Ευτυχώς μάθαμε χωρίς να την πάθουμε....

krigopo

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
64
240
47
Για άλλη μια φορά μπανάκι χθες με τα παιδιά και τα σκυλιά. Αυτή την φορά και ένα φιλικό ζευγάρι με την σκυλίτσα τους με την οποία η μίλυ μεγαλώνει σχεδόν μαζί της αφού έχουμε καθημερινή επαφή και μια χαρά στηνόμαστε στην παραλία και όλα καλά. Σκάει μύτη ένα αδέσποτο , σκυλίτσα μεσαίου μεγέθους πολύ ήρεμη και πλησιάζει. Εγώ κατευθείαν πιάνω την δικιά μου. Με το που πλησιάζει η αδεσποτούλα η Μίλυ μεταμορφώνεται σε κολόσκυλο και αγριεύει τόσο πολύ που έπαθα πλάκα. Να μην μπορώ να την ηρεμήσω, ευτυχώς η αδεσποτούλα δεν έκανε απολύτως τίποτα και απομακρύνθηκε λίγο πιο πέρα. Από εκείνη την στιγμή η Μίλυ δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα. Ότι πέρναγε ήθελε να το "φάει" , άνθρωπος ή σκυλί (ήρθαν και άλλα σκυλάκια δεσποζόμενα) . Βρε τι στο κάτσε και στο ξάπλα , να είμαι συνέχεια από πάνω της τίποτα... Δεν σταμάταγε να γαβγίζει... Φρίκαρα... Φοβόμουν ότι θα έσπαγε το σκοινί. Με την "φίλη" της μια χαρά , να κάθονται μαζί να παίζουν, με το που πλησίαζε κάποιος γάβγισμα...
Πήρα κατευθείαν τον εκπαιδευτή και μου είπε ότι έχουν αρχίσει και μιλάνε τα γονίδια επίσης η σκύλα μου έχει πάρει τον αέρα, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει την δύναμή της και κάνει τα δικά της.
Τέλος το κάτσε και το ξάπλα και πάμε σε διόρθωση με τον πνίχτη. Τέσσερις διορθώσεις και το σκυλί ηρέμησε. Μεγάλη διαφορά και στην πρωινή βόλτα που γενικά δεν έχω θέμα στην βόλτα αλλά πρώτη φορά είχε το νου της συνέχεια σε μένα (χωρίς να πέσει διόρθωση αφού ήταν άψογη) .
Μου είπε να προσέχω πάρα πολύ από εδώ και πέρα γιατί πλησιάζει και ο καιρός να της έρθει και η πρώτη περίοδος και μπορεί να μου βγάλει διάφορα...
Θα κάνουμε και μερικά ομαδικά μαθήματα για να την ξαναδεί ...
Δεν περίμενα να την δω τόσο επιθετική, ήξερα ότι λόγω των γονιδίων θα μου βγάλει κάποια στιγμή τέτοια αλλά με τόση πολύ κοινωνικοποίηση πίστευα ότι θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.
Είναι φοβερό το πόσο καλή είναι με αυτούς που γνωρίζει και το πόσο αγρίεψε χωρίς λόγο σε ξένους...

Ευτυχώς μάθαμε χωρίς να την πάθουμε...

genie

Well-Known Member
20 Μαϊου 2016
902
694
52
Ολα αυτα, δηλαδή η επιθετικότητα, οι 4 διορθώσεις με τον πνίχτη και η εντύπωση ότι τώρα ηρέμησε, έγιναν απο χτες ή δεν κατάλαβα καλά; Γιατί σε μία μέρα να προλάβει να αλλάξει κάτι, δεν το καταλαβαίνω

Μαρια&Ηρα

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2013
2.513
3.753
39
Θυμησε μου λιγο για τι σκυλιτσα μιλαμε (φυλή) κ γιατι ολο αναφερεσαι στα "γονιδια" της?
Αποτι καταλαβαινω πρόκειται μια μωρό,πόσο?6-8 μηνων?(αφου δεν της εχει ερθει καν κ η πρωτη περίοδος)
Πρεπει να δουλέψεις την μεταξυ σας σχεση (να σε υπακουει με την πρωτη) να δουλεψετε πιο εντατικά τις εντολές και...συγγνωμη κιολας...αλλα ο πνιχτης ποιανου ιδεα ηταν?εχεις ιδεα τι ζημεια μπορει να της προκαλεσεις μεταγενεστερα στην τραχεια της?χωρια οτι το θεωρω βαρβαρο (προσωπικη μου αποψη αυτο)...εδω εχουν αρχισει να λενε ουτε καν κολάρα να μην χρησιμοποιουνται!
Τεσπα...το κοριτσι σου σιγα σιγα θα μπει κ στην εφηβεια...πρεπει σταδιακα κ μεθοδικα να διδαχτει τους κανονες αυτης της κοινωνίας κ τους δικους σου,τα ναι κ τα οχι.
Σκυλια ειναι κ οχι αρνακια,ολοι νομιζω ζησαμε τετοιες στιγμες...το θεμα ειναι μεχρι που επετρεψε ο καθενας να φτασει

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Εγώ κατάλαβα ότι η @krigopo έδωσε στη Μίλυ να καταλάβει ότι η αλλαγή εντοπίστηκε. Η Μίλυ, από την πλευρά της, μάλλον δεν έχει αποφασίσει αν η αλλαγή είναι μόνιμη, προσωρινή, της άρεσε, δεν της άρεσε. Κοινώς, η μια έδειξε στην άλλη ότι προσέχει η καθεμία τις αλλαγές στην συμπεριφορά της άλλης. Το πως θα συνεχίσουν, εξαρτάται από την krigopo, την οικογένειά της, τον εκπαιδευτή και τα γονίδια. Γι'αυτό λέμε ότι η εκπαίδευση είναι μια συνεχής διαδικασία. Τίποτα δεν λύθηκε και τίποτα δεν δέθηκε μόνιμα.

Edit: @Μαρια&Ηρα η Μίλυ τσοπανοφέρνει.

krigopo

Well-Known Member
14 Οκτωβρίου 2015
64
240
47
Εγώ κατάλαβα ότι η @krigopo έδωσε στη Μίλυ να καταλάβει ότι η αλλαγή εντοπίστηκε. Η Μίλυ, από την πλευρά της, μάλλον δεν έχει αποφασίσει αν η αλλαγή είναι μόνιμη, προσωρινή, της άρεσε, δεν της άρεσε. Κοινώς, η μια έδειξε στην άλλη ότι προσέχει η καθεμία τις αλλαγές στην συμπεριφορά της άλλης. Το πως θα συνεχίσουν, εξαρτάται από την krigopo, την οικογένειά της, τον εκπαιδευτή και τα γονίδια. Γι'αυτό λέμε ότι η εκπαίδευση είναι μια συνεχής διαδικασία. Τίποτα δεν λύθηκε και τίποτα δεν δέθηκε μόνιμα.

Edit: @Μαρια&Ηρα η Μίλυ τσοπανοφέρνει.
Ακριβώς αυτό. Δεν είπα ότι λύθηκε κάτι αλλά ότι είδα άμεσα την μιλυ να το επεξεργάζεται και να αντιδρά στις διορθώσεις μου τουλάχιστον για τώρα όπως θα ήθελα.
Θέλει πάρα πολύ δουλειά και δεν θα πρέπει να χαλαρωνω καθόλου μέχρι να ενηλικιωθεί, αυτό τουλάχιστον εγώ έχω καταλάβει. Όσον αφορά την χρήση πνιχτη υπάρχουν δύο πλευρές όπου η καθεμία υποστηρίζει κάποια πράγματα, δεν μπορώ να μπω σε μία τέτοια αντιπαράθεση. Ή Μιλυ έχει τσοπανόσκυλο μέσα , μέχρι τώρα ότι μου έχει πει ο εκπαιδευτής μου δυστυχώς ή ευτυχώς έχει πέσει μέσα σε όλα , δεν εχω βρει κανένα λόγο να τον αμφισβητησω μέχρι τώρα .

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Όταν έχεις μία ανεπιθύμητη συμπεριφορά που δεν μπορείς να διαχειριστείς δεν προσπαθείς με εντολές, που ξέρεις ότι δεν θα τις ακούσει να διευθετήσεις την κατάσταση, αλλά με αφαίρεση ερεθίσματος ή διόρθωση!
Εκεί θέλεις άμεσα αποτελέσματα. Ή θα πρέπει να έχεις έναν σκύλο που θα υπακούσει μια και έξω ή θα έρθει διόρθωση...μια και έξω! Και η διόρθωση θα πρέπει να είναι καλή και ανάλογη της έντασης που βρίσκεται ο σκύλος!
Για να εξισώσεις τα πράγματα έπειτα και να καλύψεις την καλή διόρθωση που έκανες τον σκύλο θα πρέπει να τον πουσάρεις στην υπακοή και να τον ανεβάσεις κιόλας για να δει και κυρίως να σκεφτεί ότι αν ξαναυπάρξει τέτοια περίπτωση στο μέλλον να το σκεφτεί πολύ καλά!
Μην προτρέξουν κάποιοι και πουν για δημιουργία φόβου. Δεν είναι φόβος, είναι...σκέψη!
Και κάπως έτσι επικοινωνείς με τον σκύλο σου...επιβράβευση & διόρθωση! Κλασικά πράγματα!

• Like
Reactions: krigopo