Η μεταμόρφωση του Παύλου....

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Η απόκτηση ενός ακόμη σκύλου η αλήθεια είναι ότι φάνταζε πολύ μακρινή στο μυαλό μου...

Η απώλεια του Λουκουμάκο είναι πολύ πρόσφατη και ένιωθα πως αν έβαζα έναν άλλο σκύλο στη ζωή μας θα ήταν σαν να πήγαινα να τον αντικαταστήσω, σαν να τον προδίδω.

Από την άλλη η Μάξ ήδη κοντεύει τα 12 και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξυπνήσω μια μέρα και δεν θα υπάρχει ένα σκυλάκι στο σπίτι μας, δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να ένιωθε "παραγκωνισμένη" επειδή ήρθε νέο μέλος στο σπίτι ή να νιώσει ότι κατά κάποιο τρόπο την αντικαθιστώ με ένα άλλο σκυλάκι κατά πολύ νεότερο σε ηλικία.

Τα τελευταία 8 χρόνια υπήρχαν 2 σκυλάκια στην οικογένεια, φεύγοντας το ένα πέρα από την απίστευτη στεναχώρια που φέρνει η απώλεια αυτή, χάθηκε ένας κρίκος από την οικογένεια μας και χάθηκε μαζί και η ισορροπία στο σπίτι. Ο άντρας μου ξεκίνησε να βλέπει όλα αυτά που ποντάρονται καθημερινά σε αγγελίες φβ κλπ. Ότι έμοιαζε με το Λούμυ εξωτερικά ή σε αντιδράσεις μου τραβούσε την προσοχή... Πόσο άδικο για ένα τέτοιο ζωάκι να το πάρεις και συνεχώς να περιμένεις να κάνει ότι θα έκανε ο προηγούμενος σκύλος, μια συνεχής σύγκριση, ένα καθημερινό τεστ...

Μιλώντας κάποια στιγμή με τη Μαριάνθη από το FAZOO (και ενώ δεν ήμουν σίγουρη εάν θέλω ένα νέο σκύλο) μου έδειξε τον Πάολο ως ένα ιδανικό σκυλάκι για οικογένεια, δηλαδή φιλικός με παιδιά και άλλα σκυλιά, ήρεμος στο σπίτι χωρίς ζημιές και ατυχήματα με ένα όμως αρνητικό. Το βάρος του!!!

Ο Παολίνο λοιπόν κανονικά είναι ένα σκυλάκι με βάρος 16-17 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 36,5!!! (12ος ’17). Έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο πρόβλημα και δεν φαίνεται να έχει κάποιο παθολογικό αίτιο (ζάχαρο, θυρεοειδή, κούσινγκ ). Το τόσο επιπλέον βάρος προφανώς είναι αποτέλεσμα της διαβίωσης του σε καταφύγιο.

Θα σας πω την αλήθεια, στην αρχή με τρόμαξε η εικόνα ενός τόσο υπέρβαρου σκύλου. Και όχι δεν ήμουν αρνητική λόγω της εικόνας του για αισθητικούς λόγους, δεν με ένοιαζε καθόλου, φοβήθηκα μόνο να μην έχει θέματα υγείας μη αναστρέψιμα.

Το άλλο που σκεφτόμουν ήταν η ηλικία του. Υπολογίζεται περίπου 6-7 χρονών. Και ενώ είχα αποκλείσει την ιδέα του κουταβιού (κυρίως για τη Μάξ) και προσανατολιζόμασταν περισσότερο σε ένα ενήλικο σκύλο που ίσως να είχε και λιγότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί συγκριτικά πάντα με ένα κουτάβι, το 6-7χρ φαινόταν πολύ στο μυαλό μου. Γιατί φοβόμουν ότι μετράει αντίστροφα? Σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε αρκετά χρόνια μαζί? Και από την άλλη αναρωτιόμουν ποιος μου εγγυάται ότι αν πάρω ένα σκυλάκι 2-3 ετών θα ζήσει 10+ χρόνια? Κανείς… Και τι έγινε που δεν είναι και τόσο μικρό σε ηλικία ? Θα το αγαπήσουμε λιγότερο? Όχι βέβαια… Ούτως η άλλως θέλαμε να βοηθήσουμε ένα σκυλάκι, να του δώσουμε σπίτι και όλη αυτή την αγάπη που έχουμε γιατί να απορρίψουμε κάποιο επειδή είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και χοντρούλης??? Όταν μου είπε και η Μαριάνθη ότι όσες φορές τον πρότεινε σε υποψήφιους τον κοιτούσαν με «απέχθεια» λόγω βάρους με έκανε να τον αγαπήσω πριν ακόμη τον δω.

Αυτός λοιπόν είναι ο Πάολο που μετονομάστηκε σε Παύλο!!!

π1.jpeg π1.jpeg π2.jpeg (πριν έρθει σπίτι μας)

Από το λίγο που είναι μαζί μας έχω να πω τα καλύτερα. Είναι πολύ φιλικός και ήρεμος ειδικά με τα παιδιά αλλά και με τη Μαξ. Στο σπίτι είναι πολύ ήσυχος όταν μένει μόνος του, δεν κάνει ζημιές αλλά ούτε και λερώνει. Στη βόλτα είναι κύριος με το λουρί αλλά και με άλλα σκυλάκια που συναντάει. Σίγουρα βέβαια τον κακομοίρη δεν το βοηθάει και το επιπλέον βάρος του αλλά σιγά σιγά θα το διορθώσουμε και αυτό.

Πρωταρχικός λοιπόν στόχος μας είναι να χάσει βάρος. Αργά και σταδιακά, ξέρω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας . Μέσα από αυτό το θέμα θα ενημερώνω για την εξέλιξη του (κάτι σαν ημερολόγιο) οπότε οι όποιες συμβουλές σας στο θέμα αυτό (διατροφή – άσκηση για παχύσαρκα σκυλιά) πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμες !!!

Ήδη όσο καιρό είναι μαζί μας (4 εβδομάδες περίπου) βλέπω διαφορά στο σώμα του αλλά και στη βόλτα. Έχουμε ξεκινήσει με βόλτες μισή ώρα το πρωί περίπου και 30-45 λεπτά το βραδάκι. Του έχω πάρει τροφή για παχύσαρκα σκυλάκια (Purina OM Obesity Management) .

9/2/2018 : 35,40kg (μέτρηση σε κτηνίατρο)

27/2/2018 : 34,00kg (μέτρηση στο σπίτι, έχω έναν ενδοιασμό για το αποτέλεσμα)

Μερικές φωτό από τις πρώτες μέρες στο σπίτι...

1.jpeg 1μερα.jpg 2μερα.jpg

20 μέρες μετά...

20η μερα.jpg IMG_20180218_082943.jpg

Και εδώ μπορείτε να δείτε πόσο κούκλος ήταν http://www.fazoo.gr/archives/3611

Ελπίζω να τα καταφέρουμε να γίνει ο σκύλος που ήταν και να τον δούμε επιτέλους να τρέχει!!!

vasilis_mike

Well-Known Member
19 Φεβρουαρίου 2016
1.681
3.903
ΑΘΗΝΑ
Η απόκτηση ενός ακόμη σκύλου η αλήθεια είναι ότι φάνταζε πολύ μακρινή στο μυαλό μου...

Η απώλεια του Λουκουμάκο είναι πολύ πρόσφατη και ένιωθα πως αν έβαζα έναν άλλο σκύλο στη ζωή μας θα ήταν σαν να πήγαινα να τον αντικαταστήσω, σαν να τον προδίδω.

Από την άλλη η Μάξ ήδη κοντεύει τα 12 και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξυπνήσω μια μέρα και δεν θα υπάρχει ένα σκυλάκι στο σπίτι μας, δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να ένιωθε "παραγκωνισμένη" επειδή ήρθε νέο μέλος στο σπίτι ή να νιώσει ότι κατά κάποιο τρόπο την αντικαθιστώ με ένα άλλο σκυλάκι κατά πολύ νεότερο σε ηλικία.

