Ζητούν άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Την άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με έγγραφο της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Συγκεκριμένα , λόγω θερινής περιόδου και τουρισμού , ζητούν να ορισθεί ότι επιτρέπεται το λούσιμο των κατοικίδιων ζώων, τουλάχιστον σε όλες τις ελεύθερες παραλίες και εκεί που δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις ή παραχώρηση.

Ζητούν άρση της απαγόρευσης λουσίματος κατοικίδιων ζώων στην θάλασσα

Πηγή: adespoto.gr

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Προσωπικά το βλέπω λίγο δύσκολο ....εύχομαι να γίνει και εύχομαι επίσης οι σκυλοιδιοκτήτες να τηρούν τους βασικούς κανόνες αν επιτραπεί κάτι τέτοιο.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Να γίνει ακριβώς όπως το ζητάνε αποκλείεται. Ίσως όμως πάνω στην διαπραγμάτευση να δώσουν κάποιες παραλίες σε κάθε περιοχή dog friendly oι άχρηστοι.
Και βέβαια εάν γίνει αυτό να μπορούμε να πηγαίνουμε στις dog friendly κι όχι αντί για άμμο να έχει μόνο σκατούλες.
Γιατί πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει.

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Ο σκυλος κ σημερα, (οπως αναφερεται κ στο αρθρο) μπορει νομιμοτατα να παει στην παραλια, μπορει κ να μπει στο νερο, αλλα "επιβαλλεται να απομακρυνθει αν ενοχλει τους λουομενους".

Αν καποιος εχει την απορια, υπαρχει περιπτωση να μην ενοχλησει?
Εκ πειρας απανταω "ναι" γιατι εχω κολυμπησει σε πολλες παραλιες με το σκυλο μου παρουσια κοσμου!

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Αυτο δεν θα επρεπε να εχει γινει περιπου τον Μαρτη ωστε ήδη να εχουμε απαντηση? Τώρα ώσπου να βγει απαντηση απο΄τις Αρχες θα φτάσει Οκτώβρης!

spyrval

Well-Known Member
1 Φεβρουαρίου 2013
75
0
Οπως και να εχει προτιμω την σκυλοκουραδα στην παραλια, που θα διαλυθει σε λιγες μερες, παρά το χαλί από αποτσίγαρα που υπάρχει.
Τίποτα δεν αποκλείει το συνδυασμό τους.

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
Εγώ πάλι προτιμώ να πατήσω τα αποτσίγαρα που υπάρχει κ μια περίπτωση να τα μαζέψει κάποιος παρά να πατήσω την κουράδα εκεί που πάω να παίξω ρακέτα (και που κάποιος έχει επιμελώς καλύψει με την άμμο)..

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Αυτο δεν θα επρεπε να εχει γινει περιπου τον Μαρτη ωστε ήδη να εχουμε απαντηση? Τώρα ώσπου να βγει απαντηση απο΄τις Αρχες θα φτάσει Οκτώβρης!
......
...
το καλοκαιρι περσυ αρπαχτηκα με αρκετους αλλα εμεις κολυμπαμε ολο το χρονο ==))

ferozasea

Well-Known Member
19 Σεπτεμβρίου 2012
1.961
124
Εγώ πάλι προτιμώ να πατήσω τα αποτσίγαρα που υπάρχει κ μια περίπτωση να τα μαζέψει κάποιος παρά να πατήσω την κουράδα εκεί που πάω να παίξω ρακέτα (και που κάποιος έχει επιμελώς καλύψει με την άμμο)..
,,,
σωστο !! ετσι κανουν πολλοι και πολλες ,,,,

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εξακολουθώ να απορώ που έγγυτε υγειονομικά το πρόβλημα να μπαίνει ο σκύλος στη θάλασσα....σε κάτι νησάκια δλδ που κατεβάζουν τα κατσίκια στην παραλία δεν υπάρχει θέμα? ο σκύλος πειράζει;
τα κότερα που αράζουν στα ρηχά έξω απο παραλίες και πετάνε του κόσμου τα σκουπίδια δεν μολύνουν? δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό της απαγόρευσης, δεν το καταλάβαινα και πριν πάρω σκύλο.

Πάντως την μεγαλύτερη αηδία σε παραλία την βίωσα όταν χτίζοντας ένα κάστρο έπεσα σε ενα θαμμένο μπειμπιλίνο με πράσινο περιεχόμενο....

KICKASS

Well-Known Member
16 Απριλίου 2012
1.396
2
ΠΑΤΡΑ
εμένα απο την άλλη με ενοχλούν τα βρωμό τσίγαρα του καθενώς που τα πετάει κάτω αλλά και οι ρακέτες που παίζουν στην μέση της παραλίας.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
......
...
το καλοκαιρι περσυ αρπαχτηκα με αρκετους αλλα εμεις κολυμπαμε ολο το χρονο ==))

Ναι αλλά πόσοι τρέχουν χειμωνιάτικα σε παραλια? Οποτε αυτό εφόσον αφορά κατά βάση τους καλοκαιρινους μήνες, επρεπε να εχει ζητηθει νωρίτερα!

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Εμεις μολις γυρισαμε απο παραλια..... 10 το πρωι ο κοντινοτερος ανθρωπος στα 500μετρα......
Δυο γιαγιαδες περασαν απο το σημειο που βρισκομασταν κ οι δυο θελησαν να χαιδεψουνε το .... "σκυλακι" αλλα οταν αυτο σηκωθηκε στα δυο ποδια για να τους κανει χαρες η μια εφυγε διακριτικα, η αλλη σχεδον τρεχοντας!
Σε καμια απο τις δυο παντως δεν εκανε εντυπωση ο σκυλος στην θαλασσα, μαλιστα το βρηκαν κ χαριτωμενο!

Ποιο περα απο μας (στα 500μετρα που λεγαμε) ηταν ενας αλλος κυριος με ενα μικροσωμο!
Αυτο το χαιδεψανε.....

Τελικα ο κανονας ειναι ενας: Η παραλια να μην εχει κομπλεξικους! (αν δεν εχει κ κανεναν, ακομα καλυτερα!!)

nfeel

Well-Known Member
7 Οκτωβρίου 2011
1.491
514
UK
όχι βρε nfeel, ΕΣΥ είσαι ο τύπος με τη ρακέτα;;;;; ααααααααααααααααααααααααα!!!! :p
Εγώ είμαι αλλά δεν παίζω εκεί που που τεντώνεις τα πόδια σου κ βρίσκεις τον μπροστά.. :)

Είμαι διακριτικός και πάω πίσω πίσω,στον ανοιχτό χώρο.Εκεί που έχει τους κάδους συνήθως και τις κρυμμένες κουράδες..

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Είμαι διακριτικός και πάω πίσω πίσω,στον ανοιχτό χώρο.Εκεί που έχει τους κάδους συνήθως και τις κρυμμένες κουράδες..
Και πάλι ακούγεσαι .....:p