Ηλικιωμένο Κανίς!

kostisvl

Member
25 Δεκεμβρίου 2009
13
0
Ιωάννινα-Μυτιλήνη
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια,πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας!Πολύ ωραία η ιδέα σου Kopritis.Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να της μάθω να πηγαίνει στη λεκάνη,τις 2 τελευταίες νύχτες τη βγάζω συνλεχεια έξω αλλά δε μπορεί να συνεχιστεί πολύ όπότε πρέπει να δοκιμάσω να της φορέσω πάνα η να πηγαίνει στην πάνα...Ωστόσο νομίζω ότι είναι και κάπως στρεσσαρισμένη γιατί κάθε φορά που φεύγω απο το χώρο της σηκώνει το σπίτι στον αέρα απο τις φωνές,το οποίο δεν έκανε πρίν τις διακοπές των Χριστουγέννων(πριν έρθω Γιάννενα δλδ).

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Παιδιά στα 15 δεν μπορούμε να τους μάθουμε κάτι..
Εχει ήδη μειωθεί η όραση, η κινητικότητα..έχουν ήδη αρχίσει πιθανά προβλήματα αθρίτιδας..
Η ακράτεια δεν μπορεί να κρατηθεί..και δεν το κάνουν επίτηδες..
Είναι σαν τους ηλικιωμένους (τους ανθρώπους) στην ουσία δεν έχουν διαφορά.., ξέρουν που είναι η τουαλέτα αλλα δεν προλαβαίνουν..
Δεν έχουμε επιλογή..αν χρειαστεί αργότερα να πάρει διουρητικά..εκεί η σφουγγαρίστρα γίνεται επέκταση του χεριού σου θέλεις δεν θέλεις..
Προς θεού.., το σκυλί δεν φταίει..και δεν μπορεί να μάθει κάτι τέτοιο στα 15..
Μα εγώ το λέω για να διευκολυνθεί και ο σκύλος...... νομίζω ότι θα είναι ανακούφιση να ξέρει οτι ακριβώς δίπλα εκεί που κάθεται μπορεί και να ουρήσει και δε χρειάζεται να τα κρατήσει ούτε για δυο ώρες...... μια δοκιμή θα πείσει πάντως.... οταν λέω να μάθει, εννοώ απλά να υπάρχει το μέρος δίπλα του και αν θέλήσει να το χρησιμοποιήσει..... τίποτε παραπάνω..... :)

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν θα προλάβει..
Είχα ηλικιωμένο σκυλί με ακράτεια και γνωρίζω..
Προσωπικά θεωρώ πως σε αυτήν την ηλικία πρέπει οι "απαιτήσεις" μας από αυτά, να χαλαρώσουν..

Άλλο να μιλάμε για ένα σκυλί 10 ετών και άλλο δεκαπέντε..
Όχι ότι δεν πρέπει να βρίσκουμε αφορμές να τα κρατάμε ζωντανά..αλλα όταν υπάρχει πρόβλημα ακράτειας είναι παράλογο και μονο να προσπαθήσεις να "πείσεις" το σκυλί που έχει πρόβλημα να τα κάνει αλλού.., ρώτα τον άνθρωπο που έχει ακράτια αν θα προλάβει..

Έίναι ο χρόνος πολύτιμος πλέον για να αναλωθείς σε τέτοιες "εξηγήσεις"..και για πόσο..

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.250
Μέλη
20.029
Νεότερο μέλος
Stefaniadoul