Η άγνωστη σφαγή...

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Κυριες και Κυριοι για να μη χασουμε τη μπαλα και παρεξηγηθω.

Εγω σχολίασα την τακτικη των βορειοευρωπαίων για θανάτωση των αδέσποτων στην παρουσα φαση. Οχι σε περιπτωση πανικού ή πολέμου ή άλλης αιτίας. Εκει χανει η μανα το παιδι, ποσο μαλλον το σκυλι.

Επίσης, δε δεχομαι επουδενί οτι οι βορειοευρωπαίοι -επιμενω συγκεκριμενα σ' αυτους γιατι οι συγκεκριμενοι αποτελουν προτυπο για πολλους- ειναι σωστοι φιλοζωοι. Δε το δεχομαι και το αιτιολογησα. Σε συνδυασμό μαλιστα με το αυτομαστιγωμα οτι εμεις δεν ειμαστε. Ειναι πολυ αδικος συνδυασμος.

Συμφωνω ομως με τον/την Kango οτι εμεις δεν ασχολουμαστε τοσο και τα αφηνουμε και λίγο στην τυχη τους. Εδω ειναι θεμα παιδειας. Αλλα αυτο αλλαζει.

Αλλά το να κάνει καποιος μαζικό κακό σε ζωές, εδω, στην ελλάδα σ' αυτο δεν μας εχω ικανους ακομα.

Θα τους φτάσουμε και σ΄αυτο καποια στιγμη. Γιατι απο την πολυ την πιεση και τον ελεγχο, σου σαλευει και καμια φορά και μπορει να μπεις σε ενα σκυλοπαρκο και ν' ανοιξεις πυρ... Αλλα οχι ακομα. Οπως ειμαστε πισω σε αλλα, ειμαστε πισω και σ' αυτα. Ετσι παει. Δε γινεται σ' αυτα να σαι μπροστα και στ' αλλα πισω.

---------------------
Επισης, καποιος πιο πανω εγραψε (νομιζω η Estranged) oτι δεν μπορεις να καταδικάσεις μια ολοκληρη χωρα απο μεμονωμενες περιπτώσεις ανθρώπων.

Στη δικιά μας τοτε γιατί το κανουμε;

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Καλέ γιατί? Έχει οδηγό πια, αυτές τις 50 αποχρώσεις του γκρι! (Μουαχαχα, διάλλειμα για κακόγουστο αστείο, συνεχίστε, μη δίνετε σημασία)
Δεν εχω διαβασει πιο κακογραμμενο βιβλίο. Ειμαι σιγουρος οτι στη βορεια ευρώπη έκανε θραύση...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281
Δεν εχω διαβασει πιο κακογραμμενο βιβλίο. Ειμαι σιγουρος οτι στη βορεια ευρώπη έκανε θραύση...
Τι διαστροφή σας κάνει να κάτσετε να διαβάσετε αυτό το βιβλίο μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί & ειπωθεί δεν καταλαβαίνω!

δεν μπορεις να καταδικάσεις μια ολοκληρη χωρα απο μεμονωμενες περιπτώσεις ανθρώπων.

Στη δικιά μας τοτε γιατί το κανουμε;
Σε όλες το κάνουνε. Η αλήθεια είναι ότι στη δική μας το παρακάνουμε ορισμένες φορες.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.883
8.847
Πρέβεζα
Τι να πω ρε παιδιά...δεν θα μπορούσα να φάω το σκύλο...
Μυρίζει απαίσια...
Ίσως να τον μαρινάρεις με ξύδι και μετά τον κάνεις με σκορδάκι-δεντρολίβανο να σπάσει λίγο...

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Τι να πω ρε παιδιά...δεν θα μπορούσα να φάω το σκύλο...
Μυρίζει απαίσια...
Ίσως να τον μαρινάρεις με ξύδι και μετά τον κάνεις με σκορδάκι-δεντρολίβανο να σπάσει λίγο...
:confused::eek:

και εσύ που το ξέρεις αυτό?

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
τέλεια! Παλι ξεφύγαμε....

Καταλαβαίνω οτι υπάρχει πείνα αλλά δεν ξέρω αν θα έβλεπα ποτέ τον σκυλο μου σαν κάτι που θα μπορούσα να φάω.. Μου φαίνεται σχεδόν κανιβαλισμός.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης οι ηθικοί κανόνες αλλάζουν. Δεν μπορώ να κατακρίνω κάτι με τα μέτρα τα τωρινά μου καθώς δεν έχω βρεθεί σε τέτοια θέση κι ελπίζω ότι δε θα βρεθώ.

Στο Ρίο πάντως δεν έχω φάει ξιδάτες κρέας οπότε αν έφαγα σκύλο κατα λάθος δεν ήταν ιδιαίτερα μαριναρισμένος ούτε και κατάλαβα διαφορά στη γεύση. Οπότε εξακολουθώ να αγνοώ τη μυρωδιά του σκυλίσιου κρέατος, πόσο μάλλον τη μυρωδιά του. Αν σκεφτούμε πάντως ότι ανά την ελληνική επικράτεια έχουν κλείσει κάποια μαγαζιά γιατί κατά τον έλεγχο του υγειονομικού τα κρέατα γαύγιζαν ή νιαούριζαν και οι πελάτες δεν είχαν καταλάβει τίποτα... Πιστεύω ότι η βρώση κρέατος κατοικιδίων είναι περισσότερο θέμα ταμπού παρά μυρωδιάς/ καταλληλότητας. Και σαφώς πολύ διαφορετική από την ευθανάτωση υγιών ζώων για προληπτικούς λόγους. Η βρώση είναι θέμα επιβίωσης ή κοινωνικής αποδοχής ενώ η ευθανασία για προληπτικούς λόγους θέμα,λανθάνουσας κατ'εμέ, ηθικής

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
Η θανάτωση ενος υγιούς ζώου, για οποιονδηποτε λογο, σχετιζεται με ηθικές αποφάσεις και ειναι, σε καθε περιπτωση, λάθος. Πόσο μαλλον επειδη ενοχλούν το φενγκ-σουϊ μας ώντας αδεσποτα στους δρομους της ωραιας μας πολης.

Τα ζώα ξερουν πως δεν θελουν να υποφερουν, ξερουν πως θελουν να συνεχισουν να ζουν.
Τα ζώα έχουν την ικανότητα να αισθανθούν ευχαρίστηση και χαρά. Οπότε η θανάτωσή τους είναι λάθος.

Το να αγαπάς τα ζώα και να υποστηριζεις τις αποφασεις αυτες, ειναι υποκριτικο και αποτελεί την ευκολη λύση.-

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.752
7.281

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Έχεις απόλυτο δίκιο estranged και έχω υπόψην και άλλες περιπτώσεις εκτός απο αυτήν. Όμως... και πάλι! Ας ελπίσουμε οτι ποτε δε θα έρθουμε σε αυτή τη θέση

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εύχομαι να μην χρειαστεί ποτέ κανείς μας να πεινάσει ....σε μια κοινωνία που σε σχέση με κάποιες άλλες έχει να φάει το βρίσκω τραγικό να είμαστε απόλυτοι και αφοριστικοί.
Η βρώση των ζώων εκτός από την πείνα σχετίζεται και με το ένστικτο της επιβίωσης.
Η πείνα και η δίψα υπάρχει, δεν ξέρω αν αυτό θα σε κάνει να φας τον σκύλο ή την γάτα αλλά στο παρελθόν έχουν υπάρξει τέτοιες στιγμές πλήρους ανέχειας ...τώρα αν εμείς δεν την βλέπουμε ή είχαμε την τύχη να μην την δούμε και ταυτόχρονα έχουμε και την πολυτέλεια να λέμε διάφορα είναι άλλο θέμα.

Lovey the Lab

Well-Known Member
21 Απριλίου 2011
2.175
200
stamatia εσυ σε περιπτωση που πεινασεις κατευθειαν πας να φας κρέας;

Δηλαδη ρε παιδια αλλα τρόφιμα δεν θα υπάρξουν σε περίπτωση λιμού...; Ενα σωρος λαχανικα, φρουτα, ριζες, χόρτα τα οποια στην ελληνικη γη τα βρισκεις απειρως πιο ευκολα.

Ειναι τοσο συνδεδεμενη η σκεψη μας με την κρεατοφαγια που αμεσως σκεφτομαστε ακομα και να φαμε τον σκυλο μας σε περιπτωση που δεν θα εχουμε τι να φαμε (!).

Αλλαξτε τον τρόπο σκέψης σας λιγο. Κοιταξτε γυρω σας. Τα πάντα τρώγονται. Αφηστε τα ζωα τελευταια λοιπον.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Μην το λες σε μένα που το κρέας δεν είναι και προτεραιότητά μου και το φαγητό γενικότερα δλδ. Σε περίπτωση λιμού ...εξαφανίζονται τα πάντα γιατί απλά δεν πεινάς μόνο εσύ ...πεινάνε και άλλοι..εκτός και αν την έννοια του λιμού την εννοούμε διαφορετικά εγώ και εσύ :)

Last edited:

mariakala

Well-Known Member
26 Απριλίου 2011
2.122
1.393
νομίζω πως τέτοια φαινόμενα πχ εποχή "κατοχης" ήατν πιο έντονα στις μεγαλουπόλεις κι οχι τόσο σε απομακρυσμένα χωρια.
θυμάμαι την γιαγιά η οποια ήταν πρόσφυγας και έμενε σαν παιδί στην κόρινθο ότι πήγαινε με τα πόδια μέχρι τα εξαμίλλια μονο και μονο για να φέρουν ξυλα για το τσουκάλι και πάντα μίλαγε για πεινα...

είμαι σίγουρη ότι όλοι έχουμε ακούσει κάποιες τέτοιες ιστορίες. ίσως να μιλήσουμε και για εξαθλίωση και όχι απλά πεινα που εύχομαι πραγματικά να μην νιώσω ποτε!!!

στις μεγαλουπόλεις ούτε νερό δεν tah βρίσκουμε αν συμβεί αναλόγο

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.254
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn