Εχει γινει της Alice

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Μπορει και να εχετε δικιο ..βασικα οχι μπορει..εχετε δικιο..ποτε δεν ξερεις... παντως δεν εχει και μεγαλη σημασια για μενα...και παλι αξιζει τα λεφτα του ;) θα μαθουμε οταν μεγαλωσει..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Είναι μια γλυκύτατη σκυλίτσα και σίγουρα αξίζει την αγάπη, την φροντίδα και την αφοσίωσή σου.
Αυτό που πρέπει να ξέρεις, για να το πεις και σε άλλους, είναι ότι ποτέ μα ποτέ, δεν παίρνουμε σκυλάκια από pet shop και bybs, όπως η κυρία που λες. Δεν είναι μόνο για το θέμα της αμφίβολης καθαροαιμίας και υγείας τους. Είναι γιατί δεν πρέπει με τίποτα να υποστηρίζουμε τον τρόπο αυτό απόκτησης σκύλου, που κρύβει πίσω του χίλια δυό βασανιστήρια για τους γονείς τους και τα ίδια, όσα μείνουν απούλητα.
Γι' αυτό λοιπόν, ο κανόνας είναι...σκύλο μόνο από προσεκτικά επιλεγμένο εκτροφέα ή καταφύγειο.

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
πως μπορουμε να μαθουμε αν οντως η συγκεκριμενη κυρια ειναι απατεωνας? να σου πω την αληθεια πριν μπω στο φορουμ δεν ηξερα καν τι ειναι τα παππι μιλς . επισεις απο ερωτισεις που ειχα κανει σε ατομα μου ειπαν οτι δεν αξιζει να παρεις απο πρωτοκλασατο εκτροφειο lab , και οτι μπορω να βρω εξισου καλα σε καλυτερη τιμη..

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
επισεις απο ερωτισεις που ειχα κανει σε ατομα μου ειπαν οτι δεν αξιζει να παρεις απο πρωτοκλασατο εκτροφειο lab , και οτι μπορω να βρω εξισου καλα σε καλυτερη τιμη..
το γνωστό πρόβλημα του νεοέλληνα.......όλα τα ξέρει, για όλα έχει γνώμη,σε όλα είναι ειδικός.......

πάρε την ...κυρία, και ρώτα την απο ποιό εκτροφείο είναι το σκυλί και μετά ζήτα της το pedigree του σκύλου, αν σου πει μα-μου-σου-του,πες της ότι θέλεις να το κατεβάσεις σε έκθεση....:rolleyes:

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Αν πεις το όνομά της, κάποιος θα ξέρει να σου πει. Αν και γιατί να είναι απατεώνας; Οτι της πλήρωσες, στο έδωσε. Αυτό πούλαγε η γυναίκα, αυτό αγόρασες κι εσύ.
Την έκφραση "πρωτοκλασάτο" δεν την καταλαβαίνω... Αν πάρεις σκύλο από εκτροφέα, σίγουρα θα είναι όπως πρέπει μορφολογικά, καθώς και από θέματα υγείας. Αυτό είναι γεγονός και δεν αλλάζει. Γι' αυτό όμως πληρώνεις όταν θέλεις να λες ότι έχεις καθαρόαιμο.

Αν θέλεις ρίξε μια ματιά σ΄αυτό, να πάρεις μια πρώτη γνώση:

http://www.dogforum.gr/v3/showthread.php?370-ΠΩΣ-ΔΙΑΛΕΓΩ-ΕΚΤΡΟΦΕΑ

Η απόκτηση σκύλου, είναι τεράστια υπόθεση. Θέλει πάρα πολύ ψάξιμο. Δεν αρκεί το τι θα σου πω εγώ και ο οποιοσδήποτε. Αν θέλεις σκύλο καθαρόαιμο με τα όλα του, έχει πολύ δουλειά και είναι μονόδρομος η πηγή αγοράς του. Σε καμμία άλλη περίπτωση, δεν πρέπει να δίνεις τα λεφτά σου. Και το χρήμα, δεν πρέπει να είναι το πρώτο ή το μόνο κριτήριο.

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
λοιπον το ονομα της ειναι ντινα θεοδορου θεοφιλου μενει αθηνα και εχει γνωριμια με 3 εκτροφια εκει ..τι εκτροφια ειναι δεν ξερω.. προφανως δεν ειναι αναγνωρισμενα.. με οτι συνεπαγετε αυτο..μπορω και να σας πω και το ονομα του κτηνιατρου που της εκανε το πρωτο εμβολιο βασικα ειναι απατεωνας γτ της παραγειλα λευκο :p η alice ειναι χρυση και μου αιτιολογισε οτι το 90% των ελληνικων lab ειναι χρυσα.. επισης μου ειπε οτι ειναι 56 ημερων ενω στο βιβλιαριο ελεγε 4 μηνων περιπου με την δικαιολογια οτι δεν μπορει να ταξιδεψει αν δεν ειναι πανω απο 3ων..επισεις την ρωτισα για pedigree και μου απαντισε οτι δεν εχει και οτι δεν μου χρειαζετε απο την στιγμη που το θελω μονο για συντροφια (ενω πιστοποιει επισης οτι ειναι καθαροαιμο <---αυτο δεν μου το ειπε :p).. τελος παντων ηξερα τι εκανα ειχα τις αμφιβολιες μου αλλα τωρα που την εχω δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ειναι το σκυλι που ηθελα.. το θεμα ειναι αν οντως ειναι υγιες.. τωρα 3 βδομαδες δεν μου εχει παρουσιασει τπτ απο αυτα που λενε εδω για τα κουταβακια απο πετ σοπ.εχω και μαι απορια..ειναι φισιολογικο που δαγκωνει το ποδαρακι τις σαν να την ξυνει.. με ανισυχει γτ εχει κανει μια πλυγιτσα σαν καλο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.794
20.107
Θα σου απαντήσω στα λίγα που ξέρω.
Καταρχάς την κυρία δεν την ξέρω. Δεν έχω άποψη επί προσωπικού. Ομως, η γνωριμία με εκτροφείς, δεν σε κάνει εκτροφέα. Σε κάνει έμπορο. Στην Αθήνα πιθανόν να έχει και pet shop. Για το τι είδους "εκτροφεία" γνωρίζει, να μην έχεις καμμία αμφιβολία. Του χείριστου. Να σου ξαναπώ για να το εμπεδώσεις, ότι κανένας μα κανένας σοβαρός εκτροφέας, δεν δίνει σκυλιά του μ' αυτό τον τρόπο. Το μόνο έντυπο που πιστοποιεί την καθαροαιμία του ζώου είναι το pedigree. Τελεία και παύλα. Δεν στο δίνει γιατί δεν το έχει, γιατί πιθανότατα το σκυλάκι είναι ημίαιμο. Είναι πολύ τυχερό, που μέχρι στιγμής χαίρει άκρας υγείας. Εύχομαι να συνεχίσει έτσι. Για το ποδαράκι του να πας στον γιατρό. Μπορεί να έχει κάτι που να το ενοχλεί. Και, τέλος...αφού ζήτησες να πάρεις την συγκεκριμένη ράτσα, έχεις "υποχρέωση" να έχεις διαβάσει τουλάχιστον το πρότυπό της, ώστε να ξέρεις ποιά χρώματα υπάρχουν. Που είναι το λιγότερο. Πρέπει να διαβάσεις πολλά για τα labrador ακόμη κι αν δεν είναι 100%. Ωφείλεις να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της φυλής, έστω για να μην μπορεί κανείς να σε κοροιδέψει. Αυτά :)

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
ειχα διαβασει αρκετα ..αλλα για κακη μου τυχη μεσω αυτου του φορουμ εμαθα γενικα τι "παιζει".. ολα θα φανουν σε λιγους μηνες..:-|

skylakos

Well-Known Member
30 Αυγούστου 2008
3.528
982
Χανια
Πολλοι οταν ηταν μικρος μου ελεγαν οτι ειναι μαυρο λαμπραντορ.
Πριν λιγο καιρο ενας μου ειπε οτι ειναι κυνηγοσκυλο(για λαγους;πουλια;τι; )

Ολοι ξερουν τι ειναι το σκυλι μου,αλλα οι γνωμες τους δεν συμπιπτουν:D

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Καλώς ήρθες και να τη χαίρεσαι τη μικρή! Είναι γλυκύτατη, αλλά μορφολογικά υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που απέχουν από τα χαρακτηριστικά ενός καθαρόαιμου κουταβιού λαμπραντόρ. Χαρτιά σου έδωσε ο "εκτροφέας"; Ξέρεις ποιοί είναι οι γονείς της;

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
παρτήν και πες της να σου στείλει το pedigree και ρώτα αν έχει δηλώσει την γέννα στο ΚΟΕ.
σίγουρα δεν θα σου στείλει χαρτιά για τον σκύλο.

αλλά αυτό με το αεροπλάνο πρωτή φορά το ακούω..

στο τέλος θα σου πει ότι δεν σου στελνει pedigree γιατί το απαγορευεί ο ΕΛΤΑ και όλα τα courier..

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη και εγω αγχοθηκα για το αν ειναι καθαροαιμο... μετα που το εκανα μερικες βολτες ολοι "α κοιταξτε ενα labrador" ακομι και ο κτηνιατρος.. και μου εφυγε το αγχος και δεν ξαναασχολιτηικα μεχρι που μπικα στο φορουμ. οσο για το αεροπλανο σταλθικε απο αθηνα σε κλουβακι με το βιβλιαριο του και ολα... εκτος pedigree βεβαια...χαρακτιριστικα την ειχα ρωτισει " τι ειναι pedigree και αν θα εχει" .. δεν θυμαμε τι ακριβως μου ειχε απαντισει.. κατι του still "αυτο χρειαζεται αν θες να κανεις εκτροφη στο μελλον". τελως παντων δεν ξερω τι να κανω και αν αξιζει να ασχολιθω.. το θεμα ειναι οτι η σκυλιτσα μου ειναι μια χαρα :p και στην τελικη εδωσα 350 με μεταφορικα και πρωτα εμβολια και αποπαρασιτωση..και επισης δεν την ηθελα ουτε για εκθεσεις ουτε να λεω οτι εχω ενα καθαροαιμο labrador και να διχνω το pedigree..και για να τελειωσω μπηκα σε αυτο το φορουμ για να ενημερωθω ετσι ωστε να μεγαλωσω σωστα την alice..σας ευχαριστω για το ενδιαφερον αλλα απο την στιγμη που δεν μπορω να κανω κατι πλεον για το θεμα της κυριας και αν με κοροιδεψε η οχι καλυτερα να κλεισει αυτο το ποστ ;) α κατι τελευταιο... τι διαφορετικο εχει απο ενα καθαροαιμο labrador .. το μονο που μπορω να προσεξω εγω ειναι τα αυτια της ειναι λιγο μεγαλυτερα που εμενα στην τελικη μου αρεσουν :p

DOG.CRIME

Well-Known Member
5 Ιουλίου 2010
1.289
7
απλά το θέμα είναι ότι αυτή η κυρία θα συνεχίζει να κάνει αυτή την δουλειά και στο μέλλον! γενικά σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
το σκυλάκι σου είναι κούκλα!

η διαφορά μπορεί να μην είναι απαραίτητα στην εμφάνιση αλλά και στον χαρακτήρα.δεν σημαίνει βέβαια ότι θα έχει άσχημο χαρακτήρα..που ξέρεις μπορεί και καλύτερο..

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Το θεμα ειναι οτι η κυρια σου πουλησε ενα ημιαιμο λαμπραντορ - ημιαιμα βρισκεις σε ασυλα πολλα και δεν δινεις 350 ευρω. Το pedigree δεν χρησιμευει μονο για εκθεσεις ουτε ειναι για τα ματια του κοσμου, ειναι η εγγηιση πως πληρωνεις ενα κουταβι καθαροαιμο με οτι αυτο συνεπαγεται (υγεια, χαρακτηρας, μορφολογια).

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη και εγω αγχοθηκα για το αν ειναι καθαροαιμο... μετα που το εκανα μερικες βολτες ολοι "α κοιταξτε ενα labrador" ακομι και ο κτηνιατρος..
να αγχώνεσαι εφόσων πλήρωσες για ημίαιμο σκυλί το οποίο θα μπορούσες να βρείς τζάμπα και να κάνεις και καλό....
το ξαναείπαμε οι κτηνίατροι δεν είναι ειδικοί στην μορφολογία σκύλων, εγώ να δείς τι άκουσα από κτηνίατρο στον πρώτο μου σκύλο…..

σταλθικε απο αθηνα σε κλουβακι με το βιβλιαριο του και ολα... εκτος pedigree βεβαια...

όλα…..εκτός από το πιο σημαντικό….το pedigree. Το pedigree δεν πιστοποιεί μόνο την καθαροαιμία του σκύλου σου αλλά αναφέρει τους γεννήτορές του και μέσω αυτών μπορείς να μάθεις αν το σκυλί σου φέρνει γονίδια που μεταφέρουν κληρονομικές παθήσεις από γενιά σε γενιά (παθήσεις που εμφανίζονται σε διάφορες ηλικίες του σκύλου) όπως επίσης τι χαρακτήρα κληρονομεί από αυτούς γιατί ο χαρακτήρας στα σκυλιά είναι σε ένα πάρα πολύ μεγάλο βαθμό κληρονομικός.
Όντως το σκυλάκι σου μπορεί να είναι υγιές και καλού χαρακτήρα αλλά εσύ το άφησες στην τύχη και συγκεκριμένα στα χέρια μιας άγνωστης, κάτι σαν το λότο....

χαρακτιριστικα την ειχα ρωτισει " τι ειναι pedigree και αν θα εχει" .. δεν θυμαμε τι ακριβως μου ειχε απαντισει.. κατι του still "αυτο χρειαζεται αν θες να κανεις εκτροφη στο μελλον".
αυτό στο είπε για να σε ξεφορτωθεί γιατί κατάλαβε ότι δεν γνωρίζεις..

Καταλαβαίνω ότι η συζήτηση μπορεί να σε κάνει να νιώθεις άβολα. Στην θέση σου έχουν βρεθεί πριν απο σένα πάρα πολλοί απο εδώ μέσα, εγώ η ίδια πριν πάρω το πρώτο μου σκύλο ήξερα πολύ λιγότερα απ' όσα εσύ ήδη γνωρίζεις, και βέβαια έλεγα τα ίδια .....''δεν θέλω σκυλί για εκθέσεις, δεν με ενδιαφέρει να λέω ότι είναι καθαρόαιμο,τι να το κάνω το pedigree...'' δηλ. όλες τις ανοησίες που λέμε όταν δεν γνωρίζουμε .

Σου εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την μικρή σου αλλά σου προτείνω αφού αποφάσισες να ασχοληθείς με το θέμα του σκύλου να μη μένεις μόνο στις συμβουλές για το πως θα μεγαλώσεις σωστά την Alice ,υπάρχουν αρκετά πολύ χρήσιμα που και εσύ αλλά και κάθε συνειδητός φιλόζωος και ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να γνωρίζει. Καλή διαμονή....!