Η σημασία της ομορφιάς(best in show)

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
αυτο που δεν μου αρεσει και δεν δεχομαι στις αποψεις σου ειναι οτι εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρος οτι ενας σκυλος που ειναι καλος σε εκθεση μορφολογιας δεν ειναι καλος στην εργασια.Επισης να ρωτησω κατι...τα μαλινουα που δουλευονται σημερα εισαι σιγουρος οτι ειναι ιδια με αυτα που δουλευε ο παραπροπαππους σου?
Υ.Γ μην εισαι σιγουρος οτι ομορφια και εργασια δεν ταιριαζουν...το εχω ξαναπει οτι εχεις παρει ενα απο τα λιγα μαλινουα που μου αρεσουν μορφολογικα ...εκτος και αν ειναι μονο ομορφος και δεν λεει μια στην εργασια :p

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Ομορφιά είναι αυτό (και δεν δέχομαι εκπτώσεις επ' αυτού):

H οποία παρεπιπτώντως κάνει και μια χαρά την δουλειά της

Μορφολογία είναι αυτό (ούτε σε αυτό δέχομαι εκπτώσεις):

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Το πρωτοτυπο ηταν ομορφο και υγιες,το προτυπο σημερα δεν ειναι σαν το πρωτοτυπο,εχει εξελιχθει σε μερικες ρατσες υπηρξε βελτιωση(ελαχιστες) και σε μερικες λογω υπερεκτροφης αν θελετε πηγε περιπατο επειδη επικεντρωθηκαν καποιοι σε ορισμενα και μονο χαρακτηριστικα θεωρωντας τα ως βασικα ωστε να κερδισουν τιτλους,ειτε προς ομορφια ειτε προς υγεια ειτε προς χαρακτηρα,αλλα λεφτα φερνει αυτο που φαινετε αμεσως σε ενα σκυλι.
Εν καιρο καταλαβαν ορισμενοι και σταματησαν την εκτροφη τελειως,μερικοι συνεχιζουν ακομη ομως,και μιλαμε για κατι ατομα ρε γαμωτο τον καλυτερο να ξεψαχνισει ενας εισαγγελεας 10 χρονια θα φαει,δεν ειναι μονο νουμερα στην εκτροφη αυτα τα ατομα ειναι γενικα νουμερα,βλεπεις κατι φατσες οταν τους ακουγα καποτε εμενα με ανοιχτο το στομα ποιος Τριβιζας και ποια Φρουτοπια,τον ρολο του μαναβη τελικα ολοι,και παραμυθατζηδες.
Ευτυχως σημερα η νεα γενια εχει ρομαντικους μεσα οπως πολυ πολυ παλιοτερα υπηρχαν, ισως αυτοι να σιαξουν τα στραβα,αλλα μερικοι απο τους προηγουμενους τους βαζουν τρικλοποδιες μεσω επαφων,και δεν βλεπω και πολλους κριτες νεους γαμωτο.

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
στον σαμσοκ απαντησα αυτο ρωτησε για τα μαλινουα τι να σου κανω , να διαβαζεις καλυτερα

στα επι του θεματος τι εχεις να πεις ; καλο ειναι να απανταμε ολοι
μια χαρα διαβαζω μην ανησυχεις, για να βγαλεις ενα σκυλι μορφολογικα συμφωνο με το προτυπο της φυλης του το οποιο εχει φτιαχτει (τουλαχιστον αρχικα) για να ανταποκρινεται το σκυλι στην εκαστοτε αρμοδιοτητα του ειναι ιδιαιτερως δυσκολο και σε παρακαλω μη μου δωσεις για παραδειγμα τους γ.π. γιατι και αυτοι θα γυρισουν γρηγορα στα παλια δεδομενα. Τωρα το αν καποιοι εκτροφεις παρασυρονται απο καποιες περιστασιακες μοδες και βγαζουν σκυλια που μετα δεν ξερουν τι να τα κανουν δικο τους προβλημα. Παλι απ' οτι διαβαζω μπερδευουμε τη μορφολογια με την ομορφια 7000 φορες εχουν αναφερθει οι διαφορες αλλα εκει αρκετοι επιμενουν στα ιδια και τα ιδια.
θα σου δωσω ενα παραδειγμα με τα μπουλμαστιφ, το οτι πολλοι εκτρεφουν με μοναδικο σκοπο να βγαζουν εντυπωσιακους και υπερμεγεθεις αρσενικους για να κερδιζουν στις εκθεσεις ή σκυλια που μοιαζουν με μπουλντογκ γιατι ετσι λενε ειναι πιο εντυπωσιακα για τον κριτη με αφηνει παγερα αδιαφορο, θα δουμε που θα ειναι σε μερικα χρονια και τι θα κανουν με αυτα τα σκυλια, εγω προτιμω το αθλητικο μπουλμαστιφ που αν μη τι αλλο εχει τη δυνατοτητα και την αντοχη να φυλαξει οπως επιτασσει και το προτυπο της φυλης που πολλοι διαβαζουν αλλα λιγοι το καταλαβαινουν ή δε θελουν να το καταλαβουν

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Καλα Προμι εσενα σου αρεσουν τα φιαγμενα ποιο προτυπο,το πειραζεις το προτυπο εσυ,κομμενα αυτια κομμενη ουρα ,σιλικονη στα απ αυτα:D:D:D αλλα ο Ντα Βιντσι Ντα βιντσι σαν κατι μεγαλογιατρους με τον ορκο του Ιπποκρατη στο γραφειο τους.

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Ομορφιά είναι αυτo.
Μήπως μπερδεύεις το εντυπωσιακό με την ομορφιά?

Όσο για την δουλειά, μόνο αν δω με τα μάτια μου να φτιάχνει μουσακά θα το πιστεύψω! :D

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
ο σκυλος μου ειναι μακρυς απο μορφολογικης αποψης και οχι τετραγωνος οπως θα επρεπε
εγω τον ειδα μονο στις φωτο εδω ...μονο και μονο οτι δεν εχει την σουβλερη μουρη της αλεπους μου φτανει:)
τελος παντων εγω εξακολουθω να πιστευω οτι στην εκτροφη, εργασια και ομορφια ΔΕΝ ειναι ασυμβατα και προς τα εκει θα επρεπε να κινουμαστε ολοι.
Το να υποστηριζεις φανατικα μονο το ενα και να θαβεις συνεχως το αλλο δεν προσφερει τιποτα...μαγκας θα ειναι οποιος τα συνδιασει και τα 2 .

Προμηθεα για αλλη μια φορα κερδισες τον σεβασμο μου...απολυτα!!!

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Καλα Προμι εσενα σου αρεσουν τα φιαγμενα ποιο προτυπο,το πειραζεις το προτυπο εσυ,κομμενα αυτια κομμενη ουρα ,σιλικονη στα απ αυτα:D:D:D αλλα ο Ντα Βιντσι Ντα βιντσι σαν κατι μεγαλογιατρους με τον ορκο του Ιπποκρατη στο γραφειο τους.
...αυτό το ξέρω μόνο εγώ και ο ουρολόγος μου!

Πέρα απ' την πλάκα... τα φτιαγμένα τα δικά μου δουλεύουν όμως!

Μήπως μπερδεύεις το εντυπωσιακό με την ομορφιά?

Όσο για την δουλειά, μόνο αν δω με τα μάτια μου να φτιάχνει μουσακά θα το πιστεύψω! :D
Για τον Μουσακά παίρνεις μαγείρισσα! Δεν θα βάλεις Μαλινουά να κυνηγήσει τρωκτικά... Για αυτό μπορείς να πάρεις κάποιο Τέριερ! ;)

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δηλαδή μας λες ότι το μαγείρεμα δεν θεωρείται εργασία?
Αν μια γυναίκα δεν μαγειρεύει πάει χαθήκαμε, μορφολογικά σωστά αλλα...

Ο λόγος που έχουν χαλάσει οι γυναίκες είναι γιατί της εκτρέφουν περισσότερο για μορφολογία-έκθεση παρά εργασία.

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Οχι 2 αλλα 4 Ομορφια ,Χαρακτηρας,Υγεια,Περιβαλον,παντα οτι και για τα παιδια(κατι σαν ΠΙΝ ειναι αν το ξεχασεις εχασες ΠΟΥΚ δεν εχει)και αν δεν το πετυχεις τουλαχιστο να προσπαθησεις ειλικρινα και να πεσεις στην προσπαθεια αυτη,και οχι να αφησεις μετα απο 20-30 χρονια μονο συντριμια.

Οχι τα δικα σου Προμι της κοπελας που εβαλες εκει βρεεεεεεεεεε ειπαμε αλλα δεν ειμαι και ετσι.

samsok

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2009
1.091
100
Κος δεν ξερω ποσες φορες εχετε συζητησει για μορφολογια και ομορφια και αν εχετε συμφωνησει οτι ειναι εντελως διαφορετικα πραγματα .Για εμενα ομως ενας υγειης , μορφολογικα σωστος συμφωνα με το προτυπο ειναι ΚΑΙ ενας ομορφος σκυλος.
Λεμε παντα ποσο ωραιος ειναι ο ενας και ποσο δεν μας αρεσει ο αλλος σκυλος (οπως εχουμε κανει και στο subforum των μπουλμαστιφ τοοσες φορες) .Φυσικα ομορφα ειναι και τα ημιαιμα αλλα σε αυτο το θεμα μιλουσαμε για την σημασια της ομορφιας στην εκτροφη στα πλαισια της οποιας δεν ειναι τοσο διαφορετικα η ομορφια και η μορφολογια.

kasi

Well-Known Member
17 Φεβρουαρίου 2009
3.081
1.091
Αθηνα -
www.facebook.com
Η ομορφια στην γυναικα μπορει ευκολα να θωρηθει σεξιστικη και να κατηγορηθεις για αυτο.. προσοχη λοιπον, η ομορφια στο σκυλο και η εντονη εμμονη σε αυτο μπορει προκαλεσει σοβαροτερα προβληματα.. οπως γεννετικη δυσπλασία αμφιβληστροειδούς.
.. ε? και πολλες γεννιες αργοτερα .. να... εχει θεραπεια χειροτερη απο την ασθενεια....

και ευτυχως ισως τοτε καποτε υπηρχαν 2-3 πραγματικα λατρεις οχι μονο της ομορφιας -ευτυχως.. .. και να σωσαν την φυλη για το ολο "ειναι" της φυλης... για να μπορει να την εχει σημερα (και εδω νευριαζω) μια πλειαδα ανηθικων ανθρωπων για τους οποιους δεν ξαφνιαζομουν να ακουσω οτι παιρνουν μερος στα καλλιστεια προκαλωντας αλλες γεννετικες ασθενειες.. γιατι ειναι η ομορφια ειναι πλανευτρα, :) αλλα μην σε θαμπωνει ειναι παντα προσωρινη - ενω το τι ειναι μεσα.. μενει για παντα.

Last edited:

William

Well-Known Member
10 Νοεμβρίου 2010
260
13
38
Πειραιας
Tελειο=υγεια-ομορφια(εντος προτυπου δηλαδη;Αλλιως ειναι και υποκειμενικο).
Αν τα δυο αυτα δεν μπορουν ευκολα να συνδυαστουν η υπαρχει τεραστιο ρισκο, ειμαι της αποψης οτι πρεπει να υπερισχυσουν τα γερά σκυλια και αλλαγη στο προτυπο φυλης ισως.

Εξαλλου ολες οι φυλες αγαπηθηκαν για το χαρακτηρα τους και οχι για την εμφανιση τους.Αυτο φαινεται εξαλλου στις θεωρητικα ''ασχημες'' φυλες που ομως εχουν χιλιαδες θαυμαστες αν τον κοσμο λογω του ξεχωριστου χαρακτηρα τους.

Με ολο τον σεβασμο η κ.McMillan μου φαινεται πολυ πικραμενη και γι'αυτο γραφει αυτα...

Υ.Γ.Ειμαι υπερ των καθαροαιμων φυλων αλλα τελευταια βλεπω σχεδον καθε φυλη να μαστιζεται απο προβληματα και δεν καταλαβαινω το λογο...

Last edited:

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Ηλία νόμιζα οτι θα σου άρεσε πως σκέφτεται η κυρία γιατί σκέφτεται όπως εσύ "out of the box", πράγμα που είναι άξιο θαυμασμού.
Αυτή η δήλωση ξαφνιάζει κάποιον οταν πρωτοδιαβάζεται.

Για όλους εσάς εκεί έξω που πιστεύουν ότι είναι σωστό και πρέπον να θυσιάσουν την ομορφιά για την αποκατάσταση της υγείας -
Είμαι εδώ για να σας πω ότι δεν πρέπει. Η υγεία είναι καλή, η υγεία είναι σημαντική, αλλά δεν είναι αρκετό.

Είναι αρκετό για να στηρίξει ένα σκυλί, αλλά δεν αρκεί για να στηρίξει μια φυλή ή εναν εκτροφέα.
Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο - κάτι για τον εαυτό μας. Χρειαζόμαστε ομορφιά, όπως χρειαζόμαστε τον αέρα και το νερό και τον ήλιο.

Η ομορφιά είναι η οπτική αναπαράσταση του καλού, της αξίας, της αρετής. Η Ομορφιά εμπνέει, μας δίνει κουράγιο.
Αλλά εγώ καταλαβαίνω γιατί το λέει αυτό, η ενασχόληση με την επιλεκτική εκτροφή έχει κατα βάθος εγωιστικούς ανθρώπινους λόγους που γίνεται, είτε είναι τα κύπελλα είτε είναι ικανοποίηση του εγώ μας.

Αγαπάμε τα σκυλιά αλλά θέλουμε και αναγνώριση γι αυτό που κάνουμε, απο άλλους που ασχολούνται με το ίδιο σπορ. Δεν αρκεί μονο να βγάζει κάποιος υγιή σκυλιά, που ικανοποιούν τους ιδιοκτήτες αλλά δεν έχουν επιτυχίες στον στίβο (είτε εκθεσιακό είτε εργασιακό)

Οταν πχ λέμε ποιος είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής εργασιακών σκύλων λέμε είναι αυτός γιατί κέρδισε το παγκόσμιο τότε και τότε.
Αντίστοιχα στους εκτροφείς χρειάζεται η απόδειξη οτι είναι στον σωστό δρόμο.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
Αλλά εγώ καταλαβαίνω γιατί το λέει αυτό, η ενασχόληση με την επιλεκτική εκτροφή έχει κατα βάθος εγωιστικούς ανθρώπινους λόγους που γίνεται, είτε είναι τα κύπελλα είτε είναι ικανοποίηση του εγώ μας.

Αγαπάμε τα σκυλιά αλλά θέλουμε και αναγνώριση γι αυτό που κάνουμε, απο άλλους που ασχολούνται με το ίδιο σπορ. Δεν αρκεί μονο να βγάζει κάποιος υγιή σκυλιά, που ικανοποιούν τους ιδιοκτήτες αλλά δεν έχουν επιτυχίες στον στίβο (είτε εκθεσιακό είτε εργασιακό)

Οταν πχ λέμε ποιος είναι ο καλύτερος εκπαιδευτής εργασιακών σκύλων λέμε είναι αυτός γιατί κέρδισε το παγκόσμιο τότε και τότε.
Αντίστοιχα στους εκτροφείς χρειάζεται η απόδειξη οτι είναι στον σωστό δρόμο.
γιατι να το παμε ετσι ? (οχι οτι δεν ισχυει) και να μην το παμε ετσι :η πραγματικη και ουσιαστικη δουλεια ,η μεγαλη προσπαθεια να φτασουμε στο στοχο και τελος η κριση των ειδικων για να μας επιβεβαιωσει οτι βαδιζουμε σωστα ή να μας βοηθησει ή να μας κατευθυνει προς τη σωστη διαδρομη που πρεπει να ακολουθησουμε ,δεν ειναι εγωιστικη ,τα κυπελα δινονται σε αυτους που πλησιαζουν το στοχο ως αναγνωριση των προσπαθειων τους και τη συνεχεια αυτων ,και η αποδοχη απο τους εκτροφεις ή τους εκπαιδευτες μπορει να γινεται ως τροφη,ως δυναμη για την συνεχεια αυτων των προσπαθειων

η υγεια δινει φως και το φως ειναι ομορφο

εχετε ακουσει οι περισσοτεροι οτι το προσωπο ειναι ο καθρεπτης της ψυχης ,που σημαινει οτι ενας υγιης πνευματικα βγαζει θετικοτητα βγαζει ομορφια ,ενας υγιες σωμα ,ενας υγιης οργανισμος ,ειναι ομορφια

φανταστητε παραδειγμα εναν δυσπλαστικο σκυλο ισχυων C ,αυτος περπαταει και δεν φαινεται συνηθως το προβλημα του ,ομως στο τροχασμο αρκετης ωρας εχει προβλημα και η μυικη του ομαδα δεν ειναι στιβαρη ειναι χαλαρη ,αυτο δεν ειναι ομορφο

επισης ενας μακρυς σκυλος μπορει να ειναι υγιης, ομως επειδη η δομη του δεν ειναι σωστη δεν ειναι κομπακτ , δεν εχει σωστο τροχασμο ,αυτο ως αποτελεσμα εχει την μη σωστη κινηση ,το "σπασιμο" της πλατης,την ατσαλη επιβαρυνση των ακρων, και αυτο ως αποτελεσμα εχει τη γρηγορη κουραση,αυτο δεν ειναι αποδεκτο ουτε στη μορφολογια ,αλλα ουτε μας κανει στην εργασια ,και σαφως αυτη η δομη σωματος δεν ειναι ομορφη σε αντιθεση με εναν σκυλο που ειναι κομπακτ και εχει σωστο τροχασμο ,και αυτος ειναι ομορφος

οταν το κειμενο μιλαει για ομορφια δεν εννοει την Μπαρμπι και τον Τζον-Τζον

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τα κυπελα δινονται σε αυτους που πλησιαζουν το στοχο ως αναγνωριση των προσπαθειων τους και τη συνεχεια αυτων ,και η αποδοχη απο τους εκτροφεις ή τους εκπαιδευτες μπορει να γινεται ως τροφη,ως δυναμη για την συνεχεια αυτων των προσπαθειων
Αυτό επιτυγχάνεται με όμορφα σκυλιά.

οταν το κειμενο μιλαει για ομορφια δεν εννοει την Μπαρμπι και τον Τζον-Τζον
πολύ σωστά, αυτό είναι προφανές για όσους ξέρουν τον χώρο.

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Δεν σε πιανω...
Δεν βρισκω τιποτα κακο σε αυτο που λεει.Μπορει να σου αρεσουν οι σκυλοι εργασιας αλλα και η μορφολογια ειναι σημαντικη (ακομη και για αυτους τους σκυλους), ο ομορφος και υγειης σκυλος ειναι διαφημηση για την ρατσα του και πιστευω και πιο ικανος να επιτελεσει την εργασια του.Ενα μαλινουα π.χ που ειναι πιο μυωδες (για μενα ενα απο τα χαρακτηριστικα της σκυλο ομορφιας) απο ενα μικροκαμωμενο δεν θα ειναι σε θεση να επιτελεσει καλυτερα καθηκοντα προστασιας; .
Δεν ειμαι φανατικος ουτε της εργασιας ουτε της μορφολογιας ,τα θεωρω σημαντικα και τα 2.Μακαρι να υπηρχε τροπος να συνδυαστουν στην πραξη και η καθε ρατσα να ξαναβρει τον δρομο της και να μην ειναι μερικοι σκυλοι μονο του σαλονιου.
Μακαρι να εβρισκα πχ εναν εκτροφεα μπουλμαστιφ να μου ελεγε οτι εκτρεφει σκυλους που εχει εκπαιδευσει να κανουν αυτο για το οποιο δημιουργηθηκαν (τωρα τι πως θα γινει αυτο δεν το ξερω).
Υ.Γ Το χρημα και η μπιζνα υπαρχει οχι μονο στην μορφολογια αλλα και στην εργασια οπως υπαρχει πολυ βρωμια ΚΑΙ στους 2 χωρους(ποσα σκυλια εχου ΚΑΕΙ πριν καποιοι φτασουν σε τοπ επιπεδο αραγε; )
Στα καθηκοντα προστασιας δεν παιζει ρολο οι μυες και το μεγεθος του σκυλου αλλα η ψυχη του.
Θα σου θυμισω (ελπιζω να το ξερεις δηλαδη) οτι ειτε σε δαγκωσει σμερνα , ειτε καρχαριας δεν εχει και μεγαλη διαφορα. Το ενα ζυγιζει 2-3 κιλα και το αλλο 300. Αλλα το δαγκωμα τους ειναι θανατος!!!!!!!

dongarido

Active Member
23 Φεβρουαρίου 2010
43
0
Πειραιας
Ομορφιά είναι αυτό (και δεν δέχομαι εκπτώσεις επ' αυτού):

Μορφολογία είναι αυτό (ούτε σε αυτό δέχομαι εκπτώσεις):
Ναι ρε Προμηθεα.....αυτο ειναι οντως ομορφια!!!!!!!!!
Ελπιζω και στην "πραξη" να εχει αναλογα αποτελεσματα!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Κατι βεβαια που τουλαχιστον εγω δεν θα το μαθω ποτε!!!!!!!!χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
VA1 Jeck vom Noricum

Σκύλος πανέμορφος, με δυσπλασία Noch Zugelassen και άπειρα ζευγαρώματα:

puppies of Jeck vom Noricum

Page 1 / 167 (Children 1 - 10 ) of 1664

Έπρεπε να έχει μπει στην αναπαραγωγή ή όχι;

ΥΓ: Κοίταξα λίγο δειγματοληπτικά τα παιδιά του, και πολλά από αυτά έχουν δυσπλασία σε κάποιο βαθμό