Χάζευα σε ενα αγγλικό φόρουμ για τα JRT και γράφανε τους 10 νόμους ιδιοκτησίας που έχουν τα JRT όπως :
1. Εάν μου αρέσει κάτι είναι δικό μου
2. Εάν κάτι είναι στο στόμα μου είναι δικό μου
3. Εάν μπορέσω να το πάρω απο σένα είναι δικό μου
4. Εάν το είχα πριν απο λίγο είναι δικό μου
5. Εάν είναι δικό μου, τότε δεν είναι με κανένα τρόπο δικό σου
6. Εάν μασουλάω κάτι όλα τα κομμάτια είναι δικά μου
7. Εάν μοιάζει να είναι δικό μου, τότε είναι δικό μου
8. Εάν το είδα πρώτος είναι δικό μου
9. Εάν παίζεις με κάτι και το αφήσεις κάτω τότε αυτόματα γίνεται δικό μου
10. Εάν είναι σπασμένο είναι δικό σου.
αυτά μάλλον ισχύουν και για άλλες ράτσες και αναρωτιέμαι : μέχρι ποιό βαθμό ενας σκύλος πρέπει να αισθάνεται κάτι δικό του πχ λέμε οτι τα παιχνίδια δεν του ανήκουν και τα κρύβουμε όταν σταματήσουμε να παίζουμε γιατί δεν κρύβουμε και το κρεββάτι του που είναι δικό του ? Η έννοια της ιδιοκτησίας για το σκύλο σημαίνει μοιράζομαι κάτι μόνο οταν θέλω ή το κρατάω μόνο για την πάρτη μου ?
Γενικά είναι αποδεκτό να έχει το αίσθημα της ιδιοκτησίας ο σκύλος και σε ποιο βαθμό ?
1. Εάν μου αρέσει κάτι είναι δικό μου
2. Εάν κάτι είναι στο στόμα μου είναι δικό μου
3. Εάν μπορέσω να το πάρω απο σένα είναι δικό μου
4. Εάν το είχα πριν απο λίγο είναι δικό μου
5. Εάν είναι δικό μου, τότε δεν είναι με κανένα τρόπο δικό σου
6. Εάν μασουλάω κάτι όλα τα κομμάτια είναι δικά μου
7. Εάν μοιάζει να είναι δικό μου, τότε είναι δικό μου
8. Εάν το είδα πρώτος είναι δικό μου
9. Εάν παίζεις με κάτι και το αφήσεις κάτω τότε αυτόματα γίνεται δικό μου
10. Εάν είναι σπασμένο είναι δικό σου.
αυτά μάλλον ισχύουν και για άλλες ράτσες και αναρωτιέμαι : μέχρι ποιό βαθμό ενας σκύλος πρέπει να αισθάνεται κάτι δικό του πχ λέμε οτι τα παιχνίδια δεν του ανήκουν και τα κρύβουμε όταν σταματήσουμε να παίζουμε γιατί δεν κρύβουμε και το κρεββάτι του που είναι δικό του ? Η έννοια της ιδιοκτησίας για το σκύλο σημαίνει μοιράζομαι κάτι μόνο οταν θέλω ή το κρατάω μόνο για την πάρτη μου ?
Γενικά είναι αποδεκτό να έχει το αίσθημα της ιδιοκτησίας ο σκύλος και σε ποιο βαθμό ?