Ευτυχος που γλυτωσατε!!! Χαιρομαι πραγματικα!!
Εχω δει και να γινεται αλλιως:
Πριν απο περιπου 3-4 χρονια, κυριακη πρωι- βγαινω με την Εσμεραλντα που ειχε και περιοδο εκεινη την εποχη και συναντω εναν γειτονα που μενει εδω στην γωνια, με το λουρι (μαζι με το περιλαιμιο) στο χερι- χωρις σκυλο (ειχε τον Vito, εναν υπεροχο Boxerino, θεωπαλαβω και παιχνιδιαρης).
"Που ειναι ο Vito" τον ρωταω- "μου φυγε απο το λουρι του, δεν το ειχα κλεισει καλα μαλλον" μου απανταει.
Ο σκυλος τριγυρναγε εκει περα- αλλα δεν ερχοταν τοσο κοντα, οστε να το πιασει- μολις απλονε το χερι- πηδαγε πισω και το διασκεδασε φανερα το παιχνιδι.
Επειδη ο Vito αγαπουσε πολυ την Εσμεραλντα και ηταν και σε οιστρο- αρα ακομα πιο ελκυστικη, προσφερθηκα να βοηθησω να τον πιασουμε, μπας και ερθει να την μυρισει.
Παμε λοιπον, των φωναζω, ερχεται αμεσος κοντα μου και τον πιανω στην πετσα στο λαιμο. Δεν φορουσε περιλαιμιο, αφου το ειχε βγει και αυτο- και ετσι κοντοτριχο που ειναι, κρατουσα και την δικια μου- δεν ειναι και οτι πιο ευκολο- και αυτος δυσανασχετει και κανει ενα βημα αποτομα πισω για να ελευθεροθει και μου γλυστραει απο το χερι, πριν προλαβει να ερθει ο ιδιοκτητης του κοντα και να τον βουτηξει.
Μετα ηθελε να παιξει με την Εσμεραλντα και αρχισε να τρεχει και να πηδαει- και με μιας γυριζει και τρεχει στο δρομο, απο ενδιαμεσα απο δυο παρκαρισμενα αυτοκινιτα.
Επειδη ηταν κυριακη, πολυ πρωι, δεν ειχε σχεδον καθολου αυτοκινητα- αλλα πως το ηθελε η μοιρα, εκεινη την ωρα ακριβος ερχοταν ενα ταξι.
Δεν ετρεχε καθολου- αλλα ηταν αδυνατον να κανει οτιδιποτε.
Ο σκυλος πεταχτηκε στο δρομο ακριβος την στιγμη που περνουσε απο και.
Εγω στεκομουν κοκκαλομενη και βλεπα ακριβος το τι θα γινει, πριν γινει ακομα.
Ο σκυλος χτυπηθηκε απο το αμαξι, επεσε κατω και τον πηρε η μπροστινη ροδα- στην οπια μπερδευτηκε, καπος σφηνωσε αναμεσα σε ροδα και προφυλακτηρα, εβλεπες μονο εναν σκυλο να γυρναει γυρο γυρο, για ατελειοτα δευτερολεπτα!
Εγω να ουρλιαζω- χωρις να το καταλαβω! Κοκκαλοσα- ηθελνα να κανω κατι αλλα ηξερα και οτι δεν μπορω- κρατουσα και την Εσμεραλντα μου που ειδε και αυτη ολη την σχηνη και ταραχτηκε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
Τρεμαμε και οι δυο.
Οταν πια ελευθερωθηκε ο σκυλος κατω απο την ροδα, ηταν γεματος πληγες, αιμα εσταζε απο το στομα του και δεν μπορεσε να περπατησει.
Ο ιδιοκτητης ετρεξε κοντα του, τον πηρε αγκαλια, ηρθαν και η γυναικα και ο γιος του και τρελαθηκαν.
Εγω δεν μπορεσα να κανω τιποτα. Ειχα σωριαστει πια στο πεζοδρομιο, εκλαιγα και κρατουσα την Εσμεραλτνα μου αγκαλια. ( και να με κοροιδευουν ολοι εκει γυρο, που ειχαν μαζευτει πως κανω ετσι!!!)
Τον ετρεξαν αμεσος στην κλινικη του ιατρου τους, οπου την αλλη μερα πεθανε απο τα πολλα τραυματα του.
Εχουν περασει χρονια απο τοτε- αλλα οι εινονες ειναι ακομα στο μυαλο μου, σαν να εγινε χτες.
Για πολλες μερες το εβλεπα στον υπνο μου- ξανα και ξανα.
Ακομα και σημερα, οποτε περναω απο αυτο το σημειο- μου ερχονται αυτες οι εικονες στο μυαλο.
Μαλλον δεν θα της ξεχασω ποτε.