Ευκολία πρόσβασης σε σωστή ενημέρωση?

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Καλησπέρα σε όλους.

Είμαι ουσιαστικά νέο μέλος (χρονολογικά ως δημιουργία account στο forum καθώς διάβαζα πολύ καιρό διάφορα εδώ μέσα), και με αυτά που βλέπω τον τελευταίο αρκετό καιρό έχω χάσει τη μπάλα.

Και εξηγούμαι.

Μπαίνουν κατά καιρούς διάφοροι, κάνουν 5-10 ερωτήσεις, παίρνουν απαντήσεις που δεν τους αρέσουν και είτε φεύγουν είτε καταλήγουμε σε threads αρένες με "gladiator mode : ON".

Το σύνηθες φαινόμενο είναι η αλληλουχία του 1. λάθος απόκτηση σκύλου και 2. μετά τους στροφάρει να κάνουν διάφορες ερωτήσεις, τις οποίες εάν είχαν κάνει πριν την αγορά, ενδεχομένως θα είχαν γλυτώσει από μπελάδες (είτε αυτό σημαίνει πετ σοπ, είτε σημαίνει λάθος επιλογή σκύλου από φιλοζωική και μετά από λίγο καιρό επιστροφή στο καταφύγειο, είτε από γέννα φίλου κλπ κλπ).

Καταννοώ σε τεράστιο βαθμό την αγανάκτηση πολλών που τα έχουν πει και ξαναπεί και έχουν παραθέσει τα ίδια λινκ 3000 φορές ο καθένας, καταννοώ και την οργή πολλών (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, καθώς και εγώ εχω εκνευριστεί με το πως επιλέγουν σκύλο αρκετοί), καταλαβαίνω και τα ξεσπάσματα και ό,τι συνήθως γίνεται μέσα σε αυτού του είδους τα thread. Δεν λέω πως είναι η σωστή αντιμετώπιση (και πάλι δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω) ούτε και κριτικάρω όποιον τα παίρνει στο κρανίο και ίσως είναι πιο απότομος / κυνικός / σαρκαστικός / ειρωνικός. Ο καθένας έχει τον τρόπο του εξ' άλλου και υπάρχουν άλλα threads να αποδείξει το ποιόν του.

Κάνω αυτή την εισαγωγή προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνεύσεων, και καθώς μου αρέσει να κάνω και τον δικηγόρο του διαβόλου, και να προσπαθώ να βλέπω και την άλλη πλευρά, θα θέσω μερικούς προσωπικούς προβληματισμούς.

Γιατί λοιπόν κάνουν τόσοι πολλοί (όχι μόνο όσοι μπαινουν στο forum προφανώς) κακή επιλογή σκύλου? Είναι τόσο μπάζα ή μήπως κάτι άλλο μπάζει ?

Η σωστή κυνολογική ενημέρωση (εκτροφείς, υγεία, εκπαίδευση, διατροφή, νομοθεσία, παιχνίδια, κυναθλήματα, κλπ) δεν είναι και τόσο εύκολα προσβάσιμη στο ίντερνετ για τον απλό ή και μέσο χρήστη.

Όσο και αν μας αρέσει (βάζω τον εαυτό μου και εδώ) να λέμε στον καθένα "έλα ρε μεγάλε, αγοράζεις σκυλί και δεν ψάχνεις" που ναι, προφανώς και ισχύει για τεράστια μερίδα, μην ξεχνάμε και εκείνη τη μερίδα που "τόσα ξέρει τόσα κάνει".

Δεν είναι όλοι φοβεροί χρήστες του ίντερνετ. Μπορεί για εμένα ως Πάνος να είναι αυτονόητο το να μην μείνω στην πρώτη σελίδα αναζητήσεων του google ή / και να ψάξω το ίδιο πράγμα με όσα συνώνυμα ή παραφράσεις σκεφτώ και σε ελληνικά και αγγλικά, δεν σημαίνει πως για τον τύπο στο διαμέρισμα από κάτω ισχύει το ίδιο. (κάπου πήρε σήμερα το μάτι μου πως σε μια έρευνα για τη χρήση του CTRL + F ένα μεγάλο ποσοστό δεν είχε ιδέα του τί είναι και τί κάνει, και ούτε καν είχε αναρωτηθεί εάν υπάρχει κάτι τέτοιο...)

Βάζω λοιπόν τις εξής λέξεις στο google :

1. σκύλος
2.αγορα σκυλου
3.αποκτηση σκυλου
4.κουταβι
5.εκπαιδευση σκυλων
6.εκτροφειο σκυλων
7.σωστή απόκτηση σκύλου

αν δείτε τα αποτελέσματα της πρώτης σελίδας στο καθένα, θα απογοητευθείτε. Και αν υπολογίσουμε πως οι περισσότεροι βλέπουν τη μισή πρώτη και διαλέγουν κάτι από εκεί, στις περισσότερες από αυτές τις αναζητήσεις θα απογοητευθείτε διπλά.

Και ερχόμαστε και λέμε "μεγάλε μπήξε δείξε δεν έψαξες δεν έκανες δεν έρανες" κλπ. Με το μυαλό του ο καθένας που ανήκει στην κατηγορία αυτή τι έκανε? Μπήκε στο ιντερνετ, έκανε 7 ολόκληρες αναζητήσεις, σε μερικές βρήκε και κοινά αποτελέσματα, ε σου λέει "εδώ είμαστε. Εξ' άλλου τόσοι και τόσοι έχουν σκύλο και τα καταφέρνουν, εγώ δεν θα τα καταφέρω? Που έπαιζα στο χωριό με το ροτβαϊλερ του γείτονα κάθε καλοκαίρι??"

Σχολιάστηκε εκτενώς σε άλλο thread ένα συγκεκριμένο εκτροφείο. Το "εκτροφείο" αυτό βρίσκεται στο dbg.gr.

Και ερωτώ γιατί είναι αυτό το εκτροφείο εκεί ??
Και γιατί στην κεντρική σελίδα του συγκεκριμένου site υπάρχει μια φωτό που αφορά σε έκθεση του ΚΟΕ ?
Έχει ο ΚΟΕ σχέση με αυτο το site?
Και αν έχει, τοτε ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να παίζει banner διάσημου πετσοπάδικου συνεχώς ? (όλες πραγματικές ερωτήσεις, πραγματικά αν κάποιος γνωρίζει ας μου εξηγήσει).

Και μιας και ανέφερα ΚΟΕ :

Γιατί σε καμία από τις αναζητήσεις δεν μου βγήκε λινκ του ΚΟΕ ?
Γιατί η σελίδα του ΚΟΕ είναι ένα χρέπι και μισό εδώ και καιρό, χωρίς καμία ουσιαστική πληροφορία ?
Κυνοφιλικός Όμιλος Ελλάδος. Σωστά? Δεν θα έπρεπε να είναι γεμάτο με άρθρα, σωστές πληροφορίες, ενημέρωση, updates κυνολογικών event, λινκ όλων των εγκεκριμένων εκτροφείων, λινκ όλων των φιλοζωικών κλπ ? (η δεν έχω καταλάβει το τι εστί ΚΟΕ ή απλά είμαι στο συννεφάκι μου).

Πως λοιπόν εγώ, και ο κάθε εγώ μπορεί να απαιτήσει από τον οποιοδήποτε να "ψαχτεί" φουλ πριν την απόκτηση μετά από τις 2 τελευταίες παραγράφους? Αμα του πω "ρε φίλε δεν το εψαξες" και μου πει ακριβώς αυτά, εγώ τι να του πω? Ας το έψαχνες περαιτέρω?

Πώς? Αμα δεν ξέρει? Αμα οτιδήποτε. Μπαίνει σε ένα υποτιθέμενο site ενός ΚΟΕ, που στο δικό μου το μυαλό (και που προφανώς δεν είναι ετσι δυστυχώς) θα έπρεπε να είναι ομπρέλλα προστασίας προς πάσης φύσης σκύλο και να ενημερώνει κυνόφιλους και μή μπας και δούμε ποτέ προκοπή στον τόπο αυτό, και βλέπει τί? Τι-πο-τα.

Και καπάκια, μπαίνεις εδω American Kennel Club - akc.org και παθαίνεις κλακάζ.

Δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω, νομίζω όλοι πιάσατε το νοήμα.

Έρχομαι στο δεύτερο (και πιο ενδιαφέρον) σκέλος του ποστ.

Η σωστή ενημέρωση δεν είναι άμεσα προσβάσιμη. Αυτά παραπάνω είναι τα βήματα ενός μέσου χρήστη στο πως θα κάνει την αναζήτησή του, και οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνει είναι σαπίλα πετ σοπς, μαρκετινγκ και ελάχιστα ουσίας.

Καλώς η κακώς άτομα σαν πολλούς από εμάς εδώ που το κοιτάνε και το ψάχνουν σε σημείο μιζέριας δεν είναι πολλά

Τα φόρουμ είναι κουραστικά για πολύ κόσμο. Γιατί μπορεί ένα θέμα να είναι ενδιαφέρον και να παρέχει πληροφόρηση, πολλές φορές όμως μπορεί να ξεφύγει, επομένως και τα φόρουμ για τον μέσο χρήστη είναι κάτι που δεν θα τον κρατήσουν πολύ (δεν είναι όλοι τους junkια να διαβάζουν 30-40σέλιδα :cool:)

Επειδή λοιπόν ο κόσμος δύσκολα θα αλλάξει, και όσο οι σωστές πληροφορίες είναι καλά κρυμμένες από το μέσο μάτι, αναρωτιέμαι μήπως για να αλλάξει ο κόσμος, πρέπει πρώτα να αλλάξει το πόσο προσβάσιμη είναι η σωστή πληροφόρηση ??

Μήπως τελικά παίζονται άλλα συμφέροντα και δεν θα υπάρξει ποτέ εμφανής σωστή πληροφόρηση ?

Μήπως είμαι σε λήθαργο και πρέπει να ξυπνήσω?

Δεν υπάρχουν ελεγκτικοί φορείς για εκτροφεία, για το τί διαφημίζει το κάθε "σωστό" site κλπ ? (εδω ρωτάω στα αλήθεια, αν και υποψιάζομαι την απάντηση).

Εμείς? Τι κάνουμε γενικά? Αρκει τελικά η παράθεση λινκ του πως και τί ή μήπως όχι?

Γιατί να μην αναφέρουμε δημοσίως τους καλούς εκτροφείς? Η γιατί να μην κράξουμε τους κακούς? (το έχω ξαναρωτήσει αυτό, δεν συμφώνησα με τις απαντήσεις). Όσο υποκειμενική και να είναι η απάντηση και στα 2 τελευταία, μεγαλύτερες πιθανότητες σωστής επιλογής έχει καποιος που θα δει ένα όνομα (είτε να το ψάξει για να δεν αν πρέπει να πάει εκεί είτε να το ψαξει να δει αν πρέπει να αποφύγει) παρά η τελείως σιωπή και τελικά να καταλήγει σε πετ σοπ.

Το ίδιο ισχύει και με τους εκπαιδευτές (παρ' ότι εδώ οι ισορροπίες είναι πιο λεπτές σε σχέση με τους εκτροφείς).

Το υπουργείο παιδείας (χαχα καλό ε?) ή ο ΚΟΕ δεν θα μπορούσε να οργανώνει εκδρομές σχολείων σε φιλοζωικές οργανώσεις ? Να βλέπουν τα παιδιά από πρώτο χέρι τι εστί βερύκοκο. Τι επιπτώσεις έχουν διάφορες πράξεις. Και με ένα συμβολικό ποσό απο΄1-2 ευρώ από το κάθε παιδάκι να τροφοδοτείται και η οργάνωση. (προσοχή μιλάω για συστηματικές εκδρομές, από παντού για όλα τα σχολεία, με προτροπή του υπουργείου και του ΚΟΕ, όχι ατομικές προσπάθειες ιδιωτών).

Εδώ έχει κάποιες ωραίες ιδέες. http://www.dogforum.gr/v3/γενικά.θέ....blog.για.τη.σωστή.απόκτηση-27745/index2.html

Θα μπορούσε τα πιο ΗΟΤ θέματα να γραφτούν με μορφή άρθρου και να παρατεθούν ως μπλογκ του φόρουμ ή / και τα ήδη υπάρχοντα θέματα να μετατραπούν σε blog-o-θέματα για να βγαίνουν πιο στη "φόρα".

Το ποστ είναι ήδη αρκετά μεγάλο, δεν θα βάλω εδώ και πιθανές ή απίθανες λύσεις, το αφήνω αυτό για αργότερα. Προς το παρών brainstorming.

Πραγματικά περιμένω πως και πως να δω απόψεις πάνω σε όλα αυτά.

ΥΓ : Αν είμαι στον κόσμο μου τελείως, διαλύστε μου το συννεφάκι και ας πέσω απότομα :p

ΥΓ2 : Έχω και κάτι conspiracty theories γύρω απ' όλα αυτά... για αργότερα

ΥΓ3 : Αν δεν είναι τελείως συνεκτικό το κείμενο, συμπαθάτε με, σκεφτόμουν γράφοντας :cool:

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω.Πως μπαινει καποιος στην διαδικασια να μοιραστει την χαρα του μεσα απο ενα φορουμ,αλλα δεν μπαινει ποτε στην διαδικασια να μαθει ποιος ειναι ο σωστος τροπος αποκτησης ενος κουταβιου !

rodriguez

Well-Known Member
5 Απριλίου 2013
329
112
Ανω Γλυφάδα
Γιατί λοιπόν κάνουν τόσοι πολλοί (όχι μόνο όσοι μπαινουν στο forum προφανώς) κακή επιλογή σκύλου? Είναι τόσο μπάζα ή μήπως κάτι άλλο μπάζει ?

Έρχομαι στο δεύτερο (και πιο ενδιαφέρον) σκέλος του ποστ.

Η σωστή ενημέρωση δεν είναι άμεσα προσβάσιμη. Αυτά παραπάνω είναι τα βήματα ενός μέσου χρήστη στο πως θα κάνει την αναζήτησή του, και οι πρώτες πληροφορίες που λαμβάνει είναι σαπίλα πετ σοπς, μαρκετινγκ και ελάχιστα ουσίας.

Καλώς η κακώς άτομα σαν πολλούς από εμάς εδώ που το κοιτάνε και το ψάχνουν σε σημείο μιζέριας δεν είναι πολλά

Επειδή λοιπόν ο κόσμος δύσκολα θα αλλάξει, και όσο οι σωστές πληροφορίες είναι καλά κρυμμένες από το μέσο μάτι, αναρωτιέμαι μήπως για να αλλάξει ο κόσμος, πρέπει πρώτα να αλλάξει το πόσο προσβάσιμη είναι η σωστή πληροφόρηση ??

Μήπως τελικά παίζονται άλλα συμφέροντα και δεν θα υπάρξει ποτέ εμφανής σωστή πληροφόρηση ?

Μήπως είμαι σε λήθαργο και πρέπει να ξυπνήσω?

Πραγματικά περιμένω πως και πως να δω απόψεις πάνω σε όλα αυτά.

ΥΓ : Αν είμαι στον κόσμο μου τελείως, διαλύστε μου το συννεφάκι και ας πέσω απότομα :p

ΥΓ2 : Έχω και κάτι conspiracty theories γύρω απ' όλα αυτά... για αργότερα

ΥΓ3 : Αν δεν είναι τελείως συνεκτικό το κείμενο, συμπαθάτε με, σκεφτόμουν γράφοντας :cool:
Μεγάλο πόστ και τι να απαντήσει κάποιος? καλά τα λές σε γενικές γραμμές, θα προσπαθήσω να γράψω τις απόψεις μου.
Δεν είσαι στο κόσμο σου και δεν υπάρχει θεωρία συνομωσίας, υπάρχει νομικό κενό που το εκμεταλλεύονται διαφόροι κουταβέμποροι για να κονομάνε, δηλαδή βρίσκουν κουτάβια απο puppy mills προσωπική εκτίμηση τα αγοράζουν κάνα κατοστάρικο και τα πουλάνε πεντακόσια και βάλε.
Εδώ βρίσκεται η έλλειψη ενημέρωσης και το νομικό κενό γιατί σε άλλες χώρες απαγορεύται η πώληση κουταβιών απο pet shops.
Μερικά πράγματα είναι αυτονόητα αλλά όταν προσπαθήσεις να τα εξηγήσεις είναι δύσκολο, όπως το θέμα "αξίας" ενός κουταβιού, σκέφτομαι με το φτωχό μου το μυαλό πως γίνεται αυτός που αγοράζει σκύλο από βιτρίνα να μην σκεφτεί ότι το μαγαζί θα έχει ένα σωρό έξοδα (νοίκι, υπαλλήλους, φόρους κλπ) συν το κέρδος τελικά τι πληρώνει?
Μετά σου λέει 800 ευρώ πουλάει ο εκτροφέας, πολλά ζητάει, αλλά ο εκτροφέας θα έχει αγοράσει τους γεννήτορες κάτι χιλιάρικα, θα τρέχει σε εκθέσεις, θα κάνει εξετάσεις και πολλά άλλα.
Η σωστή πληροφόρηση πρέπει να "πονηρεύει" τον υποψήφιο αγοραστή όχι να γίνεται σε διδακτικό ύφος που θα δημιουργήσει αντίδραση.
Όπως λέει και μια κινέζικη παροιμία:
Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο σπείρε σπόρους. Αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε το λαό. Σπέρνοντας μία φορά σπόρους, σοδιάζεις μια φορά. Φυτεύοντας ένα δέντρο, σοδιάζεις δέκα φορές. Μορφώνοντας το λαό, σοδιάζεις εκατό φορές.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Εγω ενα πραγμα δεν καταλαβαινω.Πως μπαινει καποιος στην διαδικασια να μοιραστει την χαρα του μεσα απο ενα φορουμ,αλλα δεν μπαινει ποτε στην διαδικασια να μαθει ποιος ειναι ο σωστος τροπος αποκτησης ενος κουταβιου !
Να σου πω για μένα; είχα πάρει το κουταβάκι, μου έκανε διάρροια τις πρώτες μέρες και ήταν δεκαπενταυγουστο... Μπήκα google και για διάρροια βγάζει πρώτο αποτέλεσμα το dogforum... Έτσι είδα πρώτη φορά την ύπαρξη του forum..

Μακάρι να το είχα δει πιο νωρίς θα είχα γλυτώσει πολλές σκεψεις.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Το κακό ειναι οτι ο περισσότερος κοσμος δεν σκεφτεται το γιατι θελει σκύλο, το αν μπορει να εχει σκύλο ή αν πρεπει να έχει. Πόσο μαλλον το τι σκύλος του κανει και που να τον βρει.
Αυτό θέλει σωστή οργάνωση, συνεργασια των φιλοζωικων μεταξυ τους και μετον κοε, χρονο και χρημα, lobbying. Ολα αυτά νομιζω οτι ειναι λιγο αγνωστες ιδεες για μας. Αλλά δε σημαινει οτι δεν μπορουν να γινουν.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Gaara μου αρεσουν οι προβληματισμοι σου, πολλους απο αυτους τους μοιραζομαι και εγω. Πιστευω οτι η κατασταση αλλαζει με ρυθμους χελωνας για 2 λογους

1. Ελλειψη μαρκετινγκ απο την πλευρα της οργανωμενης κυνοφιλιας και παραλληλη ελλειψη συνασπισμου και ευρεσης κοινων θεσεων στον χωρο των κυνοφιλων (ΚΟΕ-φιλοζωικων) προκειμενου να υπαρχει μια κοινη και δυναμικη γραμμη αντιμετωπισης του αντιπαλου δεους (πετ σοπ - κουταβεμποροι) και να πιεστει η πολιτεια να καλυψει το νομικο κενο.

2. Ο περισσοτερος κοσμος παλι ως θυμα μαρκετινγκ θελει ενα σκυλι που να μοιαζει με χωρις να κανει τον κοπο να δει τι αλλο ερχεται πακετο με την ωραια μουσουδα. Δεν τον ενδιαφερουν οι εκθεσεις μιας και η οργανωμενη κυνοφιλια δεν εχει καταφερει να καταστησει σαφες τι σημαινει εκθεση, και τι καθαροαιμος σκυλος και απο την πλειοψηφια του κοσμου ολα αυτα αντιμετωπιζονται ως γραφικοτητες μιας ελιτ.

Απο την αλλη κουβαλαμε και το συνδρομο του αρρωστου/βρωμικου αδεσποτου απο την εποχη των γιαγιαδων μας.

Για ζωοφιλικη - οικολογικη παιδεια ουτε λογος.

Αν βαλεις και την βλακεια του μεσου ανθρωπου (οχι απαραιτητως του Ελληνα) να μετραει τα παντα με χρηματικο αντιτιμο τοτε το "Εγω το πληρωσα" ξαφνικα δινει απτη αξια στον σκυλο του, αξια μετρησιμη που μπορει να αντιληφθει ο καθενας. Ας μην ξεχναμε και τον αυθορμητισμο και στην ενεργοποιηση του συναισθηματος στην οποια πονταρουν τα μαγαζια με βιτρινες. Ξερετε ποσες "αυθορμητες αγορες" γινονται κατω απο συναισθηματικη πιεση.

Τωρα οσον αφορα την απευθειας προταση εκτροφεων - εκπαιδευτων διαφωνω. Θεωρω οτι ενα πρωτο ξεσκαρταρισμα γινεται ουτως η αλλως σε οποιον ξερει να διαβασει πισω και μπροστα απο τις γραμμες. Οι κουταβεμποροι ουτως ή αλλως καταδικαζονται. Απο εκει και περα επειδη υπαρχει (θα το πω ευγενικα) ανταγωνισμος μπορει να εχουμε τραγελαφικες καταστασεις.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Όταν ακόμα και από κυνόφιλους ακούς να αναφέρουν τις εκθέσεις μορφολογίας σκύλων σαν καλλιστεία και να μιλάνε απαξιωτικά και ψιλοειρωνικά, καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει λάθος.........

Όταν το πιο σημαντικό είναι στην απόκτηση καθαρόαιμου σκύλου είναι η τιμή του.... (λες και όσοι έχουν σκύλο με pedigree τους τρέχουν από τα μπατζάκια...)

Δεν ξέρω.. πολλά έχω δει και ακούσει τελευταία και έχω αρχίσει να οργίζομαι πολύ και να απογοητεύομαι...
(παίζει και όλο αυτό που έγραψα να είναι ψιλό off topic.... :confused: )

Last edited:

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο σπείρε σπόρους. Αν είναι για δέκα χρόνια, φύτεψε ένα δέντρο. Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε το λαό. Σπέρνοντας μία φορά σπόρους, σοδιάζεις μια φορά. Φυτεύοντας ένα δέντρο, σοδιάζεις δέκα φορές. Μορφώνοντας το λαό, σοδιάζεις εκατό φορές.
η κινεζικη παροιμια καλα τα λει,οι συγχρονοι κινεζοι ομως ειναι σαν τον συγχρονο ελληνα,που τον εχουν παρει πρεφα οι κουτοφραγκοι οπως τους λενε διαφοροι ανωτεροι ελληνες και τους γυρνανε και ριαλιτι.. γκοου γκρικ γορ ε γουικ ! δεν υπαρχει πιο μεγαλη ξεφτιλα-ξεπεσμος..σου λει παμε να ζησουμε το μυθο μας και εμεις στην ελλαδα την τριτοκοσμικη του καραγκιοζη, της μιζεριας,λαμογιας,απατεωνιας,του τεμπελη δημ.υπαλληλου,τζογαδορου-μιζαδορου,με τις ωραιες συνταξεις,την υποκουλτουρα,την υποπαιδεια-παραπαιδεια,τις βιζιτουδες-μοντελα,τους κλεφτες ταξιτζηδες,το κιτσαριο σε αισθητικη (ποια αισθητικη λεμε τωρα,η χωρα του καλλους της μοναδικης στο πλανητη εγινε η χωρα της χαβουζας),την χωρα που της φοροδιαφυγης,φακελακια,διαφθορας,που με τοσα πακετα ντελορ η επαρχια και διαφοροι νομοι επρεπε να ειναι καλυτερα και απο τα σαλε της ελβετιας με τοσα λεφτα που παιρναμε (αλλα και εδω μας φταινε παλι καποιο x-files αγνωστοι δντ,μερκελ,αμερικανοι,αγγλοι-γαλλοι πορτοκαλοι,σιονιστες,μασονιστες,σια αι ει,κα τζε μπε(στο μπε καλα τα παμε δε λεω)
αλλα δεν ειναι κακο..και στις δικες μας διαφημισεις ο αλλος λει ΨΙΤ ΑΓΑΠΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑ !
προφανως αυτοι ειμαστε και δεν υπαρχει καποιο προβλημα..

οταν στο δικο μου κλαδο μπαινεις στο νοσοκομειο και εχει διπλα στο κρεβατι το βιβλιο χριστιανικη αφυπνηση και του λεω χαριτολογωντας..για ξυπνητηρι το εχετε ? και δεν γελαει αλλα μου λει ο θεος ! ολα ο θεος και ζει κοσμος σε τετοιο ταλιμπανισμο..
γιατι και με τις ευλογιες του μεγαλου? βασιλειου λει οτι μην πας σε γιατρο ! ειναι κτηνωδεις λει.. στο μεγα ασκητικον το λει στις ερωτησεις..

οταν εχει διαμονες (καλα αυτο μας το ειπε και η βισση) εξορκισμους,λαδακια,θαυματα,αγιο για ολα,εκκλησακια για ολα,δεν θα αναφερθω σε διαφορες συνταγες (οχι μαγειρικης) αλλα πως να γινεις καλα με διαφορα τρικς εντ τιψς απο εικονες,καρβουνακια,νερακια κτλ κτλ..οι παπαδες με κατι κοιλιες τουμπανο και κανενας δεν λει τιποτα.. τελικα οπως ελεγε και σε ενα εργο ο καλυτερος συμμαχος στον κοσμο ειναι ο θεος ! ο θεος ειναι μεγαλος,δοξα το θεο.θελημα θεου και 400 χρονια μπονους..

φαρισσαισμος σε ΟΛΑ !
το καλυτερο που εχω δει και λεω ενταξει ειμαστε σε καλο δρομο ειναι το η λαμογιο η κοροιδο.. και το οτι φαμε και οτι πιουμε,τα κακως κειμενα,μετρον αριστον η και παν μετρον αριστον (δηλαδη και λιγο το ενα και λιγο το αλλο δεν κακο),φιδια με τρυπες,κατι ωχ αδελφη τετοια ωραια παθογνωμονικα που λενε..

παπαδες
πολιτικοι
ιατροι
ταξιτζηδες
οικοπεδοφαγοι
φοροφυγαδες
αρχαιοκαπηλοι
μοντελα
τηλεπερσονες πως της λενε αυτες που απο τσοκαρα εγιναν ανθρωποι και καλα
ηθοποιοι με πρεζες
παπατζιδες
χορταρεοι
μπλακ μαρκετ
αστυνομικοι αδιαφθοροι πιο ασπροι και απο τον ηλιο
δικαστικα κυκλωματα
κ.α

σε κουρασα Gaara και rodrigez.. και εγω.. αλλα και τοσα αλλα που μας κουραζουν κααααθε μερα..

οοοοοολα αυτα gaara ειναι φαινομενα που τα ζουμε χρονια τωρα.. ε αυτο της σωστης αποκτησης σκυλου θα ηταν φυσιολογικο ? :)

λυσεις-ελπιδα-τροποι αντμετωπισης-μαζικη αντιβιωση ειναι οφ τοπικ,οπως και πολλα που εγραψα αλλα ειχαν σκοπο να <<δειξουν>> την νοοτροπια-παιδεια-συνηθεια των πολιτων και τιποτα αλλο..

milou LGD

Well-Known Member
5 Σεπτεμβρίου 2013
386
230
gaara,
ουσιαστικα αυτο που θελεις ειναι να υπηρχε σοβαρος ελεγχος. να μην δηλωνει καποιος κριτης, εκτροφεας, φιλοζωος ετσι απλα. να υπαρχουν κριτηρια και αξιολογηση.
δεν διαφωνει κανεις νομιζω.
αλλα ειναι και λιγο φιλοσοφικο το θεμα. με την εννοια οτι δεν υπαρχει σε πιο σοβαρα θεματα οποτε να το περιμενεις στην επιλογη/διατροφη/εκπαιδευση σκυλου μοιαζει ουτοπικο.
συμφωνω παντως απολυτα μαζι σου οτι μια λυση μεσω ιντερνετ ειναι να μιλαμε ξεκαθαρα λεγοντας οτι ο ταδε ειναι απατεωνας, ο ταδε καλος, ο ταδε εχει αυτο το προβλημα. ναι ξερω οτι αυτο μπορει να κρυβει και παγιδες. αυτοδιαφημιση ή ψευτικες κατηγοριες. ας το δουμε κατι σαν ταινια/εστιατοριο οπου ο κοσμος γραφει κριτικες. καποιες ειναι κατευθυνομενες, σιγουρα ομως τελικα βοηθανε. κατι σαν imdb για πετ σοπ, κτηνιατρους, εκτροφεις, οτιδηποτε σχετικο με τον σκυλο. εγω πιστευω οτι θα βοηθουσε τελικα.

Beyond Wonderland

Well-Known Member
6 Μαϊου 2013
1.108
1.753
Να σου πω για μένα; είχα πάρει το κουταβάκι, μου έκανε διάρροια τις πρώτες μέρες και ήταν δεκαπενταυγουστο... Μπήκα google και για διάρροια βγάζει πρώτο αποτέλεσμα το dogforum... Έτσι είδα πρώτη φορά την ύπαρξη του forum..

Μακάρι να το είχα δει πιο νωρίς θα είχα γλυτώσει πολλές σκεψεις.
Εσυ δεν ειχες μπει στην διαδικασια να το παρουσιασεις στο φορουμ,απλα σου προεκυψε ενα προβλημα και προσπαθησες να βρεις καποιες λυσεις.Εγω κατακρινω την λογικη του να ψαχνεις ενα φορουμ ΑΦΟΥ το εχεις παρει,να σου πουνε ολοι ποσο ομορφο ειναι και εσυ να πεις ποσο καθαροαιμο ειναι,στην τελικη θα ρωτησεις και για κανεναν γαμπρο για το μελλον.Πραγμα το οποιο στο υπαρχον φορουμ δεν γινεται,για αυτο και πολλα νεα μελη μενουν σε 2 ποστς,ενα για την παρουσιαση του κουταβιου,και ενα για το οτι δεν θα ξαναμπουνε στο φορουμ.

Thodoras

Well-Known Member
15 Αυγούστου 2012
662
303
Πάτρα
Πραγμα το οποιο στο υπαρχον φορουμ δεν γινεται,για αυτο και πολλα νεα μελη μενουν σε 2 ποστς,ενα για την παρουσιαση του κουταβιου,και ενα για το οτι δεν θα ξαναμπουνε στο φορουμ.
Δεν ξαναμπαίνουν γιατί τρώνε και το Φάγωμα της ζωής τους. Εγώ είχα νιώσει πολύ άσχημα.. Μέχρι και οτι δεν υπάρχει μέλλον για την χώρα με άτομα σαν και μένα είχα ακούσει... Έκανα λάθος δεν το αρνηθηκα αλλά μερικά μέλη είναι πολύ επιθετικά :)

nikalias

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
256
3
Γλάρισα
Να γράψω και εγώ το κομμάτι μου . Μπείτε στο site του ΚΟΕ ( Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος ) , μετά μπείτε στον ΚΟΚ ( Κυνολογικός Όμιλος Κύπρου ) και τέλος εδώ BRFK ( Κυνολογικός Όμιλος Βουλγαρίας ) .
Ποιο σας φαίνεται πιο ''προσβάσιμο'' για να συλλέξεις πληροφορίες ;

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.758
7.288
Gaara γενικά σε καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τις απόψεις σου. Εκτός από αυτά που λέει ο Ντούλης για τη νοοτροπία* (τα παραλέει βέβαια, μάλλον τα παραβλέπει κιόλας γι'αυτό), ένα άλλο πρόβλημα είναι και το θεμέλιώδες πρόβλημα του συγκεκριμένου μέσου πληροφόρησης του ίδιου (ιντερνετ), το οποίο οποίο έχει όλη την πληροφορία διαθέσιμη αλλά χύμα στο κύμα ανοργάνωτη να την ανακαλύψεις ως άλλος Μάρκο Πόλο. Και στην υπερπληροφόρηση κερδίζει μόνο το επιτυχές μάρκετινγκ. Δυστυχώς. Όχι το σωστό.

*Οι νοοτροπίες βέβαια αλλάζουν μόνο μέσω της γνώσης, μόρφωσης και παιδείας, οπότε έχει βάση το κινέζικο ρητό.

Θα πιάσω και το τελευταίο που είδα γιατί θέλω να συμπληρώσω.
να υπαρχουν κριτηρια και αξιολογηση.
+ έλεγχος και συνέπειες.
με την εννοια οτι δεν υπαρχει σε πιο σοβαρα θεματα οποτε να το περιμενεις στην επιλογη/διατροφη/εκπαιδευση σκυλου μοιαζει ουτοπικο.
Ναι. Αλλά ποτέ δεν θα αλλάξει τίποτα σε κανέναν τομέα αν το βλέπουμε έτσι. Αν δε χτίσει ο καθένας σε αυτό που ασχολείται περισσότερο, δε γίνεται τίποτα.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Πολλές ενδιαφέρουσες απαντήσεις και απόψεις, θα προσπαθήσω να απαντήσω ταυτόχρονα σε όλους.

Δεν θέλω το θέμα να πάει στο "ε ας έψαχνε καλύτερα" και θα αναλύσω γιατί.

Θα θέσω πάλι κάποια "δεδομένα" για διευκόλυνση του θέματος.

Παίρνω σαν δεδομένο πως αρκετά άτομα από εδώ (και όσοι απαντήσατε, και μερικά πμ που έλαβα και προφανώς και άλλοι που δεν θέλησαν να τοποθετηθούν αλλά διάβασαν το νήμα) έχουν μεράκι με το σκύλο, την κυνοφιλία κλπ.

Όταν κάποιος έχει μεράκι με κάτι, προφανώς και θα το ξεχειλώσει στο ψάξιμο, προφανώς και θα το δει από 15 διαφορετικές μεριές, φτάνει σε ένα Α΄σημείο γνώσης και πληροφόρησης και μπορεί και κρίνει αναλόγως.

Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μου έρχεται στο ότι κρίνουμε άλλους που δεν τους έχουμε δει ποτέ, που δεν ξέρουμε τίποτα για τη ζωή τους, τη μόρφωσή τους, το κοινωνικό τους περιβάλλον, την άμεση και ευρύτερη οικογένεια τους, τον τόπο διαμονή τους, τις εμπειρίες τους, με βάση τους ίδιους μας τους εαυτούς. Το κάνω και εγώ αρκετές φορές (αν και προσπαθώ να με επαναφέρω κάθε φορά) και το κάνουν όλοι είτε αυτό αφορά τη δουλειά τους, είτε το φόρουμ εδώ, είτε τις διαπροσωπικές σχέσεις τους, είτε οτιδήποτε. Δεν είναι πάντα και απαραίτητα εσφαλμένος τρόπος αντίδρασης, δεν είναι όμως και ο σωστός.

Θα θυμήσω μία φράση από άλλο thread, νομίζω το είχε πει ο johnk πως "είμαστε ό,τι διαβάσαμε" (ή κάπως έτσι).

Αναρωτηθείτε λίγο, τί άποψη έιχατε όλοι για τα πετ σοπ πριν μάθετε για αυτά. Τί άποψη είχατε για τις γέννες ιδιωτών πρίν διαβάσετε. Όλοι μας έχουμε στον περίγυρό μας καθημερινά, άτομα που αναφέρουν την τάδε τυχαία γέννα, ή τον τάδε γνωστό που μόλις απέκτησε κουτάβι από πετ σοπ, ή τον τάδε θείο που έχει το κυνηγόσκυλο του δεμένο στην αυλή κλπ. Μπορεί να προσπαθείτε να τους αλλάξετε μυαλά και να τους εξηγήσετε, αλλά να μην το καταλαβαίνουν. Γιατί όπως μεγάλωσαν, όπως έμαθαν να σκέφτονται τα πράγματα το φυσιολογικό για αυτή τη μερίδα των ανθρώπων είναι αυτό. Και όχι αυτό που λέω εγώ ή όποιος άλλος εδώ μέσα, ή όποιος εκτροφέας.

Εγώ πάντως, μεγαλώνοντας από όποιον άκουγα για τυχαία γέννα σκύλου, δεν λάμβανα αρνητικό μήνυμα. Το θέμα κινούνταν πάντα "α ο σκύλος του τάδε γέννησε, βρήκανε και Χ καλά σπίτια για τα κουτάβια, όλα καλά". Αν λοιπόν, δεν είχα την τύχη να έχω μια μητέρα πορωμένη με το διάβασμα και να μου περάσει την αγάπη για το βιβλίο. Αν δεν είχα την τύχη, να μεγαλώσω σε ένα "αξιοπρεπές" προάστειο της Αθήνας, χωρίς να βλέπω βιαιοτητες κατά των ζώων συνεχώς για παράδειγμα (επόμένως όποτε αντίκρυσα κάτι τέτοιο να μη το θεωρήσω δεδομένο, αντιθέτως να πάθω σοκ από τη βαναυσότητα). Αν δεν είχαν οι γονείς μου την οικονομική ευχέρεια να πάω σχολείο, φροντιστήριο, να μάθω Αγγλικά, να σπουδάσω σε επαρχιακή πόλη κλπ κλπ, και η μόρφωση και τα ερεθίσματα που είχα μου επέτρεπαν ως άτομο να φτάσω μέχρι ένα σημείο. Μέχρι τα μισά της πρώτης σελίδας αναζητήσεων στο google για παράδειγμα, θα έφταιγα εγώ 100% για την λάθος επιλογή? Αφού δεν θα μου είχε δώσει κανείς τα εφόδια να αναπτύξω μια Α΄κριτική ικανότητα. Θα άκουγα τριγύρω για γέννες και θα έλεγα "αα τι ωραία" (όπως και έλεγα πριν ενημερωθώ και ξεστραβωθώ). Θα θεωρούσα φυσιολογικό το σκυλί στο μπαλκόνι. Θα θεωρούσα υπερβολή το grooming. Θα θεωρούσα υπερβολή και πολυτέλεια τη σωστή εκτόνωση του σκύλου, και πολλά άλλα ενδεχομένως.

Αν λοιπόν ένα τέτοιο άτομο, χωρίς πολλά ερεθίσματα, μπει στο ίντερνετ και δει καμιά 50αριά αγγελίες από ιδιωτικές γέννες (με προσιτή τιμούλα δίπλα συν λέξεις κλειδια "καθαρόαιμο" και "χαρτιά"), καμιά 10αριά αγγελίες από πετ σοπ, τίποτα ουσιαστικό από επίσημους φορείς, και πετύχει και 2-3 άρθρα που να κρούουν τον κώδων του κινδύνου, τί πιστεύετε πως θα "εμπιστευθεί" ? Τις 2-3 πηγές? Η τις 65 ?

Στο μυαλό ενός τέτοιου προφίλ, αυτό που φαίνεται σε μάς αυτονόητο φαντάζει αδιανόητο και γραφικό, και αντίστροφα αυτά που φαντάζουν σε άλλα (ομολογουμένως λιγότερα μυαλά) αδιανόητα φαντάζει νορμάλ και φυσιολογικό.

Η ενημερωση είναι εκεί. Καλά κρυμμένη όμως. Έχει καλυφθεί από το σπαμ της σαβούρας. Και αν εξαιρέσεις 2-3 φόρουμ, 5-10 μπλογκ και 2-3 site (που είναι προσωπικές ή ομαδικές πρωτοβουλίες ιδιωτών), οτιδήποτε άλλο διαβάσει κανείς καταλήγει σε μονόδρομο.

Όταν λοιπόν, μία χώρα είναι επί της ουσίας αμόρφωτη και απαίδευτη σε περιβαλοντολογικά θέματα, ζωφιλικά και δή στην περίπτωση της κυνοφιλίας κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα, δεν νομίζω πως τελικά φταίει τόσο πολύ αυτός που το ψάχνει μέχρι ένα σημείο. Είναι προφανές πως στα μυαλά των περισσοτέρων εδώ μέσα (και στο δικό μου), από τη στιγμή που ένα άτομο αποφασίζει να αποκτήσει μια ζωντανή ψυχή, ΟΦΕΙΛΕΙ να του παρέχει τα καλύτερα, άρα και να το ψάχνει. Εγώ έτσι έκανα, δεν πέτυχα ποτέ κανέναν στη ζωή μου να μου πει τίποτα από όσα έμαθα διαβάζοντας περί σκύλων. Δεν έτυχε, όπως δεν τυχαίνει σε πολλούς.

Αν αναλογιστεί ο καθένας τον κύκλο του, φαντάζομαι πως μπορεί να βρει αρκετά άτομα που πληρούν τα ανωτέρω προφίλ, ή έστω μέρη τους. Επίσης, φαντάζομαι, πως μέσα σε αυτά τα άτομα, οι περισσότεροι αν λάβουν με κάποιο τρόπο τις σωστές πληροφορίες και το έναυσμα / ερέθισμα να ενημερωθούν περαιτέρω, θα το κάνουν και λογικά η επιλογή τους θα έχει σωστότερες βάσεις.

Ξαναλέω, αυτά δεν υπάρχει πιθανότητα να τα έχω σκεφτει μόνο εγώ. Και αναρωτιέμαι και πάλι, πού είναι ο ΚΟΕ και η κάθε αρμόδια ομάδα ή οργανισμός ?

Πού είναι όλοι αυτοί που υποτίθεται ασχολούνται ενεργά με το συγκεκριμένο θέμα ?

Γιατί έχουν αφήσει τη σωστή ενημέρωση στην τύχη της ?

Πώς θα αλλάξουν νοοτροπίες και συμπεριφορές αν δεν μάθει πρώτα ο κόσμος τί είναι το πραγματικά σωστό ?

Και θα το ξαναπώ. Το "ας έψαχνε" είπαμε γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσει, και ας μην γίνουμε ελιτιστές, δεν είναι ανάγκη να ασχολείται κάποιος όλη μέρα με τη θεωρεία του σκύλου για να αποκτήσει ένα τετράποδο φίλο.

Όσο συνεχίζουμε έτσι, παιδεία γύρω από το θέμα δεν θα αποκτήσουμε ποτέ, και όσο δεν εχουμε παιδεία γύρω από τα ίδια θέματα θα αναλωνόμαστε.

Έχω και άλλα να πω στο θέμα, τα κρατάω για αργότερα.

Απειροτεράστιο ποστ και πάλι, σόρρυ για τη ζαλάδα.

manolo

Well-Known Member
31 Ιουλίου 2013
2.595
7.632
δηλαδη να πιεσουν για ενα μαθημα π.χ στο δημοτικο και γυμνασιο.. κυνοφιλια ας πουμε ?
Γιατί όχι; Σαν αυτά που υπάρχουν ήδη, όπως το μάθημα για οικολογία, για σεξουαλική διαπαιδαγωγηση, για κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.

M_and_M

Well-Known Member
10 Μαρτίου 2014
232
501
Athens
δηλαδη να πιεσουν για ενα μαθημα π.χ στο δημοτικο και γυμνασιο.. κυνοφιλια ας πουμε ?
Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα, σεβασμός προς τα ζώα γενικότερα -όχι μόνο τα σκυλιά ή τα γατιά. Αλλά δυστυχώς εδώ που ζούμε είναι ουτοπία σαν σκέψη, εδώ δεν υπάρχει μέριμνα για σημαντικότερα θέματα που αφορούν τα ζώα -όπως η εφαρμογή των νόμων και των προστίμων που ορίζονται για τους/τις φιλόζωους/ες που σφυρίζουν αδιάφορα όταν το σκυλί τους λερώσει και φεύγουν, ή τους/τις άνετους/ες που κυκλοφορούν με τα σκυλιά λυτά χωρίς λουρί ή αυτούς που δεν ενδιαφέρονται ακόμα και για τη βασική ευζωία των 'καλύτερων τους φίλων΄...

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Σε συνεργασια με τοπικους φιλοζωικούς συλλόγους, μπορούν να γίνουν ενημερώσεις των μαθητών περι φιλοζωίας. Ερχονται οι εθελοντές και δείχνουν βίντεο στα παιδιά, συζητάνε, μοιράζουν ενημερωτικό υλικο, κάνουν διαδραστικά παιχνίδια...
Στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι πολύ απλη για να πραγματοποιηθεί αυτο το "μάθημα". Πιστεύω οτι είναι εφικτό στα περισσότερα σχολεία.
Δίνει ίσως ένα πολύ μικρό ερέθισμα στα παιδιά που μακροπρόθεσμα μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα.
Ποιός το κάνει όμως??
Για να αλλάξει η

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Γιατί όχι; Σαν αυτά που υπάρχουν ήδη, όπως το μάθημα για οικολογία, για σεξουαλική διαπαιδαγωγηση, για κυκλοφοριακή αγωγή κ.α.
σε θεματα κυλικειου-φαγητο,τζανκι φουντ,προσωπικη υγιεινη,σεβασμο στο κατι διαφορετικο κ.α

Αυτό είναι πολύ καλή ιδέα, σεβασμός προς τα ζώα γενικότερα -όχι μόνο τα σκυλιά ή τα γατιά. Αλλά δυστυχώς εδώ που ζούμε είναι ουτοπία σαν σκέψη, εδώ δεν υπάρχει μέριμνα για σημαντικότερα θέματα που αφορούν τα ζώα -όπως η εφαρμογή των νόμων και των προστίμων που ορίζονται για τους/τις φιλόζωους/ες που σφυρίζουν αδιάφορα όταν το σκυλί τους λερώσει και φεύγουν, ή τους/τις άνετους/ες που κυκλοφορούν με τα σκυλιά λυτά χωρίς λουρί ή αυτούς που δεν ενδιαφέρονται ακόμα και για τη βασική ευζωία των 'καλύτερων τους φίλων΄...
αλλα αν δεν το λεμε να ακουστει σε αρκετα ωτα,δεν θα γινει και κατι.. εστω να ακουστει :) για αρχη καλο ειναι..
Σε συνεργασια με τοπικους φιλοζωικούς συλλόγους, μπορούν να γίνουν ενημερώσεις των μαθητών περι φιλοζωίας. Ερχονται οι εθελοντές και δείχνουν βίντεο στα παιδιά, συζητάνε, μοιράζουν ενημερωτικό υλικο, κάνουν διαδραστικά παιχνίδια...
Στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι πολύ απλη για να πραγματοποιηθεί αυτο το "μάθημα". Πιστεύω οτι είναι εφικτό στα περισσότερα σχολεία.
Δίνει ίσως ένα πολύ μικρό ερέθισμα στα παιδιά που μακροπρόθεσμα μπορεί να φέρει μεγάλα αποτελέσματα.
Ποιός το κάνει όμως??
Για να αλλάξει η
μονο πολιτικη βουληση θελει...:)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις δεν αλλάζουν από την μια στιγμή στην άλλη.
Και όταν σε όλα αυτά "μυρίζει" κέρδος, εύκολα ξεγελάς και παρουσιάζεις τη "νέα μόδα" που ένα πολύ μικρό ποσοστό γνώριζαν τη δεκαετία του 80 και του 90 , σαν κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Η ενημέρωση τότε που έπρεπε, ποτέ δεν ήρθε και φτάσαμε σήμερα το 2014 να προσπαθεί μια μειοψηφία να εξηγήσει τα αυτονόητα.

Εμείς δεν σπείραμε σπόρους. Τους πετάξαμε στο τσιμέντο και περιμένουμε να ανθίσουν.