Πολύ πρόσφατος τηλεφωνικός διάλογος με υπάλληλο pet shop, το οποίο εμπορεύεται ζώα και διαφημίζετε ως «φιλόζωο».
Ο λόγος? Πήρα τηλέφωνο για να δω εάν και πόσο διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα το "φιλοζωο" pet shop, έτσι ώστε να δικαιολογείται το bannerακι του σε φιλοζωικά sites.
- Χαίρεται, είδα στην ιστοσελίδα σας ένα θηλυκό maltese που διατίθεται προς πώληση. Είναι διαθέσιμο?
- Ναι βεβαίως, είναι διαθέσιμο, πολύ καλού χαρακτήρα!
- Μάλιστα… Είναι εισαγωγής?
- Όχι, είναι Ελληνικής εκτροφής, πολύ καλού χαρακτήρα!
- Μάλιστα… έχει pedigree?
- Όχι είναι Ελληνικής εκτροφής και στην Ελλάδα δεν έχουμε pedigree. Εάν θέλετε να το πάτε στα καλλιστεία μπορούμε να σας φέρουμε εισαγωγής. Eσας σας ενδιαφέρουν τα καλλιστεία?
- Όχι με ενδιαφέρει η πιστοποίηση καθαροαιμιας και η υγεια του ζώου.
- Από υγεία είναι μια χαρά! Πριν 15 ημέρες του κάναμε εξέταση για σκουληκάκια! Έχει κάνει και 2 εμβόλια! Είναι πολύ καλού χαρακτήρα.
- Μάλιστα… Αφού δεν έχει pedigree το κουτάβι πως πιστοποιείτε την καθαροαιμια του?
- Αφού σας το λέω εγώ! Δεν με πιστεύετε? Είναι ιδανικό για οικογένεια!
-Πόσο κοστίζει?
- 600 ευρώ!
Τι απάντηση περίμενες Rottie;
Κάτι σαν αυτή;
-Αγάπη μου ξέρεις τι λέω;
Δεν παίρνουμε ένα σκυλάκι όπως είχα μικρή στο χωριό;
Να το έχουμε για συντροφιά, σαν μέλος της οικογένειας μας, να μάθει και το παιδί με τα ζωάκια;
-Πολύ καλή ιδέα αγάπη μου.
Δεν παίρνεις τηλέφωνο αυτό το φιλόζωο πετ σοπ μήπως έχουν κανένα;
-Γεια σας ένα σκυλάκι θα ήθελα για συντροφιά.
Να είναι ήσυχο, να μην κάνει ζημιές, να μην κλαίει, και να μην λερώνει στο σπίτι. Έχετε;
-Βεβαίως κυρία μου είστε πολύ τυχερή.
Έχουμε μαλτεζ κουτάβι κόρη της White Magic Finalfantasy που την φέραμε από νότια Αφρική.
Κόστισε πολλά αλλά καταλαβαίνετε έχουμε επενδύσει σε αυτό το ζώο.
Κάνει grooming αποκλειστικά στην Γαλλία ενώ για να καταφέρουμε να την βγάλουμε πρωταθλητή σε Ευρώπη, Αμερική και Καναδά, ξοδέψαμε μια περιουσία.
Αλλά χαλάλι οι κόποι μας ανταμείφτηκαν με ένα V3 στα φετινά Crufts.
Την ζευγαρώσαμε με τον παγκόσμιο πρωταθλητή 2002, κορυφαίο επιβήτορα στην Αυστραλία.
Αν θέλετε να πεταχτούμε να τον δείτε από κοντά, να εξακριβώσετε τον χαρακτήρα του, να θαυμάσετε τις αναλογίες του, να ελέγξετε τις εξετάσεις υγείας, να κάνετε μία εξακρίβωση DNA.
Να δείτε και καμιά εκατοστή απογόνους του, πως μεταφέρει τον φαινότυπο του.
Έχουμε και άλμπουμ προφίλ-ανφάς τους προγόνους του 8 γενιές πίσω.
Να τους πάρετε να τους μελετήσετε.
Σας παρακαλώ περάστε από τις εγκαταστάσεις μας να δείτε την τοκετομάδα, την μητέρα, τις συνθήκες υγιεινής, τα βραβεία και τα κύπελλα, να πάρετε και μία λίστα με ευτυχισμένους πελάτες μας να τους ρωτήσετε.
Φέρτε και έναν εκπαιδευτή μαζί να κάνει ένα τεστ χαρακτήρα στο κουτάβι, το οποίο μεγαλώνουμε μες τα πούπουλα για να το δώσουμε σε μία καλή οικογένεια σαν εσάς.
Περάστε, περάστε να συμπληρώσετε και ένα ερωτηματολόγιο 400 ερωτήσεων να διαπιστώσουμε αν είστε κατάλληλοι για την ανατροφή του μικρού μας.
Αφού κριθείτε επαρκείς ελάτε να υπογράψετε τα συμβόλαια με τις υποχρεώσεις σας.
Διαμονή σε δωμάτιο ανατολικό 45τμ με κομπλέ παιδική χαρά, μηνιαία παρακολούθηση από γνωστό καθηγητή κτηνίατρο, ψυχανάλυση, διατροφολόγο, τέσσερις δίωρες εξόδους καθημερινά, εκπαίδευση από επαγγελματία σε υπακοή-προετοιμασία έκθεσης, απόκτηση πτυχίου βοηθού εκπαιδευτή κλπ, κλπ ,κλπ…
Βέβαια το κόστος απόκτησης είναι υψηλό αλλά και τα έξοδα εκτροφής όπως καταλαβαίνετε είναι πολλά.
Λοιπόν τι λέτε; ενδιαφέρεστε;
.
.
.
-Τι έγινε αγάπη μου; Τι σου είπε; Έχουν κουτάβι να περάσουμε το Σάββατο να το πάρουμε μετά το σουπερ μάρκετ;
-Μάλλον πήρα λάθος νούμερο. Έπεσα σε μία τρελή που έλεγε κάτι ακαταλαβίστικα.