Τα τελευταία 8 χρόνια υπήρχαν 2 σκυλάκια στην οικογένεια, φεύγοντας το ένα πέρα από την απίστευτη στεναχώρια που φέρνει η απώλεια αυτή, χάθηκε ένας κρίκος από την οικογένεια μας και χάθηκε μαζί και η ισορροπία στο σπίτι. Ο άντρας μου ξεκίνησε να βλέπει όλα αυτά που ποντάρονται καθημερινά σε αγγελίες φβ κλπ. Ότι έμοιαζε με το Λούμυ εξωτερικά ή σε αντιδράσεις μου τραβούσε την προσοχή... Πόσο άδικο για ένα τέτοιο ζωάκι να το πάρεις και συνεχώς να περιμένεις να κάνει ότι θα έκανε ο προηγούμενος σκύλος, μια συνεχής σύγκριση, ένα καθημερινό τεστ...

Μιλώντας κάποια στιγμή με τη Μαριάνθη από το FAZOO (και ενώ δεν ήμουν σίγουρη εάν θέλω ένα νέο σκύλο) μου έδειξε τον Πάολο ως ένα ιδανικό σκυλάκι για οικογένεια, δηλαδή φιλικός με παιδιά και άλλα σκυλιά, ήρεμος στο σπίτι χωρίς ζημιές και ατυχήματα με ένα όμως αρνητικό. Το βάρος του!!!

Ο Παολίνο λοιπόν κανονικά είναι ένα σκυλάκι με βάρος 16-17 κιλά και έφτασε να ζυγίζει 36,5!!! (12ος ’17). Έχουν γίνει όλες οι εξετάσεις οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα τέτοιο πρόβλημα και δεν φαίνεται να έχει κάποιο παθολογικό αίτιο (ζάχαρο, θυρεοειδή, κούσινγκ ). Το τόσο επιπλέον βάρος προφανώς είναι αποτέλεσμα της διαβίωσης του σε καταφύγιο.

Θα σας πω την αλήθεια, στην αρχή με τρόμαξε η εικόνα ενός τόσο υπέρβαρου σκύλου. Και όχι δεν ήμουν αρνητική λόγω της εικόνας του για αισθητικούς λόγους, δεν με ένοιαζε καθόλου, φοβήθηκα μόνο να μην έχει θέματα υγείας μη αναστρέψιμα.

Το άλλο που σκεφτόμουν ήταν η ηλικία του. Υπολογίζεται περίπου 6-7 χρονών. Και ενώ είχα αποκλείσει την ιδέα του κουταβιού (κυρίως για τη Μάξ) και προσανατολιζόμασταν περισσότερο σε ένα ενήλικο σκύλο που ίσως να είχε και λιγότερες πιθανότητες να υιοθετηθεί συγκριτικά πάντα με ένα κουτάβι, το 6-7χρ φαινόταν πολύ στο μυαλό μου. Γιατί φοβόμουν ότι μετράει αντίστροφα? Σκεφτόμουν ότι δεν θα μπορέσουμε να περάσουμε αρκετά χρόνια μαζί? Και από την άλλη αναρωτιόμουν ποιος μου εγγυάται ότι αν πάρω ένα σκυλάκι 2-3 ετών θα ζήσει 10+ χρόνια? Κανείς… Και τι έγινε που δεν είναι και τόσο μικρό σε ηλικία ? Θα το αγαπήσουμε λιγότερο? Όχι βέβαια… Ούτως η άλλως θέλαμε να βοηθήσουμε ένα σκυλάκι, να του δώσουμε σπίτι και όλη αυτή την αγάπη που έχουμε γιατί να απορρίψουμε κάποιο επειδή είναι μεγαλύτερο σε ηλικία και χοντρούλης??? Όταν μου είπε και η Μαριάνθη ότι όσες φορές τον πρότεινε σε υποψήφιους τον κοιτούσαν με «απέχθεια» λόγω βάρους με έκανε να τον αγαπήσω πριν ακόμη τον δω.

Αυτός λοιπόν είναι ο Πάολο που μετονομάστηκε σε Παύλο!!!

View attachment 66592 View attachment 66592 View attachment 66593 (πριν έρθει σπίτι μας)

Από το λίγο που είναι μαζί μας έχω να πω τα καλύτερα. Είναι πολύ φιλικός και ήρεμος ειδικά με τα παιδιά αλλά και με τη Μαξ. Στο σπίτι είναι πολύ ήσυχος όταν μένει μόνος του, δεν κάνει ζημιές αλλά ούτε και λερώνει. Στη βόλτα είναι κύριος με το λουρί αλλά και με άλλα σκυλάκια που συναντάει. Σίγουρα βέβαια τον κακομοίρη δεν το βοηθάει και το επιπλέον βάρος του αλλά σιγά σιγά θα το διορθώσουμε και αυτό.

Πρωταρχικός λοιπόν στόχος μας είναι να χάσει βάρος. Αργά και σταδιακά, ξέρω ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας . Μέσα από αυτό το θέμα θα ενημερώνω για την εξέλιξη του (κάτι σαν ημερολόγιο) οπότε οι όποιες συμβουλές σας στο θέμα αυτό (διατροφή – άσκηση για παχύσαρκα σκυλιά) πραγματικά θα ήταν πολύ χρήσιμες !!!

Ήδη όσο καιρό είναι μαζί μας (4 εβδομάδες περίπου) βλέπω διαφορά στο σώμα του αλλά και στη βόλτα. Έχουμε ξεκινήσει με βόλτες μισή ώρα το πρωί περίπου και 30-45 λεπτά το βραδάκι. Του έχω πάρει τροφή για παχύσαρκα σκυλάκια (Purina OM Obesity Management) .

9/2/2018 : 35,40kg (μέτρηση σε κτηνίατρο)

27/2/2018 : 34,00kg (μέτρηση στο σπίτι, έχω έναν ενδοιασμό για το αποτέλεσμα)

Μερικές φωτό από τις πρώτες μέρες στο σπίτι...

View attachment 66594 View attachment 66595 View attachment 66596

20 μέρες μετά...

View attachment 66597 View attachment 66598

Και εδώ μπορείτε να δείτε πόσο κούκλος ήταν http://www.fazoo.gr/archives/3611

Ελπίζω να τα καταφέρουμε να γίνει ο σκύλος που ήταν και να τον δούμε επιτέλους να τρέχει!!!
Μπράβο σας. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρετε. Τα μάτια του δείχνουν ένα πολύ καλό σκυλί.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Μπράβο ρε παιδιά! :love:
Στο αδυνάτισμα βοηθάει η barf (όχι έτοιμη σε αυτή τη φάση σε αυτό το σκυλί, δεν θα έδινα κόκαλλο), αλλά επειδή μέχρι τώρα έτρωγε προφανώς πολύ χαμηλής περιεκτικότητας πρωτείνη, καλό είναι να μην πάθει σοκ ο οργανισμός πηγαίνοντας απότομα σε ψηλές πρωτείνες. Οπότε προς το παρόν θα συνέχιζα την "διαίτης" για κανα δυο μήνες τουλάχιστον και θα αύξανα πολύ σταδιακά την άσκηση. Και μετά θα ξεκινούσα να σκέφτομαι και την barf αλλά με έλεγχο σε αιματολογικές πριν και μετά.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ματινάκι, είναι ένας κούκλος!!!
Η τύχη του είναι πελώρια, που μπήκε στο σπίτι σας.
Με τον καιρό, θα φτιάξετε και το βάρος του και η ζωή του, θα είναι ακόμη πιο τέλεια!
Μπράβο σας για την απόφαση. Ανεκτίμητη :X3:

• Like
Reactions: loomy

SnoopyP

Active Member
10 Φεβρουαρίου 2018
34
112
Τα ματάκια του που σε κοιτούν όλο γλύκα τα λάτρεψα....να είναι καλά εύχομαι...

• Like

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μπράβο σας για την υιοθεσία! Φαίνεται απο την έκφραση του πόσο καλόκαρδος είναι. Θα γίνει όπως ήταν αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

• Like

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές.
Η αλήθεια είναι ότι ο ερχομός του έφερε πολύ χαρά στο σπίτι μας (κάτι που το είχαμε ανάγκη).
Τα παιδιά τον έχουν αγαπήσει ήδη μόνο η Μάξ είναι κάπως επιφυλακτική ακόμη μαζί του. Την πρώτη φορά που τον είδε, τους φέραμε σε επαφή στο πάρκο, με το που την πλησίασε και πήγε να τη μυρίσει του έδειξε ποιος θα κάνει κουμάντο στο σπίτι, αλλά οκ αυτό το περίμενα δεδομένο ότι ξέρω τη συμπεριφορά της Μαξ. Τις επόμενες μέρες απέφευγε να περάσει ακόμη και από μπροστά του, ευτυχώς αυτή η φάση ξεπεράστηκε γρήγορα. Πλέον τον δέχεται χωρίς κάποιο θέμα, αλλά ακόμη δεν τους έχω δει να παίζουν μαζί.

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Μπράβο ρε παιδιά! :love:
Στο αδυνάτισμα βοηθάει η barf (όχι έτοιμη σε αυτή τη φάση σε αυτό το σκυλί, δεν θα έδινα κόκαλλο), αλλά επειδή μέχρι τώρα έτρωγε προφανώς πολύ χαμηλής περιεκτικότητας πρωτείνη, καλό είναι να μην πάθει σοκ ο οργανισμός πηγαίνοντας απότομα σε ψηλές πρωτείνες. Οπότε προς το παρόν θα συνέχιζα την "διαίτης" για κανα δυο μήνες τουλάχιστον και θα αύξανα πολύ σταδιακά την άσκηση. Και μετά θα ξεκινούσα να σκέφτομαι και την barf αλλά με έλεγχο σε αιματολογικές πριν και μετά.
Και εμείς σκεφτήκαμε στην αρχή για BARF (την έτοιμη βέβαια για να είμαι ειλικρινής λόγω έλλειψης χρόνου, χώρου και γνώσεων- τα τελευταία δύο λύνονται). Αλλά έχω ένα θέμα η Μαξ μέχρι πριν 8 μήνες έτρωγε BARF (έτοιμη), το ίδιο και ο Loomy. Σχεδόν ταυτόχρονα ο ένας διαγνώστηκε με καρκίνο και η άλλη με νεφρική ανεπάρκεια και έπειτα από παρότρυνση του γιατρού την κόψαμε και το γυρίσαμε σε κλινική τροφή για να μην επιβαρύνονται τα νεφρά της. Έκτοτε έχει τρομερή δυσκολία στο θέμα του φαγητού, τρώει μία φορά στις δύο μέρες και όπως είναι φυσικό έχει χάσει βάρος. Άν αρχίσω να ταίζω τον Παύλο BARF και αυτή να τρώει το άχυρο θα φρικάρει και τότε έιναι που δεν θα τρώει καθόλου (έτσι πιστεύω). Και από την άλλη επειδή τα κιλά που έχει να χάσει είναι πολλααααααά σκέφτηκα ότι ίσως είναι καλύτερα να ξεκινήσει με μια πιό ειδική τροφή μέχρι να μπεί σε μία σειρά η απώλεια κιλών και μετά να αλλάξουμε.
Βέβαια θέλω τις γνώσεις σας και τις προτάσεις πάνω στο θέμα, γιατί δεν έχω εμπειρία. Αν πιστεύετε ότι η BARF είναι πιο κατάλληλη για την περίπτωση του δεν είμαι αρνητική να το δοκιμάσω.
Τώρα το θέμα της άσκησης είναι μεγάλο ΘΕΜΑ. Είναι ένα σκυλί που μπορεί να περάσει 15 ώρες κυριολεκτικά πάνω στον καναπέ!!! Η μόνη άσκηση είναι το περπάτημα στη βόλτα, δεν το συγκινούνε μπαλάκια, κουκουνάρια κλπ. Το μόνο που μπορεί να τον ιντριγκάρει στη βόλτα είναι καμιά γάτα και να επιταχύνει το βήμα του... ή κανένας μεζές....Δεν ξέρω αν αυτό είναι δείγμα του χαρακτήρα του ή αδυναμία του σώματός του τον κάνει αδιάφορο.

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Μην αγχώνεσαι για την κίνηση. Έχει φάει πολύ ακινησία μέχρι τώρα, δεν μπορεί από την μία μέρα στην άλλη να αλλάξει αυτό. Σιγά σιγά και σταδιακά, μπορείς να αυξήσεις τις συχνότητες στις βόλτες ή και τη διάρκειά τους. Εξάλλου ακόμη το σώμα του δεν μπορεί να υποστηρίξει μεγάλες βόλτες και ίσως δεν είναι και καλό να τον εξαντλείς σε αυτή τη φάση.
Και ως προς την τροφή προχώρα τώρα με την κλινική και βλέπεις πως πάει αργότερα μετά από μερικούς μήνες.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
τρώει μία φορά στις δύο μέρες και όπως είναι φυσικό έχει χάσει βάρος.
Γιατί δεν της το κάνεις λίγο ενδιαφέρον? Μια κουταλιά ή ακόμη και μισή κουταλιά απο κονσέρβα με λίγο ζεστό νερό ανακατεμένο με τις κροκέτες ίσως τη συγκινήσει. Ακόμη κι ο Παύλος δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα χάσει λιγότερο βάρος απο μια κουταλιά κονσέρβα. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι κακό να απολαμβάνει ένας σκύλος αυτό που τρώει και δεν δίνουν ούτε μπουκιά απο κάτι άλλο πέρα απο τις κροκέτες. Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω και πιστεύω ότι αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Σοβαρα τωρα υπαρχει αυτη η αποψη;; :eek:
Λίγες φορές έχεις διαβάσει εδώ μέσα ότι πολλοί δεν δίνουν τίποτε άλλο στο σκυλί τους εκτός απο τις κροκέτες του για να μην "γλυκαθεί" απο άλλες γεύσεις και σταματήσει να τρώει τις κροκέτες του?

loomy

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
83
158
Μαρούσι
Γιατί δεν της το κάνεις λίγο ενδιαφέρον? Μια κουταλιά ή ακόμη και μισή κουταλιά απο κονσέρβα με λίγο ζεστό νερό ανακατεμένο με τις κροκέτες ίσως τη συγκινήσει. Ακόμη κι ο Παύλος δεν θα πάθει τίποτα ούτε θα χάσει λιγότερο βάρος απο μια κουταλιά κονσέρβα. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι κακό να απολαμβάνει ένας σκύλος αυτό που τρώει και δεν δίνουν ούτε μπουκιά απο κάτι άλλο πέρα απο τις κροκέτες. Προσωπικά δεν το καταλαβαίνω και πιστεύω ότι αυτό έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
Καλημέρα, προσπαθώ να της το κάνω όσο πιο ενδιαφέρον γίνεται... δεν τις δίνω σκέτη κροκέτα της βάζω μαζί και 2-3 κουταλιές κονσέρβα renal ή k/d. Ακόμη βράζω και κοτόπουλο φιλέτο και το κόβω κομματάκια και το ανακατεύω αλλά τρώει πάλι ελάχιστα και τις περισσότερες φορές φτύνει την κροκέτα έξω από το μπωλ. Και στον Παύλο βάζω λίγο κοτόπουλο ή λίγη κονσέρβα, δεν θέλω να τον αδικώ...

• Like
Reactions: Nizinny and mareco

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ακόμη βράζω και κοτόπουλο φιλέτο και το κόβω κομματάκια και το ανακατεύω αλλά τρώει πάλι ελάχιστα και τις περισσότερες φορές φτύνει την κροκέτα έξω από το μπωλ.
Βρε την άτιμη. :D Αν χρησιμοποιούσες το ζουμί απο το βραστό κοτόπουλο για να μουλιάσεις τις κροκέτες ελαφρώς? Μπορείς να δοκιμάσεις κι αρνί ή και μοσχαρίσιο κόκαλο σε περίπτωση που για κάποιο τρελαίνεται. Ή να τα εναλλάσσεις για ποικιλία.

• Like
Reactions: SofiaEve and mareco

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Υπάρχουν και τα λεγόμενα "βρωμερά παγάκια". Βράζεις κανα αρνοκέφαλο, κόκαλλα γίδας ή πρόβατο, ότι βρωμάει τελοσπάντων πολύ, τον ζωμό τον κάνεις παγάκια και λιώνεις κάθε φορά ένα παγάκι στην κροκέτα.
Και η άλλη λύση για να ανακατεύεις στην κροκέτα, πατσάς στο μούλτι.