Εχει κάτι το περίεργο αυτή η συμπεριφορά;

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ε, δολοφόνος δεν είναι ακόμα, αλλά δε το λες και μαμούχαλο το κουτάβι. Θέλει δουλίτσα. Δεν συζητάμε στο επίπεδο "δωσ'του να δαγκώσει κάτι άλλο"....

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ε, δολοφόνος δεν είναι ακόμα, αλλά δε το λες και μαμούχαλο το κουτάβι. Θέλει δουλίτσα. Δεν συζητάμε στο επίπεδο "δωσ'του να δαγκώσει κάτι άλλο"....
Την πρώτη βδομάδα που το πρωτοείδα το σκυλί ειπώθηκε από κάποιον για ευθανασία. Με τη λογική ότι τόσος φόβος θα βγει σε επιθετικότητα. Γενικά προβληματιστήκαμε για την υιοθεσία πάρα πολύ και άλλοι το απέρριψαν.
Τελικά το πήραμε, και η έντονη επιθετικότητα κόπηκε. Μιλήσαμε και με εκπαιδευτή συμβουλευτικά, που επέμενε πολύ στην κοινωνικοποίση και νομίζω πως αυτό έκανε τη διαφορά.
Ότι ανά διαστήματα μοιάζει να τεστάρει μέχρι που τον παίρνει, το κάνει, αλλά δεν είναι φυσιολογικό αυτό; Δεν ξέρω πραγματικά. Ο μόνος που δεν μπορει να το διορθώσει (ή μάλλον που δεν τον εμπιστεύομαι να διορθώσει) είναι ο μικρός μου γιος, γι αυτό και έχει και απαγορευτκό να είναι σε οποιοδήποτε χώρο μόνος με το σκυλί.
Επίσης γενικά έχει ανάγκη από πολύ εκτόνωση. Αν περιμένεις να κάτσει ήσυχο να σε κοιτάει χωρίς να έχει εκτονωθεί πρώτα, έχασες, αλλά αυτό γενικά δεν το θεωρώ πρόβλημα.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Φυσικά και είναι λογικό να δοκιμάζει όρια. Αλλά είναι διαφορετικό το να δοκιμάζει όρια ένα σκυλί που αρνείται να σου επιστρέψει το μπαλάκι ενώ πριν το έφερνε, και διαφορετικό να δοκιμάζει τα όρια του δέρματός σου. Δεν είναι τρελαμένο ή πειραγμένο το σκυλί. Κουτάβι είναι. Απλά προφανώς τσαμπουκαλεμένο κουτάβι.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Φυσικά και είναι λογικό να δοκιμάζει όρια. Αλλά είναι διαφορετικό το να δοκιμάζει όρια ένα σκυλί που αρνείται να σου επιστρέψει το μπαλάκι ενώ πριν το έφερνε, και διαφορετικό να δοκιμάζει τα όρια του δέρματός σου. Δεν είναι τρελαμένο ή πειραγμένο το σκυλί. Κουτάβι είναι. Απλά προφανώς τσαμπουκαλεμένο κουτάβι.
Για αυτό, δεν έχω αμφιβολία :)

• Like
Reactions: sea-mol

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
ένα κουταβι που εχει κανει την αρχικη εκπαιδευση (και ακομα την κανει) με ένα κουταβι ιδιας ηλικιας που δεν εχει κανει καμια εκπαιδευση εχουν διαφορα...
όχι στο ότι το ένα θα δαγκωνει και το άλλο όχι....αυτά είναι για να λεμε .εχει διαφορα στο πως θα σε ακουσει , πως θα του μιλησεις , στη γλωσσα του σωματος , σε παρα πολλα.

βεβαια ένα κουταβι 4 μηνων αν δαγκωνει με αυτή τη εικονα δε λεει τιποτα για να βγαλεις αποψη ότι κανει εκπαιδευση ή όχι...

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Συμφωνώ... Παράδειγμα: Όταν ο Enzo ήταν 4ων μηνών περίπου τον είχα βγάλει βόλτα μέσα στην Άρτα και μετά είχαμε κάτσει με φίλους σε μια καφετέρια. Στη βόλτα είχα γνωρίσει ένα παιδί με έναν σκυλάκο στην ίδια ηλικία που είχαμε τον ίδιο εκπαιδευτή και πιάσαμε κουβέντα. Αργότερα έτυχε κάτσαμε στην ίδια καφετέρια και παρατήρησα το εξής: ο Enzo κάθισε μεν αλλά το κεφάλι του γύριζε σαν το κοριτσάκι στον εξορκιστή και δεν έδωσε την παραμικρή σημασία στο κόκαλό του. Σηκώθηκε 2-3 φορές να μυρίσει ή να δει κατά που πάει πχ μια γάτα. Το άλλο σκυλάκι άραξε και δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο εκτός από το παιχνίδι του όμως αλίμονο σε όποιον πήγαινε να του το ακουμπήσει, είχε μια ψιλή εξασφαλισμένη. Ίδια ηλικία, ίδιος εκπ/τής, πρωτάρηδες κηδεμόνες που ακολουθούσαν τις οδηγίες του εκπ/τή αλλά οι διαφορές εμφανείς.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
όμως αλίμονο σε όποιον πήγαινε να του το ακουμπήσει, είχε μια ψιλή εξασφαλισμένη. Ίδια ηλικία, ίδιος εκπ/τής, πρωτάρηδες κηδεμόνες που ακολουθούσαν τις οδηγίες του εκπ/τή αλλά οι διαφορές εμφανείς.
καταλαβενεις βεβαια ηνν διαφορα δεν δεχομαι χαδακι απο ξενο μεχρι δεν δεχομαι να μου πεις που θα κατσω καιι σε διορθωνω ετσι;

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
Φυσικά. Απλά λέω ότι το κάθε κουτάβι έχει κι άλλη "φτιαξιά" και χρειάζεται μεγαλύτερη έμφαση σε κάποιον τομέα έναντι κάποιου άλλου. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ντιπ ανεκπαίδευτο, απλά ότι η εκπαίδευσή του δεν τελείωσε ακόμα και μπορεί να χρειάζεται καιρός για να τελειώσει. Κάποτε αν κάποιος μου έλεγε ότι το 4μηνο κουτάβι του είναι εκπαιδευμένο στην εντέλεια, θα τον πίστευα. Τώρα που είδα πράγματα (πχ εφηβεία) μάλλον θα γελούσα. Επίσης μπαίνουν στη μέση και οι δικοί μας χειρισμοί, δεν είναι για όλους εύκολο να καταλάβουν αμέσως το λάθος που κάνουν.

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.564
εμ δεν το εχεις καταλαβει
δεν συγκρινα πουθενα τηην εκπαιδευση κατσε,ξαπλα,ελλα κλπ με το με διορθωνει ο σκυλος μου.
μιλησα μονο γιαυτο παρολο που αλλοι γραψαν οτι ειναι λογικο...δεν ειναι ομως..
αλο ο σκυλος μου διορθωσε τον ξενο επειδη τον παραχαιδεψε η η η και αλλο διιορθωσε εμενα..εκπαιδευμενος η οχι

myEnzo

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2015
1.444
4.640
Άρτα
αλο ο σκυλος μου διορθωσε τον ξενο επειδη τον παραχαιδεψε η η η και αλλο διιορθωσε εμενα..εκπαιδευμενος η οχι
Βρε συ το καταλαβαίνω απλά αυτό που ήθελα να πω (χρησιμοποιώντας γενικότερα και ίσως όχι σωστά παραδείγματα) είναι ότι η συνήθεια κόβεται απλά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω δουλειά και άλλη προσέγγιση. Επίσης είναι λογικό για το κουτάβι, θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει, ότι το παίρνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Αν ένα κουτάβι πχ το αφήνεις στον καναπέ τότε θεωρεί λογικό το δικαίωμά του να κάθεται εκεί κι αν είναι και λίγο τσαμπουκαλεμένο θα υπάρχει πρόβλημα. Τον καναπέ τον χρησιμοποίησα πάλι σαν γενικότερο παράδειγμα, όχι για να κάνω σύγκριση.

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
εμ δεν το εχεις καταλαβει
δεν συγκρινα πουθενα τηην εκπαιδευση κατσε,ξαπλα,ελλα κλπ με το με διορθωνει ο σκυλος μου.
μιλησα μονο γιαυτο παρολο που αλλοι γραψαν οτι ειναι λογικο...δεν ειναι ομως..
Οπότε τι κάνεις γι αυτό; Δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί, να πω ότι έχω και άλλα παραδείγματα. Γενικά ακούει. Μπορεί να ψιλογραφει το έλα αν είναι σε κόσμο, με άλλα σκυλιά κλπ, αλλά τέτοια φάση δεν ξαναείχαμε ποτέ. Λίγο τσαμπουκά αν πήγαινα να του πάρω ό,τι κράταγε, αλλά και αυτό το έχει κοψει.
Nα πω ότι αυτό που έκανα ήταν να βάλω μια κραυγή, να ξαναπώ κάτω, όπου λούφαξε αμέσως, και μετά σηκωθηκα και τον έδεσα στο πόδι της διπλανής καρέκλας που ήταν άδεια (πιο πολύ απομόνωση δεν ήταν δυνατό) και μετά δεν ξανακουνήθηκε. Όταν έκατσε αρκετη ώρα έτσι (μισάωρο και βάλε) εισέπραξε και λίγο μπιφτέκι ως ανταμοιβή.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
μια χαρα ειναι το κουταβι...απλως δεν ειναι απο αυτα που μαζευονται ευκολα με κροκετες και λουξανικακια...
προσωπικα την τεχνικη ,για το δαγκωμα κουταβιου,που ειναι πολυ της μοδας και περιλαμβανει την κραυγη πονου και μετα του κανω μουτρακι,την θεωρω μια απο τις μεγαλυτερες ηλιθιοτητες που εχουν ποτε θεωρηθει ως εκπαιδευτικες μεθοδοι...δεν εκανες κατι τετοιο,αλλα το συγκεκριμενο ειναι πολυ πιασαρικο μεταξυ θετικων εκπαιδευτων και σιγουρα θα σου προταθει απο "επαγγελματιες"...

στην αγελη οταν το κουταβι μαλακιζεται τρωει απο την μανα τοτυ δαγκωνια και ισιωνει...απλα πραγματακια...εαν σε δαγκωσει διορθωτικα του χωνεις μια καλη στον κωλο,το σβερκωνεις και το πατας κατω μεχρι να σταματησει να αντιδρα...στην συνεχεια κοβεις τις πολλες χαρουλες για μερικες ωρες...

με ελαχιστες,εως και καθολου επαναληψεις,αναλογως χαρακτηρος,το κουταβι θα στρωσει...

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
Οπότε τι κάνεις γι αυτό; Δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί, να πω ότι έχω και άλλα παραδείγματα. Γενικά ακούει. Μπορεί να ψιλογραφει το έλα αν είναι σε κόσμο, με άλλα σκυλιά κλπ, αλλά τέτοια φάση δεν ξαναείχαμε ποτέ. Λίγο τσαμπουκά αν πήγαινα να του πάρω ό,τι κράταγε, αλλά και αυτό το έχει κοψει.
Nα πω ότι αυτό που έκανα ήταν να βάλω μια κραυγή, να ξαναπώ κάτω, όπου λούφαξε αμέσως, και μετά σηκωθηκα και τον έδεσα στο πόδι της διπλανής καρέκλας που ήταν άδεια (πιο πολύ απομόνωση δεν ήταν δυνατό) και μετά δεν ξανακουνήθηκε. Όταν έκατσε αρκετη ώρα έτσι (μισάωρο και βάλε) εισέπραξε και λίγο μπιφτέκι ως ανταμοιβή.
ανταμοιβή επειδή εκατσε οκ στην τιμωρια ?
μη το ξανακανεις.,
η θα είναι τιμωρια ή δε θα είναι.
όχι είναι τιμωρια και σε επιβραβευω που ησουν καλος στη τιμωρια.

παντως εχω αναφερθεί και σε άλλο θεμα με δαγκωμα.
το δαγκωμα από το σκυλο για μενα είναι κατι που πρεπει να κοβεται κατευθείαν.
δεν υπαρχει δαγκωμα πανω στη τρελα του ή πανω στο παιχνιδι ή πανω στη χαρα του.
είναι δαγκωμα.
και εξηγούμαι άλλο το δαγκωμα και άλλο όπως παιζω εγω με τη δικια μου που της βαζω εγω το χερι στο στομα της και απλα το βαζει μεσα ουτε το σφιγγει ουτε τιποτα..
και τελος επειδή είναι μικρος θα σου πω και κατι
από τωρα ξεκινα να του πειράζεις αυτια, στομα , πατουσες , ουρα , να τον γυρνας μπρούμυτα και να μπορεις να κατσεις από πανω του ενώ αυτος να είναι στο κατω και να μπορεις να τον παρεις αγκαλια .
κανε τετοια ώστε σε οποιαδήποτε περιπτωση να μην εχεις θεμα πχ α δε του εχω ξανακοιταξει τα αυτιά ποτε και δε το δεχεται,..
το πως κοβεται το δαγκωμα δε θα σου πω γιατι ενώ καπως (για αρχη , εγω θα σου προτεινα το τράβηγμα του κολαρου-λουριου και τιμωρια.) το εκανες σωστα για την ηλικια του το χαλασες με το μπιφτεκι,
μοσχαρισιο ηταν??

• Like
Reactions: vasilis_mike

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
μια χαρα ειναι το κουταβι...απλως δεν ειναι απο αυτα που μαζευονται ευκολα με κροκετες και λουξανικακια...
προσωπικα την τεχνικη ,για το δαγκωμα κουταβιου,που ειναι πολυ της μοδας και περιλαμβανει την κραυγη πονου και μετα του κανω μουτρακι,την θεωρω μια απο τις μεγαλυτερες ηλιθιοτητες που εχουν ποτε θεωρηθει ως εκπαιδευτικες μεθοδοι...δεν εκανες κατι τετοιο,αλλα το συγκεκριμενο ειναι πολυ πιασαρικο μεταξυ θετικων εκπαιδευτων και σιγουρα θα σου προταθει απο "επαγγελματιες"...

στην αγελη οταν το κουταβι μαλακιζεται τρωει απο την μανα τοτυ δαγκωνια και ισιωνει...απλα πραγματακια...εαν σε δαγκωσει διορθωτικα του χωνεις μια καλη στον κωλο,το σβερκωνεις και το πατας κατω μεχρι να σταματησει να αντιδρα...στην συνεχεια κοβεις τις πολλες χαρουλες για μερικες ωρες...

με ελαχιστες,εως και καθολου επαναληψεις,αναλογως χαρακτηρος,το κουταβι θα στρωσει...
Ομολογώ ότι αυτό με το του χώνεις μια μου βγαίνει πολύ στο χαρακτήρα, και έκανα πολύ κόπο να μην το κάνω, φοβούμενη μην τα κάνω χειρότερα.

• Like
Reactions: betty coltrane

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
ανταμοιβή επειδή εκατσε οκ στην τιμωρια ?
μη το ξανακανεις.,
η θα είναι τιμωρια ή δε θα είναι.
όχι είναι τιμωρια και σε επιβραβευω που ησουν καλος στη τιμωρια.

παντως εχω αναφερθεί και σε άλλο θεμα με δαγκωμα.
το δαγκωμα από το σκυλο για μενα είναι κατι που πρεπει να κοβεται κατευθείαν.
δεν υπαρχει δαγκωμα πανω στη τρελα του ή πανω στο παιχνιδι ή πανω στη χαρα του.
είναι δαγκωμα.
και εξηγούμαι άλλο το δαγκωμα και άλλο όπως παιζω εγω με τη δικια μου που της βαζω εγω το χερι στο στομα της και απλα το βαζει μεσα ουτε το σφιγγει ουτε τιποτα..
και τελος επειδή είναι μικρος θα σου πω και κατι
από τωρα ξεκινα να του πειράζεις αυτια, στομα , πατουσες , ουρα , να τον γυρνας μπρούμυτα και να μπορεις να κατσεις από πανω του ενώ αυτος να είναι στο κατω και να μπορεις να τον παρεις αγκαλια .
κανε τετοια ώστε σε οποιαδήποτε περιπτωση να μην εχεις θεμα πχ α δε του εχω ξανακοιταξει τα αυτιά ποτε και δε το δεχεται,..
το πως κοβεται το δαγκωμα δε θα σου πω γιατι ενώ καπως (για αρχη , εγω θα σου προτεινα το τράβηγμα του κολαρου-λουριου και τιμωρια.) το εκανες σωστα για την ηλικια του το χαλασες με το μπιφτεκι,
μοσχαρισιο ηταν??
Έκατσε σε θέση κάτσε δίπλα από την καρέκλα όσο να πάρουν παραγγελία, να φέρουν ποτά, να ψηθεί το φαϊ, δεν έκανε το παραμικρό τσαλίμι όταν ήρθε το φαϊ, οπότε σκεφτηκαμε να ανταμείψουμε την καλή συμπεριφορά. Θυμάται το σκυλί τη βλακεία έκανε μισή ώρα πριν; Για να το μπερδέψει ως ανταμοιβή της προηγούμενης συμπεριφοράς;

theo9

Well-Known Member
18 Μαϊου 2016
515
377
νοτια προαστια
δεν είναι αν θυμαται αλλα τι θα συνδεσει .
να σου απαντησω ακριβως για να μην εχουμε παρεξηγήσεις,.
πες ότι εσυ αυτό το κανεις συχνα .μεγαλωνοντας ο μικρος
λοιπον όταν θα αρχισει να ενωνει τα κομματια (κομματια εκπαιδευσης - τιμωριας - "μη" , "μπραβο" κτλ) θα ενωσει ότι τιμωρια - εκατσα - επιβραβευτηκα.
βεβαια το μισαωρο ναι είναι ενας χρονος που είναι οκ θεωρητικα .
αλλα για μενα αποψη μου ειναι ότι καλο είναι να μην γινονται τέτοιες αντίθετες κινησεις εστω και στο μισαωρο.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.449
12.876
Aθήνα
..εαν σε δαγκωσει διορθωτικα του χωνεις μια καλη στον κωλο,το σβερκωνεις και το πατας κατω μεχρι να σταματησει να αντιδρα...στην συνεχεια κοβεις τις πολλες χαρουλες για μερικες ωρες...

Όντως στρώνει.
Το υπογράφω κι εγώ.
Για το μετά έχω τις αμφιβολίες μου και τι σημάδια αφήνει στην σχέση μας.

reinmeister2

Well-Known Member
23 Μαϊου 2014
864
2.298
124
Όντως στρώνει.
Το υπογράφω κι εγώ.
Για το μετά έχω τις αμφιβολίες μου και τι σημάδια αφήνει στην σχέση μας.
τιποτα δεν αφηνει γιορκυ αν γινει σωστα και δεν καταληξει το ζωο σακος του μποξ η δεξαμενη απωθημενων κομπλεξικου ιδιοκτητη...τσεκαρισμενο απο εμενα σε πορεια 25 ετων με εντελως διαφορετικες φυλες,κυριαρχικες η μη...

το ζωο εχει ικανοτητα συναισθησης αλλα οχι και εκλογικευσης,πραγμα που σημαινει οτι δεν δυναται να σεβαστει...αυτο που δυναται ειναι να υποταχθει σε ανωτερη "δυναμη" οπως ακριβως γινεται και στην φυση...

το θεμα ειναι τερσστιο...ισως καποια στιγμη εαν ανοιχτει νημα περι εκπαιδευσης να επεκταθω...

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Φαντάζομαι ότι αν γίνεται και αν είσαι δίκαιος στην τιμωρία και δεν την χρησιμοποιείς τη συγκεκριμένη διόρθωση για το παραμικρό πάρα μόνο για σοβαρές λαλακίες τότε δεν υπάρχει θέμα. Απλά μην χρησιμοποιείται ως πανάκεια για την κάθε συμπεριφορά που θέλουμε να διορθώσουμε