Η Ζήβα και το σακίδιο της

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Χτες λοιπόν αποκτήσαμε το νέο σακίδιο της Ζήβας (επιτέλους να κάνει και λίγη δουλειά να αξίζει το φαγητό που τρώει :D).

Και λέω λοιπόν σήμερα στην βόλτα να το χρησιμοποιήσουμε. Αλλά υπάρχει πιθανότητα να μην της αρέσει και να μου πάρει forever να τις το φορέσω. Για αυτό λοιπόν, μου ρθε μια ιδέα. Αποφάσισα να της βάλω παραπάνω βάρος στο σακίδιο προσθέτοντας......το αγαπημένο της φαγητό....το λουκάνικο

Έβαλα λοιπόν απο ένα μεγάλο λουκάνικο σε κάθε μεριά του σακιδίου και φήγαμε.

Η Ζήβα μπορώ να σας πώ ήταν όλο καμάρι στην διαδρομή κατανοώντας (πιθανότατα) τι κουβαλάει ήταν περίφανη που κουβαλούσε το σακίδιο της και το φαγητό της (είχα και κοματάκια απο λουκανικάκια στο σακίδιο να τις δίνω αρεά και πού για να καταλάβει τι κουβαλάει και τι κερδίζει)

Γενικά το σακίδιο είναι πολύ καλό, είναι ότι πρέπει για την βόλτα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Για ποιον λογο να καταπονειται το σκυλακι καλοκαιριατικα? Αν πεις να βαλεις μεσα τα "προσωπικα" της ειδη για μια καλη εξορμηση (ειδικα νερο), μπορει να πιασει τα 2 κιλα.
Εγω που ειμαι 90 κιλα και κουβαλαω καθε μερα σακιδιο 2 κιλων λογω δουλειας και Ηρας, με ενοχλει και με καταπονει. Ιδρωνω πολυ περισσοτερο με αυτα τα 2 κιλα, παρά χωρις αυτα. Φαινονται λιγα αλλά στη διαρκεια κουραζουν.

ΜMaritina

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2009
954
3
Νέα Σμύρνη
Darkpaladin, γιατί υπάρχει αυτό;
Για να νοιώθει το σκυλί ότι προσφέρει κι είναι υπεύθυνο ή το σκέφτομαι λάθος;
Θες να πεις δυο λόγια (για όσους δεν ξέρουμε); Εκτός κι αν υπάρχει ήδη κάπου στο φόρουμ!

Edit: μάλλον γράφαμε ταυτόχρονα!

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Αλήθεια, κι εγώ θα ήθελα να μάθω ποια η χρησιμότητα και το σκεπτικό του γιλέκου!

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Για ποιον λογο να καταπονειται το σκυλακι καλοκαιριατικα? Αν πεις να βαλεις μεσα τα "προσωπικα" της ειδη για μια καλη εξορμηση (ειδικα νερο), μπορει να πιασει τα 2 κιλα.
Εγω που ειμαι 90 κιλα και κουβαλαω καθε μερα σακιδιο 2 κιλων λογω δουλειας και Ηρας, με ενοχλει και με καταπονει. Ιδρωνω πολυ περισσοτερο με αυτα τα 2 κιλα, παρά χωρις αυτα. Φαινονται λιγα αλλά στη διαρκεια κουραζουν.
+1

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Δεν ξερω την ηλικια της Ζηβας, αλλά μπορει να την καταπονει ΚΑΙ σκελετικα αν είναι μικρη.

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Πολλοί το κάνουν για να κουράζουν ευκολότερα πολύ ενεργητικά σκυλιά..... δεν είναι μόνο θέμα βάρους.... εμένα πχ για να φτάσει να κουραστεί ο σκύλος, εγώ πρεπει να έχω πεθάνει απο υπερβολικά υψηλούς σφυγμούς.... εχει πολύ περισσοτερες αντοχές.... ίσως με λίγο βάρος παραπάνω να κουράζεται ευκολότερα.

Για την ακρίβεια είμαι σίγουρη οτι και βάρος να κουβαλούσε, πάλι εγώ θα κουραζόμουν ευκολότερα.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Πέρα από το αν είναι στην ανάπτυξη δεν μπορώ να σκεφτώ, αυτή την στιγμή τουλάχιστον, εργασίες κατά τις οποίες οι δυνάμεις που ασκούνται έχουν αυτή την φορά!
Μήπως είναι κάτι που επιβαρύνει ούτως ή άλλως το μυοσκελετικό ενός σκύλου;

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.366
10.523
Athens
Συμφωνώ με foibos και harryf - μην το φορτώνεις καλοκαιριάτικα το σκυλί με αυτές τις ζέστες. Θα σου λεγα να το αφήσεις για κανα χειμώνα να το δοκιμάσεις.

Σίγουρα πάντως καταπονεί - εδώ τη δικιά μου την καταπονούσε το χειμώνα ο δεκάμετρος ιμάντας (νάυλον σκοινί απλώματος) όταν περνούσαμε μέσα από νερά και λάσπες και το νάυλον ρούφαγε νερά και βάρενε. Το φορούσαμε στα Βασιλικά Κτήματα - στο τέλος της διαδρομής της το έβγαζα γιατί την κούραζε.

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Το σακίδιο είναι για καλύτερη εκγύμναση και κούραση του σκυλιού, είναι για να δώσεις στο σκυλί ένα σκοπό / μια δουλειά στην βόλτα και να είναι ποιο συγκεντρομένος/η στην βόλτα (δηλαδή να μην εκγυμνάζετε μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό) και άλλα πολλά καλά. Δεν καταπονείτε ο σκήλος, δεν ταλαιπωρείτε, δεν.....τίποτα κακό. Δεν θα το έκανα αν δεν ήξερα τι κάνω. Άσε που το σακίδιο δεν ζυγίζει ούτε καν 1-2 κιλά μαζί με τα λουκάνικα. Βέβαια δεν είναι για μικρόσωμα σκυλιά αλλά για σκυλιά απο 10-15 κιλά και άνω. ΟΙ μέθοδοι εκπαιδευσης και εκγύμνασης ενός σκυλιού μαζί με ένα σακίδιο υπάρχουν στο εξωτερικό αρκετά χρόνια τώρα, άσχετα αν κανείς στην ελλάδα δεν το χρησιμοποιεί. Εδώ και στην ελλάδα μέχρι και το Weight Pulling για ένα καιρό το κατακρείνανε πολοί νομίζοντας ότι ταλαιπωρείτε ο σκύλος.

Ορίστε και το βιντεάκι που τράβηξα

[video=youtube;HKTQTC7OBbU]http://www.youtube.com/watch?v=HKTQTC7OBbU[/video]

Vrmode, έχουμε εντελός διαφορετικά σκυλιά. Ποτε δεν θα έλεγα σε κάποιον με σκυλί σαν το δικό σου και παρόμιο να χρησιμοποιήσει το σακίδιο. Η Ζήβα μπορώ να σου πώ ήταν πολύ ποιο συγκεντρωμένη στην βόλτα με το σακίδιο αντί χωρίς αυτό και δεν φάνηκε να ενοχλείτε καθόλου, κανονικά περπάταγε, έτρεχε, μοίριζε, κατούρισε, έχεσε, κλπ.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το'χα σκεφτεί κι εγώ να πάρω κάτι αντίστοιχο για να κουβαλάει το νερό του στι μεγάλες βόλτες κι εκδρομές (ναι, καθαρά για δικό μου όφελος.... :) ) και το αμελησα μετά. Κι εγώ πιστεύω οτι δεν θα τον καταπονούσε (μιλάμε για σκύλο δυνατό που μπορεί να τρέχει ακούραστα για ΠΟΛΛΗ ώρα) και δε θα ξεπερνούσε τα όρια του.... (για την ακρίβεια ακόμα δεν έχουμε υπάρξει σε συνθήκες που να ξεπερνούν τα όρια του και να χρειάζεται να σταματήσω για να ξεκουραστεί). Προς το τέλος που πιθανόν να ήταν πιο κουρασμένος, θα είχε τελειώσει και το νερό/βάρος. :) Καλή ιδέα το βρίσκω, για τον κατάλληλο σκύλο και στην κατάλληλη ηλικία πάντα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σαν ιδεα ειναι πολυ καλο και οντος τα σκυλια συνκεντρονονται καλυτερα και νιωθουν οτι προσφερουν κατι- κανουν καπιοα δουλεια!

ΑΛΛΑ οχι τωρα με 30 βαθμους και βαλε!!!!
Να ειναι "σκεπασμενη" ολη η πλατη του σκυλου με ναιλον υφασμα που δεν αφηνει να παρει αερα το δερμα απο κατω.
Εγω οταν δουλευω φοραο ναιλον " Grooming ρομπακι" και ειναι απιστευτα πιο ζεστο απο ενα νορμαλ Τ-Shirt.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πρέπει να είμαι απάνθρωπος που τα βγάζω στις 3.00μμ για κανα 15λεπτο τότε... :)
Δεν εχεις μαλλον γαλλικο μπουλντογκ!

Αλλα πλακα-πλακα : την προιγουμενη μου γαλλιδα, την περπαταγα και με 40 βαθμους για κανα 10λεπτο. Συνηθος την ειχα μαζι μου στο ιατρειο οταν δουλευα εκει- και οταν κλειναμε το μεσημερη και πηγαιναμε σπιτι- 13 η ωρα, τοσο χρειαζομασταν.
Δεν ειχε κανενα προβλημα.
Αλλα με τα 2 απο τα 3 μου τωρινα γαλλικα, δεν θα μπορουσα να το κανω αυτο!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Όσο να'ναι 10-15λεπτά... όταν φτάνουν σπίτι τα έχουν παίξει.
Ειναι και μαύρη μαύρη η δικιά μου, σαν τα κομμάντο πάμε ψάχνωντας για σκιά :)

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Κάπου πάντως είχα διαβάσει ότι ανατομικά τα σκυλιά έχουν προβλημα να σκούνται κάθετα φορτία στην μέση τους!

Ίσως και να είναι μην είναι τυχαίο ότι πολύ σπάνια χρησιμοποιήθηκαν τα σκυλιά με αυτόν τον τρόπο.....

Aν κάποιος γνωρίζει θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον να μας το πει τι ισχύει τελικά!