Για άλλη μια φορά μπανάκι χθες με τα παιδιά και τα σκυλιά. Αυτή την φορά και ένα φιλικό ζευγάρι με την σκυλίτσα τους με την οποία η μίλυ μεγαλώνει σχεδόν μαζί της αφού έχουμε καθημερινή επαφή και μια χαρά στηνόμαστε στην παραλία και όλα καλά. Σκάει μύτη ένα αδέσποτο , σκυλίτσα μεσαίου μεγέθους πολύ ήρεμη και πλησιάζει. Εγώ κατευθείαν πιάνω την δικιά μου. Με το που πλησιάζει η αδεσποτούλα η Μίλυ μεταμορφώνεται σε κολόσκυλο και αγριεύει τόσο πολύ που έπαθα πλάκα. Να μην μπορώ να την ηρεμήσω, ευτυχώς η αδεσποτούλα δεν έκανε απολύτως τίποτα και απομακρύνθηκε λίγο πιο πέρα. Από εκείνη την στιγμή η Μίλυ δεν μπορούσε να ηρεμήσει με τίποτα. Ότι πέρναγε ήθελε να το "φάει" , άνθρωπος ή σκυλί (ήρθαν και άλλα σκυλάκια δεσποζόμενα) . Βρε τι στο κάτσε και στο ξάπλα , να είμαι συνέχεια από πάνω της τίποτα... Δεν σταμάταγε να γαβγίζει... Φρίκαρα... Φοβόμουν ότι θα έσπαγε το σκοινί. Με την "φίλη" της μια χαρά , να κάθονται μαζί να παίζουν, με το που πλησίαζε κάποιος γάβγισμα...
Πήρα κατευθείαν τον εκπαιδευτή και μου είπε ότι έχουν αρχίσει και μιλάνε τα γονίδια επίσης η σκύλα μου έχει πάρει τον αέρα, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει την δύναμή της και κάνει τα δικά της.
Τέλος το κάτσε και το ξάπλα και πάμε σε διόρθωση με τον πνίχτη. Τέσσερις διορθώσεις και το σκυλί ηρέμησε. Μεγάλη διαφορά και στην πρωινή βόλτα που γενικά δεν έχω θέμα στην βόλτα αλλά πρώτη φορά είχε το νου της συνέχεια σε μένα (χωρίς να πέσει διόρθωση αφού ήταν άψογη) .
Μου είπε να προσέχω πάρα πολύ από εδώ και πέρα γιατί πλησιάζει και ο καιρός να της έρθει και η πρώτη περίοδος και μπορεί να μου βγάλει διάφορα...
Θα κάνουμε και μερικά ομαδικά μαθήματα για να την ξαναδεί ...
Δεν περίμενα να την δω τόσο επιθετική, ήξερα ότι λόγω των γονιδίων θα μου βγάλει κάποια στιγμή τέτοια αλλά με τόση πολύ κοινωνικοποίηση πίστευα ότι θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.
Είναι φοβερό το πόσο καλή είναι με αυτούς που γνωρίζει και το πόσο αγρίεψε χωρίς λόγο σε ξένους...
Ευτυχώς μάθαμε χωρίς να την πάθουμε...
Πήρα κατευθείαν τον εκπαιδευτή και μου είπε ότι έχουν αρχίσει και μιλάνε τα γονίδια επίσης η σκύλα μου έχει πάρει τον αέρα, έχει αρχίσει και καταλαβαίνει την δύναμή της και κάνει τα δικά της.
Τέλος το κάτσε και το ξάπλα και πάμε σε διόρθωση με τον πνίχτη. Τέσσερις διορθώσεις και το σκυλί ηρέμησε. Μεγάλη διαφορά και στην πρωινή βόλτα που γενικά δεν έχω θέμα στην βόλτα αλλά πρώτη φορά είχε το νου της συνέχεια σε μένα (χωρίς να πέσει διόρθωση αφού ήταν άψογη) .
Μου είπε να προσέχω πάρα πολύ από εδώ και πέρα γιατί πλησιάζει και ο καιρός να της έρθει και η πρώτη περίοδος και μπορεί να μου βγάλει διάφορα...
Θα κάνουμε και μερικά ομαδικά μαθήματα για να την ξαναδεί ...
Δεν περίμενα να την δω τόσο επιθετική, ήξερα ότι λόγω των γονιδίων θα μου βγάλει κάποια στιγμή τέτοια αλλά με τόση πολύ κοινωνικοποίηση πίστευα ότι θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.
Είναι φοβερό το πόσο καλή είναι με αυτούς που γνωρίζει και το πόσο αγρίεψε χωρίς λόγο σε ξένους...
Ευτυχώς μάθαμε χωρίς να την πάθουμε...