μερες και δε τις ξανααγγιξε ουτε αυτες.διαβαζω για υπογλυκαιμιες...να φοβαμαι; τωρα που εφαγε λιγο απο την χουφτα μου λετε να παρει μπρος; να αναφερω επισης οτι η συσκευασια της orijen αυτη που παιρνει παντα ειναι 3 βδομαδων ανοιχτη και ενω εχει zipper για να κλεινει αεροστεγως η γυναικα μου ξεχναει-βαριεται να την κλεινει...και ετσι εχουν χασει λιγο την μυρωδια τους οι κροκετες....συγνωμη για το μακροσκελες ποστ και ελπιζω να λαβω καποια απαντηση.

Γιάννης

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Καλημερα! Μπορει να εχςι παρα πολλα το σκυλακι και χωρις πρωτα επισκεψη στον κτηνιατρο και εξετασεις δεν μπορουμε να μιλησουμε.. μπορει να ειναι απ τις γατες απ τις σνιπες μπορει να εχει κατι απλο ή κατι σοβαρο που πρεπει να προλαβεις. Η απλα κατι ψυχολογικο. Οσο να πεις το οτι ξαφνικα δεν πολυτρωει ειναι σιγουρα ανησυχητικο. Γνωμη οτι πρεπει να γινουν εξετασεις πρωτα.

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
29
Και ο δικός μου το ίδιο πρόβλημα έχει περίπου...τρώει μόνος του μόνο ότι του αρέσει πχ η κονσέρβα η κομματάκια από κοτόπουλο και αφήνει τις κροκέτες να του τις δώσω εγώ μία μία ή καμιά φορά γυρίζει το πιατακι του και γεμίζει ο τόπος κροκέτες....με λίγα λόγια τρώει μόνος του μόνο κρέαςo_O

Ntorina19

Active Member
6 Ιανουαρίου 2017
29
11
29
Και γιατί το λες "πρόβλημα" του σκύλου σου, αυτό;
Εγώ, μια χαρά τον βλέπω :)
Γιατί θα προτιμούσα να τρώει κροκέτες αλλά δεν βλέπω να το φάει σύντομα...θα συνεχίσω να του αγοράζω κονσέρβες...μόνο μοσχάρι και κοτόπουλο όμως γιατί αρνάκι και κουνέλι δεν τρώει είναι λίγο περίεργος στο φαγητό:ROFLMAO:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Αν εξαιρέσεις το γεγονός, ότι οι κονσέρβες ως αποκλειστική τροφή, είναι ότι χειρότερο για τον σκύλο, μια χαρά σε έχει εκπαιδεύσει ο μικρός. Μπράβο του (y)

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν