Ημίαιμο Πιτ Μπουλ σε εργοστάσιο, ερώτηση

Pavel

New Member
18 Δεκεμβρίου 2017
2
6
33
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα μιας και είμαι νέο μελος.

Στον χώρο που έπιασα δουλειά πριν λίγο καιρό υπάρχει ένα ημίαιμο Πιτ Μπουλ. Το σκυλί αυτό το βρήκαν πεταμένο σε κάτι χωράφια στην περιοχή κουτάβι, το μαζέψαν, του κάναν εμβολια κλπ απαραίτητα και έπειτα του χτίσαν ένα σπίτι με μια περίφραξη μεσαίας έκτασης και το έχουν μονίμως κλεισμένο εδώ και 3 περίπου χρόνια (από όσο γνωρίζω). Το σκυλί μου ραγίζει την καρδιά κάθε φορά που πάω από εκεί γιατί κανένας ποτέ δε του δίνει σημασία, περνάνε οι μέρες, οι μήνες, τα χρόνια και είναι μονίμως κλεισμενο και ολομόναχο εκεί μέσα. Πολλές φορές κλαίει για να το χαϊδεύεις ή να πας κοντά του. Όταν μπει καποιος να το καθαρίσει, να του βάλει νερό, τροφή κλπ κάνει σαν εκστασιασμενο από τη χαρά του. Από τη βαρεμάρα του ρίχνει το νερό του και μένει διψασμένο τα Σ/Κ η κηνυγαει την ουρά του. Επίσης είναι εξαιρετικά χαρουμενο, φιλικό και καλοκάγαθο. Εγώ πρώτη βδομάδα στη δουλειά, δε με ήξερε καν και μπήκα μέσα στην περίφραξη του, τράβηξα το σπίτι του, καθάρισα, του έβαλα νερό κλπ και αυτό έκανε παιχνίδια!

Εδώ και χρόνια έχουν βάλει αγγελίες κάποιοι από το εργοστάσιο για να φύγει και να το πάρει κάποιος να έχει ένα σπίτι μιας και στο εργοστάσιο υποφερει από μοναξιά και πλήξη. Άλλωστε δε το πήραν για φύλακα, απλά το μαζέψαν να μην πεθάνει. Ωστόσο ποτέ κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί, και οι φιλοζωικές της περιοχής δεν κατάφεραν να το φιλοξενήσουν σε δομές τους ή να του βρουν σπίτι.

Άρχισα και σκέφτομαι τελευταία να το πάρω εγω. Έχω ενα σκύλο τώρα που είναι ημίαιμο μικρό, γερος και με αρρώστιες σε άσχημη κατασταση που το χάμε πάρει οικογενειακως απο το δρόμο. Ωστοσο ενδέχεται να αλλάξω σπίτι και να είμαι μόνος, οπότε σκέφτομαι να πάρω το σκύλο από το εργοστασιο.

Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα γιατί δεν έχω εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις.

1. Πόσο επικίνδυνο είναι ένα τέτοιο σκυλί που δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με άλλα ζώα και λίγο με ανθρωπους και που μεγάλωσε σε μια περίφραξη να το πάρω σε σπιτι?

2. Το γεγονός ότι είναι τόσο φιλικό, καλό, παιχνιδιάρικο να με καθησυχάζει ή πρέπει να προσέξω κάτι; Καποιες φορες εχω δει οτι απο τη χαρα του αν πλησιασεις κανει εναν περιεργο μορφασμο στο στομα του που φαινονται τα δοντια του, αλλα μαλλον ειναι κατι σαν να χαμογελαει απο την υπερβολικη χαρα του.

3. Ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτή τη ψυχή;

4. Ο σκυλος επισης δεν εχει μαθει να υπακουει (και λογικο ειναι). Καθε φορα που μπαινω στο κλουβι του, σηκωνεται στα δυο ποδια, με κανει χαλια με λασπες κλπ και δεν καταλαβαινει αν το μαλωσω, του μιλησω κλπ. Παντα κουναει την ουρα του και ειναι χαρουμενος και υπερενθουσιωδης. Θα ειναι προβλημα αυτο?

5. Προσθέστε ότι θέλετε εσείς, γνώμες κλπ

Last edited:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Kαλημέρα και καλωσήρθες!

1. Πόσο επικίνδυνο είναι ένα τέτοιο σκυλί που δεν έχει κοινωνικοποιηθεί με άλλα ζώα και λίγο με ανθρωπους και που μεγάλωσε σε μια περίφραξη να το πάρω σε σπιτι?
Με τους ανθρώπους θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χαζοχαρούμενο και αγαπησιάρικο όπως είναι όλα τα πιτάκια. Ειδικά μάλιστα εφόσον πρόκειται για ένα σκυλί που - όπως και ο ίδιος λες - του έχει λείψει η ανθρώπινη επαφή και τρελλαίνεται για αυτή. Τα πιτάκια είναι "καψούρα" - κολλάνε πάνω σου και πηδάνε και στον γκρεμό για σένα.
Με τα άλλα σκυλιά του ιδίου φύλου, ίσως να μην είναι ρόδινα τα πράγματα. Υπάρχει και ένα θέμα που τρέχει τώρα (https://www.dogforum.gr/community/threads/Πολυ-επιθετικος-στα-αρσενικα.34624/page-4#post-906650)
Από την άλλη πολλοί εδώ μέσα έχουν σκυλί που δεν συγχρωτίζεται με άλλα και ζουν μια χαρά με αυτό.

2. Το γεγονός ότι είναι τόσο φιλικό, καλό, παιχνιδιάρικο να με καθησυχάζει ή πρέπει να προσέξω κάτι; Καποιες φορες εχω δει οτι απο τη χαρα του αν πλησιασεις κανει εναν περιεργο μορφασμο στο στομα του που φαινονται τα δοντια του, αλλα μαλλον ειναι κατι σαν να χαμογελαει απο την υπερβολικη χαρα του.
Μου θυμίζει μια ημίαιμη πιτμπουλίνα (από αδέσποτη) που είχα για κανα 3μηνο στο σπίτι μου. Έκανε τον ίδιο μορφασμό. Για κάποιο λόγο σήκωνε το ούλο και φαινόταν ο κυνόδοντας, ειδικά όταν ετοίμαζα φαγητό. Τελικά δεν σήμαινε και δεν έκανε ποτέ τίποτα. Ούτε και στο σπίτι που πήγε μετά όταν υιοθετήθηκε. Μάλλον ήταν υπερβολικός ενθουσιασμός? Δεν ξέρω... Ας πουν και άλλοι που έχουν εμπειρία με τη φυλή.

3. Ποια είναι η καλύτερη λύση για αυτή τη ψυχή;
Μία είναι. Nα πάει σε σπίτι.

4. Ο σκυλος επισης δεν εχει μαθει να υπακουει (και λογικο ειναι). Καθε φορα που μπαινω στο κλουβι του, σηκωνεται στα δυο ποδια, με κανει χαλια με λασπες κλπ και δεν καταλαβαινει αν το μαλωσω, του μιλησω κλπ. Παντα κουναει την ουρα του και ειναι χαρουμενος και υπερενθουσιωδης. Θα ειναι προβλημα αυτο?
Ο σκύλος αυτός είναι χύμα αυτή τη στιγμή. Δεν έχει κανόνες - δεν έχει αφεντικό. Θεωρώ ότι λόγω φυλής θα δεθεί γρήγορα μαζί με αυτόν που θα τον αναλάβει. Σίγουρα θα θέλει εκτόνωση αλλά πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή του λείπει πολύ η ανθρώπινη επαφή και ίσως κάνει τα πάντα για αυτό.

Η ημίαιμη πιτμπουλίνα που σου λεγα, έμαθε τα κάτσε-μείνε χωρίς καν μεζέ (!) μέσα σε μια εβδομάδα για πλάκα. Στο ίδιο διάστημα έμαθε να μην κάνει ντου στους σκουπιδοτενεκέδες και να μην κηνυγάει αυτοκίνητα. Πιο εκπαιδεύσιμο σκυλί δεν έχω ξαναδεί. Και όλα αυτά χωρίς κίνητρο την τροφή - με κίνητρο μόνο ότι κάποιος ασχολείται μαζί της. Σε κοιτούσε απλά στα μάτια και περίμενε να της πεις.

5. Προσθέστε ότι θέλετε εσείς, γνώμες κλπ
Γνώμη μου είναι, πάρτο και δοκίμασε. Θέλει υπομονή στην αρχή αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση (για εκπαιδευτή σε παίρνει?) πιστεύω ότι θα σου κάτσει. Και ο σκύλος πιστεύω ότι θα σε λατρέψει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Γνώμη μου είναι, πάρτο και δοκίμασε. Θέλει υπομονή στην αρχή αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση (για εκπαιδευτή σε παίρνει?) πιστεύω ότι θα σου κάτσει. Και ο σκύλος πιστεύω ότι θα σε λατρέψει.
Αυτό. Τελεία (y)

Καλώς ήρθες στο φόρουμ @Pavel
Φαίνεται να είσαι, ο Αη-Βασίλης του μικρού και εύχομαι να κάνει τα πρώτα του Χριστούγεννα, με τον δικό ΤΟΥ άνθρωπο :)

Μην κάνεις δεύτερες σκέψεις. Δεν πιστεύω ότι χρειάζονται. Λίγο προσοχή μόνο, μην στρεσαριστεί το παππουδάκι και μην ανησυχείς. Το φόρουμ θα είναι εδώ και για τους τρεις σας :)

ioanna a

Well-Known Member
21 Ιανουαρίου 2014
2.255
3.093
2. Το κάνουν πολλά σκυλιά , ανεξαρτήτως φυλής. Και οι άνθρωποι το κάνουμε: χαμογελάμε από το άγχος/φόβο μας ελπίζοντας οτι ετσι κα καθησυχασουμε (τον εαυτό μας ή τον αλητήριο που μας άγχωσε). Όταν το κάνει αυτό δώστου την ευκαιρία να σε πλησιάσει μόνος του αν θελει και μην τον πολυπιέζεις.

4. Ενθουσιώδες κουνημα ουράς κατα κανόνα σημαίνει πως ο σκύλος είναι έτοιμος για δράση (να μας κάνει χαρούλες ή να μας κόψει δαγκωνιά δεν εχει σημασία)

Μην σε τρομάζουν αυτά που έγραψα, υιοθέτησέ τον. Θα κοπιάσεις, να το ξέρεις και να είσαι προετοιμασμένος. Αλλά δεν θα το μετανιώσεις.

• Like
Reactions: spyv

Hammer

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2017
1.468
2.711
Φυσικα και να τον παρεις αφου μπορεις. Αρχισε να φερνεις σε επαφη τα σκυλια σε ουδετερο εδαφος αρκετες φορες για να γνωριστουν με ηρεμια χωρις πολλα πολλα παιχνιδια και ΠΟΤΕ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ Ή ΤΡΟΦΗ. Αφου γινει η γνωριμια τους φτιαξε τον χωρο που θα μενει ο καινουριος σου σκυλος ωστε να μην ειναι ερχονται σε επαφη οταν λειπεις απο το σπιτι. Οταν τους ταϊζεις θα ειναι παντα περιορισμενοι ο καθενας στον χωρο του ΧΩΡΙΣ να υπαρχει η δυνατοτητα να πλησιασουν ο ενας τον αλλο. Ποτε δεν θα δινεις μεζεδακια σε κανεναν απο τους δυο οταν ειναι μαζι. Αυτο δεν ειναι προσωρινο μετρο αλλα θα το εφαρμοζεις για ολη τη ζωη τους. Στην παραμικρη ενδειξη επιθετικοτητας τους μαλωνεις και τους περιοριζεις τον καθενα στην "μερια" του για λιγο. Τα υπολοιπα ειναι βλεποντας και κανοντας. Να τους χαιρεσαι!

