Ζητώ συμβουλές...

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Εδώ και 3 μήνες που έχω την μικρή μου(είναι 7 μηνών πλέον και 12 κιλάκια) ξέρω πως δεσμεύτηκα για τα καλά μαζί της και πως είμαι υπεύθυνη απόλυτα.Σκέφτομαι το θέμα των διακοπών και το πως θα το οργανώσω γιατί φυσικά δεν σκέφτομαι να την αφήσω πίσω σε καμία περίπτωση.Θέλω όμως να είμαι καλυμμένη από κάθε άποψη.Πχ αν αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα σε πλοίο,τρένο,αεροπλάνο πως να το διαχειριστώ με βάση τους νόμους κτλ..Επίσης τι να έχω μαζί μου ώστε να της παρέχω ότι χρειάζεται ώστε να ταλαιπωρηθεί όσο το δυνατόν λιγότερο..Συμβουλές παντός είδους ευπρόσδεκτες.

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Αποφάσισε πρώτα που θα πας και με ποιο μέσο και μετά τα βρίσκεις. Στο αεροπλάνο δε θα αντιμετωπίσεις θέματα αν την έχεις σε κατάλληλο box.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Αποφάσισε πρώτα που θα πας και με ποιο μέσο και μετά τα βρίσκεις. Στο αεροπλάνο δε θα αντιμετωπίσεις θέματα αν την έχεις σε κατάλληλο box.
Έχω σκεφτεί ήδη και πρέπει να πάρουμε τρένο και μετά πλοίο ...Θέλω όμως να είμαι προετοιμασμένη για οτιδήποτε

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εφόσον ξέρεις πως θα ταξιδέψεις θα επικοινωνήσεις πρώτα με την υπηρεσία των τρένων που δίνουν πληροφορίες να σου πουν πως μπορεί να ταξιδέψει το σκυλί , που θα μπει κλπ.
Στο πλοίο θα το έχεις ή μαζί σου κατάστρωμα ή στις σκυλιέρες (δεν στο συνιστώ) ή σε box μέσα στο πλοίο.
Απαραίτητα μαζί σου θα έχεις το βιβλιάριο υγείας (το αντιλυσσικό εμβόλιο πρέπει να το έχεις κάνει) και φίμωτρο.
Στα αεροπλάνα δυστυχώς δεν παίρνουν όλες οι πτήσεις σκυλιά στις αποσκευές και τα κιλά του σκύλου είναι απαγορευτικά για καμπίνα τα box είναι με προδιαγραφές.

Last edited:

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Εφόσον ξέρεις πως θα ταξιδέψεις θα επικοινωνήσεις πρώτα με την υπηρεσία των τρένων που δίνουν πληροφορίες να σου πουν πως μπορεί να ταξιδέψει το σκυλί , που θα μπει κλπ.
Στο πλοίο θα το έχεις ή μαζί σου κατάστρωμα ή στις σκυλιέρες (δεν στο συνιστώ) ή σε box μέσα στο πλοίο.
Απαραίτητα μαζί σου θα έχεις το βιβλιάριο υγείας (το αντιλυσσικό εμβόλιο πρέπει να το έχεις κάνει) και φίμωτρο.
Στα αεροπλάνα δυστυχώς δεν παίρνουν όλες οι πτήσεις σκυλιά στις αποσκευές και τα κιλά του σκύλου είναι απαγορευτικά για καμπίνα τα box είναι με προδιαγραφές.
να προσθέσω πως αν κάνεις ταξίδι με πλοίο και δή μακρινό, σκέψου το ενδεχόμενο καμπίνας με σκύλο. Είναι καμπίνα για άτομα που μπορείς να πάρεις και το σκύλο μέσα. Όλα (σχεδόν) έχουν τέτοιες καμπίνες, είναι μικρός ο αριθμός βέβαια (1-2 δίκλινες και 1-2 τετράκλινες μάξιμουμ ανά πλοίο), οπότε πρέπει να κλείσεις απο νωρίς.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Αμάν με αυτά τα αεροπλάνα πρέπει κάτι να γίνει επιτέλους,το ξέρω γι'αυτό δεν θα το προτιμήσω αν και θα βόλευε ...Αυτό με την καμπίνα στο πλοίο θα βολεύει αρκεί να μπορώ να την βγάζω στο κατάστρωμα να μην την έχω κλεισμένη 4 και ώρες

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Πόση ώρα θα είναι το ταξίδι σου ? ...αν είναι 4-6 ώρες δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καμπίνα ...χαλαρά την βγάζεις κατάστρωμα. Αν πάρεις καμπίνα φυσικά και μπορείς να την βγάζεις έξω όποτε θες.
Σχεδόν στα περισσότερα νησιά πχ τα αεροπλάνα που πάνε είναι μικρά..οπότε λογικό να μην παίρνουν στις αποσκευές σκυλιά.
Εφόσον θα πας με πλοίο διάβασε στα αντίστοιχα θέματα διάφορα tips.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Επίσης, οι αεροπορικές εταιρίες, έχουν περιορισμούς στις φυλές [και τις υποκατηγορίες τους] τις οποίες δέχονται.

Ολα αυτά, έχουν συζητηθεί επανειλλημένως. Κάνε αναζήτηση και θα βρεις πληροφορίες.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Πόση ώρα θα είναι το ταξίδι σου ? ...αν είναι 4-6 ώρες δεν υπάρχει λόγος να πάρεις καμπίνα ...χαλαρά την βγάζεις κατάστρωμα. Αν πάρεις καμπίνα φυσικά και μπορείς να την βγάζεις έξω όποτε θες.
Σχεδόν στα περισσότερα νησιά πχ τα αεροπλάνα που πάνε είναι μικρά..οπότε λογικό να μην παίρνουν στις αποσκευές σκυλιά.
Εφόσον θα πας με πλοίο διάβασε στα αντίστοιχα θέματα διάφορα tips.
Κοίτα με το τρένο θα είναι περίπου 5,5 ώρες και με το καράβι γύρω στις 4 ώρες και κάτι...Στις αποσκευές δεν θα την έβαζα (για το αεροπλάνο) σε καμία περίπτωση.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και σε προβληματίζουν οι 4 ώρες ?....σιγά μη πάρεις καμπίνα....τι να πω και εγώ που έχω βαρέσει και 12ωρα μέσα στο κατακαλόκαιρο και το πλοίο τίγκα από ανθρώπους και σκυλιά :D
Στα αεροπλάνα ενημερώνεις και βάζουν οξυγόνο και θέρμανση.

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Και σε προβληματίζουν οι 4 ώρες ?....σιγά μη πάρεις καμπίνα....τι να πω και εγώ που έχω βαρέσει και 12ωρα μέσα στο κατακαλόκαιρο και το πλοίο τίγκα από ανθρώπους και σκυλιά :D
Στα αεροπλάνα ενημερώνεις και βάζουν οξυγόνο και θέρμανση.
Δεν θα υπάρχει πρόβλημα λες ε??Μακάρι.Σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση ;)

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Όλα θα πάνε καλά. Δεν παθαίνουν τίποτα. Φρόντισε μόνο να δίνεις λίγο νεράκι όταν μπορείς.
Απλά η δικιά μου είναι ένα σκυλί λίγο "ανασφαλές" .Να φανταστείς δεν μπορεί να την περιορίζεις π.χ να την πάρεις αγκαλιά και να κάτσει? ή πχ τώρα με την ψώρα ελέγχω τις πληγές της και την γυρνάω για να δω στην κοιλιά και κάτω απ τα χέρια αν καλυτερεύουν και δεν θέλει με τίποτα!!Δεν έχει καμία σχέση βέβαια με το πως ήταν όταν την έφερα σπίτι 1η φορά΄πριν 3 μήνες.Ήταν ένα σκυλί που το έβαζα στα πόδια μου και φοβόταν να κατέβει (ποιός ξέρει τι πέρασε στον δρόμο ή με εκείνους που την παράτησαν).Τώρα κάνει άλματα στο σπίτι και στο πάρκο των σκύλων.Αλλά να την κρατήσω πάνω από 1' δεν θέλει γι αυτο σκεφτομουν μηπως στο κατάστρωμα με τον πολύ κόσμο γκρινιάζει.Αν και δεν νομίζω γιατί παρ ολες τις φοβίες της είναι πολύ κοινωνική και αγαπησιάρα..

