συμφωνω απολυτα με την μαρια σχετικα με την τροφη, οι τροφες για παχυσαρκα η στειρωμενα ζωα ναι μεν βοηθανε σε καποιες περιπτωσεις, αλλα γενικα ειναι μπαρουφες. δεν μου φαινεται καθολου καλη η τροφη αυτη, γιατι εχει μονο 15% κοτοπουλο, και αν δεν κανω λαθος για την proplan δεν εχω ακουσει και τα καλυτερα. μια σωστη διαιτα εχει να κανει με την ποσοτητα και την ποιοτητα της τροφης. επιλεγουμε παντα μια τροφη με το κυριο συστατικο να ειναι κρεας, πανω απο 30%. παραθετω ενα σαιτ για το πως να υπολογισεις το ποσο ακριβως πρεπει να τρωει ο σκυλος σου που με εχει βοηθησει παρα πολυ (ΥΓ, τον μαθηματικο αυτο τυπο μας τον εμαθαν και στη σχολη, οποτε δεν ειναι μπουρδα!)
How to calculate your pet's calorie needs
σχετικα με το καθαριστικο δοντιων, δεν προτεινω σε καμια πριπτωση αυτα τα μαλακα στικς! εχουν ζαχαρη και αλλα συστατικα που ειναι επιβλαβη, συν οτι δεν κρατανε σχεδον καθολου και το ζωο δεν εχει την ευκαιρια να τα μασησει και να καθαρισει τα δοντια του. προτεινω κερατο ελαφιου, παιχνιδια ειδικα για καθαρισμο δοντιων (με πολλες εξωχες και τρυπουλες), κονγκ, μια οδοντοπαστα για σκυλο με γευση κρεατος η μεντας, και την σκονη Plaque off.
για τους αφρους/σαμπουαν στεγνου καθαρισμου δεν ακουω καλα λογια, λενε οτι απλα πασαλιβουμε την βρωμια πανω στο σκυλο χωρις να κανει καποια δουλεια. προτεινω οποτε μονο το κανονικο σαμπουαν, με 4 μπανια τον χρονο και συχνο βουρτσισμα θα ειναι καθαροτατη.
περαν αυτων, εγω παντα παιρνω και τα παρακατω:
πανες! ατυχηματα συμβαινουν μεχρι να μαθει τον χωρο/λογω στρες.
αντιπαρασιτικο κολαρο η αμπουλα (αν δεν φοραει ηδη)
χαπι για ενδοπαρασιτα (αν δεν εχει παρει ηδη)
οδοντοβουρτσα, ειδικη οδοντοπαστα για σκυλο και νυχοκοπτη
ψηφιακο θερμομετρο για δικη της χρηση μονο
λιχουδιες
παρα πολλα σακουλακια, εγω παιρνω τα μαυρα για να μην δειχνουμε σε ολο τον κοσμο τα καμωματα μας
το φαρμακειο της!
Το φαρμακείο των διακοπών (ΠΟΛΥ σημαντικο γιατι δυστυχως ζουμε σε εποχες που πολλοι ανωμαλοι βαζουνε φολες με δηλητηρια, γυαλια, κλπ)
καθαριστικο αυτιων! πολυ σημαντικο να καθαριζουμε τα αυτια καθε 2-3 βδομαδες, ειδικα αν πηγαινει σε παρκο η γενικα σε χωματα. προτεινω το EpiOtic.
δερματικη σκονη madecassol, μπορει να την βαλει και ανθρωπος και ζωο. ειναι φυτικη σκονη η οποια μπαινει σε ανοιχτες πληγες (αφου τις εχουμε καθαρισει πριν με αραιωμενο μπεταντιν) και τις κλεινει σε χρονο ντετε. (βαζουμε 1-2 φορες τη μερα για περιπου μια βδομαδα, με εχει σωσει)
μαλακα πανακια που θα ειναι για το σκουπισμα των πατουσιων μετα τις βολτες (μονο με νερακι)
απο σαμπουαν εχω να πω πολυ καλα λογια για το Coatex! κανει για ευαισθητα δερματα και καθαριζει πολυ καλα.