Η καλυτερη ξηρα τροφη..

Status
Κλειδωμένο θέμα

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Καμία άποψη γι' αυτή εδώ? (λέει semi moist βέβαια, αλλά νομίζω μπαίνει στο συγκεκριμένο θέμα)
Alpha Spirit Multi-Protein Dog Food
http://www.zooplus.co.uk/shop/dogs/dry_dog_food/alpha_spirit/grain_free/571203

Σόρι, συμπληρώνω, έχει και κλασσική ξηρά τροφή κ αυτό είναι το site της εταιρίας
http://www.aspiritpetfood.com/
Παιδιά?? Είναι κανείς εδώ???? :cautious::whistle:

Kiko+Marley

Member
22 Απριλίου 2017
13
25
Θες να μου το εξηγήσεις λίγο? Έτσι για να το έχω υπ' όψιν μου όταν το βλέπω....

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Hydrolyzed starch ειναι προχωνευμενο αμυλο δηλαδη ουσιαστικα απλοι υδατανθρακες. Απλος υδατανθαρακας ειναι η ζάχαρη. Δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο για ενα σκυλο.

P.S. ΔΕΝ ειναι ζαχαρη μη παρεξηγηθουμε, ακολουθουν ομως την ιδια πεπτικη διαδιακασια και εχουν το ιδιο διατροφικο αποτελεσμα.

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Δε νομιζω οτι ο γιατρος το λεει για να βγαλει μιζες απλα αν ο σκυλος τρωει μονο ξηρα σημαινει οτι οι ποσοτητες που θα ειναι ελεγμενες και ισορροπημενες αρα κομπλε. Υπερβολικο αλλα εχει βαση. Και ρσυ μπορεις να τρως συνεχεια το ιδιο φαγητο αν ειναι ενα πληρες γευμα με ολες τις ουσοες που πρεπει να εχει απλως ειναι βαρετο. Και ο σκυλος το βαριεται.
Άνα γεια σου. Αυτό λέω. Δεν λέω ότι οι τροφές αυτές δεν είναι ποιοτικές και δεν παρέχουν μια πλήρη και ισορροπημένη διατροφή αλλά κάποια στιγμή ο σκύλος το βαριέται το ίδιο και το ίδιο.
Πχ τα δικά μου στην αρχή τρώνε με όρεξη μια μάρκα που λέω "εντάξει εδώ είμαστε" αλλά μετά από λίγο καιρό την παρατάνε και διακρίνεις μια απογοήτευση όταν βλέπουν ότι πάλι τους βάζεις το ίδιο. Ψιλοτσιμπάνε δυο τρεις με το ζόρι και μετά τις αφήνουν.

Όσον αφορά τον κτηνίατρο δεν λέω ότι παίρνει μίζες. Γενικά μιλάω για όλο το σύστημα.
Άλλωστε τα σκυλιά ψιλοπαμφάγα δεν είναι ρε παιδιά; Απ' όλα τρώνε.

Γενικα στο θεμα διατροφης ο καθενας εχει την αποψη του αλλοι δινουν μονο κροκετες αλλοι μπαρφ αλλοι μαγειρευτο αλλοι συνδιαζουν αλλοι ειναι πιο χαλαροι και δινουν και ανθρωπινο φαγητο. Περισσπτερο να δεις εσυ τι θα προτιμουσες να ταιζεις και τι σε βολευει και μην το ζοριζεις περισσοτερο απ οσο θα το ζοριζες για το δικο σου φαγητο :p
Ναι έτσι είναι.
Εμείς με τον άντρα μου παίρνουμε πάντα κροκέτες να έχουμε στο σπίτι. Αλλά επειδή είναι ιδιότροπα με το φαί (φταίμε κι εμείς οκ) τους μαγειρεύουμε και έξτρα φαγητό για αυτά.
Καμιά φορά τους δίνουμε και λιχουδιές από αυτά που τρώμε.

Αλλά γενικά μας έχει κουράσει το θέμα φαγητό. Πώς λένε κάποιες μαμάδες "τι φαγητό να φτιάξω αύριο για τα παιδιά;" ... ε εμείς κάπως έτσι είμαστε με τα σκυλιά μας. Το ένα δεν το τρώνε το άλλο δεν το τρώνε. :mad:

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Σου παραθέτω ένα άρθρο που διάβασα στο Ίντερνετ, σχετικά με τη διατροφή του σκύλου. Απαντάει και στην απορία σου για το αν βαριούνται το ίδιο φαγητό κάθε μέρα .:)
http://www.medinova.gr/poso-sosta-taizete-to-skylo-sas/
Ναι Τri έχω διαβάσει κι εγώ κατά καιρούς αντίστοιχα άρθρα αλλά θα μου επιτρέψεις μια μικρή ένσταση και πάλι.
Μήπως ο τρόπος αυτός είναι περισσότερο βολικός για τον ιδιοκτήτη παρά για το σκύλο του στυλ είναι πιο εύκολες οι κροκέτες παρά να του μαγειρεύεις κάθε μέρα;