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Απλά η δικιά μου είναι ένα σκυλί λίγο "ανασφαλές" .Να φανταστείς δεν μπορεί να την περιορίζεις π.χ να την πάρεις αγκαλιά και να κάτσει? ή πχ τώρα με την ψώρα ελέγχω τις πληγές της και την γυρνάω για να δω στην κοιλιά και κάτω απ τα χέρια αν καλυτερεύουν και δεν θέλει με τίποτα!!Δεν έχει καμία σχέση βέβαια με το πως ήταν όταν την έφερα σπίτι 1η φορά΄πριν 3 μήνες.Ήταν ένα σκυλί που το έβαζα στα πόδια μου και φοβόταν να κατέβει (ποιός ξέρει τι πέρασε στον δρόμο ή με εκείνους που την παράτησαν).Τώρα κάνει άλματα στο σπίτι και στο πάρκο των σκύλων.Αλλά να την κρατήσω πάνω από 1' δεν θέλει γι αυτο σκεφτομουν μηπως στο κατάστρωμα με τον πολύ κόσμο γκρινιάζει.Αν και δεν νομίζω γιατί παρ ολες τις φοβίες της είναι πολύ κοινωνική και αγαπησιάρα..
μέχρι να έρθει η ώρα να πάτε διακοπές (υποθέτω μιλάμε για το καλοκαίρι?) θα έχει "λυθεί" πλέον απέναντί σου και όπου είστε μαζί θα νιώθει ασφαλής, και όλα θα είναι σούπερ :)

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
μέχρι να έρθει η ώρα να πάτε διακοπές (υποθέτω μιλάμε για το καλοκαίρι?) θα έχει "λυθεί" πλέον απέναντί σου και όπου είστε μαζί θα νιώθει ασφαλής, και όλα θα είναι σούπερ :)
Χαχαχα το εύχομαι ,πιστεύω ότι νιώθει ασφάλεια εως εξάρτηση (αυτό δεν ειναι πολυ καλο για εκεινη) γιατί οταν φευγω τα διαλυει ολα ενω και στην αρχη την αφηνα και δεν εκανε τιποτα.Θέλω να πάρω crate αλλά δεν βγαίνω οικονομικά.Δυστυχώς όταν φεύγω κλαίει και συνέχεια.Εκτός από κανα 2 πραγματάκια οπως αυτο και το οτι τρωει απο κατω ειναι εξαιρετικα καλη με ολους (σκυλια και ανθρωπους)

DOOM_NX

Well-Known Member
8 Οκτωβρίου 2011
906
6
Καρδίτσα
Α κοίταξε να δεις... Το ταξίδι γενικότερα είναι μια ταλαιπωρία για όλους. Θέλει δε θέλει θα κάτσει καλά μέχρι να φτάσετε. Μην την αφήνεις να σε κάνει ό,τι θέλει με λίγο κλαψούρισμα! :)

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Α κοίταξε να δεις... Το ταξίδι γενικότερα είναι μια ταλαιπωρία για όλους. Θέλει δε θέλει θα κάτσει καλά μέχρι να φτάσετε. Μην την αφήνεις να σε κάνει ό,τι θέλει με λίγο κλαψούρισμα! :)
Δεν με πτοεί το κλαψούρισμα,το ότι έφαγε κομματι απ την ξυλινη πορτα με πτοει κτλ :p

dnassib

Well-Known Member
10 Μαϊου 2013
1.469
1.077
Παγκράτιους exoticus
kanarini σε νιώθω -- έτσι είναι πολλά σκυλιά που δεν περάσαν καλά πριν μας υιοθετήσουν και θα περάσουν διάφορα στάδια μέχρι να... βρουν τον εαυτό τους! (δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό το thread που είχα ανοίξει -- εμένα τότε με ανακούφισαν αρκετά οι ιστορίες που μοιράστηκαν άλλα μέλη --> http://www.dogforum.gr/v3/εκπαίδευση.συμπεριφορά-18/χαρακτήρας.και.χρόνος.-.εμπειρίες;-26948/)
Γενικά, θα δεις μεγάλες και διάφορες αλλαγές στην πορεία - εμένα τώρα, περίπου μετά από ένα χρόνο, πιστεύω ότι έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τον 'πραγματικό' της χαρακτήρα, να εμπιστεύεται ουσιαστικά και να χαίρεται!
Και εμείς πήγαμε ταξίδι στους 3 μήνες που την είχα με καράβι 4 ώρες. Ήταν σούπερ! Εννοείται ότι δεν καθόταν με τίποτε αγκαλιές και τέτοια, ούτε ήταν(/είναι) το σκυλί που δέχεται αγκαλιές και ζουζουνίσματα από όλο τον κόσμο, αλλά ήμασταν μια χαρά: κατάστρωμα σε τραπεζάκι, εκείνη δεμένη με το λουρί από το πόδι του τραπεζιού, της βάλαμε λίγο νεράκι, έφαγε 1-2 μπισκοτάκια, την πήγαμε και 3-4 βόλτες γύρω-γύρω στο κατάστρωμα, έκανε και τη 'φωτοσύνθεσή' της και όλα καλά! Περνάνε οι ώρες, θα δεις. Το κύριο θέμα αν κάνει ζημιές/μασουλάει πράγματα και κλαίει όταν λείπετε (το τελευταίο το ζω και εγώ ακόμα σε ένα βαθμό) είναι να ρυθμίσεις τη διαμονή σας εκεί που θα πας ώστε να μην έχετε προβλήματα. Εμένα αυτό θα με απασχολούσε περισσότερο.

• Like
Reactions: kanarini

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
kanarini σε νιώθω -- έτσι είναι πολλά σκυλιά που δεν περάσαν καλά πριν μας υιοθετήσουν και θα περάσουν διάφορα στάδια μέχρι να... βρουν τον εαυτό τους! (δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό το thread που είχα ανοίξει -- εμένα τότε με ανακούφισαν αρκετά οι ιστορίες που μοιράστηκαν άλλα μέλη --> http://www.dogforum.gr/v3/%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7.%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-18/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B1%CF%82.%CE%BA%CE%B1%CE%B9.%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82.-.%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%82%3B-26948/)
Γενικά, θα δεις μεγάλες και διάφορες αλλαγές στην πορεία - εμένα τώρα, περίπου μετά από ένα χρόνο, πιστεύω ότι έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει τον 'πραγματικό' της χαρακτήρα, να εμπιστεύεται ουσιαστικά και να χαίρεται!
Και εμείς πήγαμε ταξίδι στους 3 μήνες που την είχα με καράβι 4 ώρες. Ήταν σούπερ! Εννοείται ότι δεν καθόταν με τίποτε αγκαλιές και τέτοια, ούτε ήταν(/είναι) το σκυλί που δέχεται αγκαλιές και ζουζουνίσματα από όλο τον κόσμο, αλλά ήμασταν μια χαρά: κατάστρωμα σε τραπεζάκι, εκείνη δεμένη με το λουρί από το πόδι του τραπεζιού, της βάλαμε λίγο νεράκι, έφαγε 1-2 μπισκοτάκια, την πήγαμε και 3-4 βόλτες γύρω-γύρω στο κατάστρωμα, έκανε και τη 'φωτοσύνθεσή' της και όλα καλά! Περνάνε οι ώρες, θα δεις. Το κύριο θέμα αν κάνει ζημιές/μασουλάει πράγματα και κλαίει όταν λείπετε (το τελευταίο το ζω και εγώ ακόμα σε ένα βαθμό) είναι να ρυθμίσεις τη διαμονή σας εκεί που θα πας ώστε να μην έχετε προβλήματα. Εμένα αυτό θα με απασχολούσε περισσότερο.

Δεν ξέρεις πόσο με βοήθησε όλο αυτό που είπες.Θα διαβάσω και το ποστ.Εννοείται ότι η διαμονή πρώτα θα έχει να κάνει με το να είναι καλά το σκυλί αν και θα μένουμε σε σπίτι λογικά όπως μένω πάντα στο νησί..