Εχει γινει της Alice

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Γεια σας.. εδω και 3 βδομαδες εχω αποκτισει μια labradorina την Alice. Σε 1 βδομαδα κλεινει τους 3 μηνες. Ειναι πολυ εξυπνη και μαθαινει γρηγορα..και δεν εχω κανενα ιδιετερο προβλημα. Το μονο προβλημα μου αυτην την στιγμη ειναι οτι τοσο καιρο ημουν στο πατρικο μου, την ειχα μαθει να λερωνει εξω(ενταξη λερωνε και μεσα πιο πολυ μαλιστα αλλα ειχα κανει μια αρχη)..δλδ με το που παταγε στο χωμα εκανε τσισακια :p. τωρα που αλλαξα πολη το μονο που την ενδιαφερει ειναι οι καινουριες μυρωδιες και γενικα το κενουριο περιβαλον με αποτελεσμα να τα κανει μεσα :-|. ξερω οτι θελει υπομονη..οσον αφορα την κοινονικοποιηση, αγνοησα τελειως την συμβουλη του κτηνιατρου να μεινει μεσα..το θεωρω τελειως λαθος..βεβαια προς το παρων αποφευγω να πλησιαζει αλλους σκυλους και κοπρανα..γενικα προσεχω.. Αυτο που με ξετρελενει με την Alice ειναι οτι οτι και να τις δωσω το βρισκει ενδιαφερον το σπρωχνει με τα ποδαρακια της και επιτιθετε :p Α αλλο ενα προβληματακι που εχω ειναι το κυνιγιτο που πεφτει για να τις παρω κατι που δεν πρεπει να φαει :p.. Αυτα για αρχη .. παρακατω εχω μερικες φωτογραφιες απο την πρωτη μερα μεχρι και σημερα... enjoy

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Αγαπητή AlixeOwner, πρώτα απο όλα να χαίρεσε την Alice σου. Το θέμα τουαλέτας σίγουρα αρχικά θα σε πεδέψει πολύ και θέλει αρκετή υπομονή και επιμονή και να είσαι σίγουρη ότι στο τέλος η Alice θα καταλάβει που θες να κάνει την ανάγκη της και θα σταματήσει να τα κάνει στο σπίτι. Δεν γνωρίζω αν της έχεις κάποιο crate αλλά να ξερεις ότι ένα crate ή kennel βοηθάει πάρα πολύ στην εκπαίδευση της τουαλέτας ενός σκυλιού. Όσο για το κυνηγητό, αυτό πρέπει να το σταματήσεις, δεν πρέπει ΠΟΤΕ να κυνηγάμε το σκυλί μας είτε για να του πάρουμε κάτι είτε για οποιοδήποτε λόγο διότι αυτό για το σκυλί θεωρείτε παιχνίδι και αν το μάθει θα το κάνει συνέχεια, καλό είναι να τις έχεις ένα μακρύ λουρί πάντα και όταν έχει πάρει κάτι στο στώμα που δεν θες αρχίκα φώναξε την να έρθει κοντά σου και αν σε αγνωήσει τράβα την κοντά σου. Καλό είναι να αρχίσεις να της μαθαίνεις απο τώρα το ΕΛΑ ΕΔΩ ή ΕΛΑ ώστε να θέλει να έρθει κοντά σου γιατί θα ξέρει ότι θα πάρει κάτι καλύτερο απο εσένα (λιχουδιά, χάδια, παιχνίδι).

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Γεια σου και σε σενα.. καταρχην ειμαι αγορι :p στις λεξεις οπως "ελα εδω" "κατσε κατω" "παρτο" ακουει οταν ειναι ηρεμη η οταν ασχολειται με καποιο παιχνιδι της. αλλα οταν εχει αρπαξει κατι για πρωτη φορα και δοκιμαζει δεν πα να φωναζεις αυτη θα τρεξει να κρυφτει για να μην τις το παρω..πχ χθες ειχε κοψει μερικα κομματια απο την σφουγγαριστρα ασπουμε..δεν την αφινεις να τα φαει :p ..επισεις σημερα τα εκανε εξω επιτελους..ολα ξεκινισαν οταν ετοιμαζομουν να την βγαλω εξω την βλεπω και ξεκιναει να κανει τσισακια.. κατευθιαν την αρπαζω την σικωνω. και την βγαζω εξω..ε και οπως ειναι φυσικο τα υπολοιπα τα εκανε εκει...xD μετα στο ιδιο σημειο και στον γυρισμο...:D

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Πολλες φορές όταν βλέπουμε ότι το σκυλί μας έχει πάρει κάτι στο στόμα του αγχωνόμαστε και φωνάζουμε διαφορετικά το ΕΛΑ και έτσι το σκυλί δεν έρχετε γιατί νιώθει το άγχος/στρες που έχεις εκείνη τη στιγμή. Πρέπει να είσαι ήρεμος και δοκίμασε το εξής βρές κάτι που θέλει πολύ να το πέρνει στο στόμα της αλλά εσύ δεν θες και άστο τυχαία κοντά της να το πάρει και όταν το πάρει φώναξε την να έρθει σε εσένα έχοντας μια καλή λιχουδιά στο χέρι σου δίχνοντας την λιχουδια, ώστε να μάθει ότι όταν την φωνάζεις ενώ έχει κάτι στο στόμα θα πάρει κάτι ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Δεν ξερω ονομα..μιλισα με 1 κυρια η οποια συνεργαζετε με 3 εκτροφεια στην αθηνα απο οτι μου ειπε.. μου εστειλε φωτογραφιες.. εχαμε επικοινονια για μερικες μερες ...τις εβαλα τα χρηματα και μου το εστειλε.. εκανα λαθος..? :-| το σκυλι ηρθε εμβολιασμενο αποπαρασιτωμενο με βιβλιαριο.. εκανα και ενα check σε κτηνιατρο κατευθιαν..ολα οκ..

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Δυστηχός θα σε απογοητεύσω αλλα μόνο απο εκτροφείο δεν είναι το σκυλί. Κανένας εκτροφέας δεν χρησιμοποιεί μεσάζοντες για να δώσει τα σκυλιά του.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
μπορείς να πεις αν θέλεις το όνομα της κυρίας?
μπορώ να σου πώ 100% οτι δεν συνεργάζεται με κανένα εκτροφείο, δυστυχώς σε κορόιδεψε

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Οσο για το θεμα μας Darkpaladin , αυτο προσπαθω να το καταφερω οταν παιζουμε με το σχοινι για τραβηγμα..εχει αποτελεσματα αλλα ειναι διστακτικη ακομη αν δεν κραταω λιχουδια στο χερι μου.. παντως οτι και να αρπαξει το τρωει πολυ γρυγορα ισως για να μην τησ το παρω... μαλλον πως πρεπει να αλλαξω τακτικη..;)

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
Είναι μικρή ακόμα, μπορείς να χρησιμοποιείς λιχουδιές όσο θες όταν ξεκινάτε να μαθαίνετε κάτι καινούριο και όσο καλύτερη γίνετε σε αυτό τόσο σταματάς τις λιχουδιές και επιβραβεύεις με χάδι, παιχνίδι, λιχουδιά εναλάξ ώστε να μην ξέρει πότε θα πάρει λιχουδια και να θέλει πάντα να ακούει μιας και δεν θα ξέρει πότε θα είναι η στιγμή που θα πάρει την λιχουδια.

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
το ονομα θα στο στειλω σε pm και τηλεφωνο...παντως ολοι μου εχουν πει οτι ειναι , κτηνιατροσ περαστικοι ακομι και τουριστες.. χωρις να τους ρωτισω ... απο που συμπερανατε οτι δεν ειναι? :(

Darkpaladin

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2009
2.272
60
Αττική
απο που συμπερανατε οτι δεν ειναι? :(
Απο το ότι μπλέκετε μεσάζωντας στο να σου δώσει το σκυλί. Κανένας σωστός εκτροφέας δεν δίνει σκυλί σε κάποιον μέσω τρίτου ατόμου. Όλοι οι εκτροφείς απαιτείτε να σου μιλήσουν, να σε γνωρίσουν ώστε να ξέρουν σε ποιον/α πάει το σκυλί τους.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
η χρυσή ευκαιρία έχει γεμίσει απο απατεώνες, ένας έβαλε φωτογραφία απο κουτάβια δικά μου για να πουλήσει :paja1:

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.013
ΑΤΤΙΚΗ
AliceOwner καλώς ήρθες..!
αυτοί που είναι ειδικοί στις φυλές των σκυλιών είναι οι εκτροφείς και όχι οι τουρίστες και οι περαστικοί.Όσον αφορά τους κτηνιάτρους έχουν πολύ λιγότερες γνώσεις μορφολογίας απ΄ότι νομίζεις.
Το σκυλί σου μπορεί να είναι λάμπραντορ ή περίπου λάμπραντορ ή να μοιάζει με λάμπραντορ. Αυτό θα το κρίνουν οι άνθρωποι που ξέρουν την φυλή και όχι οι άσχετοι με αυτήν.

Σίγουρα ο τρόπος που απέκτησες το σκυλάκι σου είναι πολύ επίφοβος σε σχέση με την ποιότητα του και μιλώ για την μορφολογία ,την υγεία και τον χαρακτήρα του.Ένας εκτροφέας που αγαπάει την δουλιά του δεν θα έδινε έτσι σε έναν άγνωστο ένα σκυλί του.

Εύχομαι να περάσετε πολλές χαρούμενες μέρες μαζί και αφού μπήκες στην διαδικασία να μάθεις περισσότερα πράγματα για τα σκυλιά κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ για θέματα σε σχέση με το πως επιλέγουμε εκτροφέα. Θα μάθεις πολλά και χρήσιμα....

AliceOwner

Member
25 Αυγούστου 2010
18
0
Ηρακλειο
Αρα θες να πεις οτι απο τα χαρακτηριστικα του ειναι labrador αλλα απο το τροπο που το πειρα δεν ειναι...2 φορες την εχω παει σε κτηνιατρο και τις 2 φορες μου ειπε οτι ειναι lab..και βεβαια με πολυ καλο σωματοτυπο...τωρα τη να πω...