Η "μάχη του καναπέ"!!!

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ξερω οτι ανοιγω θεματα πολυ συχνα.... αλλα φορουμ ειναι, οποτε παμε!!!

το θεμα ειναι το εξης απλο και απιστευτα συνηθες: προσπαθει ο ρωμαιος να ανεβει στον καναπε ενω απο την πρωτη στιγμη του το εχουμε απαγορευσει απο την πρωτη στιγμη που τον φεραμε σπιτι πριν 2μιση βδομαδες.

καταλαβαινω οτι πριν απο εμας στο σπιτι που τον φιλοξενουσε του επιτρεποταν να ανεβει.
ομως μεσα στις 2μιση βδομαδες που ειναι εδω οχι μονο δε μπορουμε να του το κοψουμε αλλα τα πραγματα θεωρω οτι πανε να ξεφυγουν. Πανε να ξεφυγουν με την εννοια οτι πλεον ξερει οτι θα του πουμε να κατεβει, ξερει οτι θα τον πιασουμε απο το περιλαιμιο να τον κατεβασουμε και ξερει(???? μηπως το επιδιωκει κιολας????) οτι αυτος μετα θα κανει ψιλοτσαμπουκα στοχευοντας με τα δοντια προς το χερι που θα τον κατεβασει.

οταν ξεκιναει ο "τσαμπουκας" θα αγριέψει και θα ξανα ανεβει με πιο μεγαλη ορμη.

απο τη μερια μας εχουμε δοκιμασει τη λεκτικη επιπληξη, τον εχω πιασει και τον εχω βαλει στο πατωμα και τον μαλωνω μεχρι να να ηρεμησει (αφου δειχνει οτι ηρεμει ξαναπροσπαθει να ανεβει) μεχρι που τελικα θα καταληξει η σηκωτος η με δελεαρ ενα παιχνιδι στο δωματιο του οπου και θα κλεισει το χωρισμα....

εχουμε δοκιμασει να του αποσπαμε την προσοχη του απο το να ανεβει στον καναπε και να του στρεψουμε τη δαγκωνομανια προς τα παιχνιδια του... αλλα πλεον δεν πιανει και πολυ.

εχω δοκιμασει να του μαθω το "κατω" οταν ας πουμε στο μπαλκονι ανεβαινει στις γλαστρες η στις καρεκλες με τα 2 ποδια και να τον επιβραβευσω. πιανει αρκετα συχνα σε αυτες τις κατασταεις αλλα οχι με τον καναπε...

τα φωτα σας παρακαλω ετσι ωστε αν κανουμε κατι εμεις λαθος να το μαζεψουμε οσο γινεται πιο νωρις.

θεωρειτε οτι αν του παρουμε ενα μαξιλαρακι να αραζει κατω απο τον καναπε θα βοηθησει?

ευχαριστω

Last edited:

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Ποια ειναι η εναλλακτική του καναπε;
Θελω να πω όταν ανεβαίνει και τον κατεβαζετε, του προτείνετε να παει να κατσει καπου αλλου;

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Ποια ειναι η εναλλακτική του καναπε;
Θελω να πω όταν ανεβαίνει και τον κατεβαζετε, του προτείνετε να παει να κατσει καπου αλλου;
του "προτεινουμε" να κατσει κατω απο τον καναπε (στα πλακακια στο πατωμα) οπου συνηθως ειναι καποιο απο τα παιχνιδια του η η σαγιοναρες μου οπου και πολλες φορες αραζει με τη μουσουδα του πανω στη σαγιοναρα.

για αυτο ρωταω στο αρχικο μου ποστ αν ας πουμε του παρω ενα μαξιλαρακι η καποια παλια κουβερα διπλωμενη θα βοηθησει.

σημειωση οτι οταν ειναι ελευθερος στο σπιτι πολλες φορες και δεν καθομαστε στον καναπε, κοιταει το που ειμαστε πριν προσπαθησει να ανεβει, ο μαλαγανας :)

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Γειά σου!
Είμαι άσχετη με κουτάβια, αλλά θα πω τη γνώμη μου :)
Νομίζω ότι ο μικρός προσπαθεί να επιβληθεί και καλά θα κάνεις να μην υποχωρήσεις.
Δε μου φαίνεται όμως πολύ σωστό να χρησιμοποιείς το δωμάτιό του για τιμωρία. Στο δωμάτιό του θα πρέπει να αισθάνεται ηρεμία και ασφάλεια και να πηγαίνει για να ηρεμήσει.

Αν είναι δυνατόν μην αφήσεις να φτάσει να ανέβει στον καναπέ και να αναγκάζεσαι να τον κατεβάζεις. Εμπόδισέ τον λεκτικά ή και βάζοντας το σώμα σου ώστε να μην καταφέρει να ανέβει. Να είσαι αυστηρός και "πειστικός" αλλά μην γίνεσαι "υστερικός", τουλάχιστον η δικιά μου (αν και 5 χρονών) αγριεύει περισσότερο όταν χάνω την υπομονή μου και κάνω σαν..."τρελή" :D αντίθετα υπακούει καλύτερα όταν είμαι αυστηρή.

Δοκίμασε να του πάρεις μαξιλάρι, το βρίσκω καλή ιδέα να του το δείχνεις σαν εναλλακτική όταν τον εμποδίζεις να ανέβει στον καναπέ ("όχι εδώ, πήγαινε στο μαξιλάρι σου").

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
λαρα ειναι αδυνατον να τον εμποδισω να φτασει στον καναπε γιατι ο καναπες ειναι 2χ3 γωνια στη μεση του σαλονιου...
σπανια να γινω "υστερικος"... πλεον ξερω τι εχω να αντιμετωπισω οποτε προσπαθω να ειμαι σταθερος και να επιβληθω με την "πειθω". Δυστυχως πολυ σπανια πιανει αυτο.
ουτε εγω θελω να συνδεσει το χωρο του με την τιμωρια.

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Θα πρεπει να του δώσεις μια εναλλακτικη, ένα δικο του κρεββατι, μαξιλάρα, ότι θες.

Όταν θα ανεβαινει, θα τον κατεβαζεις μαλακα, όχι βιαια και θα τον βαζεις στο κρεββατι του.
Αν παει να κατσει μονος του στο κρεββατι του,
επιβρεβευσε τον (όχι με πολυ μεγαλο ενθουσιασμο γιατι μπορει να σηκωθει απο τη χαρα του :) ) κι αν θες μπορεις να χρησιμοποιησεις και τη λεξη κρεββατι ¨π.χ. μπραβο στο κρεββατι σου" για να τη μαθει.

Πολλες φορες θα γυρισεις και θα τον δεις να καθεται στον καναπε χωρις να τον έχεις παρει χαμπαρι :rolleyes:
Κανε παλι το ίδιο.
Θα χρειαστεις υπομονή :)

Rooby

Well-Known Member
2 Ιανουαρίου 2011
359
0
Δικό του στρώμα να του προσφέρεις όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο .Βάλε το όχι κάτω από τον καναπέ (για πολλόυς λόγους όπως ένας έιναι για να μην τον πατήσει κανείς καταλάθως ),αλλά σε μία θέση από όπου να σας βλεπει όλους σας και να ελέγχει άνετα τι συμβαίνει στο σπίτι .Θα το συμπαθίσει σιγά σιγά .Δεν θα του αλάξεις θέση όμως μετά .Το στρώμα θα παραμείνει για πάντα εκεί .Έτσι θα νοιώσει ότι εκεί είναι η φωλιά του.

Για να αφήσει τον καναπέ πρέπει να του δώσεις να καταλάβει ότι το πάτωμα δεν είναι κάτι το κακό .Ένας τρόπος είναι ο εξής.
Κατεβαίνεις στο επίπεδό του και κάθεσαι κατω με τεντωμένα ,ανοιχτά ελαφρά τα πόδια σου .Τον βάζεις ανάμεσα να κουρνιάσει και τον χαιδεύεις .Μπορείς να το κάνεις αυτό όταν βλέπεις τηλεόραση .Πιάνει πολύ .

Το να τον σπρώχνεις συνεχώς ή να του δίνεις σημασία όποτε το κάνει ,μπορεί να το εκλάβει και ως παιχνίδι και ως μέσω να σου τραβήξει την προσοχή .Πρέπει να κρατήσεις ένα μέτρο .Κανέ αυτά που σου είπα ,βάλε και στην φωλίτσα του κάποιο παιχνιδάκι και φαγητό και πες μου τα αποτελέσματα .

Grifos

Well-Known Member
16 Απριλίου 2011
3.697
316
Δωδεκάνησα
Καλά τα κρεββάτια κι οι κουβέρτες κάτω απ' τον καναπέ αλλά ο σκύλος έχει κάποιο κατάδικό του χώρο;

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
Καλά τα κρεββάτια κι οι κουβέρτες κάτω απ' τον καναπέ αλλά ο σκύλος έχει κάποιο κατάδικό του χώρο;

ναι, εχει δικο του δωματιο με μπαλκονι.
εκει ειναι το νερο του η πανες του (μια μεσα και μια στο μπαλκονι) εκει μεταφερει παιχνιδια καλτσες σαγιοναρες κλπκλπ και στο μπαλκονι του τρωει.
εκει ειναι το κρεβατι του, εκει τον βαζουμε περιορισμενο μεσα στο δωματιο για να κοιμαται το βραδυ και εκει τον βαζουμε οταν λειπουμε.

Last edited:

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
τελικα, χθες το βραδυ και σημερα το πρωι του εβαλα κατω απο τον καναπε μια διπλωμενη παλια κουβερτουλα και αραξε εκει με την ησυχια του χωρις να θελει να ανεβει πανω.
μαλιστα κοιμηθηκαμε και κανα μισαωρο μαζι εγω πανω στον καναπε με το χερι μου κατω να τον ακουμπαει (κι αυτος κοιμηθηκε.)
θα δουμε πως θα παει.... ελπιζω να ειναι αυτη η λυση και να πανε ολα καλα.

Scarlett

Well-Known Member
9 Αυγούστου 2010
4.911
59
Νεα Ερυθραια
www.birmans-greece.com
τελικα, χθες το βραδυ και σημερα το πρωι του εβαλα κατω απο τον καναπε μια διπλωμενη παλια κουβερτουλα και αραξε εκει με την ησυχια του χωρις να θελει να ανεβει πανω.
μαλιστα κοιμηθηκαμε και κανα μισαωρο μαζι εγω πανω στον καναπε με το χερι μου κατω να τον ακουμπαει (κι αυτος κοιμηθηκε.)
θα δουμε πως θα παει.... ελπιζω να ειναι αυτη η λυση και να πανε ολα καλα.
θελει παρεα και να ειναι στα μαλακα κι αυτος! Αντε μπραβο....:)

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Όσο μπορείτε να αποφεύγετε το παιχνίδι κ το τρέξιμο σε πλακάκια στο κουτάβι (όπως κ το ανεβοκατέβασμα σε σκάλες). Είναι ευαίσθητες οι κλειδώσεις του κ δεν πρέπει να επιβαρύνονται σε τέτοια ηλικία.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Όσο μπορείτε να αποφεύγετε το παιχνίδι κ το τρέξιμο σε πλακάκια στο κουτάβι (όπως κ το ανεβοκατέβασμα σε σκάλες). Είναι ευαίσθητες οι κλειδώσεις του κ δεν πρέπει να επιβαρύνονται σε τέτοια ηλικία.
εμεις βγαλαμε το χαλι γιατι συνεχως το κατουρουσε δεν ξερω γιατι , οποτε τωρα τα κανει μονο στη πανα του και ειμαστε οκ αλλα επειδη μενω σε γκαρσονιερα δεν υπαρχει αλλος χωρος για να του βαλω χαλακι να τρεχει ! συχνα τον βλεπω να τρεχει και να πεζει αρκετα ,το εχω δει και να γλυστραει αρκετες φορες! τι να κανω δεδομενου οτι τα τσιουαουα εχουν και ευαισθησια στις εξαρθρωσεις???
σορρυ για το off topic ! :D

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
τι να κανω δεδομενου οτι τα τσιουαουα εχουν και ευαισθησια στις εξαρθρωσεις???
σορρυ για το off topic ! :D
Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τα κουτάβια, το να γλιστρά δηλ.. Βρείτε τρόπο να μην έρχεται σε επαφή κ να τρέχει πάνω στα πλακάκια...

Εχώ είχα αγοράσει έξτρα μοκέτα γι'αυτό το λόγο μόνο. ;-)

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135
νατασα κι εμενα ολο το σπιτι πλακακια εχει.... δε γινεται να κανω κατι αλλο. αν ειναι να παρω εξτρα μοκετα για ολο το σπιτι και τα μπαλκονια δε θα μου βγει και τοσο οικονομικα.

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
νατασα κι εμενα ολο το σπιτι πλακακια εχει.... δε γινεται να κανω κατι αλλο. αν ειναι να παρω εξτρα μοκετα για ολο το σπιτι και τα μπαλκονια δε θα μου βγει και τοσο οικονομικα.
Να στρώσεις παλιά υφάσματα σε έναν κεντρικό χωρο στο σαλόνι κ να τον αφήνεις να παίζει εκεί.
Κουτάβι + πλακάκια + γλίστρημα + άλματα -> Πίεση των αρθρώσεων του σκύλου, σε σημείο επιβάρυνσης της δυσπλασίας. Αυτά μελλοντικά θα φανούν, γι' αυτό κ χρειάζεται πρόληψη από τώρα, λόγω της ευαισθησίας της ηλικίας.

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τα κουτάβια, το να γλιστρά δηλ.. Βρείτε τρόπο να μην έρχεται σε επαφή κ να τρέχει πάνω στα πλακάκια...

Εχώ είχα αγοράσει έξτρα μοκέτα γι'αυτό το λόγο μόνο. ;-)
και εγω αγορασα για αυτο το λογο αλλα μου την κατουρουσε συνεχως ομως οποτε καποια στιγμη μυριζε και την εβγαλα ! απο τοτε που την εβγαλα δεν εχει ξαναλερωσει με τις αναγκες του πουθενα ! για ποιο λογο ομως τα εκανε στη μοκετα? τι προτεινεις σε αυτη τη περιπτωση ?

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
και εγω αγορασα για αυτο το λογο αλλα μου την κατουρουσε συνεχως ομως οποτε καποια στιγμη μυριζε και την εβγαλα ! απο τοτε που την εβγαλα δεν εχει ξαναλερωσει με τις αναγκες του πουθενα ! για ποιο λογο ομως τα εκανε στη μοκετα? τι προτεινεις σε αυτη τη περιπτωση ?
Να την τοποθετείτε όταν είναι να παίξετε ή να τρέξει εκεί (αν εχει ολοκληρωσει τα εμβόλιά του, μπορείτε να πάτε σε περιγραγμένο χώρο με χώμα ή σε παραλία με άμμο). Τις άλλες ώρες στο crate του κ ήσυχος για νάνι.

Γενικά, η έντονη δραστηριότητα με το κουτάβι δεν είναι καλή χημεία, έως ότου 'δέσει' το όλο σύνστημα.

underdog

Well-Known Member
5 Απριλίου 2011
1.223
135

κι εγω για αυτο το λογο μαζεψα οτι χαλια και χαλακια ειχα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul