Η βολτα χωρις περιορισμους.. ειναι σωστο;

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Παιδια γενικα εχουμε ενα σκυλο, ενα ζωντανο πλασμα με ιδιαιτεροτητες και διαφορετικες αντιληψεις απο εμας..

Ολες οι φυλες γινεται και μπορουν να βγουν στο υπαιθρο χωρις περιορισμους ; γιατι ξερω πως αν δεν εισαι σιγουρος για το αν θα βρεθει κατι που θα θεωρησει ο σκυλος οτι μπορει να τον κανει να αποχωριστει το αφεντικο του οπως μια γατα , καλυτερα να μην τον εχεις λυτο στην βολτα, γιατι αντε βρες τον υστερα. αυτο γινεται να μην συμβαινει αν και μονο εκπαιδευτει σε επαγγελματια, η ειναι απλα στην φυση του καθε σκυλου οσο και αν αγαπα το αφεντικο του να τον πουλαει σε μια στιγμη αδυναμιας για να .. σκισει την γατα πχ;..

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ο σκυλος πρεπει να αφηνεται ελευθερος υπο προϋποθεσεις και μονο αφου εχει εκπαιδευτει σε περιβαλλον σοβαρων πειρασμων, αναλογα με τον χαρακτηρα του σκυλου και τι τον διεγειρει.
Ο,τι ομως και να κανεις, παντα ενα ρισκο το παιρνεις οταν βγαζεις το λουρι.
Και σε λιγο που θα φτιαξει ο καιρος, θα μπουν και οι φολες στο παιχνιδι.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Εγώ θα συμφωνήσω με τον Άρη :)
Αν ο σκύλος δεν είναι εκπαιδευμένος καλά στη βασική υπακοή, καλύτερα να μην τον αφήνεις από το λουρί και να πάρεις ένα flexi :D

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Ο σκυλος πρεπει να αφηνεται ελευθερος υπο προϋποθεσεις και μονο αφου εχει εκπαιδευτει σε περιβαλλον σοβαρων πειρασμων, αναλογα με τον χαρακτηρα του σκυλου και τι τον διεγειρει.
ναι. εχεις απολυτο δικιο. και ειδικα οταν ειναι μεγαλοσωμο ενα σκυλι οπως το μαλαμουτ. εχουμε το επανιελ με τον πατερα μου, κιριος στα χωραφια. μπορει να παει 20 - 30 μετρα μακρυα, αλλα επιστρεφει. εγω εχω αυλη με πορτα 1μετρο. αν τον εχω και μεγαλο πχ ελευθερο εκει (ρο καλοκαιρι θα το εχω το μαλ) λες να θελει να ζευγαρωσει και να πηδηξει να φυγει; γιατι το αγχωνομαι λιγο.. εκτος της free βολτας ..

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Άρη :)
Αν ο σκύλος δεν είναι εκπαιδευμένος καλά στη βασική υπακοή, καλύτερα να μην τον αφήνεις από το λουρί και να πάρεις ένα flexi :D
αρα; αν ειναι ενα ενεργητικο οπως τα μαλ και με σερνει;..:eek: αυτο φοβαμαι.. ενταξει, θα πεις οτι απο κουταβι θα το μαθεις να μην σε τραβαει - κλοτσαει - δαγκωνει...:D αλλα αν δει γατα; αυτα λενε τραβανε 2000 λιμπρες καναν τονο δηλαδη.....

Last edited by a moderator:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
;) Συμφωνώ απόλυτα.
η ειναι απλα στην φυση του καθε σκυλου οσο και αν αγαπα το αφεντικο του να τον πουλαει σε μια στιγμη αδυναμιας για να .. σκισει την γατα πχ;

Aρχικά να πούμε πως ένα σκυλί χωρίς λουρί που θα του κινήσει το ενδιαφέρον ένα μπαλάκι, ένα ποντίκι ή ένα παιδάκι που τσιρίζει στον απέναντι δρόμο..κλπ, δεν πουλάει το αφεντικό του αλλά απλά του κεντρίζει το ενδιαφέρον κάτι που στο μυαλό του μεθερμηνεύεται με παιχνίδι.. ή προστασία.. ή κίνδυνος ή οτιδήποτε ανάλογα με το τι θα συμβεί..
Αυτό λοιπόν έγκειται στην ανάλογη εκπαίδευση που θα έχει το σκυλί στο να μην απομακρυνθεί από κοντά μας όσο ενδιαφέρον και αν είναι το θέμα που παρουσιάζεται από την "απέναντι πλευρά".
Στην πραγματικότητα σίγουροι είμαστε για τον σκύλο μας όταν το έχουμε εκπαίδευσει σε ανάλογες "επικίνδυνες" συνθήκες.
Το σκυλί πρέπει να λύνεται πάντα υπό στενή παρακολούθηση και σε πολύ ελεγχόμενα μέρη.
Φυσικά παίζει ρολο και η φυλή του σκύλο..π.χ τα κυνηγόσκυλα το έχουν στο αίμα τους να κυνηγήσουν ότι τρέχει..αλλά και η ηλικία που όσο πιο νεαρά τόσο και πιό επιπόλαια.

Επίσης δεν θέλουν όλα τα σκυλιά να σκίσουν την γάτα..
Ενα σκυλί που έχει κοινωνικοποιηθεί με γάτες από μικρό συμπαθεί τις γάτες..και κοιμάται και μαζί τους.

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
αρα; αν ειναι ενα ενεργητικο οπως τα μαλ και με σερνει;..:eek: αυτο φοβαμαι.. ενταξει, θα πεις οτι απο κουταβι θα το μαθεις να μην σε τραβαει - κλοτσαει - δαγκωνει...:D αλλα αν δει γατα; αυτα λενε τραβανε 2000 λιμπρες καναν τονο δηλαδη.....
Δεν τρελαίνονται όλα τα σκυλιά για γάτες.
Επίσης, για να μη σε σέρνει στο λουρί, θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσεις. (μιλάω εγώ που 3 χρόνια τώρα μου έβγαζε το χέρι) :rolleyes:

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
;) Συμφωνώ απόλυτα.

Aρχικά να πούμε πως ένα σκυλί χωρίς λουρί που θα του κινήσει το ενδιαφέρον ένα μπαλάκι, ένα ποντίκι ή ένα παιδάκι που τσιρίζει στον απέναντι δρόμο..κλπ, δεν πουλάει το αφεντικό του αλλά απλά του κεντρίζει το ενδιαφέρον κάτι που στο μυαλό του μεθερμηνεύεται με παιχνίδι.. ή προστασία.. ή κίνδυνος ή οτιδήποτε ανάλογα με το τι θα συμβεί..
Αυτό λοιπόν έγκειται στην ανάλογη εκπαίδευση που θα έχει το σκυλί στο να μην απομακρυνθεί από κοντά μας όσο ενδιαφέρον και αν είναι το θέμα που παρουσιάζεται από την "απέναντι πλευρά".
Στην πραγματικότητα σίγουροι είμαστε για τον σκύλο μας όταν το έχουμε εκπαίδευσει σε ανάλογες "επικίνδυνες" συνθήκες.
Το σκυλί πρέπει να λύνεται πάντα υπό στενή παρακολούθηση και σε πολύ ελεγχόμενα μέρη.
Φυσικά παίζει ρολο και η φυλή του σκύλο..π.χ τα κυνηγόσκυλα το έχουν στο αίμα τους να κυνηγήσουν ότι τρέχει..αλλά και η ηλικία που όσο πιο νεαρά τόσο και πιό επιπόλαια.

Ενα σκυλί που έχει κοινωνικοποιηθεί με γάτες από μικρό συμπαθεί τις γάτες..και κοιμάται και μαζί τους.
αρα η επιλογη εκπαιδευτη , οι σωστοι χωροι του "ελευθερος" και η κοινονικοποιηση μονο φερνουν σωστα αποτελεσματα απο οτι καταλαβα..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
αρα η επιλογη εκπαιδευτη , οι σωστοι χωροι του "ελευθερος" και η κοινονικοποιηση μονο φερνουν σωστα αποτελεσματα απο οτι καταλαβα..
;)

Παρακαλώ πολύ αν γίνεται να περιορίζουμε τα διπλά- τριπλά post κλπ.. εφόσον μπορούν όλα να γραφτούν σε ένα.:)

labrador27

Well-Known Member
26 Μαρτίου 2009
209
0
thessaloniki
;) Συμφωνώ απόλυτα.

συμφωνω.
νομιζω πως οταν εχεις ενα σκυλι ελευθερο στο παρκο θα πρεπει να ελεγχεις τα παντα γυρο του και να τα προλαμβανεις.π.χ. αν δεις τη γατα πριν απο το σκυλι θα το αντιμετωπησεις πιο ευκολα,θα κεντρισεις την προσοχη του πριν δει την γατα.και οσο περισσοτερες φορες γινει τοσο θα μαθαινει και ο σκυλος την επιθυμητη συμπεριφορα
φυσικα υπαρχουν και τα απροβλεπτα και εκει ειναι λιγο επικινδυνα τα πραγματα...

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Δεν τρελαίνονται όλα τα σκυλιά για γάτες.
Επίσης, για να μη σε σέρνει στο λουρί, θα χρειαστεί να το εκπαιδεύσεις. (μιλάω εγώ που 3 χρόνια τώρα μου έβγαζε το χέρι) :rolleyes:
χεχε ! αληθεια ; γιατι;;;
;)

Παρακαλώ πολύ αν γίνεται να περιορίζουμε τα διπλά- τριπλά post κλπ.. εφόσον μπορούν όλα να γραφτούν σε ένα.:)
οκ....
συμφωνω.
νομιζω πως οταν εχεις ενα σκυλι ελευθερο στο παρκο θα πρεπει να ελεγχεις τα παντα γυρο του και να τα προλαμβανεις.π.χ. αν δεις τη γατα πριν απο το σκυλι θα το αντιμετωπησεις πιο ευκολα,θα κεντρισεις την προσοχη του πριν δει την γατα.και οσο περισσοτερες φορες γινει τοσο θα μαθαινει και ο σκυλος την επιθυμητη συμπεριφορα
φυσικα υπαρχουν και τα απροβλεπτα και εκει ειναι λιγο επικινδυνα τα πραγματα...
μακαρι να ημασταν φραγκατοι να τους ειχαμε ενα κτημα καμια 100αρια στρεμματα, και φραγμενο περιμετρικα, με ενα ξυλινο σπιτι για μας 2ωροφο η τριοροφο με καμια 500αρια τετραγωνικα ο οροφος, και πισινες, και το κτημα ολο φρεσκο γκαζον ... αυτη την ζωη θα θελα εγω ...:(

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.752
4.016
39
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
εννοεις εκπαιδευση σε εκπαιδευτηριο ε; τελικα τι εγινε ;.......
Ναι, τελικά είχαμε πάει σε εκπαιδευτή επειδή εγώ δεν τα κατάφερνα, ο χρόνος περνούσε και τα νεύρα μου είχαν γίνει... :mad:

Τώρα περπατάμε σαν κύριοι :D Λίγο τα χάνουμε όταν είμαστε με παρέα, αλλά σιγά σιγά, θα γίνει κι αυτό :)

Diego

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2010
333
0
Στο δάσος
www.www.www
Ναι, τελικά είχαμε πάει σε εκπαιδευτή επειδή εγώ δεν τα κατάφερνα, ο χρόνος περνούσε και τα νεύρα μου είχαν γίνει... :mad:

Τώρα περπατάμε σαν κύριοι :D Λίγο τα χάνουμε όταν είμαστε με παρέα, αλλά σιγά σιγά, θα γίνει κι αυτό :)
και τι εγινε και βελτιωθηκε η κατασταση; μαγικα κανουν αυτοι οι εκπαιδευτες μαμωτο μου; .. :confused:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ το αφήνω ελεύθερο να τρέξει και να παίξει χωρίς περιορισμούς μόνο στα ειδικά πάρκα που υπάρχουν εδώ για σκύλους. Το χρειάζεται διότι είναι ποιμενικός σκύλος και είναι γεννημένος για να τρέχει. Και τρέχει τόσο γρήγορα που εγώ ούτε για αστείο δεν μπορώ να τον κυνηγήσω. Οπότε τον ξαμολάω στο πάρκο, πάει παίζει, κυνηγιέται με άλλα σκυλιά στο μεγάλο, ευρύτερο χώρο, όχι τον περιφραγμένο, μουφιάζει, κουτρουβαλάει και κυλιέται σαν το γουρούνι και στο τέλος έρχεται μες στη βρώμα να φύγουμε και είναι μια αηδιία όπως ακριβώς αυτή τη στιγμή. Βρωμοκοπάει δε τα εφτά λέσια και δεν αντέχεται η μπόχα του στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς δηλαδή πρέπει να τον κάνω μπάνιο απόψε διότι δεν είναι να τον πιάσεις από πουθενά.

jimmy58

Well-Known Member
16 Σεπτεμβρίου 2008
260
0
η μπρουνα επειδη βγαινουμαι βολτα στην εξοχη συνηθως βγαινει χωρις λουρι,κανει τη βολτα της που και που με κοιταζει να δει που βρισκομαι και ξαναγυρναει. ο μεγαλυτερος φοβος ειναι οι φολες αν και στην περιοχη για χρονια δεν υπαρχει τετοιο προβλημα(πολλοι ιδιοκτητες με σκυλια κλπ) προχθες κανει ετσι σε ενα χωραφι και μουρχεται με ενα ακεφαλο περιστερι (με το μη βεβαια το παρατησε και δεν ξανασχοληθηκε)
παντα θελει και την προσοχη μας

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
jimmy58;205066 ο μεγαλυτερος φοβος ειναι οι φολες αν και στην περιοχη για χρονια δεν υπαρχει τετοιο προβλημα(πολλοι ιδιοκτητες με σκυλια κλπ) προχθες κανει ετσι σε ενα χωραφι και μουρχεται με ενα ακεφαλο περιστερι (με το μη βεβαια το παρατησε και δεν ξανασχοληθηκε) παντα θελει και την προσοχη μας[/quote said:
Τζιμυ,
Όταν πρωτοπηρα την Ηρα, τον καιρο που δεν ηξερα ντιπ τι να κανω, την πηγα να τρεξει ελευθερη σε περιγραγμενη εκταση 8 στρεμματων οπου κανω σκοποβολη.

Ξαφνικα την βλεπω να τρωει κατι.
Παω να δω και την βλεπω να ροκανιζει με λαιμαργια ένα αρχαιο πτωμα (μη αναγνωρίσιμου πλεον) πουλιου. Μονο κοκαλα και φτερα ειχαν μεινει.
Το ετρωγε και ετρεχε για να μην την πιασω και το παρω.

Πλεον εχουμε βελτιωθει σοβαρα αλλά πώς να μην φοβασαι με ένα σκυλι που τρωει τα παντα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Η βόλτα χωρίς κανένα περιορισμό είναι σαν να προκαλείς την τύχη σου να πάθει κάτι ο σκύλος.
Ακριβως! Ή να παθει κατι καποιος αλλος σκυλος ή χειροτερα καποιος ανθρωπος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog