Την πρώτη βδομάδα που το πρωτοείδα το σκυλί ειπώθηκε από κάποιον για ευθανασία. Με τη λογική ότι τόσος φόβος θα βγει σε επιθετικότητα. Γενικά προβληματιστήκαμε για την υιοθεσία πάρα πολύ και άλλοι το απέρριψαν.Ε, δολοφόνος δεν είναι ακόμα, αλλά δε το λες και μαμούχαλο το κουτάβι. Θέλει δουλίτσα. Δεν συζητάμε στο επίπεδο "δωσ'του να δαγκώσει κάτι άλλο"....
Για αυτό, δεν έχω αμφιβολίαΦυσικά και είναι λογικό να δοκιμάζει όρια. Αλλά είναι διαφορετικό το να δοκιμάζει όρια ένα σκυλί που αρνείται να σου επιστρέψει το μπαλάκι ενώ πριν το έφερνε, και διαφορετικό να δοκιμάζει τα όρια του δέρματός σου. Δεν είναι τρελαμένο ή πειραγμένο το σκυλί. Κουτάβι είναι. Απλά προφανώς τσαμπουκαλεμένο κουτάβι.
καταλαβενεις βεβαια ηνν διαφορα δεν δεχομαι χαδακι απο ξενο μεχρι δεν δεχομαι να μου πεις που θα κατσω καιι σε διορθωνω ετσι;όμως αλίμονο σε όποιον πήγαινε να του το ακουμπήσει, είχε μια ψιλή εξασφαλισμένη. Ίδια ηλικία, ίδιος εκπ/τής, πρωτάρηδες κηδεμόνες που ακολουθούσαν τις οδηγίες του εκπ/τή αλλά οι διαφορές εμφανείς.
Βρε συ το καταλαβαίνω απλά αυτό που ήθελα να πω (χρησιμοποιώντας γενικότερα και ίσως όχι σωστά παραδείγματα) είναι ότι η συνήθεια κόβεται απλά μπορεί να χρειαστεί παραπάνω δουλειά και άλλη προσέγγιση. Επίσης είναι λογικό για το κουτάβι, θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει, ότι το παίρνει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό. Αν ένα κουτάβι πχ το αφήνεις στον καναπέ τότε θεωρεί λογικό το δικαίωμά του να κάθεται εκεί κι αν είναι και λίγο τσαμπουκαλεμένο θα υπάρχει πρόβλημα. Τον καναπέ τον χρησιμοποίησα πάλι σαν γενικότερο παράδειγμα, όχι για να κάνω σύγκριση.αλο ο σκυλος μου διορθωσε τον ξενο επειδη τον παραχαιδεψε η η η και αλλο διιορθωσε εμενα..εκπαιδευμενος η οχι
Οπότε τι κάνεις γι αυτό; Δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί, να πω ότι έχω και άλλα παραδείγματα. Γενικά ακούει. Μπορεί να ψιλογραφει το έλα αν είναι σε κόσμο, με άλλα σκυλιά κλπ, αλλά τέτοια φάση δεν ξαναείχαμε ποτέ. Λίγο τσαμπουκά αν πήγαινα να του πάρω ό,τι κράταγε, αλλά και αυτό το έχει κοψει.εμ δεν το εχεις καταλαβει
δεν συγκρινα πουθενα τηην εκπαιδευση κατσε,ξαπλα,ελλα κλπ με το με διορθωνει ο σκυλος μου.
μιλησα μονο γιαυτο παρολο που αλλοι γραψαν οτι ειναι λογικο...δεν ειναι ομως..
αλο ο σκυλος μου διορθωσε τον ξενο επειδη τον παραχαιδεψε η η η και αλλο διιορθωσε εμενα..εκπαιδευμενος η οχι
ανταμοιβή επειδή εκατσε οκ στην τιμωρια ?Οπότε τι κάνεις γι αυτό; Δεν είναι κάτι που έχει ξανασυμβεί, να πω ότι έχω και άλλα παραδείγματα. Γενικά ακούει. Μπορεί να ψιλογραφει το έλα αν είναι σε κόσμο, με άλλα σκυλιά κλπ, αλλά τέτοια φάση δεν ξαναείχαμε ποτέ. Λίγο τσαμπουκά αν πήγαινα να του πάρω ό,τι κράταγε, αλλά και αυτό το έχει κοψει.
Nα πω ότι αυτό που έκανα ήταν να βάλω μια κραυγή, να ξαναπώ κάτω, όπου λούφαξε αμέσως, και μετά σηκωθηκα και τον έδεσα στο πόδι της διπλανής καρέκλας που ήταν άδεια (πιο πολύ απομόνωση δεν ήταν δυνατό) και μετά δεν ξανακουνήθηκε. Όταν έκατσε αρκετη ώρα έτσι (μισάωρο και βάλε) εισέπραξε και λίγο μπιφτέκι ως ανταμοιβή.
Ομολογώ ότι αυτό με το του χώνεις μια μου βγαίνει πολύ στο χαρακτήρα, και έκανα πολύ κόπο να μην το κάνω, φοβούμενη μην τα κάνω χειρότερα.μια χαρα ειναι το κουταβι...απλως δεν ειναι απο αυτα που μαζευονται ευκολα με κροκετες και λουξανικακια...
προσωπικα την τεχνικη ,για το δαγκωμα κουταβιου,που ειναι πολυ της μοδας και περιλαμβανει την κραυγη πονου και μετα του κανω μουτρακι,την θεωρω μια απο τις μεγαλυτερες ηλιθιοτητες που εχουν ποτε θεωρηθει ως εκπαιδευτικες μεθοδοι...δεν εκανες κατι τετοιο,αλλα το συγκεκριμενο ειναι πολυ πιασαρικο μεταξυ θετικων εκπαιδευτων και σιγουρα θα σου προταθει απο "επαγγελματιες"...
στην αγελη οταν το κουταβι μαλακιζεται τρωει απο την μανα τοτυ δαγκωνια και ισιωνει...απλα πραγματακια...εαν σε δαγκωσει διορθωτικα του χωνεις μια καλη στον κωλο,το σβερκωνεις και το πατας κατω μεχρι να σταματησει να αντιδρα...στην συνεχεια κοβεις τις πολλες χαρουλες για μερικες ωρες...
με ελαχιστες,εως και καθολου επαναληψεις,αναλογως χαρακτηρος,το κουταβι θα στρωσει...
Έκατσε σε θέση κάτσε δίπλα από την καρέκλα όσο να πάρουν παραγγελία, να φέρουν ποτά, να ψηθεί το φαϊ, δεν έκανε το παραμικρό τσαλίμι όταν ήρθε το φαϊ, οπότε σκεφτηκαμε να ανταμείψουμε την καλή συμπεριφορά. Θυμάται το σκυλί τη βλακεία έκανε μισή ώρα πριν; Για να το μπερδέψει ως ανταμοιβή της προηγούμενης συμπεριφοράς;ανταμοιβή επειδή εκατσε οκ στην τιμωρια ?
μη το ξανακανεις.,
η θα είναι τιμωρια ή δε θα είναι.
όχι είναι τιμωρια και σε επιβραβευω που ησουν καλος στη τιμωρια.
παντως εχω αναφερθεί και σε άλλο θεμα με δαγκωμα.
το δαγκωμα από το σκυλο για μενα είναι κατι που πρεπει να κοβεται κατευθείαν.
δεν υπαρχει δαγκωμα πανω στη τρελα του ή πανω στο παιχνιδι ή πανω στη χαρα του.
είναι δαγκωμα.
και εξηγούμαι άλλο το δαγκωμα και άλλο όπως παιζω εγω με τη δικια μου που της βαζω εγω το χερι στο στομα της και απλα το βαζει μεσα ουτε το σφιγγει ουτε τιποτα..
και τελος επειδή είναι μικρος θα σου πω και κατι
από τωρα ξεκινα να του πειράζεις αυτια, στομα , πατουσες , ουρα , να τον γυρνας μπρούμυτα και να μπορεις να κατσεις από πανω του ενώ αυτος να είναι στο κατω και να μπορεις να τον παρεις αγκαλια .
κανε τετοια ώστε σε οποιαδήποτε περιπτωση να μην εχεις θεμα πχ α δε του εχω ξανακοιταξει τα αυτιά ποτε και δε το δεχεται,..
το πως κοβεται το δαγκωμα δε θα σου πω γιατι ενώ καπως (για αρχη , εγω θα σου προτεινα το τράβηγμα του κολαρου-λουριου και τιμωρια.) το εκανες σωστα για την ηλικια του το χαλασες με το μπιφτεκι,
μοσχαρισιο ηταν??
Όντως στρώνει...εαν σε δαγκωσει διορθωτικα του χωνεις μια καλη στον κωλο,το σβερκωνεις και το πατας κατω μεχρι να σταματησει να αντιδρα...στην συνεχεια κοβεις τις πολλες χαρουλες για μερικες ωρες...
με ελαχιστες,εως και καθολου επαναληψεις,αναλογως χαρακτηρος,το κουταβι θα στρωσει...
τιποτα δεν αφηνει γιορκυ αν γινει σωστα και δεν καταληξει το ζωο σακος του μποξ η δεξαμενη απωθημενων κομπλεξικου ιδιοκτητη...τσεκαρισμενο απο εμενα σε πορεια 25 ετων με εντελως διαφορετικες φυλες,κυριαρχικες η μη...Όντως στρώνει.
Το υπογράφω κι εγώ.
Για το μετά έχω τις αμφιβολίες μου και τι σημάδια αφήνει στην σχέση μας.