Η απόκτηση ενός σκύλου πρέπει να είναι συνειδητή από όλα τα μέλη μιας οικογένειας.

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
Είμαι εργαζόμενη μητέρα δυο κοριτσιών ηλικίας 5 και 7 ετών και νοικοκυρά μιας μονοκατοικίας δυο ορόφων συνολικού εμβαδού 160τ.μ. με πολύ μεγάλο κήπο.
Η απόκτηση ενός σκύλου ήταν κάτι που πάντα ο άντρας μου ήθελε, εγώ ήμουν πιο διστακτική, βλέπετε λίγους μήνες πριν τον γάμο μας ( πάνε δέκα χρόνια τώρα) έχασα :(τον σκύλο που για δεκαπέντε χρόνια είχα, τον αγαπημένο μου Βολφ ένα γλυκό αδεσποτούλη με αρκετά χαρακτηριστικά Γ.Π. και όπως οι περισσότεροι καταλαβαίνετε, αν και ο χαμός του οφειλόταν σε γεράματα, η θλίψη ήταν τόσο μεγάλη που δεν ήθελα κάποια στιγμή να ξαναπεράσω τα ίδια ( δυστυχώς τα ξαναπέρασα αλλά αυτό είναι άλλο θέμα)
Τέλος πάντων ο σύζυγος με έπεισε για δεύτερη φορά (η πρώτη είχε άσχημη κατάληξη) και ήρθε στην ζωή μας η Σαλώμη…
Με την οικογένεια μου κλείνουμε δυο μήνες κοινής συμβίωσης με την Σαλώμη μας, ένα πανέμορφο θηλυκό Γερμανικό Ποιμενικό ηλικίας πέντε μηνών. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωση μου να προϊδεάσω όσους σκέφτονται την απόκτηση ενός σκύλου για τυχών προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν ή κατά πόσο θα επιβαρύνει η απόφαση τους αυτή τόσο την δική τους καθημερινότητα όσο και των υπόλοιπων μελών της οικογένειας τους, και πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνω αυτό είναι να σας αναφέρω το καθημερινό μας πρόγραμμα…
- Αρχικά εγερτήριο στις 6:00 τάισμα της μικρής και μετά ολιγόωρη βόλτα μόνο για την ανάγκη της… επιστροφή στης 6:30 με 6:45 για να φύγει ο σύζυγος για την δουλειά και εγώ να ντυθώ και να ετοιμαστώ επίσης για την εργασία μου… 7:00 να ετοιμάσω πρωινό για τα κορίτσια μου, να τα ξυπνήσω και να τις βοηθήσω να ετοιμαστούν και αυτές… 7:45 φεύγουμε από το σπίτι αφήνοντας την Σαλωμίτσα να παίρνει τον Β’ μέρος υπνάκο της…
- Επιστροφή στο σπίτι, αφού έχω πάρει τα κορίτσια μου από το σχολείο τους στις 12:30… η μπουμπούκα μας περιμένει όλο χαρά και ανυπομονησία για παιχνίδι και βόλτα… αφήνουμε λοιπόν τσάντες και πάμε μέχρι τις 13:30 όλες μαζί σε ένα κοντινό στο σπίτι πάρκο για το μεσημεριανό μας παιχνίδι… τρώμε στην συνέχεια μεσημεριανό και ξεκουραζόμαστε για λίγο.
- Κατά τις 4:00 γυρνάει και ο σύζυγος όπου αφού φάει αναλαμβάνει για λίγο τα ηνία να προλάβω να κάνω κάνα σκούπισμα και κάνα σφουγγάρισμα στο σπίτι γιατί από τις 17:30 ξεκινάμε το διάβασμα και τις εξωσχολικές δραστηριότητες (μπαλέτα, tae kwo do κ.τ.λ.). Να προσθέσω εδώ ότι την μπουμπού εκτός από την ώρα που είμαι στην δουλειά μου δεν την ξαναφήνω μόνη στο σπίτι, συνδυάζω έτσι και την απογευματινή της βόλτα, άσε που θεωρώ ότι κοινωνικοποιείται καλύτερα.
- Επιστροφή στο σπίτι, λίγο τηλεόραση, παιχνίδι, με τα κορίτσια μου (που ευτυχώς, είναι έτσι μαθημένες από μικρές, στις 20:30 πάνε στα κρεβατάκια τους) και βραδινό φαγητό. Την τελευταία βόλτα της Σαλώμης μας την έχει επωμιστεί ο σύζυγος μου, διάρκειας τουλάχιστον μιάμισης ώρας σε συνδυασμό επίσης με παιχνίδι στο παρκάκι για να φύγει η υπερένταση της ημέρας τόσο της μικρούλας όσο και της δικής του, όπου φυσικά μέχρι να γυρίσουν εγώ τελειώνω τις δουλειές του σπιτιού…
Θα ολοκληρώσω λοιπόν λέγοντας ότι η απόκτηση ενός σκύλου και η ένταξη του σε μια οικογένεια θα πρέπει να είναι κάτι κοινώς αποδεκτό από όλα τα μέλη αυτής, βαρέθηκα πια να βλέπω παρατημένα σκυλάκια σε βεράντες και πυλωτές (η παροχή μόνο τροφής και νερού δεν σημαίνει κάτι) ή αγγελίες του στυλ χαρίζεται λόγω δυσκολίας συμβίωσης…

Υ.Γ.1) Εννοείτε ότι κάθε Σαββατοκύριακο είναι …free day:). Το ... ¨γερμανικό σύστημα- πρόγραμμα¨ επιβάλλεται μόνο τις καθημερινές.
Υ.Γ.2) Μπορεί από κάποιους να θεωρηθώ υπερβολική αλλά η οικογένεια μου, από την στιγμή που η Σαλώμη ήρθε στο σπίτι, είναι πλέον πενταμελή και δεν μου αρέσει να στερώ κάτι από κανένα μέλος της.

Last edited:

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Αχχ,μακαρι να ηταν ετσι και η μητερα μου,δηλαδη να ηθελε να εχουμε σκυλο και να υμφωνει μαζι μου!!!
Καθε μερα στο σπιτι κανω αγωνα για να την πεισω!!!

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω ο εναρκτήριος παράγοντας γα να ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα ήσουν εσύ… είναι λογική και άκρως κατανοητή η επιθυμία σου να αποκτήσεις τον σκύλο τον ονείρων σου (όπως άλλωστε κάθε παιδιού) αλλά μήπως θα πρέπει να σκεφτείς λίγο και την θέση της μαμάς σου…? Βλέπεις δεν θα είσαι εσύ αυτός που θα σφουγγαρίζεις και θα σκουπίζεις συνέχεια για τουλάχιστον πέντε μήνες. Σε παρακαλώ επειδή γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι η μαμά σου, όπως κάθε μαμά, πολύ εύκολα θα πειστεί να σου κάνει το χατίρι, χωρίς πραγματικά να το θέλει, κάποια στιγμή θα κουραστεί και δυστυχώς θα την πληρώσει την ¨νύφη¨ μια έρμη ψυχούλα που δεν φταίει σε τίποτα…

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Μα γι' αυτο προσπαθω να την πεισω,θα μπορουσα να την παραμυθασω,και να της λεω οτι τα λαμπς δεν μαδανε,μαθαινουν κατευθειαν εξω,αλλα οχι,της λεω κανονικα και τα καλα και τα κακα,και αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να την πεισω οτι θα κανω εγω τα περισσοτερα,απλως η μητερα μου δεν εμπειστευεται εμενα,και νομιζει οτι τα παντα θα πρεπει να τα κανει εκεινη,γι αυτο προσπαθω να την πεισω οτι τα περισσοτερα(βολτες,ταϊσμα,παιχνιδι κτλτα περισσοτερα δηλαδη)
θα τα κανω εγω!!Και για τον σκυλάκο ειμαι διατεθειμενος και να σφουγγαρισω,που θα το κανω!Απλως θελω η μητερα μου να κανει οσα λιγοτερα γινετε αν τελικα πιστει οτι θα το αναλαβω για να δει οτι τα τειρω!
Ξερω πολλους που πηραν σκυλο,και δεν το ηθελε η μητερα,και τα παιδια φροντιζαν στο μεγαλυτερο μερος το σκυλο και ολα πηγαν καλα!Οπως ενας φιλος κμου που πηρε ενα ακιτα!Τ ιδια και αυτος με την μητερα του!Αλλα τελικα ολα ειναι καλα!Τα πραγματα εστρωσαν,και το παιδι κανει τα περισσοτερα!
Το θεμα ειναι μεχρι να πιστει η μανα μου οτι θα
αναλαβω στο μεγαλυτερο μερος τον σκυλο εγω!
Και ευχαριστω που προσπαθεις να με βοηθησεις!!
Και δεν ειναι ενα περιστασιακο καπριτσιο μου να παρω σκυλο.Παντα ηθελα αλλα ημουν πολυ μικρος για το φροντιζω!Τωρα που μπορω,ειμαι διατεθειμενος να κανω τα παντα!!Και πλυντηριο θα εβαζα αν χρειαζοταν !! :p

Last edited:

elektrak1

Active Member
18 Οκτωβρίου 2010
34
0
Αθήνα
και πάλι τονίζω οτι απλά ήσουν ο εναρκτήριος παράγοντας... (επι προσωπικού μακάρι να καταλάβει η μαμά σου το πόσο συνηδειτοποιημένος νεαρός κύριος είσαι και να σου κάνει το χατίρι, απλά κοίτα να μας βγάλεις ασπροπρόσωπους...):D

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Ναι εννοειτε!
Αν απλα ηθελα κουταβι,ετσι απλα επειδη το θελω,δεν θα ξημεροβραδιαζομουν για να μαθω τα παντα!
Επειδη θελω το κουταβι να ειναι υπ ευθυνη μου,ηδη αγχονομαι πολυ!Γι αυτο μαθαινω τα παντα για να ειμαι προετοιμασμενος για τα παντα!
Και πιστευω οτι η μητερα μου στο τελος θα το αγαπησει!!
Παλαιωτερα,ειχαμε γατες!
μια πριν γεννηθουμε(ειχε η μαμα μου)
και μια οταν πηγαινα εκτη δημοτικου!
Η οποια απεδρασε επειδη δεν την ειχε στηρωσει ακομα η μητερα μου,και ηθελε να ζευγαρωσει!
Και 2 βδομαδες πριν την στειρωση(ραντεβου)
εφυγε η μικρη Εμιλυ :(
Αλλα για τις γατες δεν ηξερα τιποτα!
Ουτε και η μανα μου γιατι ειχε αρσενικια πιο παλια!
Γι αυτο τωρα μαθαινω τα παντα!
Και μολις πεισω την μητερα μου(μακαρι)
θα της κανω ενατικα! :p

Last edited:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η elektraK1 εχει παρα πολυ δικιο!

Παρολο οτι ειχαμε σκυλο (επιλογη ΜΟΥ, αλλα βοηθουσαν και η κορη και ο αντρας μου) , η κορη (τωρα σχεδον 20 ετων) μου ζητουσε απο το 2003 να της παρουμε δικο της σκυλο.
Τοτε δεν το συζητουσα. Ουτε, οταν μας ελεγε μια φιλη εκτροφεας της φυλης που λατρευε, οτι θελει να της χαρισει κουταβι.
Οι τοτε συνθηκες δεν ηταν καταλληλες για δευτερο σκυλο- και το καταλαβε και η κορη μου.
Αλλα τα πραγματα αλλαξαν- μετακομισαμε σε δικια μας μονοκατοικια- και αφου απεδειξε, οτι ειναι αρκετα υπευθυνη για την ηλικια της- και ηθελε ακομα να αποκτησει σκυλο, της καναμε την χαρη!

Ενα χρονο ειναι η σκυλιτσα της τωρα μαζι μας- ακομα δειχνει υπευθυνη και την φροντιζει πολυ καλα.
Αλλα: εχει και εμας "backup". Οταν φευγει απο το σπιτι- εκει που θα βγαλω τα δικα μου σκυλια- βγαζω και αυτην.
Εκει που ταιζω τα δικα μου σκυλια- ταιζουμε και την δικια της.
Αλλα και το αντιθετο!
Παμε ταξιδακι με τον αντρα μου- και προσεχει εκεινη τα δικα μας σκυλια!

Πιστευω, οτι χωρις βοηθεια απο τους γονεις δεν ειναι δυνατον να επομιστει ενα παιδι, που η ζωη του αλλαζει ακομα παρα πολυ- την αποκλειστηκη ευθυνη για εναν σκυλο.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Μα δεν ειπα αυτο,οτι θα ειναι ολη δικη μου και οτι η μητερα μου δεν θα κανει τιποτα.Απλως θα προσπαθησω η μητερα μου να κανει οσα λιγοτερα γινετε.Η μητερα μου νομιζει πως θα τα κανει ολα εκεινη.Και σε αυτο προσπαθω να την μεταπεισω!Πως δεν θα πεσουν ολες οι ευθυνες πανω της!Τα περισσοτερα θα τα κανω εγω!:D

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Μα δεν ειπα αυτο,οτι θα ειναι ολη δικη μου και οτι η μητερα μου δεν θα κανει τιποτα.Απλως θα προσπαθησω η μητερα μου να κανει οσα λιγοτερα γινετε.Η μητερα μου νομιζει πως θα τα κανει ολα εκεινη.Και σε αυτο προσπαθω να την μεταπεισω!Πως δεν θα πεσουν ολες οι ευθυνες πανω της!Τα περισσοτερα θα τα κανω εγω!:D
Η θεση της μητερας σου δεν ειναι καθολου ευκολη!
Σιγουρα εχει πολλα παραδειγματα στο περιγυρο της. που τα παιδια ζητουσαν σκυλο= και ιστερα το "φορτωθηκαν" οι γονεις.
Εγω παντος εχω παρα πολλα (οκ- εχω και ιδιαιτερα μεγαλο περιγυρο απο οικογενειες με σκυλια- λογο δουλειας μου).
Ξερω παιδια, που ζητουσαν σκυλο και υποσχοντας λαγους με πετραχειλια για να τους παρουν οι γονεις- και μετα απο ενα χρονικο διαστημα, τα φροντιζαν οι γονεις αποκλειστηκα- επειδη το παιδι ειχε αλλα πραγματα να κανει ( να βγει με φιλους, να παει να σπουδασει/στρατο, να μενει με την φιλη/φιλο που δεν θελει σκυλο κλπ).
Εγω τουλαχιστον ειχα και εστο λιγο την δυνατοτητα να "τεστραρο" την κορη μου- αλλα και παλι δεν ξερω, εαν σε 3-4 χρονια θα φροντισει την Dreamy της, οπως πρεπει!
Αλλα μιας και εχω και εγω 3 σκυλια- δεν φαινεται και τοσο αλλο ενα.

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Και η μηρερα μου αυτο δεν θελει!
Και εχουμε και εμεις παραδειγματα τετοια.Και γι' αυτο η μητερα μου δεν μου παιρνει.
Αλλα οσα παιδια εχω δει να παιρνουν σκυλο και να τον παρατανε,δεν εχουν ενημερωθει καθολου για το πως πρεπει να ζει ο σκυλος,πως να εκπαιδευτει κτλ.Εγω καθομαι και ψαχνω και προσπαθω να μαθω οσα περιοσσοτερα μπορω για να ειναι η συμβιωση με τον σκυλο οσο πιο ομαλη γινετε!Για τον στρατο εχω τον αδελφο μου,ο οποιος θα τον προσεχει για οσους μηνες θα λειπω.Τον σκυλο τον θελω παρα πολυ,εδω και πολλα χρονια!Και συνεχιζω να τον θελω πιο πολυ!Τωρα πρεπει να αποδειξω στην μητερα μου οτι θα ειμαι υπευθηνος με τον σκυλο αλλα δεν ξερω πως!
Εχω προβλεψει και προσπαθω να προβλεψω για οτι μπορω!(μαδημα,ασκηση,εκπαιδευση,τουαλετα).
Και δεν θα ειμαι μονος,θα εχω και τον αδελφο μου.Που ετσι και αλλιως εγω αν παρουμε σκυλο δεν προκειτε να τον παρατυσω στην μητερα μου!Και ξερω οτι εχει πολλες ευθυνες!
Οτι θα πρεπει να ξυπναω πιο νωρις,να τον βγαζω συνεχεια βολτα,να μαζευω τα κακαια του,να τον κανω μπανιο(σπανια),και οτι αλλο υπαρχει!!
Ουτος η αλλως,εχω πολυ ελευθερο χρονο!Τι καλυτερο να φροντιζω ενα σκυλο και να περναμε καλα!!!