Η βολτα χωρις περιορισμους.. ειναι σωστο;

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
μα δεν ειπα οτι δεν φοβαμαι το μονιμο αγχος μου ειναι οι φολες και τα ματια μου ειναι μονιμα πανω της
ομως πλεον με το που θα πω ΜΗ τα παραταει ολα και με κοιταζει ,ακομα και αν θελει να παει αλλου απο κει που θελω της λεω μη της δειχνω το δρομο και συνεχιζουμαι
το αγχος αγχος ομως

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
σωστο και αυτο,ειναι αναλογα με το σκυλο
και μην ξεχναμαι οτι υπαρχουν και ανθρωποι που φοβουντα τα ζωα και πρεπει επισης να τους σεβομασται

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλα, ο καθενας ξερει τι εχει. Αλλα νομιζω απο την αρχη μιλησαμε πως τα σκυλια πρεπει να ειναι εκπαιδευμενα. Δεν αμολας απο το λουρι ο,τι να 'ναι και οποιον παρει ο Χαρος...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Δε μίλησα για ανεκπαίδευτα σκυλιά, αλλά για αυτά που έχουν το ένστικτο της μάχης έμφυτο.

Ένας βλάκας να βρεθεί να κάνει ντου στο σκυλί από κουταμάρα και μόνο πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει να κόψει κανονικά;

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να το φωναξεις το σκυλι κοντα σου πριν ερθει κοντα ο βλακας και να το κρατησεις μεχρι να περασει ο βλακας :)

Παντως πιστευω πως, παρα το αγχος, αξιζει να αφηνουμε τα σκυλια μας απο το λουρι, more fun for both of us :D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ένας βλάκας να βρεθεί να κάνει ντου στο σκυλί από κουταμάρα και μόνο πόσο δύσκολο είναι να γυρίσει να κόψει κανονικά;
Στο μυαλο μου εισαι Κωστα. Το ιδιο σκεφτομουν να πω αλλά με προλαβες.

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Να το φωναξεις το σκυλι κοντα σου πριν ερθει κοντα ο βλακας και να το κρατησεις μεχρι να περασει ο βλακας :)

Παντως πιστευω πως, παρα το αγχος, αξιζει να αφηνουμε τα σκυλια μας απο το λουρι, more fun for both of us :D
Και αν ο ηλίθιος είναι κρυμένος και πεταχτεί ξαφνικά;

"More fun" can be deadly...

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Όταν το σκυλί μπει σε μάχη, τότε όχι δε σταματάει, εφόσον ο αντίπαλός του κινείται. Αν μείνει ακίνητος και το σκυλί έχει την κατάλληλη εκπαίδευση, τότε ναι γυρίζει πίσω με την επανάκληση.

Εγώ προσωπικά φροντίζω να του παρέχω το τρέξιμό του και τον πηγαίνω σε περιφραγμένο χώρο όπου μπορεί να λυσάξει όσο θέλει. Σε ανοιχτό χώρο ποτέ.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Όταν το σκυλί μπει σε μάχη, τότε όχι δε σταματάει, εφόσον ο αντίπαλός του κινείται. Αν μείνει ακίνητος και το σκυλί έχει την κατάλληλη εκπαίδευση, τότε ναι γυρίζει πίσω με την επανάκληση.
Εγραψες Κωστα. Πολυ σωστο.
Μια επισημασνη. Αν το σκυλι εμπλακει σε σκυλοκαυγα, το να το φωναξεις και να ερθει ειναι ακομα πιο επικινδυνο για το ιδιο.
Καλυτερα να εμπλακεις κι εσυ για να καθαρισεις.

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
και εμεις που δεν εχουμε την πολυτελεια ενος περιφραγμενου χορου??-τουλαχιστον οχι καθημερηνα.
ειναι μεγαλο ρισκο το μη περιφραγμενο παρκο αλλα ενα σκυλι σαν το δικο μου αν δεν τρεξει τουλαχιστον 1 ωρα την ημερα ειναι επικινδυνο μεσα στο σπιτι και το βασικο ειναι οτι εχεις ενα δυστηχησμενο σκυλι
φυσικα και μιλαμε για ενα σχετικα εκπαιδευμενο σκυλι,αλλιως ειναι τεραστιο το ρισκο και απαγορευμενο!

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
και εμεις που δεν εχουμε την πολυτελεια ενος περιφραγμενου χορου??-τουλαχιστον οχι καθημερηνα.
...
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκτονώνεις ένα σκύλο, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα περιφραγμένο χώρο. Ένας ιμάντας ιχνηλασίας προσφέρει ασφάλεια.

Παρεπιπτόντως, η μία ώρα τρέξιμο συνεχόμενο είναι υπερβολική για οποιονδήποτε σκύλο. Ένα μπαλάκι και 15 λεπτά επαναφορές, εγγυάται ένα ξελιγωμένο σκυλί.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Ο ιμαντας ειναι αρκετα καλη ιδεα. Το προβλημα ομως με αυτον ειναι που μπλεκεται σε κλαδια, παγκακια, παιζει και καποιος απο τους περαστικους να τον πατησει.

Πριν μερικες μερες που εκπαιδευα τον Κουκη με ιμαντα ηρθαν κατι πιτσιρικια και τον αρπαξαν και με ρωτησαν αν θελω να μου το δωσουν :p

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκτονώνεις ένα σκύλο, χωρίς να χρειάζεσαι απαραίτητα περιφραγμένο χώρο. Ένας ιμάντας ιχνηλασίας προσφέρει ασφάλεια.

Παρεπιπτόντως, η μία ώρα τρέξιμο συνεχόμενο είναι υπερβολική για οποιονδήποτε σκύλο. Ένα μπαλάκι και 15 λεπτά επαναφορές, εγγυάται ένα ξελιγωμένο σκυλί.

εχεις δικιο,συμφωνω μαζι σου.στην ακρη του μυαλου μου εχω αυτη την αποψη και εγω.απλως προσπαθω το καλυτερο για το σκυλι μου(που σημαινει περιορισμενη ελευθερια).σιγα σιγα να μαθουμε τουλαχιστον ενα συγκεκριμενο παρκο--το οποιο δεν περνανε ανθρωποι και αδεσποτα σκυλια,στρωμενο με γκαζον-ναι το βρηκα στη γειτονια μου!

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
μακαρι να ειχαμε υποδομη παιδια και να ειχαμε καποια ειδικα παρκα περιφραγμεν με ψηλο συρματοπλεγμα για τους μικρους και μεγαλους φιλους μας! αρα το μονο σοβαρο και υπευθηνο τελικα ειναι ο ιμαντας ιχνηλασιας που λετε, και το μπαλακι at home για εκτονωση.. και φυσικα οι βολτες με περιορισμο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog