Ζηλεια?

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
η ξαδερφη μου εχει ενα ημιαιμο θυληκο σκυλακι 4 ετων που παντα παιζει με αλλα σκυλια ειναι πολυ φιλικη....και οταν συναντηθηκε με τον δικο μου τον μουργο αρσενικος 4 μηνων γουεστι παιζαν σαν τρελα...4-5 φορες που βλεποντουσας παιζαν ασταματητα....μεχρι σημερα που σε μια φαση αυτη ειχε ενα κοκαλο ειδικο για σκυλια,ο δικος μου πηγε να παιξει,αυτη αγριεψε και απο τοτε οποτε πηγαινε κοντα της του γαυγιζε απειλητικα για οση ωρα ηταν μαζι,ενω ηδη ειχε φαει το κοκαλο...και οταν πηγαιναμε να χαιδεψουμε το γουεστι αυτη παλι γαυγιζε χαμηλοφωνα και φαινοταν οτι δε της αρεσε...τι μπορει να μεσολαβησε??ειναι δυνατον να ξυπνησε ετσι ξαφνικα ζηλεια????

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
γαυβγιζε απειλητικα και εδειχνε τα δοντια σα λυκος επι μια ωρα καθε φορα που την πλησιαζε το μικρο

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Άβυσσος η ψυχή της, μπορεί ο Μούργος να την πρόσβαλε, και η σκυλίτσα της ξαδέλφης σου να τα πήρε στο κρανίο!!!
Ο Μούργος πως αντέδρασε? Την καλόπιανε?

Αν ναι, κάτι θα της έκανε ο θεομπαίχτης...
Αν όχι, τότε μπορεί να της βάλανε λόγια, τρίτοι, και έτσι αυτός δεν είχε ενοχή λόγω άγνοιας του προβλήματος...
:lol:

Στον χώρο της ήτανε?
Το κόκκαλο πιανού ήτανε?

Πάντως, πέραν της πλάκας, εαν είναι να συναντιούνται τα σκυλιά, και να τσακωθούν, δεν τρέχει κάτι, αφήστε τα να βρούνε μόνα τους τις ισορροπίες τους.

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
σε ουδετερο μερος ηταν και ο δικος μου δε χαμπαριαζε συνεχεια ηθελε να παει κοντα της παρολου που αυτη ηταν επιθετικη

amangos

Well-Known Member
22 Απριλίου 2007
1.453
31
Άλιμος-Νέα Σμύρνη
www.sailing4all.com
Οι σχέσεις αρσενικών-θηλυκών σκύλων διέπονται από περίεργους νόμους, εν πολλοίς παρόμοιους με αυτούς που διέπουν τις σχέσεις των 2 φύλων και σε άλλα θηλαστικά.

Δεν είναι ζήλια.
Οι θηλυκές σκύλες έχουν κάτι τσαμπουκάδες προς τους αρσενικούς, για να τους πάρουν τον αέρα, οι δε αρσενικοί είναι απίστευτα ανεκτικοί σε όλους αυτούς τους τσαμπουκάδες, περιμένοντας υπομονετικά πότε η θηλυκιά θα "μαλακώσει" και θα κάτσει να πηδηχτεί...

Δεν υπάρχει ζήλια μεταξύ αρσενικού-θηλυκού, παιχνίδι εξουσίας και κυριαρχίας είναι. Ένας φυσιολογικός αρσενικός θα ανεχτει τα πάντα από ένα θηλυκό.

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
τεσπα θα δουμε τι θα γινει την επομενη φορα που θα βρεθουν μαζι....ευχαριστο για τις απαντησεις παντως

citytroop

Member
20 Νοεμβρίου 2007
5
0
μηπως ειναι περιπτωση φρουρησης αντικειμενου?, ενοοω οτι ειχε το κοκαλο της και το προστατευε απο καποιον τριτο. οταν εχει ενα αντικειμενο σε αφηνει να της το παρεις η κανει το εμφανιζει παρομοια συμπυωματα και σε εσενα?

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
γενικα στο φαι δεν πλησιαζεται αλλα το θεμα ειναι οτι ειχε τελειωσει με το λεπτο κοκαλο το οποιο το εφαγε σε ενα πενταλεπτο

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
tralala said:
γενικα στο φαι δεν πλησιαζεται
Αυτό δεν είναι καθόλου σωστό. Το σκυλί έχει πάρει τον αέρα των αφεντικών του και νομίζει ότι το υπηρετούν. Πρέπει πάντα να είσαι ικανός να πάρεις οτιδήποτε από το σκύλο σου. Πιστεύω ότι τα σκυλιά δεν ζηλεύουν, απλά διεκδικούν τη θέση τους και όσα θεωρούν "δικά" τους. Το θέμα είναι ότι ο σκύλος πρέπει να καταλάβει ότι τίποτε δεν είναι "δικό" του κι ότι η θέση του είναι η κατώτερη στην "αγέλη" της οικογένειας. Όσον αφορά στην αντιπαράθεση με το κουταβάκι σου, νομίζω ότι ο amangos έχει δίκιο.

citytroop

Member
20 Νοεμβρίου 2007
5
0
Νομιζω οτι ειναι καθαρα θεμα φρουρησης (guarding) απο οσα ειπες φαινεται να ειναι τυπικο παραδειγμα συμφωνα και με ενα βιβλιο που διαβαζω αυτο τον καιρο. (Culture Clash). Νομιζω οτι θα πρεπει να ασχοληθει η ξαδερφη σου με το θεμα και να την εκπεδευσει στο οτι ειναι ενταξει να την πλησιαζουν οταν εχει ενα αντικειμενο δικο της η οταν τρωει.

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Χθες το απόγευμα είχαμε στο σπίτι ένα κουτάβι περίπου 60 ημερών. Μια γλύκα πραγματικά. Φέραμε και τα βρωμόσκυλα ένα ένα το μυρίσανε από 'δω, το μυρίσανε από 'κει, το γλύψανε ολόκληρο :D, κι όπως είμασταν τέσσερα άτομα από πάνω τους σε κάποια φάση που χαϊδολογούσα το κουτάβι πάει η μικρή (η δικιά μου η γαϊδούρα, όχι το κουτάβι) μισό μέτρο πιο 'κει και μας κατούρησε κανονικά.

Δεν είναι ζήλεια?

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Ένδειξη κυριαρχίας νομίζω. Η Sue έκανε κάτι τέτοια όταν είχε πρωτοερθει η Toya. Είχε κατουρήσει το μπολάκι της και την πολυθρόνα στο σημείο που είχε ξαπλώσει η μικρή :(

Last edited:

Afroditi

Well-Known Member
29 Δεκεμβρίου 2008
509
0
Θεσσαλονίκη,Αθήνα
Κ ο δικός μου ο μικρός,έχει πάει να κατουρήσει στη θέση του καναπέ που κοιμάται η Τζέση :mad: Τον μάλωσα κ λίγες μέρες μετά το ξαναέκανε.Πριν κάνα μήνα αυτό.Τώρα έχει καιρό να κάνει κάτι.
Εχω παρατηρήσει ότι όταν χαιδεύω Τζέση ή γάτα,δείχνει να ζηλεύει με το να χοροπηδάει γύρω μας.Κ αν αρχίσω τα 'Που είναι η κοπέλα μου' κτλ. όπου κ αν είναι θα έρθει σα να μιλάω σε αυτόν!
Στη βόλτα έτσι κ συναντήσουμε κουτάβι κ το χαιδέψω,το καβαλάει(ακόμα κ αν δε το χαιδέψω μπορεί να το κάνει).Στα πιο μεγάλα,κάνει σα παλαβό από τη χαρά του:confused:
Το καβάλημα του το κόβω με επί τόπου μάλωμα κ το σταματάει.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θέλει να επιβληθεί σε αυτά που μπορεί κ με τα άλλα κάνει τον κινέζο:p
Το θέμα είναι με τι τρόπο θα σταματήσουν όλα αυτά?Υπάρχουν άλλοι τρόποι εκτός από το μάλωμα?
Δε θέλω να μη μπορώ να χαιδεύω ξένο ζώο ούτε να έχουμε προβλήματα στις βόλτες:(

lone wolf

Well-Known Member
13 Οκτωβρίου 2006
706
3
Athens
Οριοθέτηση της περιοχής κυρίως, βάζει την σφραγίδα της εδώ είναι ο χώρος μου...

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Αυτό με την οριοθέτηση της περιοχής μου κολλάει περισσότερο από την ένδειξη κυριαρχίας. Να θέλει να δείξει κυριαρχία δηλαδή επί ενός κουταβιού δυο χούφτες όλο κι όλο, τόσο πολύ που να "ξεχνάει" ότι στο σπίτι δεν κατουράμε?

Ο Μπρούνο στο μεταξύ, που είναι κατεξοχήν κυριαρχικός σκύλος και δεν παραλείπει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία ακόμα και τώρα που είναι στειρωμένος, δεν έδειξε τέτοιου είδους ανησυχίες.