Τι να πρωτοσχολιασεις βρε
@epial
Εδώ της προτάθηκε να απευθυνθεί σε εκπαιδευτή και απάντησε πως δεν εμπιστεύεται τους εκπαιδευτές αλλά με μεγάλη ευκολία σβερκωσε το κουτάβι επειδή προτάθηκε από μέλη που δηλώνουν 40 χρόνια φούρναρηδες και έχουν ψησειιιι.......
Ξαναλέω, δεν τον σβέρκωσα ή καν ακουμπησα, του ζητησα να κάτσει και έβαλα τον μικρό να το επαναλάβει, ωστε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν κάνει αυτός κουμάντο. Νομίζω ότι δεν ανέφερα κάτι άλλο, και δεν ξέρω γιατί αυτό παρεξηγήθηκε; Δεν μπορώ να βρω κάτι που να υπονοώ βία. Γιατί να σβερκώσω ένα κουτάβι που γαβγίζει;
Όσο για τους εκπαιδευτές:
Η μέχρι στιγμής εμπειρία μου έιναι ότι είναι από τα πραγματα που ο,τι δηλώσεις είσαι. Δηλαδή, αν ήθελα, έχω μεγαλώσει 3-4 σκυλιά, έχω βρεθεί και κοντά σε άλλα 10, αυτοβαπτίζομαι εκπαιδεύτρια, αντιγράφω και καμιά 10αρια βιντεο, και έτοιμη. Λέω και ένα κάρο φούμαρα ότι το σκυλί είναι φοβικό, ειδικής μεταχείρησης, κλπ κλπ, και εξασφαλισμένη η πελατεία για χρόνια. Η ακόμη χειρότερα, πιστεύω κιολας ότι είμαι ειδική...
Προφανώς δεν είναι όλοι έτσι, αλλά είμαι σίγουροι ότι πολλοί είναι από άσχετοι εως επικίνδυνοι.
Όπως θα φιλτράριζα οτηδήποτε ακούω εδώ, οτιδήποτε μου λέει η φίλη μου κλπ, το ίδιο θα κάνω και με εκπαιδευτή. Αν κάτι φαίενται λογικό και ταιριαστό σε εμας, δοκιμάζω. Αν έχω τεράστειο πρόβλημα, και όχι δεν το έχω με ένα 5κιλο κουτάβι που ψάχνει τα όρια, τότε το ξανασκεφτόμαστε.
Από εκεί και πέρα, ο άνθρωπος είχε κατοικίδια χιλιάδες χρόνια χωρίς εκπαιδευτές. Ναι, υπάρχουν εκπαιδευτές που έχουν λόγω υπαρξης, και σενάρια που χρειάζεται βοήθεια. Άλλα το μέσο σκυλί δεν χρειάζεται εκπαιδευτή, χρειάζεται κοινή λογική και μια νορμάλ ρουτίνα. Αν ήταν για να μεγαλωσεις σκύλο να θες εκαπιδευτή, τότε για αιώνες πριν οι σκύλοι θα μας είχαν φάει όλους, ή θα είχαμε εκτελέσει τα σκυλιά και θα είχε θεωρηθεί αποτυχημένο πείραμα εξημέρωσης άγριου ζώου. Όπως δεν χρειάζομαι δασκάλα με διδακτορικό να κάνει ιδιαίτερα στο πρωτάκι μου μην μείνει πίσω στην ανάγνωση, ή πισίνα με ναυαγοσώστη για να μπω στο νερό, δε χρειάζομαι εκπαιδευτή με το καλημέρα. Πιθανόν άλλοι να το βλέπουν αλλιώς. Αλλά δεν είμαι υπέρ του πανικού, της υπερβολης ή του σηκώνω ψηλά τα χέρια με κάθε καθημερινή δυσκολια και αναζητώ έντρομη "ειδικό" να υπακούσω τυφλά. Για γάβγισμα κουταβιού μιλάμε, όχι για νεφρική ανεπάρκεια να ψάχνω ειδική βοήθεια.
Μη συγχέουμε τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων με το ότι κάποιος δεν μπορεί να χειριστεί μια κατάσταση, για αυτό δεν είναι το φορουμ, για να βλεπουμε τι κάνουν άλλοι στη θέση μας;
Αν η απάντηση σε όλα είναι "ψάξε καλά τη ράτσα, πάρε σκύλο από εκτροφέα, βρες εκπαιδευτή", μπορεί να μπει σε μια σελίδα αντί του φόρουμ και εκεί να τελειώνουν όλα.