Ε
Ευχαριστω πολυ για της ιδέες και τον χρονο σας.Μπορεί αυτα που σου λεω να ειναι λάθος εχεις δίκιο πως το crate μαθαίνεται σταδιακά, ωστόσο εγω προσωπικά το crate το έκλεινα το βράδυ απο την πρώτη νύχτα και το ειχα πολυ κοντά μου ώστε αν κατι παει στραβά και δε ξυπνήσω, να ακούσω το σκυλί αν διαμαρτύρεται να ανοίξω (που επίσης δεν ενδείκνυται αν εχεις στα σχέδια σου το σκυλί να κοιμάται μακρυά απο το δικό σπυ κρεβάτι, εγω δεν ειχα πρόβλημα ), 2 μερες δε μας άφησε να κοιμηθούμε (κλαψουριζε ανα 1-1,5 ώρα) αλλα μετα ηρέμησε και περίπου σε εκείνο το διάστημα άρχισε να πηγαίνει και στο crate οταν κουραζόταν απο το παιχνίδι ή οταν ήθελε να κοιμηθεί απο μόνη της. Το κουταβι μεχρι να έρθει στο σπίτι σου θα μένει κάπου χύμα; Δεν υπάρχει καποια μορφή περιορισμού;
Edit: φρόντιζα ο σκύλος να μπαίνει στο crate κουρασμένος ώστε να μην έχουμε δράματα (τύπου να χτυπιέται στα κάγκελα κλπ), πιθανότατα γι αυτο και το δέχτηκε τοσο καλα. Ειναι σημαντικό να ειναι ξεκάθαρο στα μάτια του σκύλου οτι δε πρόκειται για τιμωρία αλλα για μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας. Να το συνδυάσει με κατι καλο.