Κοίτα, και μένα θα με βόλευε όπως είπα να βρω μια κροκέτα που να την τρώνε με όρεξη (δεν είμαι εναντίον της ξηράς τροφής). Ίσα ίσα δεν θα το είχα έγνοια τι θα φάνε τα σκυλιά. Θα ξεμπέρδευα.
Αλλά δεν τρώνε τα σκασμένα κι εγώ μετά πέφτω στην παγίδα τους και τα λυπάμαι.

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Θα μπορουσες στις κροκετες να ριχνεις ζωμο πχ κοτοπουλο;; Οταν βραζεις κατι για εσενα να κρατας τον ζωμο.. παντως αυτο με το φαγητο ουτε εγω εχω βρει ακρη ακομα.. εχω δοκιμασει μπαρφ μετα απο λιγο δεν του αρεσε! Μαγειρευτο του αρεσει παντα.. κροκετες τρωει αλλα οποτε θα τις φαει σκετες τις πρωτες μερες θα κανει μαλακα κακα.. κ οποτε φυσικα φαει κατι μαγειρευτο κ δεν κανει καλα κακα αρχιζω παλι να σκεφτομαι, μπας να δινω μονο κροκετα που μολις την συνηθισει τα κανει τελεια, να ξεμπερδευω; Απο μικρος ολο κατι παθαινε με ολα τα αλλα εκτος κροκετας.. την μια θα φαει μοσχαρι κ θα ειναι σουπερ, την αλλη θα κανει κακα με βλεννα φουλ! Και παραπανω λεφτα μας βγαινει το κρεας απ την κροκετα του εδω που ειμαστε, και δεν βλεπω να το συνηθιζει ποτε.. απ την αλλη κ εγω δεν ηθελα να τρωει μονο κροκετα.. αστα γενικα:mad:

• Like
Reactions: zerom0 and KLKA

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Θα μπορουσες στις κροκετες να ριχνεις ζωμο πχ κοτοπουλο;; Οταν βραζεις κατι για εσενα να κρατας τον ζωμο.. παντως αυτο με το φαγητο ουτε εγω εχω βρει ακρη ακομα.. εχω δοκιμασει μπαρφ μετα απο λιγο δεν του αρεσε! Μαγειρευτο του αρεσει παντα.. κροκετες τρωει αλλα οποτε θα τις φαει σκετες τις πρωτες μερες θα κανει μαλακα κακα.. κ οποτε φυσικα φαει κατι μαγειρευτο κ δεν κανει καλα κακα αρχιζω παλι να σκεφτομαι, μπας να δινω μονο κροκετα που μολις την συνηθισει τα κανει τελεια, να ξεμπερδευω; Απο μικρος ολο κατι παθαινε με ολα τα αλλα εκτος κροκετας.. την μια θα φαει μοσχαρι κ θα ειναι σουπερ, την αλλη θα κανει κακα με βλεννα φουλ! Και παραπανω λεφτα μας βγαινει το κρεας απ την κροκετα του εδω που ειμαστε, και δεν βλεπω να το συνηθιζει ποτε.. απ την αλλη κ εγω δεν ηθελα να τρωει μονο κροκετα.. αστα γενικα:mad:
Κάπως έτσι κι εμείς.

Tri

Well-Known Member
15 Μαρτίου 2016
1.201
3.141
36
Ναι Τri έχω διαβάσει κι εγώ κατά καιρούς αντίστοιχα άρθρα αλλά θα μου επιτρέψεις μια μικρή ένσταση και πάλι.
Μήπως ο τρόπος αυτός είναι περισσότερο βολικός για τον ιδιοκτήτη παρά για το σκύλο του στυλ είναι πιο εύκολες οι κροκέτες παρά να του μαγειρεύεις κάθε μέρα;

Κοίτα, και μένα θα με βόλευε όπως είπα να βρω μια κροκέτα που να την τρώνε με όρεξη (δεν είμαι εναντίον της ξηράς τροφής). Ίσα ίσα δεν θα το είχα έγνοια τι θα φάνε τα σκυλιά. Θα ξεμπέρδευα.
Αλλά δεν τρώνε τα σκασμένα κι εγώ μετά πέφτω στην παγίδα τους και τα λυπάμαι.
Άμα βλέπεις ότι δεν τρώνε, μετά από 15-20 λεπτά μαζεύεις την τροφή και τους δίνεις να φάνε πάλι στο επόμενο προγραμματισμένο γεύμα. Σαν να του λες "αυτό έχουμε κύριοι/ες και αν σας αρέσει".:p
Δεν είναι χαζά τα σκυλιά, θα πεινάσουν και θα φάνε. Άμα τα λυπάσαι, δεν θα μάθουν ποτέ.
Κι εγώ σαν εσένα είμαι, μη νομίζεις, απλά βαρέθηκα να τα ακούω από τη δικιά μου και έστρωσα κάπως.:LOL:

KLKA

Well-Known Member
21 Αυγούστου 2013
137
207
Άμα βλέπεις ότι δεν τρώνε, μετά από 15-20 λεπτά μαζεύεις την τροφή και τους δίνεις να φάνε πάλι στο επόμενο προγραμματισμένο γεύμα. Σαν να του λες "αυτό έχουμε κύριοι/ες και αν σας αρέσει".:p
Δεν είναι χαζά τα σκυλιά, θα πεινάσουν και θα φάνε. Άμα τα λυπάσαι, δεν θα μάθουν ποτέ.
Κι εγώ σαν εσένα είμαι, μη νομίζεις, απλά βαρέθηκα να τα ακούω από τη δικιά μου και έστρωσα κάπως.:LOL:
Ναι έχεις δίκιο, το ξέρω ότι το χειρίζομαι λάθος το θέμα.

Πάντως ο ένας μου ο σκύλος που πρέπει να χάσει και κιλά θα του έρθει ντουβρουτζάς έτσι και καταλάβει ότι πρέπει να τρώει λίγα γραμμάρια μόνο την ημέρα από ειδική τροφή.
Είναι πολύ λιχούδας.:p

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
30
Hydrolyzed starch ειναι προχωνευμενο αμυλο δηλαδη ουσιαστικα απλοι υδατανθρακες. Απλος υδατανθαρακας ειναι η ζάχαρη. Δεν νομιζω οτι ειναι οτι καλυτερο για ενα σκυλο.

P.S. ΔΕΝ ειναι ζαχαρη μη παρεξηγηθουμε, ακολουθουν ομως την ιδια πεπτικη διαδιακασια και εχουν το ιδιο διατροφικο αποτελεσμα.
Απλος υδατανθρακας μπορει να ναι και φρουκτοζη ομως που δεν υπσρχει προβλημα για το σκυλο αν θεωρισουμε οτι τρωει καποια ποσοτητα καρπων ετσι;

d3ac0n

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2017
1.291
2.285
Guadalajara, Jalisco
Απλος υδατανθρακας μπορει να ναι και φρουκτοζη ομως που δεν υπσρχει προβλημα για το σκυλο αν θεωρισουμε οτι τρωει καποια ποσοτητα καρπων ετσι;
Το υδροδιυλημενο άμυλο είναι πιο κοντά στην δεξτρόζη παρά στην φρουκτόζη.

Η οποία φρουκτόζη γενικα, ενημερωτικά, το μόνο που βοηθάει είναι η αναπλήρωση της αποθήκης γλυκογόνου του συκωτιού η αποθηκευται σαν λίπος, no use whatsoever.

gsd364546

Well-Known Member
2 Αυγούστου 2016
382
288
30

Η οποία φρουκτόζη γενικα, ενημερωτικά, το μόνο που βοηθάει είναι η αναπλήρωση της αποθήκης γλυκογόνου του συκωτιού η αποθηκευται σαν λίπος, no use whatsoever.
Δεν ειναι επιβλαβες συστατικο ομως.

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31

Μπορεί να θέλει να κατεβάσει το σκυλί για mr.olympia και να κάνει συνδυασμό δεξτροζης μαλτοδεξτρινης πρωτεϊνών για γρήγορη αναπλήρωση γλυκογόνου και για την αποφυγή καταβολισμού.Εγω θα το συνδιαζα με nitric oxide πριν τη βόλτα για αντοχή και δύναμη και με ψευδάργυρο πριν τον ύπνο για πλήρη αποκατάσταση..Of topic end χαχαχαχαχχαχαχ

• Like
Reactions: gsd364546

haviharakennel

Well-Known Member
20 Δεκεμβρίου 2012
2.581
5.770
Θεσ/νίκη
χαχαχα, θα ήθελα να ξέρω αν κάνετε την ίδια ανάλυση και στη διατροφή των παιδιών σας ;)
Χαλαρώστε, οκ, θα έχουμε κάποιες βασικές αρχές αλλά δεν θα κάτσω να μετράω και πόσα γραμμάρια πρωτεΐνη τους δίνω κάθε μέρα.
Περίπου κάθε έξη μήνες τους αλλάζω την τροφή (είτε μάρκα είτε κωδικό - είδος κρέατος) για να μη βαριούνται. Επιλέγω τροφή με περίπου 26-30% πρωτεΐνη (ποτέ παραπάνω) grain free ή low grain. Κάπου κάπου τους δίνω κανένα ωμό κομμάτι κοτόπουλο ή κιμά, βραστό αυγό ή λίγο φρούτο. Παρατηρώ τα κόπρανα, το τρίχωμα και το βάρος. Και εξετάσεις κάθε 6 μήνες. Αυτά. Τώρα το καλοκαίρι και να μη φάνε καμιά φορά, δεν θα τρελαθώ κιόλας.

Harry59

Active Member
9 Ιουλίου 2017
28
22
65
Kαλησπερα στο φορουμ
Νεοι σκυλοιδιοκτητες μιας και μας ετυχε ενα κοκονακι 10 κιλα που ηρθε και μας βρηκε καθως παρκαραμε,προβληματα συμπεριφορας δεν εχουμε καθολου,η χαθηκε,η το πεταξαν,αδιαφορο μιας και το αγαπησαμε απο την πρωτη στιγμη,μετα τα εμβολια μονο θεμα η τροφη,διαβαζοντας εδω πηραμε Sam's field κοτοπουλο,γενικα με την ξηρα δεν τα παει καλα,ειναι λιχουδης,παρατηρω οτι τελευταια ενω ειχε σκληρα και λιγοτερα κοπρανα κανει πλεον 3 στασεις για να κενωσει και ειναι μαλακοτερα,περασαμε μια δοιαρροια σχετικα γρηγορα,κατι θα εφαγε απο τα σκουπιδια το βραδυ,τα απομονωσαμε αυτα,

καποια συμβουλη για το τι να κανουμε?
ο κτηνιατρος λεει φταιει η τροφη,διαβαζω οτι ειναι απο τις σχετικα καλες για τα χρηματα της,δυσκολατην τρωει και μονο οταν πεινασει,δεν με απασχολει να τον αφησω να πεινασει ωστε να την συνηθισει,με απασχολει οτι θελει να κανει κοπρανα 2-3 φορες καθε εξοδο και αρκετα τις 2 πρωτες.
Καποιος να βοηθησει?

Mariosgs

Well-Known Member
11 Φεβρουαρίου 2017
1.465
1.599
31
Kαλησπερα στο φορουμ
Νεοι σκυλοιδιοκτητες μιας και μας ετυχε ενα κοκονακι 10 κιλα που ηρθε και μας βρηκε καθως παρκαραμε,προβληματα συμπεριφορας δεν εχουμε καθολου,η χαθηκε,η το πεταξαν,αδιαφορο μιας και το αγαπησαμε απο την πρωτη στιγμη,μετα τα εμβολια μονο θεμα η τροφη,διαβαζοντας εδω πηραμε Sam's field κοτοπουλο,γενικα με την ξηρα δεν τα παει καλα,ειναι λιχουδης,παρατηρω οτι τελευταια ενω ειχε σκληρα και λιγοτερα κοπρανα κανει πλεον 3 στασεις για να κενωσει και ειναι μαλακοτερα,περασαμε μια δοιαρροια σχετικα γρηγορα,κατι θα εφαγε απο τα σκουπιδια το βραδυ,τα απομονωσαμε αυτα,

καποια συμβουλη για το τι να κανουμε?
ο κτηνιατρος λεει φταιει η τροφη,διαβαζω οτι ειναι απο τις σχετικα καλες για τα χρηματα της,δυσκολατην τρωει και μονο οταν πεινασει,δεν με απασχολει να τον αφησω να πεινασει ωστε να την συνηθισει,με απασχολει οτι θελει να κανει κοπρανα 2-3 φορες καθε εξοδο και αρκετα τις 2 πρωτες.
Καποιος να βοηθησει?
Καταρχήν καλησπέρα...αν θες γράφε λίγο καθαρότερα..
Το σκυλί έτρωγε άλλη τροφή πρώτα και αλλάξατε σε αυτή που δίνεται τωρα? Ή με αυτή ξεκινησατε??
Αποπαρασητωση έχει κάνει??

Harry59

Active Member
9 Ιουλίου 2017
28
22
65
Καταρχήν καλησπέρα...αν θες γράφε λίγο καθαρότερα..
Το σκυλί έτρωγε άλλη τροφή πρώτα και αλλάξατε σε αυτή που δίνεται τωρα? Ή με αυτή ξεκινησατε??
Αποπαρασητωση έχει κάνει??
To σκυλι μας βρηκε σε παρκινγκ,ειναι εκπαιδευμενο σ εντολες,ησυχο και πολυ εξυπνο,δεν ξερουμε τι ετρωγε πριν,φυσικα και καναμε εμβολια,αμπουλες αποπαρασιτωση.

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι