Σκέφτομαι πολλές ημέρες πως θα ξεκινήσω το θέμα και δεν ήξερα πως. Μετά θυμήθηκα το θέμα του gaara.
Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ στην περίοδο πριν την απόκτηση της Ντάλιας μου.
Δεν ξανά είχα ποτέ πριν σκύλο δικό μου. Και θεωρούσα δεδομένο ότι για να αποκτήσω σκύλο υπήρχαν 3 τρόποι: πετσοπ,ιδιωτη,αδεσποτακι (δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν εκτροφείς!!!!).
Όταν είπα στον πατέρα μου ότι θέλω να αποκτήσω σκύλο, θυμάμαι ότι γύρισε και μου είπε, πως για να αποκτήσω σωστά ένα σκύλο, θα πρέπει να έχει pedigree προκειμένου να ξέρω τους προγόνους του. Εγώ το μόνο pedigree που ήξερα ήταν η μάρκα με τις σκυλοτροφές κλπ. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, θα έπρεπε να το είχε διαβάσει τυχαία ή να μη στάθηκε πολύ (γιατι δεν ψαχνόταν για καθαρόαιμο σκύλο), γιατί σε κάποιες ερωτήσεις μου του τύπου τι με νοιάζουν οι πρόγονοί του κλπ; δεν μου το ανέπτυξε έτσι ώστε να καταλάβω. Ωστόσο δεν έμεινα εκεί. Ερχόμενη σπίτι σκεφτόμουν σε όλη τη διαδρομή όσα μου είχε πει ο πατέρας μου.
Μπαίνω λοιπόν στο google και γράφω pedigree με ελληνικά και με αγγλικά. Το μόνο πράγμα που μου έβγαλε, ήταν η μάρκα. 2 σελίδες, διάβαζα για σκυλοτροφές.
Η αλήθεια ειναι πως δεν το πήγα παρα πέρα. Αλλά και να ήθελα να ψάξω, πως θα μπορούσα να το κάνω απο τη στιγμή που η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησής δεν βγάζει τα αποτελέσματα που θα έπρεπε;
Δε μετανιώνω για την απόκτηση της μικρής μου, μιας και την λατρεύω και την έχω σαν μωράκι... αλλά ίσως, λέω ίσως να αξίζουμε μια "άφεση αμαρτιών" για τον λάθος τρόπο απόκτησης ... σε όσους τουλάχιστον δεν κοιτάξαμε τη τσέπη μας και καταλήξαμε εκεί από άγνοια...ή παραπληροφόριση.
Τις προάλλες οδηγώντας προς τη δουλειά άκουσα στο ραδιόφωνο τον παραγωγό που εν όψη των ημερών έλεγε πως τον σκύλο δεν τον πάμε ποτέ σαν δώρο χριστούγεννα πάσχα κλπ, τον έχουμε μέσα στο σπίτι, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι και να ανταποκρινόμαστε σε όλες του τις ανάγκες σα να έχουμε ενα παιδί στο σπίτι, ότι ειναι μέλος τις οικογένειας κλπ.
Και πάνω που λέω επιτέλους ένα φως στο τούνελ (μιας και έχω μπει κι εγώ πλέον στον "χορό" της σωστής απόκτησης σκύλου), μου πετάει ένα "Γι αυτό σκεφτείτε το καλά για να πάτε μέχρι το πετ σοπ να αγοράσετε σκύλο" και μένω κόκκαλο.
Μα πως, ΠΩΣ ΠΩΩΩΩΩΣ;;;!!! Αυτοί οι άνθρωποι που υποτίθεται θα πρέπει ότι πληροφορία μεταφέρουν να ειναι ψαγμένη, τεκμηριωμένη, που επιρεάζουν σε ένα βαθμό το κοινό, να λένε τέτοιες ανακρίβειες δημόσια;!
Δυστυχώς πιστεύω ότι δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα..... η παραπληροφόριση & η μη πληροφόριση θα συνεχίσουν να υπάρχουν.
Δυστυχώς δε θυμάμαι στο σχολείο να μας πήγαν ποτέ σε καταφύγιο αδέσποτων ζώων. Αντίθετα μας πήγαιναν σε ζωολογικούς κήπους και στο Αττικό Πάρκο, να βλέπουμε ζώα φυλακισμένα (και πιθανόν κακοποιημένα) πίσω απο τα κάγκελα. Η δική τους ψυχική κακοποίηση για τη δική μας ευχαρίστηση...τι τραγικό...
Την αγάπη που θα έδινα σε κάποιο αδεσποτάκι ή κάποιο καθαρόαιμο απο εκτροφείο, την ίδια αγάπη δίνω στη Νταλού μου, την ίδια και στον Έκτωρα.
Συγνώμη αν δεν βγάζετε νόημα, τα γράφω όπως μου έρχονται, άλλα είμαι πολύ φορτισμένη συναισθηματικά.
Μπράβο σου gaara που άνοιξες αυτό το θέμα.