Ευθανασία στα ζώα

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
το να προσπαθησεις να λυσεις τις διαφορες που εχεις με τον οποιοδηποτε,με κουβεντα ομορφη η καμια ξοφαλτση,νομιζω εχει τεραστια διαφορα απο το να του αφαιρεσεις την ζωη,οπως ακουστηκε κ αυτο σε αυτο το θεμα.ναι,καποιοι δικαιωθηκαν(βλεπε τον νεαρο που σκοτωσε τον ληστη αλβανικης καταγωγης),αυτο ομως δικαιολογει κατι αλλο απο εκει κ μετα?δικαιολογει εσενα πχ που γυρνας με τουφεκι κ περιμενεις να σου κανουν στραβη κ μετα να περιαυτολογεις οτι τους εδιωξες?λαθος αναπτυξη του θεματος κανουμε φιλε μου...απλα οπως ειπα,μερικοι ειμαστε με το σφυρι κ το καρφι στο χερι...

avraki ,σκεφτεσαι απλα εγωιστικα.σε ενα μερος εχετε δικαιο,αλλα δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι μονο σεναρια ειναι αυτα που κανουμε κ οτι δεν ξερουμε τι πραγματικα εγινε???

Last edited:

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Προστασία σπιτιού , οικογένειας και ιδιοκτησίας είναι , που δεν έχει κανένας το δικαίωμα να παραβιάζει .

Αποκεί και πέρα , ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του .

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
avraki ,σκεφτεσαι απλα εγωιστικα.σε ενα μερος εχετε δικαιο,αλλα δεν μπορειτε να καταλαβετε οτι μονο σεναρια ειναι αυτα που κανουμε κ οτι δεν ξερουμε τι πραγματικα εγινε???
Αν το ότι βάζω τον εαυτό μου στη θέση αυτής της οικογένειας το θεωρείς εγωιστικό, μάλλον έχουμε διαφορετικό ορισμό της έννοιας της λέξης!

Από εκεί και πέρα, τόνισα όχι μία, αλλά τρεις φορές, πως η άποψή μου είναι αυτή, εφόσον ισχύουν όλα όσα έχουν γραφτεί σχετικώς!

Αν έχανες τον σκύλο σου, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν, θα ήθελες να έχει αυτή τη κατάληξη;; Ειδικά, εάν δεν είχε περάσει ένα σεβαστό χρονικό διάστημα από τότε που αναρτήθηκε η αγγελία του (από τη φιλοζωική εννοώ) μέχρι να βρεθεί ο ιδιοκτήτης!

silver

Well-Known Member
20 Ιουνίου 2012
813
1
Αθήνα
Όπως και να έχει, το γεγονός ότι μέσα σε ελάχιστες ώρες θανάτωσαν ζώο που φορούσε κολάρο και έσερνε και αλυσίδα μαζί του, δεν είναι ελπιδοφόρο. Ούτε είναι προς τιμήν τους. Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες ενός φιλοζωικού σωματείου? Όχι οι αναρτήσεις?
Η Avraki, τα είπε όλα σε μία φράση: Ακόμα και αν χανόταν ο άρρωστος σκύλος μας, δεν θα έπρεπε ποτέ και για κανένα λόγο, να πάρει κάποιος άλλος τέτοια πρωτοβουλία για το σκύλο ΜΑΣ.

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Σήμερα ήρθε από τη δουλειά μου, ο ιδιοκτήτης του σκύλου! και τον ρώτησα τι έγινε τελικά εκείνη την μέρα.

πράγματι όπως τα περιγράφει στην εφημερίδα συν κάποιες λεπτομέρειες που μου είπε όπως:

Η κοπέλα της φιλοζωικής πίεσε την κτηνίατρο, να κατέβει επειγόντως στο κτηνιατρείο της (καθώς ήταν Κυριακή ) γιατί είχε επείγον περιστατικό!

Κατεβαίνει λοιπόν η κτηνίατρος βλέπει ότι δεν είναι κάτι επείγον το πρόβλημα που έχει το σκυλί και τους λέει ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.θα πρέπει να του κάνουν εξετάσεις αίματος, που θα τις ξεκινούσαν την Δευτέρα ...και βλέπουνε!

(έπασχε από κάποια ασθένεια ,δεν θυμάμαι πως μου την είπε το παιδί , αλλά κάτι με τα γεράματα είχε να κάνει ....του έδινε ήδη θεραπεία)

Προφανώς η κοπέλα της φιλοζωικής ,είχε σχεδιάσει αλλιώς να περάσει την Κυριακή της, και έπεισε την κτηνίατρο για ευθανασία ! (άποψή μου από τα νεύρα μου!)
Τουλάχιστον αυτό επικαλέστηκε η κτηνίατρος αργότερα,δέχθηκε μεγάλη πίεση.

Μιλάει ο ιδιοκτήτης τη φιλοζωική για τον παραλάβει το ζωντανό του ,και του λένε πως τον κράτησε η κτηνίατρος !:confused:

Κυριακή = κλειστό το ιατρείο.

Βρίσκει το κινητό της και την καλεί να κατέβει στο ιατρείο γιατί θέλει να πάρει το σκύλο του.
Αυτή με την σειρά της ,τον ενημερώνει πως έχει γίνει ευθανασία και θα περάσει αύριο το φορτηγό του Δήμου που τα μαζεύει για να τον πάρει.:mad::mad::mad: οπότε δεν χρειάζεται να ανοίξει! (έχει ο Δήμος μας τέτοια φορτηγά???)

όταν την ρώτησαν το λόγο που έγινε η ευθανασία , είπε ότι επέμεναν από την φιλοζωική!

Αυτός την απειλεί λέγοντάς της , πως είναι έξω από το ιατρείο της και αν σε μισή ώρα δεν έχει κατέβει να παραλάβει το σκυλί του, θα της το σπάσει!!!!

σε 10' ανοίγει το ιατρείο ,συνοδευόμενη από τον σύζυγό της καθώς ήταν "χεσμένη", του παραδίνει το σκυλί σε μια μαύρη σακούλα απορριμάτων που έβγαλε από το WC :mad: κ του λέει πως αυτή δεν ήθελε την ευθανασία !

την επόμενη μέρα πάει σε δικηγόρο να προχωρήσει σε μήνυση ,αλλά ο δικηγόρος τον συμβούλεψε να μην συνεχίσει το θέμα γιατί το σκυλί του:

ΔΕΝ ΉΤΑΝ ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΕΝΟ
δεν περιγράφω άλλο....[-X:mad:

μόλις έρθω σε επαφή με την φιλοζωική θα μάθω και την άποψη της αντίπερα όχθης κ θα σας την μεταφέρω!

Last edited:

Robin

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2013
217
2
Δυτική Μακεδονία
Έλεος.. Να ήταν λυσσασμενος θα έλεγα οκ. Αλλά "κυρία" της φιλοζωικης να το πηγαίνει για ευθανασία είναι απίστευτο. Ποια η ευαισθησία της για τα ζώα? Σε χρόνο dt αποφάσισε ότι πρέπει να τον στείλει? Αν δεν ήταν της φιλοζωικης θα το έστελνε η ίδια με κουζινομαχαιρο?

east49

Well-Known Member
6 Δεκεμβρίου 2012
3.743
5.061
Νομιζω οτι το πρωτο κ το σωστοτερο που εχει να κανει αν τα γεγονοτα ειναι οπως τα λεει, ειναι καταγγελια στον κτηνιατρικο συλλογο για αφαιρεση της αδειας της κτηνιατρου.
Ειτε ηταν τσιπαρισμενο ειτε οχι, δεν μπορει ο κτηνιατρος να προχωραει σε ευθανασιες ανευ λογου.
Ετσι θα ξεμπλεξει αρχικα με την κτηνιατρο.......
Να του το πεις αυτο.
Ευκολα κ απλα.

Μετα μια μυνηση στην φιλοζωικη/συλλογο δεν ξερω τι ειναι εκει περα, να εξαφανιστει κ η "κυρια" απο την θεσουλα της να γλυτωσει κι απο αυτην.

Η καταγγελιες να πειτε του δικηγορου δεν εστιαζονται στην μη ανευρεση ιδιοκτητη αλλα στην θανατωση του ζωου ανευ αιτιας κ αυτο ειναι αυτεπαγγελτο αν δεν απατωμαι με τον εν ισχυ νομο.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn