Η Ήρα μου, Ακίτα Ινου.

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Η Ήρα μου είναι ένα Ακιτα Ινου, καθαρόαιμο, με ελληνικό πεντικγρί, την πήραμε απο εκτροφέα περιπου 3 μηνών και χαίρει άκρας υγείας.
Τώρα είναι 3 χρόνων.Έχει ολα τα χαρακτηριστικά ενός καθαρόαιμου Ακίτα. Είναι επιφυλακτική με τους ξένους στα πρώτα λίγα λεπτά μετά γίνεται πολύ φιλική αν της το επιτρέψω. Είναι χαδιάρα και καθαρή σα γατούλα, πεισματάρα και απαιτητική όταν θέλει κάτι, μαθαίνει όμως πάρα πολύ εύκολα τα πάντα κι αν συμφωνει θα ακολουθήσει ότι κι αν της ζητήσεις να κάνει. Έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό που διαθετουν τα Ακίτα, είναι απελπιστικά πιστή (βλ. Hachiko). Θέλει όλη την ώρα να είναι δίπλα μου, είναι ανθρωποκεντρικό σκυλί και μετράει μέχρι και τις ανάσες μου.

Είναι η φίλη μου, το σπλάχνο μου, και μέλος της οικογένειας μου.

Φωτο.

Κάπου 6 μηνών.

Στην παραλία αν και δεν αγαπάει το νερό της θάλασσας. (χαρακτηριστικο της φυλής, έχω διαβάσει ότι αγαπούν το γλυκό νερό, λόγο του ότι ήταν κυνηγετικά σκυλιά)

στο δωμάτιο μου.

βολτα στο πάρκο

Κάποια ειδικά χαρακτηριστικά:
Είναι χρώματος λευκού, έχει βάρος 28,8 Kg και ύψος (απο ακρώμιο) 62 cm.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Πολύ όμορφο σκυλί η Ήρα Lindaki.
Θα ήθελες να μας πεις από ποιο εκτροφείο είναι ή μπορείς αν θέλεις να βάλεις και το pedigree.

Θα ήθελες να μας εξηγήσεις τι εννοείς με το απελπιστηκά πιστή; :)
Είναι χαρακτηριστικό των Ακίτα;

Εμένα με τραβάει το τρίχωμα της, είναι πολύ όμορφο.
Κάπου είχα διαβάσει ένα παλαιότερο σου post που έλεγες ότι το χρώμα της δεν είναι το κλασσικό κόκκινο άσπρο του ακίτα.
Είναι σπάνιο το λευκό χρώμα στα Ακίτα;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Εκτροφέας Ιωάννης Τράικος (Θεσσαλονικη)
Όνομα εκτροφείου : KOI KO KARAKAISO

Δεν ειναι σπάνιο το λευκό. Η μαμα της βέβαια ήταν λευκή και έχω την εντύπωση πως ένας απο τους δύο γονείς πρέπει να είναι λευκός για να βγούνε λευκά Ακιτα. Αυτο το έχω παρατηρήσει εγώ σε πολλές γέννες απο εκτροφεία. Βεβαια γεννελογικά μπορει να βγει ενα λευκό ανάμεσα σε κοκκινα ακόμα κι αν ειναι και οι δυο γονεις κόκκινοι, αν πάρει απο παππούδες.

Με το τρίχωμα της είχα τρελλό πρόβλημα, έβγαζε τούφες, όταν άλλαζε τρίχωμα και γενικά μαδούσε πάρα πολύ. Τώρα με το ελαιόλαδο το έχω ξαναπεί, το σκυλί βγάζει ελάχιστες τρίχες. Να φανταστείτε δε μπορούσα να τη χαιδέψω και να τη ζουλίξω γέμιζα παντού τρίχα!

Όταν λέω απελπιστικά πιστή εννοω αυτο ακριβώς. Νιώθει έναν άνθρωπο μόνο δικό της (όχι αφεντικο με την στενη έννοια του όρου) και μπορεί να τον ακολουθεί παντού. Ακόμα και μετα θάνατον. Αυτην την προσκόληση, δεν ξέρω αν μπορώ να το περιγράψω σωστά μόνο σε αυτο το σκυλί την έχω δει. Απο την πρώτη κιόλας μέρα που την πείραμε σπίτι. Είχα κι άλλες ράτσες παλιότερα αλλά δεν έχω δει τέτοιο πράγμα. Δεν την ενδιαφέρει να τρέξει, να παίξει, να μυρίσει, να ασχοληθεί με ότιδήποτε άλλο, παρα μόνο με μένα.

Γενικά ειναι βαρύ σκυλι, και τεμπέλα, πολλές φορες την παρακεινώ για τρέξιμο και παιχνίδι, σε 5 λεπτά βαριέται!Όπως και στη βόλτα ένα τέταρτο θα κάνει τα συνησθένα, μυρωδιές, ανάγκη χαιρετούρες με άλλα σκυλιά και μετα "πάμε σπίτι, βαρέθηκα!"

υγ. Αν μπορέσω να κάνω το pdf εικόνα θα ανεβάσω και το πεντιγκρι της. :)

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Αυτο είναι ότι καλύτερο μπορούσα να κάνω.

PedigreeHras 2..jpg

Last edited by a moderator:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Πολυ ομορφη η Ηρα σου! Να τη χαιρεσαι!

Υ.Γ Προσπάθησα να το φτιάξω οσο μπορω το pdg!

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
@Αμαλία με πρόλαβες :)

Μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον ο χαρακτήρας των Ακίτα.
Είναι κοινωνική με τα υπόλοιπα σκυλιά;
Γενικά είναι κυριαρχικά σκυλιά τα Ακίτα;

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Κούκλα η Ηρα.

Ποια είναι τα "ελαττώματα" και οι ευαισθησίες της φυλής;
Σε σχέση με το πρότυπο της φυλής τι θα ήθελες να καλυτερεύσειςις στην μορφολογία ή στο χαρακτήρα/τεμπεραμέντο της Ήρας;

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Ειναι πάρα πολυ κυριαρχικά σκυλια, ότι ειναι δικό τους είναι δικό τους, και δεν χωράει κανένας άλλος, η δικιά μου βέβαια τώρα τελευταία, γιατι πάντα ήταν πολύ φιλική με όλα τα σκυλιά κάνει λίγο τον νταή στα μικρόσωμα σκυλιά. Δεν ξέρω, τα βλέπει σα γάτες; Τις γάτες τις κυνηγάει όλες! Όχι να τις ορμήξει, να τις περιεργαστει, αλλά δεν κάθονται. Είχα ένα γατακι το καλοκαίρι, το οποιο της έδωσα να καταλάβει ότι το αγαπάμε και δεν το κυνηγάμε. Έκανε φιλότιμες προσπάθειες..αλλά ήταν στιγμές που το έπαιρνε στο κυνήγι.

Όσο για την ιδισυκρασία τους στο θέμα φύλακας. Είναι ιδιόρρυθμα σκυλιά. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα τους φανεί επικυνδυνο για να ορμήξουν και παρεπιτπόντως δεν προειδοποιούν, ορμάνε! Κάνουν ένα γρύλισμα και αρπάζουν και δε γαυγίζουν. Μόνο αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος θα ακούσεις ένα γαύγισμα απο τα ακίτα. Εμενα η δικιά μου κάνει ένα γουυυυυυ σα λύκος όταν με βλέπει μετα τη δουλειά κι αυτό ήταν! Την άλλη μέρα πάλι. Δε θα τα αποκαλούσα φύλακες με τίποτα! Ιδιόρρυθμα επιφυλακτικά θα τα έλεγα. Εμένα η δικιά μου δεν είναι φύλακας! Με τίποτα! Είναι φιλικη με τους πάντες!

Κατι ακόμα για το θέμα της πιστότητας στον άνθρωπο : μπορεί να είναι ανθρωποκεντρικά σκυλιά όπως είπα, αλλά είναι και ανεξάρτητα και περήφανα και μπορούν να μείνουν μόνα αρκετες ώρες στο σπίτι χωρίς να ανακατέψουν το σύμπαν, μετά απο κάποια ηλικία βέβαια γιατι ώς κουτάβια είναι πολύ ζωηρά.
Βέβαια, σε ένα επίσημο βιβλίο που κυκλοφορεί στην αγορά με τη φάτσα ενός αμερικάνικου Ακίτα στο εξώφυλλο, αναφέρεται ένα Ακίτα, ιδιαίτερα δημιουργικό.
Οι φιλόζωοι κατα τα άλλα ιδιοκτήτες του, το αφήσαν μια βδομάδα μόνο του στο σπίτι και φύγανε για διακοπές. Το αρεσνικό Ακίτα λοιπόν, άνοιξε την ντουλάπα τους, έβγαλε τα ρούχα τους, έκανε συνδυασμό τα ρούχα που φόραγε ο άντρας και αυτά που φόραγε η γυναίκα και τα είχε συνηθίσει στη μυρωδιά τους και το βρήκανε γυρνώντας αγκαλία με τα ρούχα αυτα στο κρεβάτι!! :)

υγ. Ευχαριστώ πολύ για την διόρθωση και τα καλά σας λόγια!

Lindaki

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2010
849
2
Κούκλα η Ηρα.

Ποια είναι τα "ελαττώματα" και οι ευαισθησίες της φυλής;
Σε σχέση με το πρότυπο της φυλής τι θα ήθελες να καλυτερεύσειςις στην μορφολογία ή στο χαρακτήρα/τεμπεραμέντο της Ήρας;
Όσον αφορά το χαρακτήρα της πραγματικά δε θα ήθελα να αλλάξω τίποτα! Την χαίρομαι όπως είναι. Με ευχαριστούν και τα καλά της και τα κακά της! Αν και δε βρίσκω κακα :) έχει έναν εκπληκτικά εκφραστικό τρόπο να σου δείχνει τι θέλει!
Όσον αφορά το πρότυπο της μορφολογίας της ναι, θα την ήθελα πιο φουντωτη στο κεφάλι και γενικά στο σώμα και στα ποδια νομίζω θα έδιχνε καλύτερα.

Σαν ελαττωμα θα έλεγα αυτο που προανέφερα. Ειναι ιδιορρύθμως επιφυλακτικά. Δε ξέρεις που θα επιτεθούν και για ποιο λόγο. Όσο βέβαια για τη σχέση τους με τα παιδιά και με άλλους Ακιτάδες που έχω επαφή δεν έχει παρατηρηθεί το παραμικρό κακό. Το αντίθετο μάλιστα και το ίδιο και η Ηρα, είναι "μανούλα" με τα παιδάκια!
Παρόλα αυτά δε θα άφηνα ποτέ ένα μικρό παιδί μόνο του με ένα Ακίτα για έστω ένα μικρό ποσοστό που θα αντιδράσει και πάλι ιδιόρρυθμα.

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Σαν φυλή δηλαδή, δεν κάνουν για φύλαξη.

Η περιγραφή σου στο θέμα φύλακας, με κάνει να καταλάβω πως τα Ακίτα δεν είναι για ανθρώπους που δεν έχουν εμπειρία,αρκετό χρόνο
και θέληση για εκπαίδευση,μιας και που μπορεί να επιτεθούν απροειδοποίητα.
Σίγουρα θέλουν ιδιοκτήτες ικανούς να αναλάβουν ένα τέτοιο σκύλο.

Αυτό, αν συμφωνείς βέβαια, (διότι εγώ δεν έχω γνώσεις για τα Ακίτα) είναι κάτι που θα πρέπει να τονίσουμε.
Ότι δηλαδή είναι μια φυλή που ο μελλοντικός ιδιοκτήτης πρέπει να μελετήσει αρκετά την ιδιοσυγκρασία της, πριν προβεί στην απόκτηση της.

Βέβαια από την άλλη, το ότι αφού ενηλικιωθούν μπορούν να μείνουν μόνα τους χωρίς ζημιές, είναι κάτι πολύ θετικό, ειδικά για ανθρώπους που δουλεύουν και αναγκαστικά λείπουν.

Θα ήθελες να μας πεις ποιο από αυτά τα χαρακτηριστικά που περιέγραψες θεωρείς πως δεν είναι γενικό χαρακτηριστικό των Ακίτα, αλλά μόνο της Ήρας; (Εάν υπάρχει κάποιο φυσικά)

marilena83

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2010
549
0
Κυψέλη
Πολύ όμορφη σκυλίτσα και πολύ χρήσιμες όλες οι πληροφορίες για τη ράτσα που προκύπτουν από το ποστ! Μπράβο!
Lindaki να τη χαίρεσαι!

BiggBilly

Well-Known Member
28 Μαϊου 2010
4.237
407
Γλυφάδα
Δεν γνωρίζω πολλά για την φυλή αλλα μη λέμε κιόλας ότι δεν κάνουν για φύλαξη.
Εκτός απο το κυνήγι πολλά μοναστήρια και ορεινά χωριά της Ιαπωνία χρησιμοποιούσαν Akita για προστασία.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.864
5.114
patra
grdane.blogspot.com
lindaki... να χαιρεσαι την ηρα πολυ ομορφη.... γερή και δυνατή παντα.
με συγχωρεις και πιθανα να κανω λαθος.... αλλα εσυ δεν ειχες θεμα με καλαζαρ κι εξετασεις?

Teobullmastiff

Well-Known Member
25 Ιουλίου 2009
4.816
3
40
Πεντελη,Αθηνα
για να μην βγουμε οfftopic...εαν ενδιαφερθει καποιος περισσοτερο για το τι εννοουμε λεγοντας μια φυλη οτι ειναι "Σκυλος φυλακας"
μπορει να δημιουργηθει ενα νεο θεμα.

νομιζω ομως οτι κατι τετοιο εχει ξανασυζητηθει.