Καλημέρα...
Κρατάω να λόγια σου (σου τα παραθέτω:
1. ..Δεν τον δάγκωσε αλλά τον μάζεψα και τον μάλωσα .
2. .. Θέλω να ρωτήσω πως μπορώ να σταματήσω να ζηλεύει και αν είναι ένα είδος επιθετικότητας , παρόλο που είναι πολύ ήσυχος και κοινωνικός..
3. πως δεν θα'πρεπε να το κάνει και πιστεύω πως δεν είναι φυσιολογικό για ένα σκυλί με το οποίο συγκατοικείς σε ένα σπίτι μαζί.. Το θέμα είναι πως ζηλεύει πολύ όταν υπάρχουν δικά του πράγματα τριγύρω , όπως το νερό του .
4. Απλά δεν ξέρω πως ακριβώς να το αντιμετωπίσω .
5. Ναι όμως πρέπει να αποκτήσει λίγη κρίση και να καταλάβει τι πρέπει ακριβώς να προστατεύει ..
6. Δεν το θεωρώ προστασία , αλλά πλεονεξία ..
7. Συμφωνώ , όμως αυτή η κτητικότητα μπορεί να γίνει επικίνδυνη καμιά φορά.
8. Δεν ξέρω , αλλά δεν μπορώ να συμβιβαστώ με αυτό .. Πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι χαρακτηριστικό κακού χαρακτήρα και πρέπει να το σταματήσω..
9. Αυτό είναι που φοβάμαι , γιατί τώρα είναι μικρός (9 μηνών) αλλά μετά??Μετά θα καταλάβει την δύναμή του και μπορεί και να ορμίσει..
10. Και όμως , πάλι σήμερα , τον πήγα σε ένα καινούριο πάρκο και αποσυντονισμένος που ήταν και όλα τον μύριζαν , όταν τον μάζεψα προς το μέρος μου και πλησίασε ένα άλλο σκυλάκι μες την χαρά , του αγρίεψε..
)
Πρέπει να καταλάβεις ότι ο σκυλος έχει χαρακτήρα.
Η αιτία σε πολλές συμπεριφορες βρίσκεται στις ερωτησεις σου, και στις συμπεριφορες σου,,,και οχι στον κουταβο... !!!
Βλεπεις την αφορμη και την θεωρεις σοβαροτατο προβλημα... Η αιτία ποια είναι?
Είσαι έτοιμος να εχεις Γ.Π. ?
Αν 9 μηνων του συνμπεριφερεσαι ετσι, φανταζομαι την συμνπεριφορα σου σε ηλικια 3-4-5-6 μηνων...
Θεωρείς τον σκύλο σου πλεονέκτη? Εσυ τι είσαι απεναντι του?
Θελεις να του σταματησεις (΄να του κόψεις) τώρα? Τόσο καιρό τι έκανες?
Δεν μπορεί ξαφνικά να κάνει του "κεφαλιού" του...Δεν εχιε προσωπικα μαζι σου ο σκυλος σου και θελει να σου καταστρεψει την βολτα η την ηρεμια σου... Εκτος αν εχει λογο να το κανει..Εχει (Ασε που και να είχε, δεν θα το εκανε..Λεμε τωρα..) ???
Αναφέρεσαι στη νκριση του σκυλουι.. Η δικη σου σε τι επιπεδο είναι??? Υπαρχει αντιληψη? Υπαρχει όεξη να καταλάβεις τον σκυλο σου?
Δεν ξέρεις τι ακριβως να αντιμετωπισεις, αλλα θελεις να το σταματησεις????
Νομίζω πως τον κουταβο σου, τον βαζεις σε διαδικασία ερεθισματων με σκοπο την τιμωρια-διόρθωση...
Συμβουλη μου: Απο την στιγμη που δεν εισαι ετοιμος να συμβιβαστεις με αυτο, τοτε πρεπει να βρεις εναν υπευθυνο ανθρωπο να παρει τον κουταβο σου, γιατι δυστυχως, αντιλαμβανομαι οτι θα τον "σκισεις" τον σκυλο σου.