Ζευγάρωμα και διατροφή (french bulldog)

Fanis7

Member
14 Αυγούστου 2011
15
0
Peiraia
Γεία σε όλους σας.. Είμαι νέο μέλος και ήθελα να σας κάνω μερικές ερςτίσεις... Σε ενα χρόνο περίπου θα ζευγαρώσω το γαλλικό μου σκυλί... Είναι θηλυκό. έτσι του άλλαξα τροφή.. πήρα την NUTRAM την χρυσή... μπορείτε να μου πείτε αν είναι καλή ??? σχετηκά δεν θέλω να πάθουν κάτι τα μωρά και φυσηκά να είναι υγειες το σκυλί μου... Ευχαριστώ...

Sofouli

Well-Known Member
3 Σεπτεμβρίου 2010
6.243
526
Λάρισα
Καταρχήν καλώς ήλθες. :)

Μετέφερα το post σου σε νέο thread,γιατί εκεί ήταν off topic.

Γιατί θα ζευγαρώσεις το σκυλί σου;
Σκοπεύεις να ξεκινησεις εκτροφή;
Τι εξετάσεις του έχεις κάνει, και από ποιο εκτροφείο είναι αν επιτρέπεται;

Διάβασε και ΑΥΤΟ

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Το ξέρω ότι θα σβηστεί το ποστ μου και συγνώμη mods για την επιπλέον δουλειά αλλά δεν κρατιέμαι!!!

[video=youtube;YH8hYWwbyVI]http://www.youtube.com/watch?v=YH8hYWwbyVI&feature=related[/video]

Fanis7

Member
14 Αυγούστου 2011
15
0
Peiraia
Θέλω να έχει παρέα και οικονομηκά δεν έχω λεφτά να πάρω άλλο ένα και δεν ξέρω αν θα τεριάξει αν πάρω άλλο... γιαυτό 8έλω να μου πεί κάποιος που ξέρει τι πρέπει να κάνω ... το έχω πάρει απο ένα pet shop ένος φίλου μου...25 του μηνός 8α κανω εκσετάσεις αίματος έχει κάνει ολα τα εβόλια και το παω τακτηκα στο κτηνίατρο γιατί είναι φίλος του πατέρα μου...

theogoniakennel

Well-Known Member
14 Σεπτεμβρίου 2010
1.134
2
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ-ΑΘΗΝΑ
Αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις ανάγκες του μην πάρεις άλλο, εξάλου αυτό που έχεις μάλον την δική σου παρέα έχει ανάγκη, και όχι άλλου σκύλου, αν έχει αυτή, όπως πρέπει να την έχει, ευτυχισμένο είναι

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Θέλεις να έχει παρέα 4,5,6 κουτάβια που θα κάνει?θα τα κρατήσεις όλα?
δεν έχεις λεφτά να πάρεις άλλο αλλά η γέννα και τα εμβόλια που θα πρέπει να κάνεις στα κουτάβια θα σου στοιχίσουν περισσότερο!!
Άμα θες να έχει παρέα το σκυλί σου και δεν έχεις λεφτά μπορείς να υιοθετήσεις και ένα ημίαιμο!!!

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
με λίγα λόγια...
δεν έχεις ιδέα τι πάς να κάνεις
πήρες απο το πέτσοπ ένα σκυλί που δεν έχεις ιδέα τι προβληματικά γονίδια μπορεί να κουβαλάει
και θές να το ζευγαρώσεις με ένα άλλο επίσης αγνώστου προβληματικού υπόβαθρου
και μιλάμε για μια φυλή που ακόμα και τα καλύτερα των καλύτερων είναι πολύ δύσκολο να ζευγαρώσουν χωρίς πρόβλημα-να γεννήσουν χωρίς πρόβλημα και να κάνουν κουτάβια χωρίς προβλήματα

με συγχωρείς αλλά είναι σαν να λές "αγόρασα απο το μοναστηράκι ένα βομβαρδιστικό του Β παγκόσμιου πόλεμου και ετοιμάζομαι να το πετάξω,έχετε τίποτα συμβουλές ? Α,πρώτη φορά θα μπώ σε αεροπλάνο.........κάτι σαν οβίδες που έχει πίσω απο το πιλοτήριο μήπως είναι επικίνδυνα???"

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Θέλω να έχει παρέα και οικονομηκά δεν έχω λεφτά να πάρω άλλο ένα και δεν ξέρω αν θα τεριάξει αν πάρω άλλο... γιαυτό 8έλω να μου πεί κάποιος που ξέρει τι πρέπει να κάνω ... το έχω πάρει απο ένα pet shop ένος φίλου μου...25 του μηνός 8α κανω εκσετάσεις αίματος έχει κάνει ολα τα εβόλια και το παω τακτηκα στο κτηνίατρο γιατί είναι φίλος του πατέρα μου...
Μαλλον μας κοροιδευεις???

Για να ζευγαροσεις την σκυλα σου, θα πρεπει να γνωριζεις τι γονιδια κρυβει μεσα της.
Αρα θα πρεπει να μελετησεις το Pedigree της- να μαθεις οσο περισοτερο μπορεις για της γραμμες που περιεχει και για της τυχον κληρονομικες παθησεις εχουν εμφανισει.
Αλλα επειδη μαλλον δεν εχεις Pedigree- ακυρο αυτο.
Οτιδιποτε αλλο θα ηταν ανευθυνο.

Και τωρα για της εξετασεις :Εξετασεις αιματος δεν φτανουν! Και τα εμβολια ειναι αυτονοητο οτι τα κανουμε στα σκυλια μας, οπος και τα ταιζουμε καθε μερα.
Για να γινει σωστη δουλεια, πριν ζευγαροσει ενας σκυλος ΜΕ PEDIGREE, θα πρεπει να εμφανιζεται μερικες φορες σε εκθεσεις μορφολογια και να παρει καλη κριση ( πολυ καλος η εξαιρετος).
Μετα θα πρεπει να περασει απο εξετασεις για καρδια ( U/S me doppler), Hemivertibrae , Patella kai HD .
Βεβαια το σκυλι δεν πρεπει να εχει ουτε αλλεργιες, ουτε προβληματα με την αναπνοη του.
Στην γερμανια απαιτεται και τεστ αντοχης.
Και οταν ολα αυτα διαπιστονονται και αξιολογουνται οτι ο σκυλος ειναι εντελος ενταξι- τοτε μπορεις να αρχισεις να σκεφτεις σοβαρα το θεμα.

Δεν εχεις και λεφτα για να παρεις αλλο γαλλικο- εχεις οστοσο να πληρωσεις τυχων καισαρικη? Να φροντισεις την σκυλα πριν και την ιδια και τα κουταβια στην λοχεια και μετα? Μαλλον πιο οικονομικο θα σου ερθει να παρεις αλλο γαλλικο!

Fanis7

Member
14 Αυγούστου 2011
15
0
Peiraia
Αυτό που με απασχολεί ποιό πολλύ είναι οτι μετά την γέννα αν 8α είναι εντάξη... αμα κάνει πολλά κουτάβια έχω πολλούς συγενείς που 8έλουν.. προτιμώ να δώσω τα λεφτά μου στα εμβόλια αντί να πάρω κάποιο άλλο... εκείνο που μου έχουν πεί ολοί είναι οτι δεν μπορούν να γενήσουν μόνα τους... πρέπει να κάνου κεσαρική... και αύτο με προβληματίζει ...

kokoni

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
10.349
97
16
earth
διάβασες καμία απο τις απαντήσεις????

ειλικρινά-είσαι έτοιμος για έγκλημα εξ αμελείας
...αν και όσο διαβάζεις εδώ κοντεύεις να φτάσεις στο εκ προθέσεως

Elli

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
3.885
193
50
Αθήνα
Fanis7 δεν διαβάζεις τίποτα από ότι σου γράφουν άνθρωποι που γνωρίζουν! Και όχι δεν έχω κληρονομικό χάρισμα να βλέπω τι κάνεις μέσα από το pc αλλά φαίνεται στις απαντήσεις σου
Διάβασε προσεκτικά τι σου λένε και γιατί στο λένε και άσε τα ζευγαρώματα στους εκτροφείς!

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με τους προλαλήσαντες και μάλιστα θα σε συμβούλευα να στειρώσεις και τα δυο σκυλιά (αν πάρεις δεύτερο, αλήθεια γιατί?) διότι εκτροφέας δεν είσαι. Εκτός των εξετάσεων που ανέφερες οι εκτροφείς κάνουν και τεστ DNA για την ανίχνευση ορισμένων γονιδίων για αρρώστειες. Έχεις υπόψη σου πόσο θα σου στοιχίσει να σου στείλουνε το κιτ, να τους στείλεις τα δείγματα και να σου στείλουνε τα αποτελέσματα? Και πόσο κοστίζουν οι εξετάσεις?

cathy93

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
1.924
57
Μαρούσι
Στου κουφού την πόρτα...
κοίταξε,άμα θες να σκοτώσεις το σκυλί σου μπορείς να το κάνεις και με άλλο τρόπο..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Αυτό που με απασχολεί ποιό πολλύ είναι οτι μετά την γέννα αν 8α είναι εντάξη... αμα κάνει πολλά κουτάβια έχω πολλούς συγενείς που 8έλουν.. προτιμώ να δώσω τα λεφτά μου στα εμβόλια αντί να πάρω κάποιο άλλο... εκείνο που μου έχουν πεί ολοί είναι οτι δεν μπορούν να γενήσουν μόνα τους... πρέπει να κάνου κεσαρική... και αύτο με προβληματίζει ...
Κοιτα, με τις ανυπαρκτες γνωσεις που εχεις εσυ περι γαλλικων, εγυμοσυνη, γεννα κλπ. ειναι και πολυ πιθανων να σου πεθανει η σκυλα σου στην γεννα- η να σου πεθανουν ολα τα κουταβια- και μετα τι καταλαβες??

Θες μια συμβουλη???
Κανε σε πρωτη φαση μια στειροση στην σκυλα σου, επειδη δεν κανει για γεννες.
Μετα :
Διαβασε οτι μπορεις για γαλλικα, εκτροφη γαλλικων, γενετικη και αλλα.
Μελετισε γραμμες, εκτροφεια και συνκγρινε.
Πηγαινε σε εκθεσεις στο εξωτερικο (οπου εχει πολλα γαλλικα, οχι μονο 5-10 οπος εδω) και δες τα σκυλια απο κοντα.
Μιλα με εκτροφεις.
Επειδη αυτο θα σου παρει αρκετο καιρο να το κανεις- για να φωτιστεις λιγο περισσοτερο για αυτην την φυλη- εχεις και αυθονο χρονο να μαζευεις χρηματα.
Οταν εχεις μαζεψει το ποσο των περιπου 2000 ευρω, θα παρεις ενα καλο γαλλικο, απο πολυ καλο εκτροφειο, απο ελεγμενους γονεις.
Με αυτο το σκυλι θα πας σε εκθεσεις και αν παει καλα, θα δηλοσεις εκτροφειο στον ΚΟΕ- και μετα θα κανεις μια γεννα!
Τοσο απλα= αλλα σωστα!

Fanis7

Member
14 Αυγούστου 2011
15
0
Peiraia
1 . δεν είπα πως 8α το κάνω. το σκευτόμουνα 2 . διαβάζω οσα μου λέτε γιαυτό έγινα μέλος για να μά8ω . 3 δεν θέλω με τιποτα να πά8ει κάτι το σκυλί μου γιαυτό ζήτησα την γνώμη σας αλλίως δεν 8α σας ρωτούσα.....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.744
7.892
Μήπως ο Φανής δεν είναι κουφος και απλά βρήκε έναν ωραιότατο τροπο να διαφημίσει την γεννα του σκύλου του και να βρει μέσω του φόρουμ μελλοντικούς αγοραστές; Χωρίς να θέλω να υπόδειξω πως θα κάνει την δουλειά του το φόρουμ εγώ τέτοιο πόστ θα το διέγραφα,
μιλάει για επικείμενη γέννα ιδιώτη.

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
Έριξες λάδι στη φωτιά θα γελάσουμε σήμερα που θα σε κατασπαράζουν.
Απ΄ τα τόσα μέλη που είναι εδώ μέσα, πιστεύω ότι πολλοί άλλα λένε κι άλλα κάνουν στο θέμα τον ζευγαρωμάτων.
Τι τα θέλουν τα ζευγάρια ίδιας φυλής και δεν παίρνουν διαφορετικές φυλές κτλ, ή ίδιο φύλο κτλ

nikos

Well-Known Member
16 Μαρτίου 2009
108
0
Τρίπολη
΄Ασε που μου φαίνεται ότι ο φάνης κάνει πλάκα, αφού οποιος διαβάζει καιρό το φόρουμ τις ξέρει τις απαντήσεις απ΄έξω