Δημητρα_kme

Well-Known Member
4 Ιανουαρίου 2017
998
1.409
Κριμα ο σκυλακος.. δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να ζουν ετσι ή να μην ζουν καν τελικα:( παρτον με κλειστα ματια!! Αυτο που πρεπει να σκεφτεις ειναι η εκτονωση που θελει, δλδ να βαλεις ενα προγραμμα μες στην βδομαδα και ενα μερος που θα μπορουσατε να τρεχετε να παιζετε περιφραγμενο κ χωρις αλλα σκυλια.. θα σ ελεγα βρες εναν καλο εκπαιδευτη (αναλογα που μενεις στο φορουμ μπορεις να παρεις κ γνωμες) κ κανε εστω 3-4 μαθηματα να μπεις τουλαχιστον στο κλημα! Οσο πιο καλα εκτονωνεται τοσο πιο ηρεμος θα ειναι σπιτι. Μηπως μπορεις να τον παιρνεις και στην δουλεια και οσο εργαζεσαι να ειναι εκει που εμενε; Απ το να ειναι 8 ωρες σπιτι σου πχ.. φευγοντας μπορειτε να κανετε κ μια καλη βολτα! Ξεκινα με εντολες και εστιασης της προσοχης του σε εσενα οσο περπατατε κτλ κτλ.. υπομονη και με την τουαλετα 3 χρονια τα εκανε να φανταστω στο μερος που κοιμοταν.. αρχικα ισως θα ηταν καλο να παρεις κ ενα κρειτ για το σπιτι και να τον βγαζεις συχνα εξω για τουαλετα ωστε να μαθει οτι δεν τα κανουμε στο σπιτι. Οσα λιγοτερα ατυχηματα θα εχετε τοσο πιο γρηγορα θα μαθει. Σας ζηλευω να περασετε τελεια:love::)

Αα κ αυτο με τα δοντια ναι το κανουν! Κ μια γιαγιουλα νεας γης το κανει εδω που καμια σχεση με αγριαδα δεν εχει. Μας βλεπει χαιρεται σκαει κ το χαμογελο και θελει χαδια φουλ!

Pavel

New Member
18 Δεκεμβρίου 2017
2
6
33
Προς καποιους που γραψαν και για το αλλο σκυλι, ξανατονιζω οτι δεν θελω να τον φερω στο σπιτι το οικογενειακο με το γερικο σκυλι. Το πιτ μπουλακι θα το παρω αν μετακομισω στο προσεχες διαστημα οπως υπολογιζω σε νεο σπιτι μονος με την συντροφο μου. Οσο ειμαι στο πατρικο δεν θελω να τον φερω και αυτον μαζι με το αλλο.

Ξερουμε καθολου τιμες για λιγα μαθηματα με εκπαιδευτη? Δεν γνωριζω, γιατι οσες φορες ειχαμε σκυλι πιο παλια, ποτε δεν πηγαμε για μαθηματα σε εκπαιδευτη. Εστω πανω κατω προσεγγιστικα.

Παντως δεν μπορω να τον βλεπω ετσι ολομοναχο, βαζω και αγγελιες να τον παρει καποιος αλλος αν μπορει να το κανει αμεσα καποιος. δε ξερω, τα σκεφτομαι ολα, ειμαι μπερδεμενος

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.396
10.574
Athens
Σε ποια περιοχή είσαι/είναι το σκυλί? (για να δούμε και θέμα εκπαιδευτή)
Η εκπαίδευση θα πρέπει να γίνει με το που θα μπει σε σπίτι - δεν έχει νόημα να γίνει εκεί στην μάντρα.

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Οτι σου είπε η @vrmode και η @mareco.
Πάρτο και δεν θα το μετανιώσεις.

Καποιες φορες εχω δει οτι απο τη χαρα του αν πλησιασεις κανει εναν περιεργο μορφασμο στο στομα του που φαινονται τα δοντια του, αλλα μαλλον ειναι κατι σαν να χαμογελαει απο την υπερβολικη χαρα του.
Αυτό είναι το διάσημο "χαμόγελο του πιτμπουλ" (pitbull's grin). Δες κι αυτό, γιατί μου θύμισε πολύ την περίπτωση του δικού σου :

http://guff.com/this-once-stray-pit...-reason-why-will-make-your-heart-grow-3-sizes

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν