Ηλικιωμένα σκυλιά και διακοπές

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Λοιπόν το θέμα είναι προσωπικό στην ουσία.
Βρίσκομαι σε πολύ μεγάλο δίλημμα. Δεν ξέρω αν πρέπει να πάρω το σκύλο μαζί μου στη Νάξο φέτος, όπου θα μείνω για 2 εβδομάδες.
Είναι 10 ετών και σύντομα 11. Έχει αρρυθμίες και κουράζεται ΠΟΛΥ περισσότερο απ' ό,τι πέρυσι. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά.

Παρ' όλα αυτά φοβάμαι πολύ και σκέφτομαι ότι φέτος θα είναι καλύτερο να τον αφήσω σπίτι με τη μαμά μου και να τον παίρνω στο εξής μαζί μόνο σε κοντινές εξορμήσεις.
Στοιχεία:
- Θα είμαστε σε σπίτι με κλιματισμό
- Στη θάλασσα κάθε μέρα
- Στο νησί άντε να βρεις κτηνίατρο και άντε να είναι και σχετικός!
- Θα πάμε Αύγουστο στο φουλ της ζέστης
- Θα μένει μόνος του κάποια βράδυα για να βγαίνουμε

Δεν αισθάνομαι καμία ασφάλεια στο να τον πάρω μαζί πλέον όμως θέλω και τις γνώμες σας για να μην του στερήσω την υπέροχη - και γι' αυτόν εμπειρία των διακοπών!

Alexandra

Well-Known Member
29 Ιανουαρίου 2008
794
1
Athens
Από όλα όσα λες το μόνο μου πρόβλημα θα είναι ο κτηνίατρος (έχω κακή εμπειρία με νησιά και κτηνιάτρους) και το γεγονός ότι θα τον παίρνετε στην παραλία.

Αν πας και έχεις σκοπό να βγαίνεις συχνά, που είναι και ο στόχος γιατί διακοπές πας, μάλλον θα το κουράσεις το σκυλάκι.

Αν έχεις πιο ήρεμο πρόγραμμα, μόνο ο κτηνίατρος με σκοτίζει εμένα.

Η εναλλακτική είναι να μείνει σπίτι με κάποιον από την οικογένεια, ή πανσιόν?

LaMb0fGod

Well-Known Member
25 Απριλίου 2008
156
0
33
Salonica City
Εγω πιστευω πως θα ειναι μια υπεροχη εμπειρια γι αυτον,αλλοστε για ποιον σκυλο δεν θα ηταν να ξεφυγει λιγο απ την ρουτινα και να παει διακοπες,αλλα
επιδη ειναι και μεγαλος σε ηλικια και οπως ειπες κουραζεται ευκολα,ισως να περισσοτερο να τον ταλαιπωρησουν οι διακοπες,παρα να τον χαροποιησουν.

Εσυ ξερεις καλυτερα τον σκυλο σου,ξερεις τις δυνατοτητες και τις αντοχες του,απλα καλα θα ηταν να το σκεφτεις αρκετα καλα,μιας και εχεις καιρο ακομα μεχρι τον αυγουστο και να πληροφορηθεις σιγουρα για το αν υπαρχει καποιος κτηνιατρος στο νησι.Παντως αν δεν υπαρχει,ειναι μεγαλο ρισκο να τον παρεις μαζι σου.Λιγο η ζεστη,λιγο τα φυτα,λιγο τα εντομα που θα κυκλοφορουν,χτυπα ξυλο ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει.

Βεβαια αν εχεις μαζι σου το φαρμακειο τον διακοπων,πιστευω θα μπορεσεις να ανταποκριθεις αρχικα σε καποιο προβλημα που ισως προκυψει,αλλα μετα θα αναγκαστεις να τρεχεις για κτηνιατρο και επιδη σχεδον παντα πεφτει μερα που κανενας δεν θα σηκωνει το ριμαδι το τηλεφωνο,κανενας δεν θα εχει τα απαραιτητα φαρμακα για την περιθαλψη του σκυλου και ολοι θα λοιπουν,στην χειροτερη των περιπτωσεων θα αναγκαστεις να γυρισεις πισω.
Σκεψου το και αν πιστευεις οτι θα μπορεσεις να του εξασφαλησεις σωστη ιατρικη φροντιδα,αν σε καποια στιγμη την χρειαστει,καλα θα ηταν να μην του στερησεις τις διακοπες.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ευχαριστώ παιδιά.
Ο σκύλος πηγαίνει στη Νάξο από μικρός. Ωστόσο, η υγεία του φέτος και οι αντοχές του καμία σχέση δεν έχουν με αυτό που ήταν παλιότερα.
Κτηνίατροι νομίζω υπάρχουν 2, αλλά δεν τους ξέρω (Σοφία???) και δεν έχει χρειαστεί να τον πάω ποτέ.
Αν δεν έρθει μαζί μας, θα μείνει στο σπίτι με τη μαμά μου, χωρίς να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά του.
Μόνο που θα μου λείψει και θα του λείψω!

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εγώ, για τους λόγους που και εσύ η ιδία ανέφερες, δεν θα τον υπέβαλα σε αυτή την ταλαιπωρία. Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να μείνει στο σπίτι με τη μαμά σου.
Και εσύ θα περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές και ο σκύλος δεν θα ταλαιπωρηθεί με μετακινήσεις, ταξίδι, ζέστη κτλ. :wink: :D

DASTY

Well-Known Member
7 Δεκεμβρίου 2007
770
0
Thessaloniki
www.scarvasstrand.com
ROTTIE said:
Εγώ, για τους λόγους που και εσύ η ιδία ανέφερες, δεν θα τον υπέβαλα σε αυτή την ταλαιπωρία. Νομίζω πως καλύτερα θα ήταν να μείνει στο σπίτι με τη μαμά σου.
Και εσύ θα περάσεις ξέγνοιαστες διακοπές και ο σκύλος δεν θα ταλαιπωρηθεί με μετακινήσεις, ταξίδι, ζέστη κτλ. :wink: :D

Σύμφωνο απόλυτα με την Rotti!

Αφού υπάρχει μαμά δεν υπάρχει πρόβλημα :wink:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ξέρετε τι σκέφτομαι? Ότι μπορεί να είναι μαζί μου και άλλα 10 χρόνια (ΜΗ ΓΕΛΑΤΕ).
Δηλαδή, για μένα διακοπές μαζί με σκύλο τέλος?
Δε μου αρέσει η ιδέα, αλλά απ' την άλλη, αν το θέλετε, δεν αισθάνομαι καμία ασφάλεια να τον πάρω μαζί.
Με τρόμαξε πολύ η διαπίστωση ότι η καρδιά του δεν είναι ακριβώς τέλεια, αλλά απ' την άλλη... ουφ! Στο μεταξύ σας ρώτησα τώρα, ενώ έχω πάνω από μήνα καιρό για να αποφασίσω.
Πιθανόν να σας πρήζω μέχρι τότε ! :shock:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Για αυτό είμαστε εδώ! Για να πρήζουμε ο ένας τον άλλο με τα σκυλοπροβλήματα μας! :D

Εσύ μπορεί να θέλεις να τον πάρεις μαζί σου, αυτόν τον ρώτησες εάν θέλει να φύγει κάτω από το κρεβάτι σου και να χαλάσει το χουζούρι του με πλοία, μετακινήσεις, ζέστη και ταλαιπωρία? :lol:
Άφησε τον στο σπίτι και πήγαινε να κάνεις και ‘συ τα μπανακια σου με την ησυχία σου! :wink:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
ROTTIE said:
αυτόν τον ρώτησες εάν θέλει να φύγει κάτω από το κρεβάτι σου και να χαλάσει το χουζούρι του με πλοία, μετακινήσεις, ζέστη και ταλαιπωρία? :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Μέσα στη μαύρη νύχτα που κάθομαι και ονειρεύομαι ρομαντικά απογεύματα με το σκύλο στην παραλία του νησιού, έχω ανοίξει για να κάνει ρεύμα και τον έχω ΠΑΝΩ στο κρεβάτι μου, ανάσκελα, με τα πόδια τεντωμένα και το κεφάλι του προς τα κάτω, στην άκρη του κρεβατιού. Λες να ονειρεύεται κι εκείνος παραλίες? 8)
Θα δούμε...
:wink:

kotsidas

Well-Known Member
16 Ιουνίου 2008
381
13
Η μαμα που μπορει να κρατησει σκυλο ειναι μεγαλο πλεονεκτημα, μην το παραβλεπεις.Τι να πουμε και μεις που παρολο που εχουμε πολλους γνωστους, συγγενεις και φιλους με χωρους για σκυλι, ειτε δεν το θελουν, ειτε η φιλοσοφια τους ειναι "ο σκυλος δεμενος στην αυλη διπλα σε ενα σκυλοσπιτο" και οταν προσπαθεις να τους εξηγησεις την ψυχολογια του σκυλου σε λενε και μ.....κα απο πανω.Και επειτα ειναι και αυτο το αμιμητο αφου το κρατησες το σκυλι οταν σου ηρθε "λουσου" τα τωρα.
Εκμεταλευσου λοιπον την καλη μαμα τωρα που μπορεις, αν περναει μαζι της καλα ο σκυλος σου και δεν παθαινει μελαγχολιες.

Υ.Γ. Μηπως μπορεις να μου "δανεισεις" τη μαμα για να παω και εγω διακοπες μιας και εχω να παω 2 χρονια;; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
kotsidas said:
Υ.Γ. Μηπως μπορεις να μου "δανεισεις" τη μαμα για να παω και εγω διακοπες μιας και εχω να παω 2 χρονια;; :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
'Eλα στη Νάξο αγαπητέ μου! Έχει κάμποσες παραλίες για να αράζεις, χωρίς να σου πει ποτέ κανένας τίποτα για το σκυλί! :lol: :lol: :lol:
Όσο για τη μαμά στη χαρίζω αν θες, με πρήζει :lol: :lol: :lol:

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Εγω εχω κανονισει το προγραμμα των διακοπων μας ετσι ωστε (ελπιζω) να περασουμε ολοι καλα!
Τα δωματια που εκλεισα στην Καφαλονια, ειναι διπλα στη θαλασσα. Εγω με τον Φοιβο ξυπναμε συνηθως 7.00-7.30 το πρωι. Παμε παραλια, μεχρι τις 11.30-12.00. Γυρμαμε στο δωματιο (μολις θα εχει ξυπνησει ο αντρας :D ) ο Φοιβος μενει στο δωματιο με το κλιματιστικο και εμεις συνεχιζουμε παραλια. Τρωμε κατα τις 4.00 επιστροφη και υπνο ολοι μαζι. Το απογευμα ξανα παραλια-φαγητο-βολτα. Δεν μας αρεσει καθολου να πηγαινουμε σε κλειστα μαγαζια το καλοκαιρι, οποτε μπορει να ειναι συνεχεια μαζι.
Ειναι πρωτη φορά που παω διακοπες με τον Φοιβο, οπότε το προγραμμα μπορει να αλλαξει αν δω οτι κουραζεται ή οτι θελει να ερχεται μαζι.

Δεν ξερω Λιζακι, αν μπορειτε να κανετε κατι τετοιο! Εγω ξερω οτι αν φυγω χωρις το Φοιβο θα ειναι το μυαλο μου μαζι του, οποτε δεν εχει νοημα. Θα ειμαστε ολοι μαζι, ακομη και αν στερηθουμε καποια πραγματα!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Chloe άμα είμουν στην θέση σου, μάλλον θα τον έπαιρνα μαζί μου!
Εντάξει, αρχίζει να μεγαλώνει και να φοβάσαι για την υγεία του αλλά απο την στιγμή που δεν έχει ΣΟΒΑΡΟ πρ’οβλημα, δεν καταλαβαίνω γιατί σκέφτεσαι να τον αφήσεις στην μαμά σου.

Ούτος η άλλος θα τον προσέχεις σαν τα μάτια σου και είμαι σίγουρη ποως θα περάσετε όλοι πολύ καλά....στο πανέμορφο νησί! :wink:

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Μεγάλο δίλημμα αγαπητή μου........

Η΄ μήπως όχι??? :roll: :roll: :roll:

Εγώ -προσωπικά πάντα- θα τον έπαιρνα μαζί μου. Με δεδομένο ότι το ταξίδι δεν είναι και τόσο μεγάλο και ότι είναι μικρούλης και θα μπορείς να τον έχεις μαζί σου αυτές τις ώρες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη η ταλαιπωρία.

Επίσης αφού πηγαίνει στο νησί από μικρός δεν θα τον χαλάσει και η αλλαγή χώρου.

Οι μετακινήσεις σας εκεί θα γίνονται με αυτοκίνητο και αν στην παραλία έχετε φροντίσει για μια καλή σκιά και νερό τον βλέπω να ρίχνει τρελούς ύπνους ανάσκελα στην αμμουδιά.
Τα βράδια αν θα βγαίνετε δε χαλάει κι ο κόσμος να μείνει δυο τρεις ώρες στο σπίτι, πάλι θα κοιμάται.
Στην Αθήνα δε βγαίνεις έτσι κι αλλιώς, δεν πας δουλειά? Θέλω να πω δεν είναι ότι τον έχεις όλο το 24ωρο μαζί σου.

Για τους κτηνιάτρους πέραν του ότι ξέρω που είναι (κι εγώ δύο ξέρω), δεν έχω καμία εμπειρία (ευτυχώς, αχρείαστοι να'ναι πάντα), κι ένας φίλος στο νησί που έχει δυο σκυλιά μόνο για τα βασικά (εμβόλια και καμιά εξέταση αίματος) πάει στον ένα, δεν του έχει τύχει κι αυτού ποτέ κάτι ιδιαίτερο.

Επειδή βέβαια αντιλαμβάνομαι το άγχος και την ανησυχία σου, εάν τελικά αποφασίσεις να τον αφήσεις εδώ η αλήθεια είναι ότι η μαμά είναι μεγάλο ατού :wink:

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Εγω λεω να πραξεις αναλογα με το πως φερεται οταν λειπεις.. Δλαδη. Εγω μακρια απο το σκυλι μου μπορει να ειμαι. Η μανα μου ετσι και λειψει καμια βδομαδα η ριτα θα αυτοκτονησει.. αν ο μικρουλης παθαινει καταθλιψη οταν φευγεις λεω να τον παρεις μαζι. Και να του φερεσαι οπως σε ενα παππυ. Aircoditionaki οχι πολυ ωρα ηλιο το τλεφωνο του γιατρου σου κλπ κλπ. Αν τωρα χαιρεται το ιδιο με μαμα σου αστον εδω καλυτερα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά.
Για την αλλαγή περιβάλλοντος δεν ξέρω, γιατί φέτος θα πάμε σε άλλο σπίτι.
Προς το παρόν, για να είμαι ειλικρινής, κλίνω στο να μην τον πάρω γιατί αν του συμβεί κάτι και δε βρίσκω γιατρό, ή ο γιατρός δεν ξέρει πού του 'παν τα τέσσερα, θα παλαβώσω.

Edit: Xritaki δεν έχει πρόβλημα! Βέβαια όταν λείπω πάει και ξαπλώνει στο κρεβάτι μου με κανένα ρούχο μου και κάνει ότι μελαγχολεί. Μόλις όμως ακούσει τίποτα μαγικές λέξεις όπως "φαϊ", "βόλτα", "πού είναι το παιδί" και τέτοια, με ξεχνάει πάραυτα και τρέχει ο οπορτουνιστής!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Λίζα εγώ θα σου έλεγα να μην τον πάρεις μαζί εφόσον θα τον αφήσεις σε σίγουρα χέρια.
Εσύ θα περάσεις ξένοιαστες διακοπές (σαφώς και θα σου λείπει ο μικρός αλλά η μαμά θα σου δίνει αναφορά κάθε μέρα :wink: ) και το παιδί δεν θα ταλαιπωρηθεί με τον ήλιο και την ζέστη αυγουστιάτικα..

ΦΟΙΒΟΣ

Well-Known Member
21 Μαρτίου 2007
181
0
www.petcorner.gr
Μαλλον ειναι διαφορετικες οι συνθηκες. Εγω δεν θα τον αφηνα πολλες μερες στους γονεις, γιατι και να παθει κατι, δεν θα το καταλαβουν. Συνεχεια μου λενε οτι ειμαι υπερβολικη κτλ κτλ. Ακομη και στη φολα (ή δηλητηριαση) μου λεγανε συνεχεια οτι ειναι ευαισθητος με το στομαχι του και τιποτα δεν εχει κ.α, Οποτε καλυτερα μαζι μου!!

xritaki

Well-Known Member
7 Ιουνίου 2008
1.724
1
Chloe said:
Μόλις όμως ακούσει τίποτα μαγικές λέξεις όπως "φαϊ", "βόλτα", "πού είναι το παιδί" και τέτοια, με ξεχνάει πάραυτα και τρέχει ο οπορτουνιστής!
Χαχαχαχα βλεπω του εχετε μαθει ολες τις βασικες εντολες!!! Εμενα που ξερει και λεξεις οπως παγακι και ζαμπον ειναι ακομα πιο αυστηρα εκπαιδευμενη δλδ?
Παντως αν η μανουλα σου τον κανακευει οπως εσυ αστον εδω.. Παντως ακομα και να μεινει αθηνα συνιστω να ξερεις οτι καποιος συστημενος γιατρος θα ειναι προσβασιμος. Στο λεω γιατι με τη ριτα και την παραλυσια φτυσαμε αιμα τον αυγουστο να βρουμε τους αγιους αυτους ανθρωπους!!

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπου και να πάει ο μικρούλης σου (Νάξο η "γιαγιά") θα καλοπεράσει!! :D