Ηταν ένα Kangal !

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046

Η αφήγηση του απελπισμένου "εθελοντή"...

Αυτός… ΗΤΑΝ ένας από τους πιο μεγαλειώδεις και αρχοντικούς σκύλους που υπάρχουν σ’ αυτή τη γη. Ήταν ένα Τουρκικό Kangal…

Εμείς τον ονομάσαμε Aslan…

O Aslan έζησε όλη τη ζωή του σε ένα εργοστάσιο, σαν μαντρόσκυλο…

Γεννήθηκε “καθαρόαιμος”, αγοράστηκε από κάποιο “αμόρφωτο κτήνος”, που “ένοιωσε” ότι ένας τέτοιος σκύλος θα τον έκανε να φαντάζει πιο “άντρας” απέναντι στην κοινωνία και απέναντι στους γνωστούς του.

Τον Aslan τον βρήκαμε κάτω από ένα φορτηγό, στο εργοστάσιο. Ήταν δεμένος εκεί και ξεχασμένος από όλους. Όταν φτάσαμε εκεί, ήταν τελείως αφυδατωμένος και το δέρμα του ήταν λεπτό σαν τσιγαρόχαρτο…

Δώσαμε τα πάντα για να επανέλθει η υγεία του σε στοιχειώδη επίπεδα. Έζησε τον τελευταίο μήνα της ζωής του στην εντατική ενός κτηνιατρείου. Δεν υπήρχε τίποτα περισσότερο για να προσπαθήσουμε… Τα όργανά του αποτύγχαναν να λειτουργήσουν, το ένα μετά το άλλο…

Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος που πεθαίνουν τα Kangal, σε αυτή τη χώρα… και, σχεδόν, σε κάθε χώρα...

Κακοποιημένα (από κάθε άποψη)… αγνοημένα… πλήρως και απόλυτα κατεστραμμένα… και, ξέρετε κάτι? ΔΕΝ μπορούμε να τα διασώσουμε!

Ο Τουρκικός νόμος απαγορεύει να εξάγονται τα Kangal από την Τουρκία…
Εάν βρεθεί ένα Kangal στη χώρα αυτή, είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι για να το βοηθήσουμε, επειδή οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που νομίζουν ότι “χρειάζονται” ένα Kangal, δεν θα σκεφτούν ποτέ το ενδεχόμενο να έχουν το σκύλο σαν κατοικίδιο…
Στη συλλογική σκέψη των επίδοξων ιδιοκτητών, ο μόνος τρόπος να έχεις ένα Kangal, είναι να το έχεις δεμένο με καραβοαλυσίδα πάνω σε ένα κορμό δέντρου, ή πάνω σε ένα βαρύ, άχρηστο πλέον, μηχάνημα…

Φαντάσου, φίλε…

Μπορείς (με όποιον – παράνομο – τρόπο) να “αγοράσεις” ένα… μπορείς να πάρεις το ψαλίδι και να κόψεις τα αυτιά του… μπορείς να το σημαδέψεις (με πυρωμένο σίδερο) σαν τις αγελάδες του κοπαδιού σου… μπορείς να το δέσεις σε ένα στύλο και να ζήσει εκεί όλη του τη ζωή… μπορείς να το κάνεις να ζήσει όλη τη ζωή του τρώγοντας ψωμί και νερό…

ΑΛΛΑ, δεν μπορείς να το στείλεις σε ένα πραγματικά “σοβαρό και ανθρώπινο” σπίτι, εκτός Τουρκίας… και είναι ελάχιστα τα τουρκικά σπίτια που μπορούν να του προσφέρουν ένα ανεκτό επίπεδο ύπαρξης, σύμφωνα με τις σημερινές προδιαγραφές της ζωής μας…

Τα Kangal έχουν μετατραπεί σε μία πηγή ντροπής για την Τουρκία, όχι επειδή η φυλή δεν έχει ικανότητες (αντίθετα, είναι μία από τις θρυλικές φυλές, στην εργασία τους)… αλλά, κυρίως, από τον απαράδεκτο τρόπο που, περίπου, ο καθένας τα μεταχειρίζεται!

Ποτέ δεν απορρίψαμε ένα σκύλο που χρειαζόταν διάσωση, απλά επειδή ήταν πολύπλοκη και δύσκολη η διάσωσή του… αλλά, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως, με τα Kangal, αυτό είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο.

Ελπίζουμε ότι, κάποια μέρα, η Τουρκία θα πρέπει να αρχίσει να ασχολείται… ή, για να το θέσουμε αλλιώς, κάποια μέρα, σκυλιά όπως ο Aslan θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ένα στοιχειώδες επίπεδο ζωής, σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου…

Μέχρι τότε… τα Kangal θα συνεχίσουν τη θλιβερή ύπαρξή τους, κάτω από την “κτηνώδη” νοοτροπία και το “στυλιάρι” των αφεντικών τους…

Μετάφραση αρχικού κειμένου: Johnk

http://blog.myletsadopt.com/2010/11/17/the-tragedy-of-turkish-kangals/

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Για τα Kangal, λοιπόν... και μόνο γι' αυτά (?)... τους αξίζει!

@mareco, σε ευχαριστούμε... ΘΕΡΜΑ!:)
Που κάνεις την τεχνολογία προσιτή σε όλους!!!:p:D
Και, πάνω απ' όλα, σε ευχαριστούμε για την ευαισθησία σου, σε οτιδήποτε αφορά το σκύλο (και τη σκύλα)... έστω και αν δεν είναι μαυρόσκυλο...:)

Εντάξει, ήταν μιά μετάφραση (νάχαμε να λέγαμε, τώρα) που όφειλε να γίνει... το όφειλα εγώ, τουλάχιστον, στο σκύλο... και, πάνω απ' όλα, στις φυλές που (ακόμα? - δεν ξέρει η σύζυγος τον προβληματισμό μου - μεταξύ "μας") δεν "τόλμησα"... και αυτές, όπως λέει, με λίγο διαφορετικά λόγια και ο Νίκος Καζαντζάκης (και όχι Καζαντζίδης!:cool: ) είναι αυτές, στις οποίες όλοι "χρωστάμε"... ήταν μιά μετάφραση στο "άψε-σβήσε", που μου έκανε καλό...

Πέρα και πάνω απ' όλους, θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην αγαπημένη φίλη που μου έδωσε αυτό το ερέθισμα... που, με αυτό το βιντεάκι των 30 δευτερολέπτων, θα με κάνει να μην κοιμάμαι για τις επόμενες πολλές νύχτες... ίσως, γιατί είμαι πιο μεγάλος και "πιάνομαι" από αυτές τις απειροελάχιστες λεπτομέρειες... μιάς και εσείς οι νεώτεροι, μπορείτε να μην κοιμάστε με κάπως διαφορετικές σκέψεις...:whistle:

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην αγαπημένη φίλη (και στον καλό φίλο), που με "πήρε από το χέρι" και μου έμαθε τη φυλή... μου ΕΔΕΙΞΕ τη φυλή... με μάγεψε με τις ιστορίες, στα όρια του θρύλου... και η οποία ήταν το σπίρτο που άναψε το συγκεκριμένο θέμα!:)

Tribute για το Kangal, λοιπόν...

Που, όντως, μπορούσε να παλέψει κάποτε με το "άλλο" Kangal και σε 2 λεπτά ένα ολόκληρο χωριό να προσχωρήσει στις απαιτήσεις του άλλου χωριού... επειδή έδειξε (χωρίς περαιτέρω παρελκόμενα) την υπεροχή του...

Που, όντως, έμεινε μόνο του με το κοπάδι... και όταν επέστρεψε ο βοσκός, μετά από αρκετές εβδομάδες, βρήκε το Kangal αποστεωμένο... αλλά το κοπάδι απείραχτο...

Που μεγάλωσε με λυκάκια... και αυτά μεγάλωσαν και αφέθηκαν ελεύθερα... και, όταν μεγάλωσαν αυτά, την έπεσαν στο κοπάδι του... και, όταν ξανασυναντήθηκαν, τα Kangal (και οι λύκοι) σταμάτησαν σε απόσταση λίγων μέτρων... και, σε χαλαρό ρυθμό, οπισθοχώρησαν και οι δύο ομάδες...

Που το κουτάβι των 2 μηνών χάθηκε ξαφνικά, στην βραδινή πορεία του κοπαδιού, αφού είχε γίνει μία στάση για ξεκούραση... και το έψαξαν όλη τη νύχτα... και ξαναγύρισαν προς τα πίσω (φαίνεται, ήταν επιλεγμένο κουτάβι - the chosen, που θα έλεγε με σαφήνεια η γιαγιά του @sea-mol )... και το βρήκαν εκεί που είχαν σταματήσει τη νύχτα... να φρουρεί το μεταλλικό κύπελλο του τσοπάνη...

Που γνώρισε τον επιθετικό κούταβό μου (το αλεπουδάκι μου, που λέμε)... ο οποίος κούταβος προσπάθησε να κάνει τα "δικά του" (3 μηνών!!!): Να βάλει το πόδι του στη ράχη... και, απλά, γύρισε λιγάκι το κεφάλι και τον ψιλοκοίταξε... σηκώθηκε η μισή τρίχα στη ράχη... και έκανε το (γνωστό - Θεέ μου!) "μισό" γρύλισμα... και ο κούταβος ακόμα τρέχει...

Που, όταν η φοβισμένη σκυλίτσα μου μπήκε στο χώρο του... έσκυψε... ξάπλωσε... προσπάθησε να "μικρύνει" τόσο (να εξαφανιστεί), ώστε να μην τον φοβάται...

Και άλλα πολλά για την υπέροχη φυλή, που μπορεί οι φίλοι που "ξέρουν" να αναφέρουν επίσης... κι εγώ υπόσχομαι να επανέλθω...

Γιατί το θέμα αυτό?
Όπως έγραψα, νωρίτερα και στην αγαπημένη φίλη:

"...θα ήθελα να σου ζητήσω μία μεγάλη χάρη (όσο κι αν σε πονάει!): Θα ήθελα να σου ζητήσω να το ανεβάσεις και στο dogforum, μιάς και πολλοί άνθρωποι ΚΑΙ στην Ελλάδα "φλερτάρουν" με την περήφανη αυτή φυλή (και με άλλες - παρόμοιες, αλλά όχι απαραίτητα "συγγενείς")... και φλερτάρουν για παρόμοιους λόγους... μάντρα με μεταχειρισμένα τροπέτα... εργοστάσιο σε παρακμή... "κτήμα" (όπου δεν μένει κανείς)... και, φεύ, γ@μημ@νες κυνομαχίες.... αν ανεβάσεις το θέμα, θα δώσω ψυχή να "στηριχτεί"... αξίζει τον κόπο! "

Υ.Γ. Το δε βίντεο στο τέλος... τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει καλύτερα όλα αυτά που θέλω να εκφράσω, αλλά δεν μπορώ...:cry:

Last edited:

Mandy.D.A.S

Well-Known Member
29 Ιουνίου 2015
88
86
57
Πως εμεις οι ανθρωποι ειμαστε ικανοι για το καλυτερο και το χειροτερο...δεν σταματαει ποτε αυτο, δεν υπαρχει ελπιδα οτι καποτε θα υπερισχυσει το καλο εναντι του κακου.
Τουλαχιστον υπαρχουν ανθρωποι που προσπαθουν, ο καθενας με τον τροπο του, κατι ειναι κι αυτο..
Ευχαριστουμε mareco και johnk.

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Ευχαριστω mareco και johnk!

Αυτη ειναι η πικρη αληθεια και οι εικονες που βλεπουμε ολοι εμεις που ανηκουμε στις ομαδες διασωσης.
Και ειναι πολλες αυτες με πολλα μελη,εθελοντες και πορους αλλα δεν φτανουν.

Στην Γερμανια μονο υπαρχουν μερες που οι κατασχεσεις των σκυλων ξεπερνουν τα 60 σκυλια.
Για τα κουταβια η υιοθεσια ειναι ευκολη για τα ενηλικα οχι.
Ο κοσμος τα φοβαται και δεν ειναι ευκολο να υιοθετησει καποιος εναν σκυλο που φοβαται!!

Τα φοβουνται για ολα αυτα τα βιντεο με τις κυνομαχιες,για τις εικονες των αλυσοδεμενων σκυλων που δειχνουν τα δοντια τους αφριζοντας...

Τα φοβουνται γιατι εχουν ακουσει για τις τρομερες μασελες τους,γιατι ειναι αγρια,γιατι δεν μπορεις να τα κανεις καλα...

Αυτα δεν ειναι σκυλια που προερχονται απο τσοπανηδες,ειναι απο αρρωστους ανθρωπους που πηραν πολυ καλα αιματα για να κανουν εκτροφη .
Δεν τους ενδιαφερει ουτε που θα καταληξουν ουτε τιποτα!

Οσοι ενδιαφερονται για την φυλη ας ερθουν σε επαφη με ανθρωπους που γνωριζουν και αγαπουν αυτα τα σκυλια.

Ας μην αγοραζουν απο αυτους που καταστρεφουν την φυλη.
Ας μην ακουνε για θρυλικους προγονους,μονο σε κυνομαχιες
ηταν θρυλικοι!
Ας μην ακουνε για σκυλια 90 κιλων,δεν υπαρχουν τετοια,δεν μπορουν να δουλεψουν!!

Η φυλη εχει πολυ συγκεκριμενο και αναλυτικο προτυπο,ας μπουν στον κοπο να το διαβασουν.

Κλεινω με την ευχη να διαβασουν καποιοι το αρχικο κειμενο
και να σταθουν μια στιγμη και να σκεφτουν......η καλυτερα ας κοιταξουν το βλεμμα ενος τυπικου Κανγκαλ!!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
32
Πολυ κριμα για τον γιγαντα.Το μη ανεπτυγμενο κρατος της Ελλαδας πρεπει να επεμβει.Ο αριθμος αυτων των περιστατικων ειναι τεραστιος εγω πιστευω οτι αυτοι που αγαπουν-εκτιμουν-σεβονται τα σκυλια ειναι περιπου ισοι με αυτους που κανουν το αντιθετο.Δεν μπορει ο εθελοντισμος(θαυμαζω τους ενεργους εθελοντες) να αντιμετωπισει τετοιον αριθμο εγω μενω σε μια σχετικα πολυ καλη περιοχη μενω ανω γλυφαδα στις παρυφες του υμηττου και εχω δει πολλα αδεσποτα(εκ των οποιων πολλα ρατσες)πολλοι εχουν σε χωραφια παρατημενα σκυλια εκτεθειμενα στον ηλιο φυσικα για να τους τα φυλανε,βεβαια αυτο το φαινομενο οπου εχω ταξιδεψει στην ΕΛΛΑΔΑΡΑ το εχω δει απο τα νησια μεχρι την βορεια Ελλαδα δεμενα σκυλια στον ηλιο, παντου φολες οι οποιες ανανεωνονται με μεγαλη συχνοτητα αλλοι εχουν εξω απο το σπιτι τους σπιτια σκυλων που μεσα φυσικα ζει σκυλος σε κακη κατασταση ο οποιος εχει αναπτυξει εξαιρετικα αγρια ενστικτα και τελος οι περισσοτεροι βασανιστες ειναι αυτοι που εχουνε σκυλο κλειδωμενο σε ενα μικρο μπαλκονι που βγαινει βολτα στα γενεθλια του και απλα τον καθαριζουν οποτε τους απειλει ο γειτονας οτι θα καλεσει το υγειονομικο και οταν περνας γαβγιζει τοσο πολυ που σε κανει να αισθανεσαι ασχημα οταν περνας απο την γειτονια γιατι χαλας την ηρεμια της γειτονιας.

Και κατι αλλο που θα ηθελα να επισημανω και δεν ειναι του θεματος ειναι οτι εχω παρατηρησει οτι οποιος μεγαλωσε με σκυλο ειναι , γενικως ευαισθητοποιημενο ατομο.Εαν ενα παιδι μεγαλωσει με ενα σκυλι(ισσοροπημενο που αυτο εξαρταται απο τους γονεις) το σκυλι ειναι φυλακας αγγελος της συμπεριφορας του παιδιου και της κοινωνικοποιησης του, ειναι ενα παιχνιδι(οχι ο σκυλος αλλα η σχεση τους) και μια συντροφια που θα τι σημαδεψει για παντα την ψυχη του και θα τον κανει πιο ολοκληρωμενο ανθρωπο.Σεβασμος στον καλυτερο φιλο του ανθρωπου

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Φίλε, @biancamou ,

Υπό κάποιες άλλες, γενικότερες, προϋποθέσεις, θα σου έκανα ένα "like" και θα σχολίαζα, απλά, ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, μην μπορώντας να αλλάξω ούτε μία λέξη!:)
Μιάς και έχεις δίκιο, σε σχέση με τις παρατηρήσεις σου για το είδος που λέγεται "σκύλος", στη γενική του αντιμετώπιση από τους "ανθρώπους" και, ειδικότερα, από αυτούς (τρομάρα μας!), που περηφανεύονται απροκάλυπτα ότι είναι "Έλληνες"...:(

ΟΜΩΣ...

