Ευθανασία στα ζώα

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ
Ναι, ευθανασία στα ζώα αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις οι οποίες καθορίζονται σαφώς από τον νόμο 4039/2012.Πάντως δεν καταδικάζεις κανένα ζώο σε θάνατο μέσα σε δύο ώρες ,το οποίο βρήκες στο δρόμο ,επειδή έκρινες ή ακόμα και επειδή σου είπε ένας κτηνίατρος ότι είναι άρρωστο. Δεν δικαιούσαι να το κάνεις αυτό, πολύ περισσότερο όταν εμφανίζεσαι ως μέλος Φιλοζωικού Συλλόγου.

Ένα ζώο στο δρόμο, δεν σημαίνει καταρχήν ότι είναι αδέσποτο. Αν φοράει λουράκι και σέρνει αλυσίδα σε υποχρεώνει να σκεφτείς ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχει χαθεί από κάποιο σπίτι. Από κάποια οικογένεια που ακόμα και αν είναι άρρωστο το αγαπάει το φροντίζει, εξακολουθεί να το έχει σαν μέλος της.

Μια οικογένεια έχασε το σκυλί της τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Αντιλήφθηκε ότι λείπει από την αυλή του σπιτιού στις 2:00 το πρωί. Το αναζητούσε στους γύρω δρόμους μέχρις τις 4:00 και δεν το βρήκε. Στις 10:00 το πρωί ,ένα μέλος της οικογένειας μπήκε στο facebook όπου γνώριζε πως υπάρχει ιστοσελίδα με την ονομασία Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Χαμογέλασε όταν είδε τα ίχνη του σκύλου του εκεί ,από μια ανακοίνωση που υπήρχε. Επικοινώνησε τηλεφωνικά πως είναι ο ιδιοκτήτης του ζώου ρωτώντας που βρίσκεται να πάει να το παραλάβει. Δόθηκε ραντεβού κι όταν ο άνθρωπος έφτασε τον ενημέρωσε μια κυρία ότι το σκυλί ,μέσα στον ελάχιστο χρόνο που είχε χαθεί και το αναζητούσε, έγινε ευθανασία με δική της πρωτοβουλία , αφού ο κτηνίατρος ο οποίος το πήγε της είπε πως είναι άρρωστο. Τόσο απλά και γρήγορα , ευθανασία. Χωρίς να την ενδιαφέρει εάν κάποιος το έχασε, αν κάποιος το αναζητά ,εάν κάποιοι είναι συνδεδεμένοι μαζί του.
Συγκλονισμένη η οικογένεια κατήγγειλε το περιστατικό στη στήλη.
«Πως είναι δυνατόν μέσα σε λίγες ώρες να αποφασίσουν για ευθανασία σε ένα σκυλί που δεν τους ανήκει .Είδαν ότι φορούσε λουράκι στο λαιμό , ότι σέρνει αλυσίδα , στοιχεία που αποδεικνύουν ότι έχει φύγει από σπίτι. Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να το θανατώσουν ?Πήγα και μου το έδωσαν νεκρό . Το πήρα και το έθαψα. Το είχαμε 10 χρόνια μαζί μας .Το πηγαίναμε σε κτηνίατρο εμείς ,το φροντίζαμε το λατρεύαμε .Ποιος τους είπε ότι μπορούν να κάνουν ευθανασία στα ζώα?» μας είπε ο κύριος Φάνης Κοτζαμπασάκης δηλώνοντας παράλληλα την πρόθεση του να υποβάλλει μήνυση.
Ρεθεμνιώτικα νέα αρ. φύλλου 10.863 Πέμπτη 13 Σεπτέμβριου.
Αντιγράφω αυτό το κείμενο από τοπική εφημερίδα γιατί δεν υπάρχει ακόμα δημοσίευση στο internet τις επόμενες μέρες αναμένεται να δημοσιευτεί και πιο αναλυτικό ρεπορτάζ αλλά είναι πολύ λυπηρό να συμβαίνουν τέτοια πράγματα!
Εάν ανακοινωθεί απάντηση από την Φιλοζωική θα σας ενημερώσω!

αυτή η φάτσα ήταν.... Facebook

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.208
927
Καναδάς
Εγκληματικο, παραλογο, αχαρακτηριστο ειναι τα λιγοτερα που μπορω να πω! Και καλα θα κανουν να την κυνηγησουν νομικα την κυρια και τον κτηνιατρο αν μπορουν να βρουν δικιο!

Μικροτσιπ το μπελα μου μεσα! Και να πρηζεις τον Πανελληνιο Κτηνιατρικο Συλλογο μεχρι να σου περασουν τα στοιχεια στη βαση δεδομενων τους.

Να μην σχολιασω το δεμενο με αλυσιδα... 10 χρονια....

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Δεν διαφωνώ για την αλυσίδα 10 χρόνων αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να κολλήσουμε εκεί ,το γεγονός είναι άλλο!!!και πολύ πιο δραματικό.

Θα μπορούσε να είναι ο δικός μου ο σκύλος σε αυτή την περίπτωση που δεν έχει δει ούτε "ζωγραφιστή αλυσίδα".

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Απορώ με την ψυχραιμία αυτου του ανθρώπου. Αν είχα μπροστά μου αυτή την "κυρια" και μου ελεγε πως εγινε ευθανασια στο σκυλι ΜΟΥ με δική της πρωτοβουλία, πραγματικα δεν ξερω τι θα εκανα. Το σκέφτομαι και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
Όσο για τον ιδιοκτητη που ειχε 10 χρονια το σκυλι (δεμενο στην αυλη με αλυσιδα) και το λάτρευε, καλύτερα να μην πω τίποτα.
Και πέρα απο το συγκεκριμένο περιστατικό, ότι σκυλί βλέπουμε στο δρόμο το πάμε για ευθανασία? Ουτε καν μπήκε στον κόπο να δει αν ανήκει σε κάποιον. Αλλά και αδέσποτο να ήταν, ποιος μας δίνει το δικαίωμα να του αφαιρέσουμε τη ζωή απλά και μόνο επειδή δεν έχει ιδιοκτήτη?

τεν τεν

Well-Known Member
2 Φεβρουαρίου 2012
454
1
Απλά δεν υπάρχει αυτό που έγινε.
Θέλω όμως πραγματικά να ακούσω την απάντηση που θα δώσει η Φιλοζωική γιατί φαντάζομαι πως μια τέτοια απόφαση δεν την παίρνει ένα μέλος μόνο του!

Τελικά όμως ποιον να εμπιστεύεσαι ?
Για ποιο λόγο κάποιοι παριστάνουν τους φιλόζωους ενώ δεν είναι ?
Ποιο κίνητρο έχουν?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Mήπως να ακούγαμε και την άλλη πλευρά;
Μήπως ο κτηνίατρος είδε κάτι εξετάζοντας το ζώο πολύ σοβαρό και κατέληξε ότι υπέφερε;
Η βιασύνη βέβαια με την οποία έγινε η ευθανασία είναι απαράδεκτη, χωρίς ούτε καν να ψάξουν τον πιθανό ιδιοκτήτη.

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
Άλλο ένα παράδειγμα που περίτρανα αποδεικνύεται - δυστυχώς - πως η αυτοδικία είναι μια μορφή " λύσης "

lenaki124

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2010
1.436
9
Mήπως να ακούγαμε και την άλλη πλευρά;
Μήπως ο κτηνίατρος είδε κάτι εξετάζοντας το ζώο πολύ σοβαρό και κατέληξε ότι υπέφερε;
Δεν νομίζω να υπάρχει άλλη πλευρά σε αυτό το θέμα.. Οτι και να ειχε το σκυλι απο τη στιγμη που ειναι ολοφανερο οτι εφυγε απο καποιο σπιτι δεν ειχαν καμια δουλεια να τον σκοτωσουν με το που το βρήκαν.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εγώ στην κυρία αυτή θα της εκανα δυσ-θανασία αν μου ελεγε τετοιο πράγμα... Και ας με πηγαιναν μετά στα κάτεργα και τις γαλέρες... αυτή από τα χέρια μου δεν θα γλύτωνε.

I.Kyveli σωστά λες για την αποψη της αλλης πλευράς, αλλά μέσα σε λιγες ώρες μπόρεσε ο γιατρος να κρινει για την ευθανασία και αν υποφέρει το ζώο? Όταν θέλουμε 300 εξετάσεις? Απλά της είπε οτι το σκυλί ειναι αρρωστο και θέλει φάρμακα, τα οποια ειναι ενα άλφα κοστος, ενώ η ευθανασία θα κόστιζε μόλις 20-30 ευρώ.... (αντίστοιχο περιστατικό εγινε εδώ με γατάκι, για να μην το βάλουν σε ορο που θα κοστιζε παραπάνω από μια ανώδυνη ενεσούλα)

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
Κι εγώ αυτό πιστεύω ότι έγινε ghelly.
Βέβαια έχω παράδειγμα προσωπικής περίπτωσης με σκύλο μου που πήγα σε άλλο γιατρό για δεύτερη γνώμη και μόλις είδε το στόμα της μου είπε είναι σάρκωμα στο στόμα, δεν θεραπεύεται, μόνο χειρότερα θα γίνεται το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κοιμίσετε το ζώο να μην ταλαιπωρηθεί.
Είχε γίνει ήδη βιοψία από τον προηγούμενο γιατρό απλά ήθελα δεύτερη γνώμη για την τυχόν θεραπεία που μπορεί να υπήρχε.
Θέλω να πω ότι σε πέντε λεπτά είπε ευθανασία, και είναι γιατρός που δεν το λέει καθόλου εύκολα.
Δεν της κάναμε βέβαια εκείνη την στιγμή αλλά μόνο όταν σταμάτησε να τρώει το κοριτσάκι μας.

lawrence-gr

Well-Known Member
2 Σεπτεμβρίου 2008
6.535
789
Ξεσσαλονικη!!!
μερικοι τρωγεστε με τα ιδια σας τα σωθικα κ βιαζεστε να καρφωσετε τον αλλον στον τοιχο...
θελω να μου δειξετε σας παρακαλω,που λεει οτι το σκυλι ηταν δεμενο 10 χρονια με αλισυδα η να μου πειτε πως βγαλατε το συμπερασμα για κατι τετοιο..τοσο σοβαρο περιστατικο κ σκαλωσαμε στα 10 χρονια αλισυδας ,σκλαβιας κ φυλακης που φτιαξατε με το μυαλο σας.

κατα τα αλλα,για να βγαλουμε σωστο συμπερασμα για το περιστατικο,θα ηθελα να εχουμε κ την διαγνωση του γιατρου...εχουμε την δηλωση του ιδιοκτητη ,ο οποιος ,τουλαχιστον απο οσα διαβασα,δεν αναφερει την διαγνωση.πανω στην φουρια του ο ανθρωπος ,ισως να ηταν αρνητικος σε οποια διαγνωση κ να υπηρχε κ να θεωρουσε λαθος την ευθανασια του ζωου,ακομη κ αν του ειχε διαγνωστει καρκινος...οποτε στην ουσια τι σχολιαζουμε κ πως κρινουμε με ελαχιστα στοιχεια?

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Άλλο ένα παράδειγμα που περίτρανα αποδεικνύεται - δυστυχώς - πως η αυτοδικία είναι μια μορφή " λύσης "
H αυτοδικία είναι μια επικίνδυνη λύση. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν επιλογή. Σε κάτι τέτοιες κινήσεις αυτοδικίας πατάνε ορισμένοι για να καταργήσουν ατομικές ελευθερίες. Εγώ θα ήμουν πολύ προσεκτική στο τι..εύχομαι.
Donzouan μην το πάρεις προσωπικά όλοι το έχουμε πει κατά καιρούς, αλλά οι καιροί είναι πονηροί. Πιο σωστή βρίσκω την επώνυμη καταγγελία/μήνυση και γενικότερα τη νόμιμη οδό.

Last edited:

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
μερικοι τρωγεστε με τα ιδια σας τα σωθικα κ βιαζεστε να καρφωσετε τον αλλον στον τοιχο...
θελω να μου δειξετε σας παρακαλω,που λεει οτι το σκυλι ηταν δεμενο 10 χρονια με αλισυδα η να μου πειτε πως βγαλατε το συμπερασμα για κατι τετοιο..τοσο σοβαρο περιστατικο κ σκαλωσαμε στα 10 χρονια αλισυδας ,σκλαβιας κ φυλακης που φτιαξατε με το μυαλο σας.

κατα τα αλλα,για να βγαλουμε σωστο συμπερασμα για το περιστατικο,θα ηθελα να εχουμε κ την διαγνωση του γιατρου...εχουμε την δηλωση του ιδιοκτητη ,ο οποιος ,τουλαχιστον απο οσα διαβασα,δεν αναφερει την διαγνωση.πανω στην φουρια του ο ανθρωπος ,ισως να ηταν αρνητικος σε οποια διαγνωση κ να υπηρχε κ να θεωρουσε λαθος την ευθανασια του ζωου,ακομη κ αν του ειχε διαγνωστει καρκινος...οποτε στην ουσια τι σχολιαζουμε κ πως κρινουμε με ελαχιστα στοιχεια?
Έλα μου ντε...

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.756
7.920
+1
για την από πάνω που συμφωνεί με τον παραπάνω και την παραπαραπάνω
Παρομοίως.
Πώς βγήκε το συμπέρασμα ότι ο σκύλος ήταν δεμένος 10 χρόνια ρε παιδιά;

Donzouan

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2010
649
1
H αυτοδικία είναι μια επικίνδυνη λύση. Δεν θα έπρεπε να αποτελεί καν επιλογή. Σε κάτι τέτοιες κινήσεις αυτοδικίας πατάνε ορισμένοι για να καταργήσουν ατομικές ελευθερίες. Εγώ θα ήμουν πολύ προσεκτική στο τι..εύχομαι.
Donzouan μην το πάρεις προσωπικά όλοι το έχουμε πει κατά καιρούς, αλλά οι καιροί είναι πονηροί. Πιο σωστή βρίσκω την επώνυμη καταγγελία/μήνυση και γενικότερα τη νόμιμη οδό.
Ζώων συμπεριλαμβανομένων , και συγκεκριμένα σκύλων , όταν κάποιος προσβάλει , θέτει σε κίνδυνο , τραυματίζει , απειλεί και παραβιάζει την ιδιοκτησία , το σπίτι και τα μέλη της οικογένειάς μου , περισσότερο εμπιστεύομαι τον εαυτό μου παρα τον οποιονδήποτε άλλο στο να πάρει το μάθημά του .

Και προσωπικά το έχω ξανακάνει στο παρελθόν , αλλα αφορούσε φόλα . Το αποτέλεσμα : μετακόμισε ....

Δηλαδή τι , " μου σκότωσες το ζώο , θα σου κανω μηνυση " ?
Λυπάμαι , αλλα όχι .

Παίρνεις 2 γεροδεμένους φίλους σου και κάνεις τον άλλο να γίνει χορτοφάγος .

Avraki

Well-Known Member
22 Αυγούστου 2011
938
5
Αθήνα
Εγώ στην κυρία αυτή θα της εκανα δυσ-θανασία
Είσαι τέλεια! Τέλος! :cool:

Όσο για το θέμα τώρα, προσωπικά δεν με ενδιαφέρει να ακούσω καμία άλλη άποψη, για τους εξής δύο λόγους: η κυρία της φιλοζωικής, μίλησε με την οικογένεια και τους είπε να πάνε να το πάρουν (αυτό προκύπτει από τα γραφόμενα τουλάχιστον). Αν όντως έγινε έτσι, τότε δύο τινά συμβαίνουν: ή το σκυλί είχε ήδη θανατωθεί και δεν μπήκε καν στον κόπο να τους το πει (λες και αυτό τη μάρανε αν το είχε ήδη στείλει ...βόλτα, να μην τους το πει απ' το τηλέφωνο) ή το σκυλί ήταν ήταν ζωντανό και θανατώθηκε στο ενδιάμεσο, πράγμα που αν συνέβη καθιστά τη συγκεκριμένη κυρία ακόμα πιο κατάπτυστη!!

Προσωπικά, θεωρώ πως μόνο σε περιπτώσεις ανίατης ασθένειας θα έπρεπε να επιτρέπεται η ευθανασία! Ούτε σε επιθετικές συμπεριφορές, ούτε πουθενά!!! Δεν φταίει το σκυλί για τυχόν επιθετικές αντιδράσεις (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που κι ας έχει εκπαιδευτεί και κοινωνικοποιηθεί σωστά, κάτι πάει λάθος, και ας μην ξεχνάμε και τον απρόβλεπτο παράγοντα που διέπει και εμάς τους ανθρώπους!!)

Και αλυσίδα ξε-αλυσίδα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου! Αν ήθελε να τους δώσει ένα μάθημα, ας τους έλεγε πως απ' τη στιγμή που το σκυλί δεν φέρει τσιπάκι (γιατί δεν προκύπτει από πουθενά, οπότε εικάζω πως δεν ήταν τσιπαρισμένο) δεν τους ανήκει κι ας το κρατούσε να το δώσει όπου ήθελε! Αλλά όχι αυτό!

Αν έχανα τον σκύλο μου, και του θανατά να ήταν, ΔΕΝ θα ήθελα ΚΑΝΕΙΣ ποτέ να πάρει πρωτοβουλία για εκείνον, χωρίς πρώτα να κάνει ό,τι μπορεί για να βρει αν αυτό το σκυλί ανήκει κάπου!! ΠΟΤΕ!! Πολλώ δε μάλλον τώρα, που έχει μεσολαβήσει και ένα τηλεφώνημα (αν πάντα τα γεγονότα είναι όπως αναφέρονται στα γραφόμενα και δεν παραλείπεται ή παραποιείται κάτι).

Απαράδεκτο!!!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.253
Μέλη
20.033
Νεότερο μέλος
Stepsn