Δεν σου έκανα "like"... και οφείλω να προχωρήσω στον σχολιασμό... το οφείλω στον "άγνωστο αναγνώστη", που θα διαβάσει (όπως εγώ, το 2005) για αυτή τη φυλή που του "έχει κλείσει το μάτι" στο διαδίκτυο... με τα βιντεάκια, που ανέφερε η @yasemin κλπ... το οφείλω στον εαυτό μου και σε όλους εμάς...

Προχωράω, λοιπόν, στην ελαφρά διαφωνία μου και στο σχολιασμό, μιάς και το συγκεκριμένο θέμα είναι "μονοδιάστατο"... αφορά στο Kangal, καθώς και (κατ' επέκταση) σε καμιά 25αριά συγγενείς φυλές... αφορά στις φυλές εκείνες που αποτελούν "προϊόντα ονομασίας προέλευσης" για τις χώρες τους, σε σχέση με την (αρχική) εργασία τους... αφορά στις φυλές εκείνες που ΔΕΝ αποτέλεσαν "κατοικίδια", με τη σύγχρονη έννοια του όρου... αφορά στις φυλές εκείνες που αποτέλεσαν τον "συνεργάτη - συνοδηγό" του χωρικού των παλαιότερων (αλλά και της νεότερης) εποχών, για να εξασφαλίσουν ότι ο άνθρωπός τους θα απολαύσει το φτωχό του μεροκάματο... για να εξασφαλίσουν ότι ο άνθρωπός τους θα μπορέσει να κοιμηθεί, επιτέλους, το βράδυ...

- Επειδή, στο συγκεκριμένο θέμα ΔΕΝ μιλάμε για οποιονδήποτε σκύλο, που γεννήθηκε ή δημιουργήθηκε για να μας κρατήσει συντροφιά, ή να μας βοηθήσει σε συμπληρωματικές εργασίες, ή στα (αρρωστημένα, πολλές φορές!) χόμπυ μας...
Μιλάμε για σκύλο που δεν θα τον βρεις εύκολα κλειδωμένο στο μικρό μπαλκόνι της Κυψέλης (ή της Τούμπας)... δεν θα τον βρεις εύκολα δεμένο στο "βαρέλι", για να διώχνει τα πουλιά... δεν θα τον βρεις να βγαίνει βόλτα, έστω και στα "γενέθλιά" του...

Μιλάμε για το Kangal της Τουρκίας...
Κατ' επέκταση, ενδεχομένως μιλάμε και για τα Ευρωπαϊκά τσοπανόσκυλα, καθώς και για τα Ασιατικά τσοπανόσκυλα (για να μην αναφερθώ στα Ελληνικά), που όλα υποφέρουν σήμερα, από αυτή την κτηνώδη συμπεριφορά...

Μιλάμε για σκυλιά στα όρια του θρύλου...
* Που έμειναν μόνα τους στα βουνά, με άσχημες καιρικές συνθήκες, που τους φόρεσε ο βοσκός ένα κολάρο με καρφιά και τα άφησε να αιματοκυλιστούν με τα αρπακτικά και τις συμμορίες ληστών, για εβδομάδες ολόκληρες, χωρίς τροφή και να πετύχουν στην αποστολή τους…
* Που επιβίωσαν, σκοτώνοντας αγρίμια για να φάνε (όταν έβρισκαν), αλλά δεν σκότωσαν ποτέ ένα νεογέννητο αρνάκι που ήταν κάτω από την προστασία τους...
* Που έφαγαν τα αρνάκια που πέθαιναν, ή και τα ψόφια δικά τους κουτάβια, για να μην βρει ο θηρευτής τα ίχνη του νεκρού ζώου και φανταστεί ότι “εδώ υπάρχει εύκολη λεία”...
* Που ήταν πάντα κοντά στη “μάνα”, για να βοηθήσουν στις γέννες των προβάτων και να γλείψουν, να καθαρίσουν τα νεογέννητα, για να βοηθήσουν τη μάνα να τα βρει όταν εκείνα απομακρύνονταν…
* Που μπορούν να ακολουθήσουν τον άνθρωπό τους και την οικογένειά του, μέχρι την άκρη του κόσμου…
* Που ο (ευρωπαίος) βοσκός, μέσω επιλεκτικής εκτροφής, τα ήθελε λευκά, ώστε να μην τα μπερδεύει με το λύκο και την αρκούδα, όταν έβγαινε τη νύχτα να πυροβολήσει για να σώσει το κοπάδι του, είτε τα ήθελε λευκά, ώστε να ανακατεύονται με το κοπάδι και να στήνουν την ενέδρα τους…
* Που ο (ασιάτης) βοσκός τα ήθελε πιο σκούρα ή χρωματιστά, για τους δικούς του λόγους…
* Που ο σύγχρονος άνθρωπος της πόλης τα ήθελε (πάλι μέσω επιλεκτικής εκτροφής) σκούρα, ώστε να φοβούνται οι κλέφτες…
* Που ο σύγχρονος άνθρωπος της πόλης δεν έβρισκε τα σκούρα σκυλιά του γούστου του και τα προτιμούσε ανοιχτόχρωμα…
* Που το (ομολογουμένως, δυνατό) γαύγισμά τους αποτέλεσε (όπως είπαμε, επί αιώνες) ήχο γλυκού νανουρίσματος και αίσθηση "νοικοκύρη" για τον βοσκό και τον άνθρωπο της υπαίθρου. Και, κυρίως, για την οικογένειά του…
* Που το ίδιο γαύγισμα αποτελεί, σήμερα, τεράστια ενόχληση για τον «πολιτισμένο» γείτονα και μεγάλη ευθύνη και άγχος για τον ιδιοκτήτη…
* Τέλος και πέρα από όλα αυτά, έστω και στις σημερινές συνθήκες ζωής, είναι οι τύποι του συντρόφου που, αν μη τι άλλο και μόνο με την παρουσία τους, θα αποτρέψουν κάτι παραπάνω από τον μέσο όρο του σύγχρονου κλέφτη, ληστή, απατεώνα, παιδεραστή…
* Όσο για τον κακοποιό που είναι παραπάνω από τον μέσο όρο, ένα είναι σίγουρο: Ότι, εκτός από οποιοδήποτε άλλο (μικρό ή τεράστιο) κόστος θα υπάρξει με την εισβολή του, επιπρόσθετα θα κλάψουμε και για τον χαμό του "συνεργάτη", που, σε κάθε περίπτωση, προσπάθησε μάταια να προστατέψει την οικογένειά του, το σπίτι του, τα παιδιά του, την περιοχή του

- Επίσης, προχωράω στον σχολιασμό, επειδή έγραψες την τελευταία ακριβώς παράγραφο...
Ακριβώς, επειδή ΕΔΩ έχουμε (δυστυχώς!) ανθρώπους που μεγάλωσαν μέσα στα σκυλιά, αλλά δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ευαισθητοποιημένοι!!!
Σου υπενθυμίζω ότι εκείνοι που είναι πρωταγωνιστές στις κυνομαχίες έχουν γεννηθεί ή μεγαλώσει μέσα στα σκυλιά... όλοι εμείς οι υπόλοιποι, απλά, στοιχηματίζουμε πάνω στη ζωή ή στο θάνατο των σκυλιών (από αρρωστημένη ανάγκη για τζόγο οποιασδήποτε μορφής), είτε ικανοποιούμε τα ανομολόγητα αρρωστημένα χαμηλότερα ένστικτά μας, "παίρνοντας μάτι" τα σχετικά βιντεάκια...

Καταλαβαίνεις, φαντάζομαι, ότι γράφω περισσότερο για να επαναφέρω το θέμα στο Kangal (και όχι σε ΚΑΘΕ σκυλί), καθώς και να τονίσω την αντίθεση του πόσο πολύ μικρόψυχος άνθρωπος μπορεί να είναι κάποιος που χρησιμοποιεί βάναυσα (και "παρά φύσιν") ένα τέτοιο σπουδαίο σύντροφο και συνεργάτη...:)

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
32
Γενικα εγω μεσα απο αυτην την ιστορια ειδα τον σκυλο γενικα σαν ζωο και εκτος αυτου επειδη πρωτη φορα γραφομαι σε σαιτ για σκυλους ηθελα να πω τις γενικες μου σκεψεις απο τοτε που ημουν μικρος.Εσυ το βλεπεις λιγο πιο ειδικα.Αμα εχεις ισορροπημενο σκυλι και η οικογενεια σου δειξει πως να να του φερεσαι για να κερδισεις την συμπαθεια σου και την συντροφια του τοτε νομιζω θα ακολουθησεις τον σωστο δρομο.Αμα εισαι γιος τσοπανη(δεν το λεω υποτιμητικα) η καποιου που σαπιζει τον σκυλο στο ξυλο θα γινεις ιδιος και χειροτερος.Δεν πιστευω οτι οι σκυλομαχιες ειναι τζογος πιστευω οτι ειναι για αρρωστα ατομα απολαυση-χρημα και για αλλη μια φορα επιδειξη δυναμης μεσω του σκυλου.Απλα θα επρεπε να γραψω το ποστ μου σε αρθρο με επικεφαλιδα κακομεταχειριση (μεσου) σκυλου.

• Like
Reactions: johnk

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Το αμα εισαι γιος τσοπανη ακουγεται υποτιμητικο.
Τα σκυλια αυτα δεν υποφερουν οταν δουλευουν σε κοπαδια, το αντιθετο θα ελεγα..

Το χειροτερο ειναι να αποκοπουν απο το κοπαδι,να μην εχουν εργασια!

Οι κυνομαχιες εχουν τεραστιο κερδος και επειδη πολλα απο αυτα τα σκυλια δεν κανουν για αυτο,ξυλοκοπουνται αγρια και αλυσοδενονται!

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
32
Εμενα δεν μου ακουγεται υποτιμητικο.Δεν ειπα εγω οτι υποφερουν επειδη δουλευουν αυτο ειναι η φυση του σκυλου απλα λεω οτι οι περισσοτεροι τα κακομεταχειριζονται και μετα καταληγουν και σε κυνομαχιες αφου τον βλεπουν μονο σαν κεερδος τον σκυλος.Δεν ξερω πολλα απο κυνομαχιες και δεν θελω να μαθω για αυτο δεν εχω ψαξει.Απλα η λογικη μου αυτο λεει.

biancamou

Well-Known Member
23 Αυγούστου 2015
64
28
32
Βασικα ξανα διαβασα προσεκτικα το θεμα απο την αρχη και τωρα καταλαβα για το κανγκαλ τι ειναι δεν το ηξερα.Τι σκυλος...Αρα αυτος στην φωτογραφια ειναι ο εκτροφεας (παρανομος) στην Ελλαδα?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Αυτος ειναι ο πρωτεργατης της καταστροφης!
Και πολλες γνωσεις να μην εχεις την καταντια την βλεπεις!!
Μία ερώτηση, Σίσσυ:

Στον συγκεκριμένο σκύλο, βλέπω ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ μακριά πόδια (σε σχέση με τον κορμό)... ή, αυτό είναι σύμφωνα με το πρότυπο?

Ξέρω ότι το Kangal είναι ψηλό - στεγνό - "κομψό" σκυλί... αλλά, τόσο πολύ?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Δηλαδη ειναι εκτροφεας τουρκος που παρανομα στελνει σκυλια στην Ελλαδα?Γιατι δεν μιλατε ξεκαθαρα θα κακοποιησει και εμας?
1) Είναι πιθανότατο να μην στέλνει μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο... αρκεί νάχεις λεφτά!

2) Δεν "μιλάμε" ξεκάθαρα, δηλαδή, εγώ δεν μιλάω ξεκάθαρα, γιατί εγώ (που είμαι on-line αυτή τη στιγμή) δεν ξέρω πιο πολλές λεπτομέρειες για τον συγκεκριμένο...:)
Όμως, νάσαι σίγουρος ότι, αν μας είχε μπροστά του, δεν θα είχε πρόβλημα να κακοποιήσει κι εμάς!:p:D

yasemin

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2009
2.789
5.380
Γιαννη,το σκυλι αυτο ΔΕΝ ειναι κανγκαλ!

Ειναι διασταυρωση μαλακλι με κανγκαλ,κατι που ο εικονιζομενος Akin Tulubas αποκαλει Boz!

Σκυλια με πολλα προβληματα στα ισχια και στους αγκωνες,ανυπαρκτες γωνιωσεις,υπερβολικα μακρυ στερνο!

Τα περισσοτερα δεν φτανουν ουτε τα 2 χρονια,φευγουν απο καρδιοπαθειες.